}

20 Οκτωβρίου, 2015

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:188 χρόνια από τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου: Η σύγκρουση που λύτρωσε την Ελληνική Επανάσταση!!

Naval Battle of Navarino by Garneray
Στην ελληνική ιστορία λίγες είναι οι συγκρούσεις που έχουν τη σημασία και το ειδικό βάρος της ναυμαχίας του Ναυαρίνου: Η 20ή Οκτωβρίου 1827, 188 χρόνια πριν, αποτέλεσε μια εκ των τελικών πράξεων επίλυσης του «ελληνικού ζητήματος», που ήταν σε εξέλιξη από το 1821, με την ολοκληρωτική καταστροφή του 
τουρκοαιγυπτιακού    στόλου από ναυτικές μοίρες της Βρετανίας, της Ρωσίας και της Γαλλίας, σηματοδοτώντας το οριστικό τέλος της εκστρατείας του Ιμπραήμ. Με τη ναυμαχία, η οποία έλαβε χώρα στον κόλπο Ναυαρίνο στη δυτική ακτή της χερσονήσου της Πελοποννήσου στο Ιόνιο, άνοιξε ο δρόμος για τον εξαναγκασμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην αποδοχή της δημιουργίας του ελληνικού κράτους αποτέλεσε τον νικηφόρο επίλογο της Ελληνικής Επανάστασης και την ανατολή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Ο ρωσικός στρατός επιβεβαιώνει την υπεροχή του στο συμβατικό πόλεμο!! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!



JPEG - 42.9 ko
Η στρατιωτική επέμβαση της Μόσχας στη Συρία, δεν ανέτρεψε μόνο απλά τη τύχη του πολέμου και δεν σκόρπισε μόνο πανικό μεταξύ των τζιχαντιστών. Έδειξε στον υπόλοιπο κόσμο, τις σημερινές δυνατότητες του ρωσικού στρατού σε κατάσταση πραγματικού πολέμου. 
Προς γενική έκπληξη, ο στρατός αυτός διαθέτει ένα ηλεκτρονικό σύστημα παρεμβολών ικανό να κουφώνει και να τυφλώνει την Ατλαντική Συμμαχία. Παρά τον πολύ υψηλότερο προϋπολογισμό τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες μόλις έχασαν τη στρατιωτική κυριαρχία τους.

Καταρρέουν τα σύνορα της Ελλάδας στο ανατολικό Αιγαίο…

ί

10.000 λαθρομετανάστες σε 24 ώρες!!!
Άφωνοι θεατές Τσίπρας και Καμμένος παρακολουθούν «τα αποβατικά κύματα» χωρίς να έχουν κανένα σχέδιο αντιμετώπισης και απόκρουσης φαινομένων που έχουν χαρακτηριστικά απειλής για την Ελλάδα 

Ο ΡΙΤΣΟΣ έτοιμος να προσφέρει στο Στόλο - Εντάχθηκε στο ΠΝ που δυναμώνει

polemiko_naftiko_ritsos

Η νέα πυραυλακάτος ΤΠΚ «ΡΙΤΣΟΣ», ελληνικής κατασκευής.

Το θέμα της πωλήσεως πολεμικών πλοίων κατασκευασμένων από τα ελληνικά ναυπηγεία  σε φίλες χώρες από όλο τον κόσμο εξετάζει η κυβέρνηση συμφώνως με σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου, μετά το πέρας της εκδηλώσεως εντάξεως της νέας πυραυλακάτου ΤΠΚ «ΡΙΤΣΟΣ» στο Στόλο, η οποία –ως γνωστόν– είναι ελληνικής κατασκευής, στα Ναυπηγεία Ελευσίνος.

Στο «στόχαστρο» των ΗΠΑ Έλληνας πρώην πρωθυπουργός για σκάνδαλο μαμούθ

Στο «στόχαστρο» των ΗΠΑ Έλληνας πρώην πρωθυπουργός για σκάνδαλο μαμούθΕδώ και βδομάδες έχει γραφτεί για την εξαφανισμένη αίτηση δικαστικής συνδρομής των        ΗΠΑ από το 2002 που «αγνοείται».
Aφορά το φιάσκο της Boeing που προέβη σε μία πληρωμή – μαμούθ για την προώθηση των συμφερόντων της στην περιβόητη υπόθεση των F-15.

Η Boeing εντέλει ηττήθηκε και οι μέτοχοι της ζήτησαν εξηγήσεις για αυτή την μάταια –όπως αποδείχθηκε– πληρωμή.

Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΛΟΧΑΓΟΣ


ImageΒλέπω τον παρακμιακό και σαλεμένο «λεβεντόγερο» να παρελαύνει ψεκάζοντας με τον σίελό του τους τηλεοπτικούς φεγγίτες και να πρωταγωνιστεί εσχάτως σε ένα είδος πολιτικού «μάπετ σόου», της μάπας, της καρπαζιάς και της σφαλιάρας. Η έκφανση της παρακμής σε όλο της το μεγαλείο. Και συνειρμικά θυμάμαι τον Παύλο στο δρόμο για τη Δαμασκό και την αιφνίδια και καταλυτική μεταστροφή του στον χριστιανισμό. Το συνδυάζω με μια πληροφορία που μου έδωσαν ότι ήδη έχουν αποφοιτήσει από την Σχολή Ευελπίδων οι πρώτοι αλβανικής καταγωγής αξιωματικοί μας, ο ένας μου είπαν είναι ήδη υπολοχαγός. Και μου τα είπαν όλα αυτά βέβαιοι πως θα το θεωρούσα κι εγώ κατάντια της φυλής μας.

Ο Ερντογάν και ο Σημίτης

Ο Tούρκος πρόεδρος Ερντογάν έβαλε το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της αξιοπιστίας της αντεθνικής ιδεολογίας και πολιτικής που εμπνεύστηκε, σχεδίασε και εφήρμοσε ο Κώστας Σημίτης! Οσο παράξενο κι αν φαντάζει το προαναφερθέν, είναι ακριβές.

Το ΠαΣοΚ είναι εδώ...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Ελάτε τώρα, φορέστε τις γραβατούλες σας, έρχεται  και χειμώνας και θα την αρπάξετε με ανοιχτά πουκαμισάκια.
Εντάξει, το εμπεδώσαμε.       Είστε επαναστάτες.

Τί υπονοείτε δηλαδή όσοι δεν φοράτε γραβάτες;
Ότι είστε περισσότερο αγωνιστές, από τον λελέ υπουργό Εργασίας, που όχι μόνο φοράει γραβάτα, αλλά και μαντηλάκι;

Η κυρία Πρόεδρος, μέλος της Επιτροπής Σοφών, εισπράττει… Σύνταξη «Αγάμου Κορασίδος»

Σιγά –σιγά, η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση αυτής της χώρας, συνειδητοποιεί ότι τελικά το πρόβλημα του Ασφαλιστικού δεν είναι ιδεολογικό, δεν είναι πολιτικό, είναι απλώς ταμειακό.
Λείπουν λεφτά από το Σύστημα και πρέπει να βρεθεί τρόπος να μπει χρήμα στα Ταμεία.
Με την γνωστή τακτική του «λαγού», διάφορα κυβερνητικά στελέχη βγαίνουν και προαναγγέλλουν διάφορα συστήματα επιβολής νέας «έκτακτης εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης» επιπλέον όλων των υπολοίπων «έκτακτων εισφορών» που ήδη επιβάλλονται σε μόνιμη βάση. Κατόπιν οι …»διαρροές» διαψεύδονται για να αντικατασταθούν με νέες «ιδέες» που οδηγούν στο ίδιο ταμειακό αποτέλεσμα.

Μακεδονία: Ό,τι κερδήθηκε με αίμα, δεν ξεπουλιέται με το μελάνι μιας υπογραφής

«Είδα τότε ότι ό,τι κάμομε θα το κάμομε μοναχοί και δεν έχομε ελπίδα καμμιά από τους ξένους» 
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς

Νυχτώνοντας ακούστηκε ένας πυροβολισμός και η φωνή του Παύλου: «στη μέση με πήρε παιδιά». Μπήκε στο σπίτι και φώναξε τον καπετάν Πύρζα. Ο Νίκος Πύρζας έτρεξε κοντά του. Ο Παύλος έβγαλε από το λαιμό του τον σταυρό που φορούσε πάντοτε και του λέει: «το σταυρό να τον δώσεις στη γυναίκα μου. Και το ντουφέκι του Μίκη. Και να τους πεις ότι έκαμα το καθήκον μου…». Και ζήτησε να τον σκοτώσουν τα παλικάρια του για να μην τον βρούνε οι Τούρκοι ζωντανό. Σε λίγο όμως ξεψύχησε. Ήταν Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 1904.

Ιδού η απόδειξη ότι η πατρίδα δεν είναι ελεύθερη

Ηχεί περίεργα η πιο πάνω φράση. Θα αναρωτηθεί κάποιος: «Είναι η Ελλάδα σκλαβωμένη και δεν το έχω αντιληφθεί;» Κι όμως η Ελλάδα δεν είναι πλέον μια ελεύθερη και αυτόνομη χώρα δυστυχώς, όπως θα αποδειχθεί πιο κάτω.

Οι προηγούμενοι πολιτικοί (του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) μετέτρεψαν τα ιδιωτικά χρέη σε διακρατικά, μετέφεραν τις διαφορές με τους δανειστές στο αγγλικό δίκαιο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αλλά ο Τσίπρας και η αριστερά όμως (όπως και όλα τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο), παρέδωσαν και επίσημα πλέον την εθνική κυριαρχία της χώρας στους δανειστές.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ