}

27 Οκτωβρίου, 2015

taxisnet Η εφαρμογή για εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ 2015 στο gsis.gr

H εφαρμογή του TAXISNET για εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ 2015Παρά τα πολλά προβλήματα στο TAXISNET, είναι ενεργή η εφαρμογή για την εκτύπωση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ 2015 ενώ οι ταυτότητες οφειλής με τα ποσά που έχουν ανεβεί στο gsis. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν την ευκαιρία να πληρώσουν εκτυπώνοντας την ταυτότητα οφειλής εως τον τέλος του μήνα. Ο ΕΝΦΙΑ φέτος πρέπει να εξοφληθεί σε 5 δόσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Νέα κομπίνα με μήνυμα στα κινητά σας!


ΠΡΟΣΟΧΗ! Νέα κομπίνα με μήνυμα στα κινητά σας!

Στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης για την αποφυγή εξαπάτησης του κοινού, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες, ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση αποστολής απατηλών μηνυμάτων, μέσω γνωστής εφαρμογής «messenger», σε μεγάλο αριθμό κατόχων έξυπνων κινητών τηλεφώνων.

Επικίνδυνες ιδέες και «πειράματα»

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς 

Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα, σε σχέση με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα ως προς την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Πρακτικά δεν μπορεί να πει «από αύριο σφραγίζω τη μεθόριο και… κόψτε το λαιμό σας!». 
Με τα ατελείωτα χιλιόμετρα των ακτογραμμών κάτι τέτοιο είναι απολύτως ανέφικτο. Πόσο μάλλον όταν πολλά ανατολικά νησιά μας βρίσκονται μία ανάσα από τις «δεξαμενές συσσώρευσης» όλων των κυνηγημένων του συριακού πολέμου αλλά και των επίδοξων μεταναστών από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν που καταφθάνουν καθημερινά στα τουρκικά παράλια.

Του χέστη η μάνα χαίρεται τ' αντριωμένου σκούζει

Του Γιάννη Λαζάρου 

Σιωπή... Ούτε γαλανόλευκες στα μπαλκόνια, ούτε ταράμ ταραταντζούμ από τις μπάντες του στρατού, ούτε μεγάλους λόγους περί «Ελλήνων ηρώων», ούτε τίποτε. Μόνο σιωπή. Ας υιοθετήσουμε τη μακροχρόνια σιωπή που μάς διακατέχει εδώ και δεκαετίες μέχρι να λήξει και αυτή η ημέρα της 28ης Οκτωβρίου. Να το βουλώσουμε όπως το βουλώνουμε χρόνια τώρα. Εκτός κι αν πρέπει να διαδηλώσουμε ανήμερα της επετείου του ΟΧΙ για ένα καινούργιο επίδομα: Επίδομα Μνήμης. 

Το ’40 στα σχολικά βιβλία Γλώσσας: δειλία, ηττοπάθεια και διασυρμός του Έπους!

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός 
Δάσκαλος - Κιλκίς 

Όσο παραμένει, στα σχολικά βιβλία, η μαγαρισιά, που ατιμάζει την επέτειο, θα επιμένουμε στην επισήμανσή της. Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε πέρυσι στο περιοδικό «ΑΦΥΠΝΙΣΗ» της ιεράς μονής αγίου Νικοδήμου στο όρος Πάικο του Κιλκίς.

Στον πανηγυρικό λόγο που εκφώνησε στην Ακαδημία Αθηνών, στις 27 Οκτωβρίου του 1960, ο μεγάλος μας λογοτέχνης Στρατής Μυριβήλης, μεταξύ των άλλων σπουδαίων ανέφερε και ένα συγκλονιστικό γεγονός, που διαδραματίσθηκε, όχι «στο διάσελο της Ιστορίας» (Βρεττάκος), στις αετοράχες της Πίνδου, αλλά στα μετόπισθεν, όπου απόλεμος πληθυσμός της πατρίδας μας συναγωνιζόταν την ανδρεία των μαχητών. Το μεταφέρω:

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής τέθηκαν οι ΕΔ σε Αιγαίο-Θράκη εν αναμονή πολιτικών εξελίξεων στην Τουρκία

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ;

Οι επικείμενες εκλογές στην Τουρκία προκαλούν προβληματισμό στη Αθήνα για δύο βασικούς λόγους. Αφενός γιατί το κόμμα του Ρ.Τ. Ερντογάν μπορεί να μην κερδίσει ούτε αυτή τη φορά την αυτοδυναμία και να μην μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση και αφετέρου γιατί η Άγκυρα τρώει το ένα χαστούκι μετά το άλλο τόσο στο θέμα της Συρίας, όσο και στο θέμα των Κούρδων.
Η κατάσταση αυτή είναι πολύ πιθανό και τις επόμενες ημέρες, μέχρι την Κυριακή των εκλογών, αλλά και μετά, να επιχειρηθεί να εκτονωθεί στο Αιγαίο. Οι χθεσινές μαζικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά ίσως και να ήταν ένα μήνυμα, εκτιμούν επιτελείς του Πενταγώνου. 

'Όχι'' από ναι-ναι-κους γίνεται;

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Ψτ, ψτ, εσύ... 
Εσύ ο εύσωμος που προσκυνάς τα χαλίκια, τάχα πως τιμάς τους Σαλαμινομάχουςστην πιό κιτσάτη πατριωτική τελετή μετά τις αλήστου μνήμης εκδηλώσεις περί ''πολεμικής αρετής των έλλήνων'', της επίσης αλήστου μνήμης χούνταςκάτι είναι πίσω σου!

Τί είναι αυτό; Κόκκινη γραμμή; 
Εσύ τόκανες ή στην βάλανε εκεί από πίσω να μη την βλέπεις και να μη την θυμάσαι; 

Τσίπρας: Από τον «μερκελισμό» στο ναι σε όλα


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Η φωτογραφία μετά την έκτακτη προχθεσινή ευρωπαική σύνοδο για το μεταναστευτικό, τα λέει όλα: ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στέκει βαρύς και μόνος στη δεξιά γωνία. Ισως σκέπτεται ότι, για ακόμα μια φορά, οδηγήθηκε από το Βερολίνο, το οποίο τόσο τιμά εσχάτως, σε άτακτη υποχώρηση – είναι το καλύτερο παιδί: ότι του πουν. Γι αυτό άλλωστε και εισέπραξε χθες τα δημόσια, αυτόκλητα συγχαρητήρια της καγκελαρίας για την «προσφορά» του στην «επίλυση» του μεταναστευτικού. Πώς αλλάζουν οι καιροί…

Οι "πύραυλοι της ορθοδοξίας" παρελαύνουν από τα στενά

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Με μεγάλη ένταση, αναστάτωση αλλά και ανησυχία, οι Τούρκοι παρακολουθούν αυτές τις μέρες τα ρωσικά φορτηγά πλοία να περνούν τα Στενά μεταφέροντας πυραύλους και άλλα οπλικά συστήματα που προορίζονται για το μέτωπο της Συρίας, χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα να τους εμποδίσουν.

Προσοχή στα... επικίνδυνα "απρόβλεπτα" των τουρκικών εκλογών

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Την προσεχή Κυριακή πρώτη Νοεμβρίου, γίνονται στην Τουρκία ίσως οι πιο κρίσιμες εκλογές της σύγχρονης ιστορίας της. Οι πρόωρες αυτές εκλογές προκηρύχτηκαν εξ” αιτίας του αδιεξόδου που προέκυψε από τις εκλογές της 7 Ιουνίου, όταν το κόμμα των ισλαμιστών του Ερντογάν για πρώτη φορά από το 2002 έχασε την αυτοδυναμία του.

Η πατρίδα μας γίνεται φαβέλα!


Η άτυπη μίνι Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες έληξε επιτυχώς για τους Ευρωπαίους και τραγικά για την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε τελικά να αλλάξει «κατηγορία» η χώρα μας και να πέσει πολύ πιο κάτω από την... ερασιτεχνική κατηγορία της αποικίας χρέους, που ήταν από το 2010 έως σήμερα.

Τώρα θα γίνει, μετά πάσης επισημότητος, μια φαβέλα. Αποθήκη ψυχών. Ενας χώρος όπου θα μαντρώνονται όπως όπως όσοι άποροι, αλλόθρησκοι και ανειδίκευτοι αλλοδαποί αποπειρώνται να βρουν άσυλο, στέγη ή απλά δουλειά στην Ευρώπη.

Kόλαση στο Αιγαίο!! Οι Τούρκοι οργίασαν με 20 αεροσκάφη τους να κάνουν 31 παραβιάσεις!!

Kόλαση στο Αιγαίο!! Οι Τούρκοι οργίασαν με 20 αεροσκάφη τους να κάνουν 31 παραβιάσεις!!Πραγματική κόλαση στο Αιγαίο. Οι Τούρκοι με τους οποίους οι Ευρωπαίοι …σύμμαχοι κι εταίροι μας καλούν να …συντονιστούμε στο θέμα των μεταναστών, οργίασαν με 20 αεροσκάφη τους να κάνουν 31 παραβιάσεις! Σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν πολύ σκληρές και επικίνδυνες εμπλοκές. Όχι ο αξιότιμος ΓΓ του NATO δεν ασχολήθηκε με το θέμα.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ