}

11 Νοεμβρίου, 2015

Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο

Σε παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε σωρεία παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν οκτώ τουρκικά αεροσκάφη την Τετάρτη, σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Συγκεκριμένα, ένας σχηματισμός αποτελούμενος από συνολικά έξι αεροσκάφη, καθώς και δύο ακόμη μεμονωμένα, προέβησαν σε τρεις παραβάσεις και σε 19 παραβιάσεις.

Πορεία απόστρατων αξιωματικών για τη μη αποκατάσταση των αποδοχών!

Συγκέντρωση στις 20/11 στο κέντρο της Αθήνα


Τη δυσαρέσκειά τους για τη μη αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενοπλων Δυνάμεων στη βάση της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας για επαναφορά στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 θα εκφράσουν οι απόστρατοι αξιωματικοί με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου. Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο αν θα συμμετάσχουν και εν ενεργεία στελέχη, όπως είχαν πράξει κατά το παρελθόν.

Ζητείται ηγέτης. Υπάρχει κανείς;

Τα πάντα έχουν διαλυθεί στη χώρα. Τίποτα δε λειτουργεί πλέον.
Πάντα έλεγα ότι: «η Ελλάδα είναι μία χώρα που τίποτα δε λειτουργεί, αλλά όλα δουλεύουν».

Αλλά τα τελευταία χρόνια η χώρα βρίσκεται το χείλος του γκρεμού, χωρίς να υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης. Ξέρω, η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία, αλλά νιώθω ότι έχει πεθάνει εδώ και καιρό, και απλά την κρατάμε σωληνωμένη ευελπιστώντας ότι θα γίνει κάποιο θαύμα και θα ξανά-ζωντανέψει.

Ζούμε μία εποχή που πρέπει να προσέχεις τι θα πεις, πως θα το πεις, και με τι τόνο της φωνής σου θα το πεις, για να μη σου κολλήσουν ταμπέλα οι δήθεν προοδευτικοί. Αυτοί, που απλά παίζουν το παιχνίδι των ισχυρών, χωρίς να το ξέρουν.

Όχι άλλα στεφάνια στον Κεμάλ!!

MALKIDHS THEOFANHS

Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης 
Τη ψήφιση των σχετικών νομοσχεδίων από τη Βουλή, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, ακολούθησαν μία σειρά από ενέργειες οι οποίες άφησαν έκπληκτους τους πάντες. Την 19η Μαίου 1996 προσγειώνονται τουρκικά αεροσκάφη στην προσφυγική Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, 
αποβιβάζονται τουρκικά στρατεύματα στην Κυπαρισσία, και το ίδιο έτος γίνεται η συναυλία Ρουβά – Κούτ στην ημικατεχόμενη Κύπρο.
Την 19η Μαΐου 1998 γίνεται απόπειρα να σταλεί η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στις εορτές μνήμης του Κεμάλ στην Άγκυρα (!) ενώ ακολουθούν οι καταθέσεις στεφάνων του Έλληνα πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και πρωθυπουργού και υπουργού εξωτερικών Γ. Παπανδρέου στον υπεύθυνο της Γενοκτονίας, τον Μουσταφά Κεμάλ, κάτι που δεν πρέπει βεβαίως να επαναληφθεί την 17η Νοεμβρίου όταν ο Α. Τσίπρας θα επισκεφθεί την Τουρκία!

Ισλαμιστές υποδέχονται πρόσφυγες σε ελληνικά νησιά; Γιατί κινητοποιήθηκε σήμερα το ΥΠΕΘΑ


Image


Ο έλεγχος στα ευρωπαϊκά σύνορα όπως μας θυμίζουν συχνά Μέρκελ-Σόϊμπλε- Γιούνκερ του Αιγαίου,φαίνεται ότι έχει πλέον ορισμένα θέματα που ελπίζουμε ότι θα έχουν προβληματίσει τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.
Αρκετές οργανώσεις εθελοντών έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα ακριτικά νησιά και ειδικά στη Λέσβο. Σκοπός της παρουσίας τους να βοηθήσουν στη περίθαλψη των απελπισμένων προσφύγων-μεταναστών που βγαίνουν στις ακτές. Ποιος μπορεί να πει όχι σε τέτοια βοήθεια;

Χωρίς το εθνόσημο πλέον οι στολές των αξιωματικών

Διαταγή με την οποία καταργείται το εθνόσημο από τις στολές των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων εξέδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Β. Αποστολάκης.

Στην διαταγή του κ. Αποστολάκη με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου καταργούνται: Πρώτον, το διακριτικό σήμα που είχαν όσοι υπηρετούσαν στο επιτελικό γραφείο του Αρχηγού καθώς και άλλα αντίστοιχα... για όσους υπηρετούσαν σε συγκεκριμένους κλάδους του Επιτελείου. Δεύτερον, το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας, δηλαδή το εθνόσημο, με τη λέξη «Ελλάς», το οποίο καταργείται από οποιαδήποτε στρατιωτική στολή και είχε καθιερωθεί προ ετών με τον «Διακλαδικό Κανονισμό Στολών».

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ