}

06 Δεκεμβρίου, 2015

Γιατί επιβιώνει (προς το παρόν) ο κ. Τσίπρας;

Του Γιώργου Πετράκη 

Όλο και πιο συχνά τίθεται το ερώτημα: Μα πως ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει ακόμη στο Μαξίμου με τόσα που έχει κάνει η κυβέρνηση του. Με τα μέτρα που παίρνει, τα ψέματα που λέει, με τα παιγνίδια που παίζει εις βάρος της χώρας.

Η αλήθεια κρύβεται σε τρία ερωτήματα που θέτουν στον εαυτό τους οι πολίτες. Όλοι οι καλόπιστοι πολίτες που θεώρησαν υποχρέωση τους να πάνε στις κάλπες όχι απλώς για να τιμωρήσουν τους προηγούμενους (τότε θα πήγαιναν κατευθείαν στην Χρυσή Αυγή), αλλά επειδή ήθελαν κάτι να αλλάξει. Επειδή πίστεψαν το σύνθημα ότι «Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός», χωρίς Μνημόνιο και Λιτότητα…

“Αγαπητέ” Αχμέτ… Δεν είστε Ρωσία

Του Μιχάλη Ιγνατίου

«Πως θα φαινόταν στη Ρωσία αν εμείς επεμβαίναμε στην Ουκρανία;», αναρωτήθηκε με γνωστό πονηρό υφάκι ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Αγαπητέ Αχμέτ, επέτρεψε μας να θέσουμε υπόψη σου ορισμένες παραμέτρους τις οποίες φαίνεται πως αγνοείτε.

Πρώτον, επιχειρήσατε να επέμβετε στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στην Κριμαία, με όχημα την ταταρική εκεί μειονότητα. Το ότι δεν σας βγήκε οφείλετε στο γεγονός ότι απλώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να κάνετε κάτι περισσότερο, αντίθετα με τη Ρωσία στην Συρία, διότι η Τουρκία, παρά τους ευσεβείς σας πόθους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΙΑ.

Οι "ηθικοί" και οι "ανήθικοι" στην ελληνική πολιτική σκηνή

Είμαστε λαός με άκρατη αμετροέπεια, ώστε θεωρείται σύνηθες να υπερτονίζουμε όσα θεωρούμε πλεονεκτήματά μας, και όσα θεωρούμε μειονεκτήματα των άλλων. Με μια απαράδεκτη γενίκευση, εμείς όλοι είμαστε οι καλοί, ενώ οι άλλοι όλοι είναι οι κακοί.

Μού έκανε εντύπωση η επιχειρηματολογία του κ. Φλαμπουράρη, όταν κατηγορήθηκε πως ήταν μέτοχος εταιρίας που συνέπραττε με το Δημόσιο. Επικαλέστηκε ότι δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό, επειδή είναι άνθρωπος με ήθος, και έχει ήθος επειδή είναι αριστερός!

Ρώσοι πεζοναύτες οδηγούν την επίθεση του συριακού Στρατού για την ανακατάληψη της ελληνιστικής Παλμύρας (vid)

ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΡΩΣΙΚΩΝ Τ-90 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΛΙΜΠ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ρώσοι πεζοναύτες εντάχθηκαν στις μονάδες του συριακού Στρατού οι οποίες συγκεντρώνονται 4 χλμ. έξω από την αρχαία ελληνιστική πόλη της Παλμύρας λίγο πριν την αναμενόμενη τελική έφοδο, προς ανακατάληψή της και διεξάγουν επιθετικές αναγνωρίσεις.
Πρόκειται για έναν λόχο Ρώσων πεζοναυτών οι οποίοι έχουν αναλάβει την οργάνωση της τελικής επίθεσης κατά των τζιχαντιστών του ISIS που έχουν περικυκλωθεί εντός της αρχαίας πόλης.

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν κονβόι με 170 βυτιοφόρα με πετρέλαιο τζιχαντιστών

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν κονβόι με 170 βυτιοφόρα με πετρέλαιο τζιχαντιστών
Ένα κονβόι με 170 φορτηγά      και βυτιοφόρα, που μετέφεραν κλεμμένο πετρέλαιο από τα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, βομβαρδίστηκε από τη ρωσική πολεμική αεροπορία καθώς πλησίαζε στα σύνορα με την Τουρκία.
«Όλα τα βυτιοφόρα καταστράφηκαν από τα ρωσικά αεροπλάνα», είπαν τοπικές πηγές στο FNA, οι οποίες και πρόσθεσαν: «Πολλοί τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος, που συνόδευαν ένοπλοι το κονβόι, σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή».

"Καζάνι" έτοιμο να εκραγεί η Ανατολική Μεσόγειος - 57 πολεμικά πλοία συνωστίζονται ανοιχτά της Συρίας

ΤΟ ΝΑΤΟ "ΤΡΕΧΕΙ" ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ

Καζάνι που βράζει είναι η Ανατολική Μεσόγειος για ακόμα μια φορά καθώς η ναυτική συγκέντρωση πολεμικών σκαφών δνε έχει προηγούμενο. Συνολικά 57 πολεμικά σκάφη από 5 χώρες είνα ισυγκεντρωμένα στα ανοιχτά της Συρίας ενώ αναμένονται και νέες ενισχύσεις για όλες τις παρατάξεις.
Η κινητικότητα στον αέρα και στη θάλασσα της Συρίας είναι αρκετά έντονη, η ανατολική Μεσόγειος βρίσκεται στις "πύλες" του πολέμου, υπάρχουν 57 πολεμικά πλοία από 5 διαφορετικές χώρες, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Μήπως είμαστε σε πόλεμο;



Μήπως είμαστε σε πόλεμο;
Με  τον Σενέρ Λεβέντ (τουρκοκύπριος δημοσογράφος
Είμαστε σε πόλεμο. Τελικά συμπεριληφθήκαμε και εμείς. Αυτή η πατρίδα είναι δική μας. Εκτός από τη Δεκέλεια και το Ακρωτήρι. Αλλά και εκεί είναι Κύπρος. Δική μας χώρα. Τώρα απογειώνονται στρατιωτικά αεροπλάνα από το Ακρωτήρι. Γι’ αυτό θεωρείται ότι είμαστε και εμείς σε πόλεμο. Δεν θα γίνει μόνο το Ακρωτήρι στόχος της άλλης πλευράς. Όλη η Κύπρος θα γίνει. Και τότε θα καταλάβουμε και εμείς την αξία των εδώ βάσεων των Εγγλέζων! Οι Εγγλέζοι είναι πάντα οι ίδιοι Εγγλέζοι. Δεν έχουν φίλους. Μόνο συμφέροντα. Γιατί περίμεναν, περίμεναν και απογειώθηκαν τώρα ξαφνικά; Μήπως διερωτηθήκατε ποτέ γι’ αυτό; 

Ο γιος της Γιάννας και η πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Από την Ιόλη Πιερίδη

Οσοι απορούν γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα εξακολουθεί ακόμη να στέκεται όρθια χθες πήραν την απάντηση τους: Aμερικανοί και Ισραήλ στηρίζουν με χίλια τον Αλέξη.
Αρκούσε η επίσκεψη του Τζον Κέρι στην Αθήνα για να εξαφανιστεί μονομιάς το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την Σένγκεν.

Ως πότε όμως Αμερικανοί και Ισραήλ θα στηρίζουν μια κυβέρνηση άσχετων και θεοπάλαβων-ανάμεσά τους πολλοί εκατομμυριούχοι φοροφυγάδες, όπως διαπιστώνουμε έκπληκτοι από τα περιουσιακά στοιχεία (δηλωμένα και αδήλωτα) των υπουργών;

Ο Βοναπαρτισμός του Αλέξη και ο Μιθριδατισμός των βουλευτών του

Του Γιάννη Σιδέρη   

Ο Αλέξης αλωνίζει!
Χθες ψήφισε τον πρώτο μνημονιακό του προϋπολογισμό, και αντί να απολογηθεί στο πανελλήνιο για τη μεγάλη στροφή, καθώς ψηφίζει όσα με δριμύτητα κατήγγειλε, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση με επιχειρήματα που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν στην συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, αλλά δεν αποδοκιμάστηκαν από την κοινωνία! Επανέλαβε το άλογο επιχείρημα ότι ζήτησε από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς την εθνική κόκκινη γραμμή, να πούνε όχι σε επώδυνες μειώσεις συντάξεων αλλά εκείνοι …αρνήθηκαν! «Ζήτησα να βρούμε τα 600 εκατομμύρια με άλλο τρόπο και είπαν «όχι», τόνισε!

Ρωσικό υπερόπλο η αιτία κατάρριψης του Su-24;

Η κυβέρνηση ηλιθίων των ΗΠΑ δυναμώνει τον Πούτιν και καταστρέφει τη Μέση Ανατολή αλλά και την Ευρώπη 

Του Μιχαήλ Στυλιανού 

Για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου SU 24 από τουρκικά F 16 στα σύνορα Τουρκίας Συρίας και για τα κίνητρα ή τις δυνάμεις που ώθησαν τον Ερντογάν στην προκλητικήν ενέργεια υπήρξαν πολλές αναλύσεις -και από Δυτικούς σχολιαστές μη υποταγμένους στην μπαγκέτα της ατλαντικής ψυχροπολεμικής προπαγάνδας. Ξεχωρίζει -κατά την γνώμη μου- μία και για τους εξής λόγους: Παραθέτει τις επικρατέστερες εξηγήσεις και μιαν αποκλειστική πληροφορία συγκλονιστικού ενδιαφέροντος. Και διατυπώθηκε από προσωπικότητα υψηλής αξιοπιστίας:

Εορτή του Αγίου Νικολάου


Η μνήμη του εορτάζεται σε Ανατολή και Δύση στις 6 Δεκεμβρίου.
Ο Νικόλαος γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου του 270 στα Πάταρα της Λυκίας (σημερινό Γκελεμίς Τουρκίας) από γονείς ευσεβείς και πλούσιους και έτυχε επιμελημένης μόρφωσης. Αφού μοίρασε την περιουσία του στους φτωχούς, χειροτονήθηκε ιερέας και αγωνίστηκε για τη διάδοση της χριστιανικής πίστης, προστατεύοντας συγχρόνως κάθε αδύνατο, πάσχοντα ή αδικούμενο.

Όλο το σχέδιο για το περιουσιολόγιο


Περιουσιολόγιο: Στο TAXISNET θα δηλωθούν ολα τα υπάρχοντα των ΕλλήνωνΣτο TAXISNET εως τον Σεπτέμβριο θα δηλωθούν στο Περιουσιολόγιο ολα τα υπάρχοντα των Ελλήνων
Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2016 όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους συμπεριλαμβανομένων των αριθμών των τραπεζικών τους λογαριασμών (χωρίς τα ποσά) και των θυρίδων που έχουν μισθώσει σε τράπεζες (χωρίς το περιεχόμενό τους) με τη δήλωση Περιουσιολογίου που θα υποβάλουν ηλεκτρονικά.

Από Δευτέρα τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια στις τράπεζες - Χέρι στις καταθέσεις οφειλετών βάζει το ΚΕΑΟ

Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο

Ξεκινούν οι κατασχέσεις στις καταθέσεις για χρέη στα ΤαμείαΑπό τη Δευτέρα ξεκινάει η αποστολή των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων για δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες, που έχουν οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Η διαδικασία θα πραγματοποιείται από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), σε συνεργασία με τις τράπεζες, καθώς «ξεπαγώνει» η διαδικασία κατασχέσεων, που είχε διακοπεί από τον περασμένο Ιούλιο και μετά λόγω capital controls.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ