}

07 Δεκεμβρίου, 2015

Μειώνονται οι λογαριασμοί ρεύματος απο 1.1.2016

Μειώνονται οι λογαριασμοί ρεύματος απο 1.1.2016

Σημαντικές μειώσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για το 2016, με περιορισμό των λεγόμενων μονοπωλιακών χρεώσεων, αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Πρόκειται για τις χρεώσεις που αφορούν τη χρήση των Δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και το Τέλος Μείωσης Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που επιδοτεί μεταξύ άλλων την παραγωγή ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές.

Νωρίτερα οι πληρωμές συντάξεων Ιανουαρίου

Σύνδεση ταμειακών με TAXISNET και τέλος στο αφορολόγητο με αποδείξεις
Απόφαση για την καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου εξέδωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
Ετσι, με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γ. Κατρούγκαλου, οι συντάξεις -κύριες και επικουρικές- του μηνός Ιανουαρίου θα καταβληθούν ως εξής:

Ε.Ε. – ΝΑΤΟ, δύο μέτρα και δύο σταθμά έναντι Ελλάδος - Τουρκίας

Του Στέλιου Παπαθεμελή 

Το Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε. γονάτισε εμπρός στον ωμό εκβιασμό των Νεοοθωμανών, άμεσων συνεργών του εγκληματικού Χαλιφάτου.

Οι έμφοβοι ηγετίσκοι της Ευρώπης παραδόθηκαν αμαχητί στις ακόρεστες αξιώσεις του τυχοδιώκτη σουλτάνου με αντάλλαγμα όχι να τους λύσει το εφιαλτικό προσφυγικό που ο ίδιος περιθάλπτει και δυναμιτίζει τόσο καιρό, αλλά απλώς να το καταπραΰνει – αν το κάνει και αυτό – οπωσδήποτε πάντως αναλώμασι της Ελλάδος. Του τα έδωσαν όλα: χρήμα, βίζες, διάπλατα ορθάνοικτες πόρτες, και το δουλεμπόριο δουλεμπόριο…

Τουρκική Θαλάσσια Προκλητικότητα και Διπλωματία

Του Δημήτρη Τσαϊλά 


Πολλές φορές τα τουρκικά υδρογραφικά σκάφη (Σισμίκ, Χώρα, Πιρί Ρείς) κάνουν την εριστική έως και αλαζονική εμφάνιση τους είτε στο Αιγαίο ή στην Ανατολική Μεσόγειο προκαλώντας με αυτή την συμπεριφορά ισχύος, όπως οι Τούρκοι την αντιλαμβάνονται και πιστεύουν ότι διαθέτουν, όχι μόνο απέναντι στους «φτωχοποιημένους» Έλληνες της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά ακόμα και σε πιο «υπολογίσιμους» αντιπάλους.

Η Τουρκία έχασε την μάχη στις περιοχές των Τουρκομάνων: Ρώσοι και Σύροι ανακατέλαβαν τα μεθοριακά περάσματα!

Η ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΜΑΖΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΠΟΥ "ΔΙΔΑΞΑΝ" ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΟΥΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 
του Γιάννη Πετριδη



Η τουρκική αποτυχία να κρατήσει μακριά τα ρωσικά μαχητικά βομβαρδιστικά από την περιοχή των Τουρκομάνων μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού υποστρατηγικής κρούσης Su-24, πληρώθηκε τελικά ακριβά από την Αγκυρα: Τα ρωσικά και συριακά στρατεύματα κατάφεραν να καταλάβουν την περιοχή του υψώματος Κιζιλντάγ, στην περιοχή του Φιρινλίκ, στη βόρεια Συρία, όπου εκτιλύχθηκε και το δράμα της κατάρριψης.

Όλοι πλην Τουρκίας;

Γράφει ο Γιώργος Καπόπουλος  

Ποιο είναι το πραγματικό αντίκρισμα των σκληρών δηλώσεων Πούτιν για το κόστος που θα πληρώσει η Τουρκία για την κατάρριψη του Σουχόι; Ενα είναι βέβαιο -με άγνωστο μέχρι πού θα κλιμακώσει το Κρεμλίνο τα αντίποινα- ότι η Αγκυρα κινδυνεύει να δει τον όποιο ρόλο της στην επόμενη μέρα στη Συρία να εκμηδενίζεται. Ούτως ή άλλως και πριν από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους ήταν οριακά για την Αγκυρα: Ενας συμβιβασμός τύπου Βοσνίας ή Ιράκ στη Συρία, που να ικανοποιεί ταυτόχρονα τα ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν, δεν άφηνε ουσιαστικά περιθώρια ελιγμών για τους Ερντογάν - Νταβούτογλου.

«Αριστερά» χωρίς κύρος ειλικρίνειας

Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς 
Η​​ στενότητα του χώρου της επιφυλλίδας δικαιολογεί σχηματικές διατυπώσεις. Τις δικαιώνει (ή όχι) η πρόκληση προβληματισμού που κομίζουν.

Για πολλές δεκαετίες στην Ελλάδα, το δυνατό χαρτί της Αριστεράς ήταν ότι κόμιζε μια πίστη – οι άνθρωποι της Αριστεράς πίστευαν σε κάτι, πέρα από το εγωτικό τους συμφέρον. Είχαν όραμα, πάλευαν για κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοκρατία, ελευθερία από τους εξαναγκασμούς που επιβάλλουν οι ανεξέλεγκτες οικονομικές ανισότητες.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ