}

08 Δεκεμβρίου, 2015

EKTAKTO: Καταιγίδα βλημμάτων cruise από υποβρύχια του ρωσικού Στόλου κατά Τούρκων και Αράβων ισλαμιστων

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

του Βασίλη Καπούλα

Ο Ρωσικός Στόλος ξεκίνησε την καταιγίδα βλημμάτων cruise κατά Τούρκων και Αράβων ισλαμιστών από υποβρύχια στη Μεσόγειο για πρώτη φορά στέλνοντας σαφή προειδοποίηση στη Τουρκία.
Η Ρωσία για πρώτη φορά εκτόξευσε πυραύλους 3Μ-54 cruise Κalibr από υποβρύχιο στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα από το "Rostov-on-Don" ανακοίνωσε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, Σεργέι Σοιγκού στον Β.Πούτιν.

ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ SU-24:"NATOϊκά AWACS το στοχοποίησαν! Ένα απογειώθηκε από Ελλάδα"!

ImageΑρχίζει και παίρνει άλλες διαστάσεις το θέμα της κατάρριψης του ρωσικού SU-24 από τους Τούρκους, με πληροφορίες από Ρωσία να εμπλέκουν ανοιχτά πλέον τις ΗΠΑ. Και μαζί μ΄ αυτές και την Ελλάδα.

Ουδείς πίστεψε από την πρώτη στιγμή ότι οι Ερντογάν-Νταβούτογλου δεν είχαν “πλάτες” για να κάνουν κάτι τόσο ακραίο,αλλά οι εκτιμήσεις έφθαναν μέχρι την “σιωπηρή αποδοχή” των τουρκικών προθέσεων να κάνουν επεισόδιο και την κάλυψη που ακολούθησε.

Εληξε το τελεσίγραφο: Το Ιράκ αιτήθηκε στρατιωτική αρωγή από την Ρωσία και το Ιράν για να εκδιωχθούν τα τουρκικά στρατεύματα από το έδαφός του... (vid)

ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ
του Βασίλη Καπούλα


Το Ιράκ αιτήθηκε από την Ρωσία στρατιωτική αρωγή προκειμένου "Να εκδιωχθούν από το έδαφός του όλες οι ξένες δυνάμεις" και αυτή η διατύπωση εκτός από το ISIS περιλαμβανει και τα τουρκικά στρατευματα που έχουν εισβάλλει και κατέχουν μια περιοχή στην Μοσούλη.
Επίσης σε συναντήσες που είχε η σιιτική κυβερνηση του Ιράκ ζήτησε από το Ιράν την παροχή βοήθειας σε χερσαία στρατεύματα, για τον ίδιο ακριβώς λόγο που ζήτησε βοήθεια από την Ρωσία: "Να εκδιωχθούν από το έδαφός του όλες οι ξένες δυνάμεις"
Λίγες ώρες πριν λήξει το τελεσίγραφο της Βαγδάτης για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Μοσούλη ανακλήθηκαν όλες οι άδειες των πιλότων της ιρακινής Αεροπορίας, η οποία βέβαια έχει μικρή ισχύ, καθώς δεν έχουν παραδοθεί ακόμα τα περισσότερα από το F-16Q από τις ΗΠΑ.

Καταδίωξη τουρκικών F-16 στην βόρεια Συρία από ρωσικά Su-34 εξοπλισμένα με βλήματα αέρος-αέρος!

Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ
Tου Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Την πρώτη ρωσοτουρκική εμπλοκή, από τότε που τα τουρκικά F-16 κατέρριψαν το ρωσικό Su-24, είχαμε χθες στον εναέριο χώρο της Συρίας όταν ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 επιχείρησε να προσεγγίσει δύο ρωσικά υποστρατηγικά μαχητικά κρούσης Su-34, τα οποία όμως έχουν πλήρεις δυνατότητες διεξαγωγής αερομαχιών και εγκλώβισαν τα τουρκικά μαχητικά με πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς (R-77-1) με ακτίνα δράσης μεγαλύτερη από αυτή των AIM-120C των τουρκικών μαχητικών (80 χλμ. τα δεύτερα έναντι των 110 χλμ. του R-77-1) με αποτέλεσμα στην άμεση υποχώρησή των τελευταίων.

Ένα καράβι παλιό, σαπιοκάραβο…

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας 
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός 

Ντροπή σε όποιον έγραψε ότι η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο πλοίο! Το καράβι δεν είναι ακυβέρνητο… Σάπιο είναι! Σαπιοκάραβο… Και αυτό γιατί τόσα χρόνια και χρόνια τα χρήματα που έπρεπε να δοθούν για την συντήρηση του, την βελτίωση του, τα έτρωγαν κάποιοι. Το πλοίο πήγαινε στο ναυπηγείο απλά για να φαίνεται ότι κάτι γίνεται, για καμιά προμήθεια από τις επισκευές, που δεν γινόντουσαν κιόλας. Όλα ένα θέατρο μόνο και μόνο για να καλοπερνά το πλήρωμα του, δούλευε, δεν δούλευε, ή για να περνούν τέλεια οι επιβάτες της VIP θέσης!!! Και φυσικά πάνω από όλα οι ίδιοι οι αξιωματικοί του πλοίου…

Ποτίζουν τη ρίζα του κακού

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου 

Ηταν αναμενόμενο ότι δεν θα προέκυπτε καμία εντυπωσιακή εξέλιξη από την επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη Λευκωσία και την Αθήνα. Ο Τζον Κέρι, δυστυχώς και με την ενθάρρυνση του Ελληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον προς τα κατώτερα στελέχη του Γραφείου Νοτίου Ευρώπης, επιχείρησε σιωπηλά να κερδίσει μια δέσμευση για γρήγορη διευθέτηση του Κυπριακού και του Σκοπιανού, αλλά όπως αποδείχθηκε οι απέναντι πλευρές στην Αγκυρα και τα Σκόπια παραμένουν σταθερά σε θέσεις ταπεινωτικές για την Κύπρο και την Ελλάδα. 

Νόρμαν Στόουν: “O τυχοδιωκτισμός του Ερντογάν μπορεί να καταστρέψει την Τουρκία”

O Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν φαίνεται πως προσπαθεί να αναστήσει την Οθωμανική αυτοκρατορία. Διαφορετικά θα θυμόταν πως δεν πρέπει να προκαλεί τη Ρωσία από την οποία οι Οθωμανοί τόσες ήττες είχαν υποστεί στο παρελθόν.

Αυτό δηλώνει ο γνωστός Βρετανός ιστορικός και δημοσιογράφος Νόρμαν Στόουν. «Ενθαρρύνοντας τον πόλεμο στην Συρία ο Ερντογάν δεν προέβλεψε τις συνέπειες για την Τουρκία. Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή καθίσταται ολοένα και περισσότερο πολύπλοκη, συνεχώς εξελισσόμενη με νέους δρώντες και τους αντιπάλους της Άγκυρας να αυξάνονται», δήλωσε.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις θα βλέπουν τη νύχτα με "ελληνικά μάτια": Τεράστια επιτυχία της "Θέων Αισθητήρες" με πώληση 6.000 διοπτρών στην Ολλανδία!

ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΝΥΚΤΕΡΙΝΗΣ ΟΡΑΣΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΜΕΤΑΞΥ 18 ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ!
Του Βασίλη Καπούλα
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κέρδισε τρεις νέους διεθνείς διαγωνισμούς στην Ιαπωνία, το Περού και τις Φιλιππίνες καθώς και ένα νέο μεγάλο συμβόλαιο τεχνικής υποστήριξης με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το οποίο αποτελεί συνέχεια προηγούμενων συμβολαίων, ενώ συμμετέχει και σε διαγωνισμούς σε Αυστραλία και Ινδία  η αξία των οποίων ξεπερνά τα 330 εκ. ευρώ!
Οι διαγωνισμοί κερδήθηκαν (11 εκατ. τα πρώτα συμβόλαια και άλλα 35 εκατ. ευρώ η αξία των option) από τα ηλεκτροοπτικά προϊόντα της εταιρείας (μονόκυαλα και τα δίκυαλα ARGUS, ARGUS PANOPTES, τις σκοπευτικές διόπτρες ARTEMIS, τα περισκόπια νυχτερινής οδήγησης (TITANS), το dedicated δίκυαλο (NYX), το προσάρτημα νυχτερινής σκόπευσης (DAMΩΝ) και την ψηφιακή κάμερα ημέρας και νύχτας που σχεδιάστηκε για χρήση σε τεθωρακισμένα οχήματα (URANIΑ).
Να σημειωθεί ότι ψηφιακή κάμερα ημέρας και νύχτας σε τεθωρακισμένα οχήματα δεν διαθέτει καν ο Ελληνικός Στρατός στα οχήματά του!
Και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο έρχεται η επαναστατική υβριδική διόπτρα σκόπευσης της εταιρείας, η οποία θα συνδυάζει τόσο τη νυν τεχνολογία ενίσχυσης του φωτός (σε αντίθεση με  τις θερμικές εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξουν φίλιες απώλειες αφού μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός του στόχου) αλλά και θερμικό ηλεκτροοπτικο σύστημα με δυνατότητα επιλογής του χρήστη να επιλέγει ποια από τις δύο μεθόδους θα χρησιμοποιήσει!
Χαρακτηριστικό του status της ελληνικής εταιρείας είναι ότι την πρόσφατη έκθεση IDEX 2015 στο Άμπου Ντάμπι, επισκέφθηκε το περίπτερο ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Saif bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος απένειμε τα εύσημα στην ελληνική εταιρεία γιατί τα προϊόντα της αποδείχθηκαν ανώτερα των αντίστοιχων δυτικών προϊόντων!
Των παραπάνω επιτυχιών είχαν προηγηθεί τα εξής συμβόλαια, μόνο κατά τους τελευταίους 24 μήνες:
- Συμβόλαιο παράδοσης του καινούριου Μονόκυαλου Νυκτερινής Όρασης της ΘΕΩΝ, NX-122, στο σουηδικό υπουργείο Άμυνας το οποίο σύντομα ενεργοποίησε και δεύτερο μέρος της παραγγελίας μεγέθους 8.600 μονόκυαλων (παράδοση 2013-2014). Αξίζει να σημειωθεί ότι το καινούριο Μονόκυαλο, NX-122, θεωρείται σε παγκόσμιο επίπεδο το πιο προηγμένο προϊόν στην κατηγορία του, λόγω του ελαφρύτερου βάρους του και πολλών άλλων τεχνικών πλεονεκτημάτων του.
- Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπεγράφησαν διάφορες παραγγελίες, συνολικού αριθμού 2.300 Δίκυαλων Νυκτερινής Όρασης της ΘΕΩΝ (παράδοση 2013-2014). Το συγκεκριμένο προϊόν είναι το καινούριο δίκυαλο της εταιρείας, το NX-222, που βασίζεται στο επιτυχές της μονόκυαλο NX-122. To NX-222 θεωρείται το ελαφρύτερο και το πιο προηγμένο δίκυαλο στην κατηγορία των συστημάτων νυκτερινής όρασης, που αποτελούνται από δύο αυτόνομα μονόκυαλα.
- Συμβόλαιο για Αισθητήρες Μικροηλεκτρονικής (ΜΕΜs): − Με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (Εuropean Space Agency- E.S.A.) υπεγράφη συμφωνία για την ανάπτυξη αισθητήρα επιτάχυνσης για διαστημικές εφαρμογές. Σημειώνεται ότι το προϊόν αυτό θα είναι το πρώτο αμιγώς βασισμένο σε ευρωπαϊκές τεχνολογίες που θα πιστοποιηθεί για διαστημικές εφαρμογές.
H συμφωνία επιτεύχθηκε κατόπιν συμμετοχής της ΘΕΩΝ στον ανοικτό διαγωνισμό που προκήρυξε η E.S.A., ο οποίος δεν απευθυνόταν αποκλειστικά σε ελληνικές εταιρείες. Αποτελεί την πρώτη συμφωνία της ΘΕΩΝ με την E.S.A., εκτός του Ελληνικού Πλαισίου Στήριξης ( Greek Task Force).
− Επίσης, η E.S.A. ανέθεσε στη ΘΕΩΝ σε συνεργασία με τη γαλλική Εταιρεία, Thales Alenia Space, την ανάπτυξη και κατασκευή μιας οικογένειας αισθητήρων πίεσης πιστοποιημένων για εφαρμογές αεροδιαστημικής
− Μετά από επιτυχημένες δοκιμές ξεκίνησε η παραγωγή αισθητήρων ροής για μέτρηση της παροχής οξυγόνου σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις σε όλη την Ευρώπη, από Ευρωπαϊκή Εταιρεία κατασκευής ιατρικών μηχανημάτων.
H ΘΕΩΝ Αισθητήρες ΑΕΒΕ, είναι αμιγώς ελληνική εταιρεία, ιδρύθηκε μόλις το 1997 και σήμερα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους, σε διεθνές επίπεδο, κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού και Ηλεκτρο‐Οπτικών συστημάτων για εφαρμογές στην Άμυνα και την Ασφάλεια και με έδρα στην Αθήνα και εγκαταστάσεις στο Άμπου Ντάμπι και τη Σιγκαπούρη και σύντομα γραμμή συμπαραγωγής των προϊόντων της στην Ινδία και συμβάσεις σε περισσότερες από 20 χώρες ανά τον κόσμο με αξία πωλήσεων που πλησιάζει τα 100 εκατ. ευρώ..
Όταν μια μικρή -για τα διεθνή δεδομένα του χώρου της Άμυνας - ελληνική εταιρεία καταφέρνει να ηγείται στο χώρο των ηλεκτροοπτικών στα night vision συστήματα, τότε πραγματικά υπάρχει ελπίδα για την χώρα...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΕΩΝ Αισθητήρες
Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε το συγκεκριμένο σημείωμα με την συνήθη επωδό "Μια ακόμα μεγάλη εξαγωγική επιτυχία από την εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Θέων Αισθητήρες", αλλά αυτή την φορά τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά και η επιτυχία της εταιρείας στην Ολλανδία με το συμβόλαιο πώλησης 6.000 μονόκυαλων συσκευών Νυκτερινής Όρασης NX-122, αξίας περίπου 20 εκατ. ευρώ στις ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις, δεν ήταν "μία ακόμα επιτυχία".

Άνοιξε η εφαρμογή του Taxis για τις διορθώσεις στο Ε9


Τη δυνατότητα να διορθώσουν λάθη στα στοιχεία των ακινήτων τους που αποτυπώνονται στο έντυπο Ε9 του 2015 και να μειώσουν τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
H Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων άνοιξε την ηλεκτρονική εφαρμογή του Ε9 έτους 2015 έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες ακινήτων να προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις. Οι αλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά και αμέσως μετά την οριστικοποίησή τους θα ακολουθήσει νέα εκκαθάριση στον ΕΝΦΙΑ του 2015.

Παρίσι - Νέα Υόρκη: Ανακοινώθηκε το μεγαλύτερο έργο στην ανθρώπινη ιστορία - 20.000 χιλιόμετρα με "σφραγίδα" Β.Πούτιν (upd)

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΑΤΗ


της Χριστίνας Κοκκίνη
Μια εθνική οδό που να συνδέει την Ευρώπη με την αμερικανική ήπειρο (!), περνώντας μέσα από την ασιατική Ρωσία πρόκειται να δημιουργήσει η Ρωσία με στόχο την κάθετη αναβάθμιση της Σιβηρίας και την μετατροπή της Ρωσίας σε οδικό σύνδεσμο Ευρώπης-Αμερικής!

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ