}

19 Δεκεμβρίου, 2015

Η Τουρκία «νιώθει» να χάνει τους μουσουλμάνους της Θράκης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Άγκυρα για την στάση των τουρκοφρόνων μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης, μετά την διαπίστωση (των καλοπληρωμένων τοπικών πρακτορίσκων που δρουν στην περιοχή) πως διαπιστώνεται μία «αλλαγή στάσης» απέναντι στην Τουρκία. Και αυτή η «αλλαγή στάσης» δεν οφείλεται στην επιχειρούμενη αλλαγή προσώπων που επιβάλλει το καθεστώς Ερντογάν, επιχειρώντας την ανάδειξη και τοποθέτηση νέων προσώπων, φίλα προσκείμενων στην πολιτική του σουλτάνου, που θα αντικαταστήσουν τις παλαιές , φθαρμένες και φιλοκεμαλικές «προσωπικότητες» που «δρούσαν» στην περιοχή της Ελληνικής Θράκης μέχρι πριν λίγο καιρό. 

''Πτήση αγάπης'' με την ΠΑ για τα παιδιά με καρκίνο του Συλλόγου Φλόγα


 Εορταστική εκδήλωση για τα παιδιά του Ξενώνα του Συλλόγου Γονιών με καρκίνο «Η Φλόγα» έγινε  στη Λέσχη του  ΓΕΑ δίνοντας τους φτερά ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.
 Η εκδήλωση έγινε  παρουσία του ίδιου του Αρχηγού Αντιπτεράρχου  (Ι) Χρήστου Βαΐτση, στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τεράστια νίκη για την Ρωσία: Τί αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Συρία - Εκλογές με Μ.Άσαντ - Tιμωρία όσων συμμετέχουν στο εμπόριο με ISIS (φωτό, vid)

ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ FSB ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
του Βασίλη Καπούλα
Τεράστια διπλωματική νίκη αποτελεί για την Ρωσία και την Συρία το σχέδιο ειρήνης που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε το οποίο προβλέπει σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης σε έξι μήνες, εκλογές σε 18 μήνες, ο συριακός λαός θα αποφασίσει για τη μοίρα του Μ.Άσαντ!

ΕΟΚΑ - Κουρδική αντίσταση δυο όμοιοι αγώνες μια βασική διαφορά

Γράφει η Μελίνα Κονταξή 

1η Απριλίου του 1955 ξεκινάει η κορύφωση του αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού για ένωση με την μητέρα πατρίδα. Κορύφωση, γιατί ο αγώνας με διάφορες μορφές, δεν σταμάτησε ποτέ από την στιγμή που ο αρχιεπίσκοπος Σωφρόνιος υποδεχόμενος τον Άγγλο αρμοστή το 1878 μίλησε για την επιθυμία του λαού για ένωση με την Ελλάδα. Οι Κύπριοι εμπιστεύτηκαν τους Άγγλους, θεώρησαν την Αγγλική κατοχή διάλειμμα πριν την ένωση. Το 1940 οι Άγγλοι είχαν πινακίδες έξω από τα στρατολογικά γραφεία καλώντας τους Κύπριους να πολεμήσουν και για την δική τους ελευθερία.

Ο Ομπάμα ζήτησε επαγρύπνηση από τους πολίτες και από τον Ερντογάν να φύγει από Ιράκ


US President Barack Obama speaks at an end-of-year press conference in the briefing room of the White House in Washington, DC, USA, 18 December 2015. Obama spoke about gun control, terrorism, and the budget bill, among others issues. EPA, JIM LO SCALZO


O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε σήμερα από τους Αμερικανούς να παραμείνουν σε επαγρύπνηση ενώ προσπάθησε να τους καθησυχάσει επισημαίνοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς για να εγγυηθεί την ασφάλειά τους με το να «συνθλίβει» την καρδιά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο εξωτερικό.

Η Τουρκία συμμαχεί ξανά με το Ισραήλ; –Μυστική συμφωνία στη Ζυρίχη!!

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ


Η Τουρκία συμμαχεί ξανά με το Ισραήλ –Μυστική συμφωνία στη Ζυρίχη

Μετά από 5 χρόνια ψυχρότητας Τουρκίας-Ισραήλ οι δύο χώρες βρίσκουν σημείο επαναπροσέγγισης για λόγους γεωπολιτικούς και διπλωματικούς, με φόντο τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Μεσόγειο.

Ο Ομπάμα ζήτησε από τον Ερντογάν να αποσύρει τα στρατεύματα από το Ιράκ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama κάλεσε χθες, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης, τον Τούρκο ομόλογό του Recep Tayyip Erdogan να λάβει μέτρα προκειμένου «να αποκλιμακωθεί η ένταση με το Ιράκ» και κυρίως να αποσύρει τα τουρκικά στρατεύματα από την ιρακινή επικράτεια.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επικοινωνίας, ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε στην ανάγκη η Τουρκία να «σεβαστεί την εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι γυναίκες της Συρίας ενώνονται για να σώσουν χριστιανικές πόλεις από το ΙΚ


  • Mου λείπουν τα δύο παιδιά μου... αλλά παρηγοριέμαι με τη σκέψη ότι παλεύω για την προστασία του μέλλοντός τους"
  • “Δεν φοβάμαι το Ισλαμικό Κράτος. Θα είμαστε εδώ, και τώρα και στο μέλλον, σε όσες μάχες κι αν χρειαστεί, εναντίον αυτών των τρομοκρατών“

Είναι ο Ταγίπ Ερντογάν ο νέος Σαντάμ της Μέσης Ανατολής;

Ο Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου με τον
κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στα εγκαίνια του τμήματος
του έργου μεταφοράς νερού από την Τουρκία
 

Του Σενέρ Λεβέντ 

Πώς μπορεί να εξηγήσει στον κόσμο την απαίτησή της για πολιτική ισότητα για τους Τουρκοκύπριους η τουρκική κυβέρνηση, η οποία εγκληματεί κατά των μειονοτήτων στην Τουρκία, τις διώχνει από τους τόπους τους και καίει τα σπίτια τους;

Δεν θα τη ρωτήσουν γι’ αυτό; «Δεν δίνεις καν αυτονομία σε είκοσι εκατομμύρια Κούρδους και δολοφονείς όσους ζητούν αυτονομία χωρίς να ξεχωρίσεις γυναίκες και παιδιά. Πώς απαιτείς πολιτική ισότητα για μια κοινότητα που αποτελεί το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Κύπρου;».

Χιλιάδες αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης - Οδηγίες για το TAXIS


Χιλιάδες αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης - Οδηγίες για το TAXIS
Πάνω από 170.000 αιτήσεις έχουν γίνει έως τώρα στο TAXISNET για το επίδομα θέρμανσης ενώ έχουν εγκριθεί τουλάχιστον οι 130.000 ενώ οι υπόλοιπες απορρίφθηκαν λόγω των αυστηρότερων κριτηρίων που θεσπίστηκαν φέτος.

Μεσογαίας Νικόλαος: Η κοινωνία μας πρέπει να αυτοσυντηρηθεί

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος τοποθετήθηκε με δήλωσή του για το θέμα του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης.
Η δήλωση του κ. Νικόλαου έχει ως εξής:

Βίντεο-ντοκουμέντα: Ο τουρκικός Στρατός ισοπεδώνει τις πόλεις της ΝΑ Τουρκίας - "Άφωνη" η ΕΕ με τα "επιτεύγματα" του υποψήφιου μέλους της

ΣΚΗΝΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ - ΞΕΚΛΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ - ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Σε μια πραγματική σφαγή επιδίδονται οι τουρκικές ΕΔ μέσα στις τουρκικές πόλεις Cizre, Sinopi και Αmed,αλλά και σε άλλες περιοχές της ΝΑ Τουρκίας όπου όπως φαίνεται και από τα βίντεο-ντοκουμέντα, οι συγκρούσεις με Κούρδους μαχητές του ΡΚΚ έχουν λάβει διαστάσεις αστικού πολέμου.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ