}

21 Δεκεμβρίου, 2015

Οι "δεξιοί" και οι "αριστεροί" "σωτήρες" των στρατιωτικών που κάποιοι τους θεωρούν "πρόβατα"

ImageΟι στρατιωτικοί ενδιαφέρονται να δικαιωθούν ουσιαστικά σ΄ ότι έχει να κάνει με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ως γνωστόν έχουν δικαιωθεί κατά 50% και αναμένουν την “διόρθωση” των αποδοχών τους όπως ακριβώς προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ: επιστροφή των αποδοχών τους στα επίπεδα που ήταν τον Αύγουστο του 2012.

"Ο λύκος κι αν εγέρασε"! Ένας απόστρατος γράφει -και επιτίθεται" κατά των "θεσμικών"


Image

Γράφει ο 
Νικος Α. Παπαναστάσης*
Αντισυνταγματάρχης ε.α.

Για άλλη μια φορά, οι διοικήσεις των ενώσεων αποστράτων, οι υποκείμενες στην εποπτεία του Υπουργείου Άμυνας (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ), συνεπείς στο ρόλο που απορρέει απ' τον ουσιαστικό λόγο δημιουργίας τους, (απομόνωση των αποστράτων απ' την υπόλοιπη κοινωνία, χειραγώγηση της γνώμης τους, εκτόνωση της όποιων αντιδράσεών τους, π.χ. η οργή των αποστράτων για την εξαθλίωση που υφίστανται και η καλλιέργεια μιας επίπλαστής κοινωνικής ιδιαιτερότητας), κρύβουν συνειδητά, όντας σε ρόλο, την αλήθεια. Προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα που δείχνει ότι τα προβλήματα που βιώνουν τα σε ενέργεια και αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.), είναι ίδια με τα προβλήματα που βιώνει κι ο υπόλοιπος λαός. Προσπαθούν να να κρύψουν ότι αυτά τα προβλήματα, για όλους, έχουν την ίδια γενεσιουργό αιτία, που δεν είναι άλλη απ' τη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τη πολιτική που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τη πολιτική της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.

Δωρεάν μετακινήσεις των στελεχών των ΕΔ με τα μεσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική! Απόφαση Βίτσα

ImageΠρος συμφωνία για δωρεάν μετακίνηση των στελεχών των ΕΔ που υπηρετούν στο λεκανοπέδιο Αττικής με τα μέσα μαζικής μεταφοράς του ΟΑΣΑ . Σύμφωνα με την ΠΟΕΣ ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας υπέγραψε τη σχετική απόφαση.

Slovenia rejects same-sex marriage by large margin in referendum

A Slovenian voter takes part in a referendum on legalizing same-sex marriage Sunday.
(CNN)Slovenian voters have rejected by a large margin a law that would have given same-sex couples the right to marry and adopt children, Slovenia's government says.
Just over 63% of voters in Sunday's referendum rejected the bill redefining marriage as a union between two consenting adults, rather than expressly between a man and a woman.

Το εθνόμετρο και το προδοτόμετρο της Σίας



Η αν. υπουργός Παιδείας ζητά νέα βιβλία Ιστορίας, δικαιώνει τη Ρεπούση και μειώνει τον Κολοκοτρώνη!
Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε με τίποτα να βάλουν μυαλό... Μετά τον Νίκο Φίλη, που απαρνήθηκε τη Γενοκτονία των Ποντίων, και τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει την κατάργηση της προσευχής στα σχολεία, ήρθε η ώρα της Σίας Αναγνωστοπούλου να... χτυπήσει. Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, που αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της είχε προβεί σε προκλητικές (και άστοχες) δηλώσεις για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά (κάνοντας το Μαξίμου να τρέχει για να τη... μαζέψει), τώρα έβαλε στο στόχαστρό της το μάθημα της Ιστορίας.

Παρέμβαση δεκαπέντε κατόχων του Νόμπελ υπέρ της Ελλάδος

Αποτέλεσμα εικόνας για κατόχων του Νόμπελ
Πληθαίνουν οι φωνές από διεθνείς προσωπικότητες για τη στήριξη της Ελλάδος, ώστε να ληφθούν μέτρα τα οποία θα συμβάλουν να βγει γρήγορα η χώρα από την κρίση. Δεκαπέντε κορυφαίοι επιστήμονες του πλανήτη, κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ, ανέλαβαν πρωτοβουλία, στέλνοντας επιστολή τόσο στις ευρωπαϊκές αρχές όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με στόχο να εφαρμοστούν πολιτικές που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης.

Το Ισραήλ Σώζει την Τουρκία - Μεγάλο Πρόβλημα για την Ελλάδα



Γράφει ο Χρήστος Καλογερόπουλος - Βαλκάνιος

 
Μετά τον συνασπισμό 34 μουσουλμανικών χωρών κατά του ISIS, που στην ουσία όπως αναφέραμε και σε πρόσφατο άρθρο μας, στήθηκε με προτροπή των Αμερικανών προσφέροντας προσωρινό χρόνο για να ανακάμψει η Τουρκία από την Ρωσική πίεση, τώρα πάλι, προφανώς με μεσολάβηση των ΗΠΑ, ένα νέο σωσίβιο προσφέρεται στην Τουρκία, αυτό της νέας προσέγγισης με το Ισραήλ που φαίνεται ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Το παιγνίδι τακτικής μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ


Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, EPA



Του Χρήστου Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών


Ανακοινώθηκε τις τελευταίες μέρες ότι το Ισραήλ και η Τουρκία βρίσκονται σε προκαταρτική συμφωνία για εξομάλυνση των σχέσεών τους που προβλέπει την εκ νέου ανταλλαγή πρεσβευτών. Η συμφωνία προβλέπει ότι το Ισραήλ θα θεσπίσει ένα ταμείο για την χορήγηση αποζημιώσεων για τους θανάτους 10 Τούρκων υπηκόων, ο οποίοι επέβαιναν στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα το 2010.

Tα χαρακώματα του ευρωπαϊκού πολιτισμού! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!



Γράφει ο Νίκος Κλειτσίκας

Γιατί τα ΜΜΕ δεν δείχνουν ποτέ φωτογραφίες των Σύρων στρατιωτών; 
Αναρωτήθηκα -εσείς αναρωτιέστε;- γιατί τα...ΜΜΕ δεν μας μεταφέρουν ποτέ μια φωτογραφία ενός Σύρου στρατιώτη; Αυτές τις κρύες νύχτες του Συριακού χειμώνα, οι στρατιώτες του "δικτάτορα" Άσαντ είναι στα χαρακώματα κι αντιμετωπίζουν τους αποκεφαλιστές, τους μισθοφόρους φονιάδες που χρηματοδοτεί, εξοπλίζει και στηρίζει πολιτικά η "πολιτισμένη" δύση. Και φυσικά το διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης των τραπεζιτών.
Αυτές τις κρύες νύχτες του Συριακού χειμώνα, οι στρατιώτες του "δικτάτορα" Άσαντ είναι σαν τους πατεράδες μας, τους παππούδες μας το ΄40 στα βουνά της Πίνδου, στην Εθνική Αντίσταση εναντίον του φασισμού και του ναζισμού, όποτε η πατρίδα το χρειάστηκε.

Χρεία ισχυρής ταυτότητας και ισχυρής βούλησης για αντίσταση

Του Στέλιου Παπαθεμελή 

Η πτώση του Τείχους σηματοδότησε την παγκόσμια κυριαρχία του νεο-φιλελευθερισμού. Δεξιού, αλλά και αριστερού, αφότου η όπου γης πολιτευόμενη και κυβερνώσα αριστερά υιοθετεί τις πολιτικές της παγκοσμιοποίησης. Η Ευρώπη των εθνών, των λαών και των πολιτών που οραματίστηκαν οι πατέρες της Ένωσης διαστρεβλώθηκε σε Ευρώπη των αγορών και των κερδοσκοπικών αμοιβαίων κεφαλαίων.

Σχολικά βιβλία που υμνούν τον Κεμάλ και αρνητές υπουργοί…

Γράφει ο Θ. Μαλκίδης 
Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών 

Είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει με το αποκαλούμενο “πολιτικό”, “ακαδημαϊκό”, “πνευματικό” προσωπικό στην Ελλάδα και ειδικότερα σε ότι έχει σχέση με τη στάση του έναντι της Γενοκτονίας που υπέστη ο Ελληνικός λαός στον Πόντο, στην Μικρά Ασία, στη Θράκη.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ