}

01 Ιανουαρίου, 2016

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ 2015:: Οι ήρωες, οι απώλειες και οι στιγμές που μας συγκλόνισαν

Οι ήρωες, οι απώλειες και οι στιγμές που μας συγκλόνισαν
Γεμάτο με ανατροπές, αντιφάσεις, τρόμο αλλά και δύσκολες αποφάσεις, το 2015 είναι αδιαμφισβήτητα μια χρονιά που «ταρακούνησε» τον κόσμο και έφερε στην επιφάνεια χρόνιες παθογένειες. Το προσφυγικό ζήτημα, ένα από τα θέματα που πρωτοστάτησε τη φετινή χρονιά, «ξύπνησε» την Ευρώπη και την έφερε αντιμέτωπη με διαφορετικές νοοτροπίες και κουλτούρες.

Τι φέρνει το 2016 - Άρθρο του Παντελή Σαββίδη


Χωρίς αμφιβολία, η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία, και στη συνέχεια η μετάλλαξη της ιδεολογίας και της πολιτικής του, είναι το σημαντικότερο εσωτερικό γεγονός της χρονιάς που μας πέρασε. Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η εμπλοκή της Τουρκίας στο βαθύ τέλμα της περιοχής θα μπορούσε να θεωρηθεί το σημαντικότερο εξωτερικό γεγονός. Και τα δύο, μπορεί να επαναπροσδιορίσουν τις μεταπολιτευτικές σταθερές της Ελλάδας.

Οδεύουν σε πόλεμο; Η Τουρκία δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της, παραμένει στο Ιράκ


Φωτογραφία Αρχείου: Supporters of Iraqi Shiite Badr Army militia beat a crossed out caricature of Turkish President, Recep Tayyip Erdogan, during a protest in Tahrir Square, central Baghdad, Iraq, 12 December 2015. EPA, ALI ABBASΟ πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι δήλωσε χθες ότι η Τουρκία δεν τίμησε τη δέσμευσή της να αποσύρει τα τμήματα των ενόπλων της δυνάμεων που είχαν αναπτυχθεί στο βόρειο Ιράκ για την εκπαίδευση σουνιτών παραστρατιωτικών ώστε να πολεμήσουν εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Σοβαρός κίνδυνος για τους χριστιανούς στη Μέση Ανατολή

Οι εναγώνιες εκκλήσεις των χριστιανών της Μέσης Ανατολής, που απεγνωσμένα ζητούν την συμπαράστασή μας στο δράμα που ζουν 

Τέτοιες μέρες, χριστουγεννιάτικες, θέλεις δεν θέλεις θα κάνει σκέψεις σχετικές. Αλλά και να μη είναι στις προθέσεις σου, έρχονται οι ειδήσεις, οι αναλύσεις, αλλά και οι εναγώνιες εκκλήσεις των χριστιανών της Μέσης Ανατολής, που απεγνωσμένα ζητούν την συμπαράστασή μας στο δράμα που ζουν.

Το Μήνυμα του Πούτιν για το 2016«Ενωμένοι, με Κοινή Επιθυμία να Ωφελήσουμε την Πατρίδα Μας»

Το Μήνυμα του Πούτιν για το 2016«Ενωμένοι, με Κοινή Επιθυμία να Ωφελήσουμε την Πατρίδα Μας»Ένα Μήνυμα που μας κάνει να αισθανόμαστε ντροπή για τους δικούς μας «Πολιτικούς Ηγέτες» οι οποίοι ακόμα και αυτές τις στιγμές κοροϊδεύουν ασύστολα τον κόσμο…

“Καρδία συντετριμμένη και τεταπεινωμένη…” (παραμονή Πρωτοχρονιάς με τον Φώτη Κόντογλου)

oikogeneia


…Χρυσά χέρια και πολλά χαρίσματα μου έδωσε ο Κύριος. Δεν τα μεταχειρίσθηκα για να αποχτήσω υλικά αγαθά, μήτε χρήματα, μήτε δόξα, μήτε κανενός είδους καλοπέραση. Τα μεταχειρίσθηκα προς δόξαν του Κυρίου και της Ορθοδοξίας του.

Όχι μόνο τον εαυτό μου παράβλεψα, μα και τους δικούς μου, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου τα αδίκησα, κατά το πνεύμα του κόσμου.

Κανένας άνθρωπος δεν στάθηκε τόσο ανίκανος να βοηθήσει τους συγγενείς του, όσο εγώ. Μ’ όλο που είχα ένα όνομα και πολλούς θαυμαστές, ποτέ δεν τα μεταχειρίσθηκα για ωφέλειά μου, τόσο, ώστε ν’ απορούν οι γνωστοί μου κι οι ξένοι.

Η αθλιότητα φεύγει, η φρίκη έρχεται...

Δεν είναι εύκολο να γράψεις και να περιγράψεις τα όσα συνέβησαν στη χώρα μας τη χρονιά που μας πέρασε. Θα μπορούσαμε, φυσικά, να πούμε πως ήταν μία ακόμη μνημονιακή χρονιά, που βύθισε τη χώρα ακόμη περισσότερο στην πολιτική, την οικονομική και την απαξίωση… Αλλά, και πάλι, δεν θα αρκούσε μία τέτοια περιγραφή… Θα χρειαστούν πολλοί τόμοι ιστορίας για να καταγραφεί η πραγματικότητα των όσων συνέβησαν στην Ελλάδα τα τελευταία μνημονιακά χρόνια...

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ