}

05 Ιανουαρίου, 2016

Ξεκίνησε η συνεργασία ΥΠΕΘΑ με τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας      προσφέρουν μία σειρά από προνόμια και παροχές σχεδιασμένα ειδικά για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τις οικογένειές τους, όπως:

1) αποκλειστικά προνόμια και παροχές σε τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες ρονομιακό κλιμακωτό επιτόκιο έως 3%, Προθεσμιακή Κατάθεση 12μηνης διάρκειας, Πιστωτική Κάρτα MasterCard "Των Ενόπλων Δυνάμεων", Δάνεια κλπ) και 

Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει εις τα χέρια των Ελλήνων

Δίλημμα: η σωτηρία του Πολιτικού Συστήματος ή της Πατρίδος; 
Γεώργιος Εμ. Δημητράκης


Η σημερινή κατάντια της Πατρίδος μας, με όλες τις παραμέτρους, διαστάσεις και συνέπειες, πρέπει επιτέλους να προβληματίσει όλους εμάς τους Έλληνες, ανεξαρτήτως πολιτικών και κομματικών τοποθετήσεων.  Εις την ουσία, το πρόβλημα της κρίσης χρέους της Πατρίδος μας δεν είναι καθαρώς οικονομικό, ως εσφαλμένως υποστηρίζεται και προπαγανδίζεται από τα δεκανίκια του Πολιτικού Συστήματος, αλλά κυρίως Θεσμικό, με εντέλει  οικονομικές τώρα διαστάσεις και τεράστιες συνέπειες για την πορεία του Έθνους.

Η Άγκυρα κορυφώνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!


Της Κύρας Αδάμ

Από την 1η Ιανουαρίου 2016 και για έναν ολόκληρο χρόνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016 η Άγκυρα θα εφαρμόζει στην πράξη την πλέον επιθετική πολιτική της στο Αιγαίο, καθώς:
- ξεπερνά κάθε όριο παρανομίας σε βάρος της κυριαρχίας της Ελλάδας με τρείς αεροναυτικές ασκήσεις με πυρά σε τρείς περιοχές του Αιγαίου για έναν ολόκληρο χρόνο, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά, - δηλώνει ψευδέστατα παραποιώντας Διεθνείς Συνθήκες ότι όλα τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι αποστρατιωτικοποιημένα και… αδέσποτα και γι’ αυτό απαγορεύεται στην Ελλάδα να τα χρησιμοποιεί για οποιαδήποτε στρατιωτική δραστηριότητα και, - καταργεί στην πράξη το Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ.

Η ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ

Το κατωτέρω άρθρο θα μπορούσε να είχε σταλεί ως πρωτοχρονιάτικο δώρο στον πληθυσμό αυτής εδώ της χώρας-μέλους της Ε.Ε., υπό «ισοδύναμη αριστερή» κυβέρνηση και πρωθυπουργό Τσίπρα. Δώρο επιλεγμένο με κριτήριο την προφανή ανάγκη του παραλήπτη -ως μια κουδουνίστρα για νήπιο, ή ένα δυνατό ξυπνητήρι για παθολογικό υπνοβάτη.

Δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό blog International Man.com και υιοθετήθηκε από το μεγάλης δημοτικότητας οικονομικό Δελτίο Ζήρο Χετζ, στο προχθεσινό φύλλο του. Ο συντάκτης του, Jeff Thomas, απευθύνεται σε διεθνές κοινό, αλλά όσοι τυχόν το διαβάσουν στην Ελλάδα μπορεί και να ψυλλιαστούν πως αυτούς αφορά κατ’ απόλυτη προτεραιότητα…

Ιδού τα ουσιαστικώτερα σημεία αυτού του αφυπνιστικού κειμένου:

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ "ΣΚΛΗΡΗ" ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.


Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 

Όσο και αν ακούγεται παράξενο, η χρεοκοπημένη και εξαθλιωμένη Ελλάδα, έχει την πιο πλούσια αναλογικά ολιγαρχία στο κόσμο. 

Στις λίστες ελβετικών τραπεζών και εξειδικευμένων εταιρειών, υπάρχουν 576 Ελληνες που διαθέτουν συνολικά περιουσία 88 δισ. δολαρίων. Αυτοί είναι μόνο όσοι διαθέτουν προσωπική περιουσία άνω των 30 εκατομμυρίων έκαστος. Μεταξύ αυτών των Ελλήνων, στις σχετικές λίστες των Wealth-X και UBS, συμπεριλαμβάνονται 11 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι που διαθέτουν μαζί περιουσία 18 δισ. Δολαρίων. 

Αναίδεια και ατιμωρησία: Οι γάγγραινες της πατρίδας


«Παισί δ’ αιδώ χρή πολλήν, ου χρυσόν καταλείπειν»
«Πρέπει κανείς ν’ αφήνει στα παιδιά του την αρετή της αιδούς και όχι χρυσάφι»
Πλάτων

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς 


Πριν από μερικά χρόνια στάλθηκε στα σχολεία μια εγκύκλιος σχολικού συμβούλου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διά της οποίας στιγματιζόταν και περιγραφόταν με μελανά χρώματα η ολοένα αυξανόμενη κακή συνήθεια των μαθητών να αισχρολογούν και να βωμολοχούν, εντός και του σχολικού αυλόγυρου, στα διαλείμματα, και να αισχρολογούν στους τοίχους των σχολικών κτιρίων. Δυστυχώς, ακόμη και στο δημοτικό σχολείο, γινόμαστε αυτήκοοι μάρτυρες της σιχαμερής και επιβλαβούς αυτής έξεως!

Όλα τα ταμεία σε ένα. Τι προβλέπει το νέο ασφαλιστικό

Σε ένα Ταμείο θα υπάγονται με το νέο ασφαλιστικό σύστημα όλοι οι εργαζόμενοι καθώς καταργούνται ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, ενώ σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης οι εισφορές θα είναι ίδιες για όλους.

Αυτό σημαίνει πως οι εισφορές για τους αγρότες θα αυξηθούν σημαντικά, ενώ αντίστοιχα θα μειωθούν για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Εάν περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης από τους δανειστές, οι οποίοι το έλαβαν το βράδυ της Δευτέρας και μετά τη συνάντηση του Γ. Κατρούγκαλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε δεν θα υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις για τους παλαιούς συνταξιούχους τουλάχιστον έως τη λήξη του προγράμματος.

Οδύσσεια χωρίς τέλος η οικονομική κρίση στην Ελλάδα

Σαν Οδύσσεια δίχως τέλος, η μεγάλη οικονομική κρίση της Ελλάδας συνεχίζεται πυροδοτώντας νέους φόβους και κοινωνική αναταραχή, αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.

Η περασμένη χρονιά ήταν «θυελλώδης», αφού σηματοδοτήθηκε από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ένα δημοψήφισμα, την επιβολή capital controls, διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία διάσωσης, αγωνιώδεις ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο και μια παραλίγο πτώχευση και έξοδο από το ευρώ. Ωστόσο, η βρετανική εφημερίδα εκτιμά πως το 2016 μπορεί να αποδειχθεί ακόμη πιο απρόβλεπτο. Κάποιοι συμφωνούν πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη.

Από πότε άλλαξε η επίσημη θρησκεία της Ελλάδας;

Στο Βήμα της Κυριακής μαζί με τις υπόλοιπες προσφορές υπήρχε και ένα βιβλίο με τις Σημαίες του Κόσμου.
Ανάμεσα στις υπόλοιπες σημαίες φυσικά είχε και την Ελληνική. Προς μεγάλη έκπληξη όμως στο σημείο που αναφέρεται στη θρησκεία της χώρας μας γράφει Ορθόδοξοι και Μωαμεθανοί.
Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν πιστό αναρωτιέμαι από πότε άλλαξε η επίσημη θρησκεία της χώρας μας. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας η επίσημη θρησκεία είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού (άρθρο 3 παράγραφος 1 όπου αναφέρονται οι σχέσεις Εκκλησίας Πολιτείας).
Έχει αλλάξει κάτι και δεν το γνωρίζουμε; Η ερώτηση επαναλαμβάνω γίνεται με σεβασμό προς όλες τις θρησκείες παρά το γεγονός ότι νιώθω πως η συγκεκριμένη αναφορά από την έκδοση έγινε με περίεργο σκοπό.
Επίσης, δεύτερο ερώτημα: Γιατί αναφέρθηκαν οι μωαμεθανοί και όχι οι καθολικοί, οι εβραίοι ή οι δωδεκαθειστές για παράδειγμα.
Με εκτίμηση
Γιώτα Χουλιάρα
Δημοσιογράφος
 http://www.geopolitics.com.gr/2016/01/blog-post_18.html

Πολιτικάντικες συμπεριφορές

Αποτέλεσμα εικόνας για Ασφαλιστικό
Πολλά έζησε η χώρα     το τελευταίο διάστημα. Μια από τις εξελίξεις που την αφορούν και βρίσκεται σε εκκρεμότητα είναι το Ασφαλιστικό.
Ολα τα σημαντικά και τα κρίσιμα για την επιβίωση των απομάχων της εργασίας και το καλώς έχειν των επόμενων γενεών βρίσκονται υπό επεξεργασία.

Tα "ψιλά γράμματα" του νέου Ασφαλιστικού- Το "κόλπο" για μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις (παραδείγματα)

Μειώσεις στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις που φτάνουν ακόμη και στο 20% για όσους αποχωρούν με μισθούς άνω των 800 ευρώ και έχουν από 25 έτη ασφάλισης και άνω, περικοπές στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ από την 1η/1/2016, αυξήσεις εισφορών κατά 1,5% στην επικουρική ασφάλιση, ψαλίδι ως 15% στα νέα εφάπαξ, ελάχιστο ποσό μηνιαίας εισφοράς 117,20 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μαζικές ενοποιήσεις των Ταμείων κύριας ασφάλισης με ένταξή τους στο ΙΚΑ από φέτος και θέσπιση εθνικής σύνταξης 384 ευρώ που θα χορηγείται πλήρης όταν οι ασφαλισμένοι συμπληρώνουν το 67ο έτος (ή 40 έτη ασφάλισης στο 62ο έτος) προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Σύγχυση για τις πρώτες δαπάνες της χρονιάς: Τι θα ισχύει για τις αποδείξεις φέτος



Σύγχυση εξακολουθεί να επικρατεί για το ποιες τελικώς δαπάνες πρέπει να κάνει (και πώς να τις κάνει) κάθε φορολογούμενος πολίτης, με το νέο σύστημα αφορολογήτου βάσει αποδείξεων και πληρωμών με κάρτες. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του αρμοδίου υπουργού, κυρίου Τρύφωνα Αλεξιάδη, να δώσει εξηγήσεις μέσω συνεντεύξεών του σε κανάλια και ραδιόφωνα, οι φορολογούμενοι καταναλωτές ​εξακολουθούν να ​ζουν ​στα μαύρα μεσάνυχτα.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ