}

07 Ιανουαρίου, 2016

Τα... δεδομένα για την Ευρώπη έχουν αλλάξει

Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος 

Από την αφετηρία των Μνημονίων το 2010 στην Ελλάδα ως τοπική παράμετρος μιας διεθνούς οικονομικής κρίσης του χρηματιστηριακού καπιταλισμού οι διεθνείς συνθήκες και η διεθνής συγκυρία έχουν αλλάξει. Η Ευρώπη της γερμανικής ηγεμονίας δείχνει να προσβάλλεται απ' όλο και περισσότερους δομικούς τριγμούς. Πέραν της απώλειας της όποιας συνοχής της στην εναρμόνιση των οικονομιών της ευρωζώνης και την εμπέδωση ενός υψηλού βιοτικού επιπέδου για τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη, το Προσφυγικό -όπως προέκυψε από τα θερμά μέτωπα συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή- τίναξε απολύτως στον αέρα την ψευδαίσθηση που προσέφερε το όραμα του Μάαστριχτ για μια Ευρώπη χωρίς εθνικά εσωτερικά σύνορα.

Οι Γερμανοί ρίχνουν στους πρόσφυγες τις σεξουαλικές επιθέσεις για να ξεπλύνουν τους τούρκους!

turks in germany

ΤΟ 80% ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ!

ΑΘΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ

ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΛΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΤΡΑΒΗΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ»!

ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ  ΣΤΑ ΓΚΕΤΟ ΤΟΥΣ

"Ήρθαμε για να κάνουμε την Ευρώπη Ισλάμ"...


Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη 

Σε ένα βίντεο από το κανάλι Arabic TV, στην εκπομπή Al Mayadeen, προβάλλεται ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο μιλεί ένας μουσουλμάνος για τις φιλοδοξίες των μεταναστών που η Γερμανία είναι ο κύριος προορισμός τους. Μια πλειοψηφία από αυτούς υποστηρίζει ότι ήρθε για να ξέφυγει από τον πόλεμο, ανάμεσα τους όμως υπάρχουν και κάποιοι που έχουν άλλους… «λόγους» και άλλους «στόχους».

Ευρωπαϊκή δυσφορία για τη συνεργασία με την Τουρκία στο προσφυγικό

Τουρκικές ακτές. Συντεταγμένη προετοιμασία για επιβίβαση στις βάρκες των λαθρομεταναστών. Η Ευρώπη έκανε μία συμφωνία με την Τουρκία, όμως καμία τουρκική κρατική αρχή δεν φαίνεται να εμποδίζει τους τούρκους διακινητές, οι οποίοι μείωσαν την τιμή μεταφοράς στο 1/3, λόγω της κακοκαιρίας στο Αιγαίο, διατηρώντας έτσι πολύ υψηλά τους αριθμούς των πελατών τους που επιθυμούν να μετακινηθούν (λαθραία) στην Ελλάδα...

Ο εφιάλτης του Ερντογάν μόλις ξεκίνησε...

Κούρδοι του Ιράκ ζητούν διεθνή υποστήριξη
για ανεξάρτητο Κουρδιστάν


Ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, συναντήθηκε με εκπροσώπους των διπλωματικών αντιπροσωπειών 36 χωρών, στην πρωτεύουσα Αρμπίλ, για να αναζητήσει διεθνή υποστήριξη για την ανεξαρτησία της αυτόνομης ιρακινής περιοχής, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Κι όμως, υπάρχει η λύση για να σωθούν τα σπίτια

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου 

Αντηχούν ακόμη στα αυτιά μου οι ήχοι των συνθημάτων «Κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη» και «Οχι στα ξένα "κοράκια" που θα μας αρπάξουν τα σπίτια». Και τα δύο είναι ορθά ως σκέψη και κανείς δεν θα διαφωνούσε συναισθηματικά με αυτήν την τοποθέτηση, αν και τα σπίτια αγοράστηκαν από λεφτά που μοίρασαν αφειδώς (και ανευθύνως, θα προσθέταμε) τα χέρια τραπεζιτών, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, που θέλει μεγάλη συζήτηση. Ομως, ας επανέλθουμε στα συνθήματα για να καταθέσουμε μια πρόταση που έπεσε σε εορταστικό τραπέζι από κάποιους καλούς φίλους.

Η «αριστερά», η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας και ο Varlik Vergisi/ΕΝΦΙΑ

«Πολλοί ζητούν οι πολιτικοί να προστατέψει τον πολίτη. Το ζητούμενο είναι ο πολίτης να προστατευθεί από τους πολιτικούς»Milton Friendman


Αποτέλεσμα εικόνας για Amele TaburlariΤον Νοέμβριο του 1942 κατά την διάρκεια της Πρώτης Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα, η Τουρκική κυβέρνηση του Mehmet Şükrü Saraçoğlu εισηγήθηκε την επιβολή ενός βαρύτατου φόρου κατοχής επί της ιδιοκτησίας των μη μουσουλμάνων πολιτών της Τουρκίας, γνωστό και ως Varlik Vergisi. Ο ρατσιστικός αυτός φόρος ήταν μια πράξη εθνοκάθαρσης των χριστιανικών πληθυσμών της Τουρκίας επειδή, μεταξύ άλλων, περιελάμβανε την υποχρεωτική δήμευση της περιουσίας και τον εγκλεισμό στα στρατόπεδα εργασίας (Amele Taburlari) του Askale και του Eskisehir-Sivrihisar αυτών που αδυνατούσαν να πληρώσουν τον φόρο ώστε να εξοφλήσουν το χρέος τους με προσωπική εργασία.

Η προκυμαία των δακρύων


Ο Χριστός επέστρεψε εκεί απ' όπου διώχθηκαν οι άνθρωποί του για να ευλογήσει την επιστροφή τους, την ημέρα που γιορτάζει το φως. Αυτό μας διδάσκει η υπέροχη Σμύρνη και ο συγκινητικός εορτασμός των Θεοφανίων με την τελετή του αγιασμού των υδάτων, που έλαβε χώρα στην προκυμαία των δακρύων 94 χρόνια μετά την καταστροφή του 1922.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ