}

08 Ιανουαρίου, 2016

Η πραγματική κατάσταση των Ελληνικών τραπεζών

Του Γιώργου Δελαστίκ 

Δραματική, παρά την ανακεφαλαιοποίησή τους, παραμένει η κατάσταση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας μας, της Εθνικής, της Πειραιώς, της Alpha και της Eurobank. Έχουν γίνει τρελά πράγματα. Πρώτα – πρώτα, για να ξαναπάρουν οι ιδιώτες σε εξευτελιστικές τιμές τις τέσσερις αυτές τράπεζες (σκεφτείτε, κατά την ανακεφαλαιοποίηση η τιμή κάθε μετοχής της Eurobank ήταν 1… λεπτό του ευρώ, της Εθνικής 2 λεπτά, της Alpha Bank 4 λεπτά και της Πειραιώς 3 δέκατα του λεπτού(!) εκδόθηκε κυριολεκτικά άπειρος αριθμός μετοχών.

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΘΡΑΚΗ;

Πώς οι μειονοτικοί πέφτουν βήμα βήμα στην παγίδα της Αγκυρας
Αποτέλεσμα εικόνας για Πομάκος
Πριν από λίγες μέρες ο Τζεμήλ Καπζά, Πομάκος δήμαρχος Μύκης, που ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, εξέδωσε δημόσιο έγγραφο το οποίο απευθύνει προς το υπουργείο Παιδείας, τους βουλευτές Ξάνθης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης. Με το έγγραφο διαμαρτύρεται επειδή σε ορισμένα δημόσια νηπιαγωγεία του δήμου, του οποίου οι δημότες είναι στο σύνολό τους μουσουλμάνοι, μοιράστηκαν δώρα από Αγιο-Βασίληδες, κάτι που «απαγορεύει η θρησκεία μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ενώ συνεχίζει λέγοντας: «Εκφράζουμε με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μας σε τέτοιες πρωτοβουλίες, διότι θίγουν τη θρησκευτική μας ελευθερία, δεν συμβάλλουν στον αλληλοσεβασμό και ζητάμε να μην επαναληφθούν σε σχολεία του δήμου μας».

ΚΟΙΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ… ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ «ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟΥ»!

568d68abc03c0e3370f80b02

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak, τον Abdülkadir Selvi, με προσωπική πρόσκληση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας στρατηγού Hulusi Akar, επισκέφτηκε στις 6-7 Ιανουαρίου την Άγκυρα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγός Joseph E Dunford, ο οποίος εκτός από τον Akar συναρτήθηκε και με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτολγου.

Βούτσης – Φλαμπουράρης: Υπερασπιστές τρομοκρατών;

Προ ημερών, η απόφαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα, που αρχειοθέτησε τις καταγγελίες του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, για απειλές εναντίον της ζωής του, αλλά ακόμη και για την εμπλοκή επιφανών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με φυλακισμένα στον Κορυδαλλό, μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, προκάλεσε τουλάχιστον πολλές απορίες. Αφού η παραγγελία έρευνας που έδωσε ο κ. Δασούλας αφορά μόνο τις καταγγελίες του πρώην υπουργού για το αδίκημα της κατάληψης ή συμμετοχής σε κατάληψη δημοσίου κτιρίου (αφορά την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών)… Ωστόσο, ο κ. Δασούλας συνεχίζει να ερευνά την μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλος και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Τόσκας που σχετίζεται με τη διαρροή διαλόγων από καταγραφές της ΕΥΠ… 

Επίθεση της Μόσχας στην Άγκυρα για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ Α/ΓΕΣ Φ.ΦΡΑΓΚΟΥ ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΜΕ
του Θεόφραστου 
Ανδρεόπουλου

Επίθεση κατά της Άγκυρας για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο πραγματοποίησε η Μόσχα μέσω του κρατικού Sputnik με αφορμή προσφατο επισόδειο στο Αρχιπέλαγος όταν τέσσερα τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον ελληνικό ναέριο χώρο και δύο από αυτά ήταν οπλισμένα.

Οι... αποδείξεις των αποδείξεων

Αποτέλεσμα εικόνας για αποδείξεις των αποδείξεωνΟ εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ότι, για να κυβερνηθεί αυτός ο τόπος, το μόνο που απαιτείται είναι «κοινή λογική». Αυτή φαίνεται ότι έχει εκλείψει από κάποιους και σε αυτήν την κυβέρνηση, όπως ακριβως είχε εκλείψει και από τις προηγούμενες.
Οσα συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα με αφορμή τη συλλογή ή μη αποδείξεων δείχνουν ότι τελικά η «κοινή λογική» αποτελεί μέγα ζητούμενο.

Ένας χάρτης που εξηγεί την επικίνδυνη σύγκρουση Σαουδική Αραβία-Ιράν


Jon SchwarzThe Intercept (ΗΠΑ)

Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας εκτέλεσε τον Σιίτη Μουσουλμάνο κληρικό Νιμρ αλ-Νιμρ το Σάββατο. Ώρες αργότερα, Ιρανοί διαδηλωτές πυρπόλησαν την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη. Την Κυριακή, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, η οποία θεωρεί τον εαυτό της ως θεματοφύλακας του Σουνιτικού Ισλάμ, 
διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν, το οποίο είναι μια Σιίτική Μουσουλμανική θεοκρατία.
Για να εξηγήσει τι συμβαίνει, η εφημερίδα the New York Times δημοσίευσε έναν οδηγό για τη διαφορά μεταξύ σουνιτικού και σιιτικού Ισλάμ, που μας πληροφορεί ότι «προέκυψε σχίσμα μετά το θάνατο του Προφήτη Μωάμεθ το 632»  -ήτοι, πριν από 1383 χρόνια.

Σύλληψη γυναίκας ύποπτης για τζιχάντ στην Αλεξανδρούπολη!!!


Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ


Στο τελωνείο των Κήπων, κατά τον έλεγχο του διαβατηρίου της, διακόπηκε προσωρινά το ταξίδι προς τη Συρία τής συζύγου του Αιγύπτιου επιχειρηματία, η οποία έχοντας μαζί το τετράχρονο παιδί της σχεδίαζε, κατά δήλωσή της, να ενταχθεί στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους.

Γέμισε η Ευρώπη από λιποτάκτες και δειλούς που παριστάνουν τους πρόσφυγες!

Γέμισε η Ευρώπη από λιποτάκτες και δειλούς που παριστάνουν τους πρόσφυγες!

Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θεωρούμε πρόσφυγα όποιον προέρχεται από τη Συρία και το Ιράκ, τις δύο χώρες όπου κυρίως μαίνεται ο ιερός πόλεμος (τζιχάντ).
Θεωρούμε πρόσφυγες τους πάντες, είτε είναι άνθρωποι ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά, αυτούς που αποκαλούμε διαχρονικά στην ιστορία άμαχο πληθυσμό, είτε πρόκειται για νέους άνδρες στην ακμή της ηλικίας τους.

Ξεκινά η διαδικασία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων


Ξεκινά η διαδικασία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών καθορίζεται ο τύπος και περιεχόμενο της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και της βεβαίωσης εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα καθώς και υποβολή αυτών με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου ώστε να προ-συμπληρωθούν στις φορολογικές δηλώσεις 2016.

Εμπλοκή Ελληνικών Μιράζ με Τούρκικα F-16 την 15:30… Νότια της Λέσβου!

Με φόρα και τσαμπουκά μπήκαν τα τέσσερα Τούρκικα F-16 μεταξύ Λήμνου και Λέσβου …Άμεση ήταν η απογείωση των Ελληνικών Μιράζ 2000-5 που διέταξε το Α/ΤΑ και που ήταν σε ετοιμότητα 5 λεπτών στο Αεροδρόμιο της Σκύρου!
Ταχύτατα τα Ελληνικά Μιράζ έφτασαν στην περιοχή και κάλεσαν τους Τούρκους να αποχωρήσουν άμεσα απο το Ελληνικό FIR!Το ένα ζεύγος των F-16 που εκτελούσαν πτήση χωρίς οπλισμό αποχώρησαν αμέσως χωρίς χρονοτριβή !

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ