}

09 Ιανουαρίου, 2016

Η Τουρκία απειλεί την παγκόσμια ειρήνη

Τουρκία. Η χώρα που είναι πάντα «ουδέτερη», που αριστοτεχνικά φροντίζει να συντάσσεται πάντα με το νικητή και που βρίσκεται σε μόνιμη αναζήτηση χρήσιμων ηλιθίων (ηγετών κρατών), πρόθυμων πολιτικών μισθοφόρων (πρώην αρχηγοί κρατών). 
Επιπλέον, η Τουρκία είναι η χώρα που δεν αναγνωρίζει κανέναν νόμο (διεθνή) ή υποχρέωση από συμμετοχή της σε παγκόσμιους οργανισμούς (π.χ. ΝΑΤΟ, ΟΗΕ) αν δεν εξυπηρετούνται πρωτίστως τα δικά της συμφέροντα.

Συντάξεις: Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί, Στρατιωτικοί χάνουν το μισό εφάπαξ και μεγάλο ποσοστό της σύνταξης

agiasmos-olomeleia-boulhs1404747755

  • Ως και 40% φτάνει η μείωση του εφάπαξ για τους ένστολους.
  • Κίνδυνος να χαθεί και η πλασματική πενταετία λόγω της εξαήμερης εργασίας.
  •  Ως και 200 ευρώ χάνουν από τη σύνταξη οι αστυνομικοί με 35ετία.
Οι σαρωτικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό πλήττουν και τους ένστολους. Παρά την ένταξη στα ειδικά μισθολόγια οι απώλειες λόγω του νέους ασφαλιστικού αναμένεται να είναι μεγάλες και στα σώματα ασφαλείας

Απόφαση-σοκ για την Τουρκία: Πάγωμα λογαριασμών στην Αγγλία λόγω αγωγής Κυπρίων


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μαβλούτ Τσαβούσογλου. Φωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Βρετανικό δικαστήριο διέταξε το πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών Τούρκων διπλωματών που υπηρετούν στη Βρετανία, κάνοντας δεκτό αίτημα Κυπρίων πολιτών που βρίσκονταν σε δικαστική διαμάχη με την Άγκυρα για τις περιουσίες τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, οι επτά Ελληνοκύπριοι είχαν δικαιωθεί από κυπριακό δικαστήριο μέσω του οποίου είχαν 
υποβάλει την αγωγή και είχαν ζητήσει από τη βρετανική δικαιοσύνη να εφαρμόσει στη Βρετανία την απόφαση.

Η Τουρκία “περιφερειακή δύναμη”; Γελάει και το παρδαλό κατσίκι…


A handout picture provided by Turkish President Press office shows Turkish President Recep Tayyip Erdogan (R) shaking hands with French Defense Minister Jean-Yves Le Drian (L) in Ankara, Turkey, 05 January 2016. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE 


Το τουρκικό όνειρο δεν υπάρχει πια. Η Τουρκία δε θα καταστεί περιφερειακή δύναμη στη Μέση Ανατολή καθώς αποτελεί μέρος του εκεί προβλήματος και δεν συνεισφέρει στη λύση του συριακού αδιεξόδου.
Η Τουρκία για να ξεφύγει από τη διεθνή απομόνωση προχώρησε σε δύο κινήσεις που δείχνουν το αδιέξοδό της, την ένταξη της στην σουνιτική, σαουδαραβικής έμπνευσης, συμμαχία και στην προσπάθεια επαναπροσέγγισης με το Ισραήλ. 

Μετά τη Μέση Ανατολή η Τουρκία χάνει και την Κεντρική Ασία

Η Τουρκία, η οποία μετά την επιδείνωση των σχέσεών της με τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Αίγυπτο και το Ισραήλ έχασε την οικονομική, πολιτική και διπλωματική επιρροή της στην Μέση Ανατολή, βρίσκεται στα πρόθυρα της απώλειας και της Κεντρικής Ασίας, λόγω της κρίσης με τη Ρωσία. 

Του Zülfikar Doğan
ΠΗΓΗ: http://www.al-monitor.com
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Σωτήρης Δημόπουλος*

Οι κυρώσεις της Μόσχας, που ακολούθησαν την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στις 24 Νοεμβρίου, επεκτείνονται και στις ρωσικές σφαίρες επιρροής στην Κεντρική Ασία και στον Καύκασο, καθώς οι κεντροασιατικές χώρες που είχαν δημιουργήσει στενές σχέσεις με την Άγκυρα μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, φαίνεται ότι ετοιμάζονται να αποστασιοποιηθούν από τη Τουρκία.

Γενική επισκόπηση...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Οι ενδείξεις και τα γεγονότα που ερμηνεύουν πως παγκοσμίως βρισκόμαστε σε παραζάλη είναι εδώ και πολύ καιρό ορατά, και δεν τα βλέπουν μόνον όσοι δεν θέλουν να τα δουν.

Η Κίνα, αυτό το καμάρι του εφαρμοσμένου στα άκρα καπιταλισμού με "αριστερή" κυβέρνηση δικτατορικού τύπου   (μας θυμίζει τίποτα αυτό;), βρίσκεται ήδη σε φάση φούσκας έτοιμης να σκάσει.

H Ρωσική Εκκλησία και πολλά ρωσικά ΜΜΕ ζητούν από την Μόσχα "Να προστατέψει το Αγιο Ορος που απειλεί η Τουρκία"!

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΘΩ

του Βασίλη Καπούλα

Με αφορμή την ανάγκη προστασίας της ορθόδοξης κληρονομιάς στο Αγιο Ορος η Μόσχα πλέον ορθώνει στο Αιγαίο "τείχος" προστασίας κατά της Αγκυρας, με την Ρωσική Εκκλησία, αλλά πολλά ρωσικά ΜΜΕ να επικαλούνται τα δημοσιεύματα για τις τουρκικές ΝΟΤΑΜ και NAVTEX που δεσμεύουν περιοχές ακριβώς μέχρι της ακτές της χερσονήσου του Αθω για αεροναυτικές ασκήσεις και να τονίζουν την ανάγκη επέμβασης της Ρωσίας στο Βόρειο Αιγαίο.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ