}

16 Ιανουαρίου, 2016

Το παράλογο, του παραλόγου, ω Ελλάδα!!

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας 
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός 


Αν εφαρμόζαμε όλοι το απόφθεγμα του Μαρκ Τουαίην «πίστη στην πατρίδα, πάντα. Πίστη στην κυβέρνηση, όταν το αξίζει» είναι σίγουρο ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα στην χώρα μας… Αλλά δεν είναι! Και δεν είναι γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι η αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση είναι κάτι κακό! Ενώ αντιθέτως μια ισχυρή αντιπολίτευση είτε μέσα στην Βουλή, είτε από τα ΜΜΕ, είτε μέσω της αντίδρασης του λαού στα τεκταινόμενα ενδυναμώνει την διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης, ειδικά κάτω από τις σημερινές συνθήκες. Και φυσικά όχι αντιπολίτευση απλά για αντιπολίτευση συμφερόντων!!!

Διπλωματικός Θριάμβος Παυλόπουλου-Ο Πουτιν στην Ελλάδα μετά απο 9χρόνια ανθελληνικής διπλωματίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Παυλόπουλος ΠούτινΗ τελευταία επίσημη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Ελλάδα ήταν το 2007, με πρωθυπουργό τότε τον Κωστα Καραμανλή.

 Εκτοτε ομως οι μοιραίοι Παπανδρέου – Σαμαράς – Βενιζέλος εκτός από την οικονομία φρόντισαν να σπάσουν και τους διπλωματικούς Ελληνορωσικούς δεσμούς. Οχι μόνο αυτής της Ιστορικής φιλίας των δύο λαών, αλλά ακόμη και αυτή την ελαχίστη τυπική και θεσμική επαφη, που θα έπρεπε να έχει η Ελλάδα, όχι μονο με την Ρωσία.

ΟΡΓΗ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Α.ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Bίντεο: Συγκλονιστικές μαρτυρίες των θυμάτων βιασμού από 1.000 λάθρο στην Γερμανία - "Θα σας βιάζουμε γιατί... έτσι σας αξίζει" φώναζαν

Συγκλονίζουν τα όσα δραματικά έλαβαν χώρα στην Κολωνία με βίντεο να έρχονται στην δημοσιότητα που κυριολεκτικά προκαλούν φρίκη αλλά και τρόμο για το τι έρχεται σε μια ΕΕ που διαλύεται. Τα θύματα του βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης από 1.000 λαθρομετανάστες μιλούν για πρώτη φορά για όσα έζησαν ενώ η γερμανική κοινή γνώμη έχει εξαγριωθεί με την πολιτική της Μέρκελ.

Οι «κρυφές» μειώσεις στις συντάξεις


Οι «κρυφές» μειώσεις στις συντάξεις
Όσο και αν το υπουργείο Εργασίας προσπαθεί να... ξορκίσει τον όρο «μειώσεις στις συντάξεις», αυτές υπάρχουν στο σχέδιο για το Ασφαλιστικό και, αν και δυσδιάκριτες, πρόκειται να επηρεάσουν αρνητικά τους μελλοντικούς συνταξιούχους. Όμως υποκρύπτουν παρεμβάσεις και στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, μετά το πέρας της λειτουργίας του μοντέλου της «προσωπικής διαφοράς».

ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ



Σάββας Καλεντερίδης

Η πολιτική έχει ως βασική συνιστώσα την ηθική, ενώ η ενασχόληση του πολίτη μ' αυτή διαπλάθει το ήθος και την πολιτική αλλά και κοινωνική συμπεριφορά του.
Προχθές, με την ανακήρυξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ως ένατου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, πέρα από το γεγονός αυτό καθεαυτό, στο οποίο θα κάνουμε σχετική αναφορά, είδαμε την πολιτική να μετατρέπεται σε βούρκο και τους πολιτικούς να κυλιούνται κυριολεκτικά μέσα σ' αυτόν! Τι εννοούμε, για να μην παρεξηγηθούμε.

Ένα ερώτημα για τους Έλληνες που πηγαίνουν στην Τουρκία

Η Τουρκία είναι που:
  • Έχει κάνει γενοκτονία σε βάρος των προγόνων μας στην Μικρά Ασία και τον Πόντο.
  • Έχει κάνει γενοκτονία σε βάρος Αρμενίων και Ασσύριων.
  • Διατηρεί ετοιμοπόλεμη την στρατιά Αιγαίου με τα αποβατικά της έτοιμα απέναντι από τα νησιά μας.
  • Διατηρεί επιθετική διάταξη στον στρατό της στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Ραγδαία αλλαγή σκηνικού στα νερά του Ανατολικού Αιγαίου

Της Κύρας Αδάμ 

Με το που ξημέρωσε το νέο έτος, σημειώνεται ραγδαία αλλαγή σκηνικού και πολιτικής από την Αθήνα και την Άγκυρα στα ταραγμένα νερά του Ανατολικού Αιγαίου, που οδηγούν σε τετελεσμένα σε βάρος της Ελλάδας.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ