}

18 Ιανουαρίου, 2016

Ο αμερικανο - ρωσικός ανταγωνισμός σε Ουκρανία και Συρία και η δεινή θέση της Τουρκίας

Η ομιλία του Ομπάμα για την «κατάσταση του έθνους» κατέδειξε τις στρατηγικές προτεραιότητες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Στην κορυφή όλων βρίσκεται πάντοτε η ρωσική απειλή. Και δικαίως. Διότι, παρά τις θεωρίες που βλέπουν προσέγγιση ή και συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας, λόγω της μάχης κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας, οι διαφορές μεταξύ τους είναι βαθιές και ουσιαστικές. Όπως το περιγράφει και η ανανεωμένη ρωσική «Στρατηγική για την Εθνική Ασφάλεια» –με ισχύ μέχρι το 2020- η αντιπαράθεση αυτή θα καθορίσει την πορεία της «παγκοσμιοποίησης».

Oι ξεχασμένοι ήρωες της Κύπρου του 1974 επιστρέφουν σε ελληνικό χώμα

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Τις πρώτες φωτογραφίες από την επαναφορά των Ελλήνων πεσόντων ηρώων στην Κύπρο το 1974 φέρνει στο φως της δημοσιότητας το pronews.gr
Η τελετή παράδοσης των λειψάνων από την Κυπριακή Δημοκρατία πραγματοποείται στην Λευκωσία. 

ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟ ΓΙΑ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑ.

Εντάξει δε λέω! Δεν είναι το παιδί και κανένας σοφός ή έστω… φιλόσοφος! Αλλά το άτιμο δεν κάθετε και στα αυγά του!!! Για το Σταύρο λέω, τον Θεοδωράκη, τον …ανεψιό, με το… αζημίωτο…(;) Ε! Βρε παλικάρι μου μην καρφώνεσαι και τόσο! Εντάξει ευγνωμοσύνη στο Σόρος και τους εκλογικούς πάτρωνες αλλά τουλάχιστον και λίγος σεβασμός στους ψηφοφόρους σου, που μπορεί και να μη σε είχαν πάρει χαμπάρι ακόμα, για καλά.

Δολοφόνησαν την ελπίδα

Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος: 
"Δεν ξέρω εάν είναι χειρότερο να σε σκοτώνουν 
ή να σου σκοτώνουν την ελπίδα;" 

Σκληραίνουν κι άλλο τη στάση τους οι δανειστές: Aπαιτούν «μαχαίρι» σε συντάξεις- εφάπαξ και εισοδηματικά κριτήρια



Με ανοιχτό το εσωτερικό μέτωπο των αντιδράσεων και τα  μαζικά συλλαλητήρια να κλιμακώνονται η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τη μάχη του ασφαλιστικού χωρίς να έχει εξασφαλίσει την αποδοχή της πρότασης Κατρούγκαλου, ούτε και την ακριβή ημερομηνία της επίσκεψης του κουαρτέτου. Οι θεσμοί διαμήνυσαν ότι δεν θα έρθουν τη Δευτέρα στην Αθήνα, όπως αρχικά σχεδιαζόταν γιατί αναμένουν  λεπτομερή και κοστολογημένα στοιχεία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Αντίθετα στις συνεντεύξεις που έδωσε  ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος το τελευταίο τριήμερο υποστήριξε ότι εξασφάλισε την υποστήριξη των ευρωπαίων ομολόγων του στο πλαίσιο της διυπουργικής του ΟΟΣΑ.

Για να μη λέμε ότι δεν γνωρίζαμε...

Σάββας Καλεντερίδης
  • ΣAΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ
Όπως είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στη διεθνή σκηνή, οι μεγάλες δυνάμεις και οι σοβαρές χώρες σχεδιάζουν για τα επόμενα 25, 50 και 100 χρόνια. Και με βάση το σχεδιασμό αυτόν, χαράσσεται η πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις σε όλους τους τομείς, από την ανάπτυξη και το Ασφαλιστικό μέχρι την εθνική άμυνα και την εξωτερική πολιτική!

Στην Ελλάδα έχουμε ήδη ολοκληρωτισμό - Μαθαίνουμε από το Χάρβαρντ όσα μας κρύβουν οι δημοσιογράφοι μίσθαρνα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΞΗΓΕΙ
Χάρβαρντ: Γιατί κρίναμε ως τραγική τη διαπραγματευτική τακτική του Τσίπρα


Πριν από λίγες ημέρες το Χάρβαρντ άφησε «μεταξεταστέο» τον Αλέξη Τσίπρα στο... μάθημα της διαπραγματευτικής τακτικής, επικρίνοντας τους χειρισμούς του στο αποκορύφωμα της κρίσης το καλοκαίρι. 

Συγκεκριμένα, το πανεπιστήμιο έκρινε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε τη χειρότερη διαπραγματευτική τακτική για το 2015. Ο Ρόμπερτ Μονούκιν, επικεφαλής του προγράμματος διαπραγματεύσεων του Χάρβαρντ εξήγησε στην «Καθημερινή» για ποιο λόγο κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ