}

25 Ιανουαρίου, 2016

Tο σχέδιο της Τουρκίας πίσω από τις πιέσεις για κοινές περιπολίες: Που κρύβεται ο “διάβολος”…


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ


Τουρκικής «προέλευσης» είναι η πρόταση την οποία με διάφορους τρόπους επιχειρούν να επιβάλουν στην Ελλάδα ορισμένοι εταίροι υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών και ο αποτελεσματικός έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης εξαρτάται από τις… κοινές περιπολίες του Λιμενικού της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Άλλο εταιρίες άλλο κράτη…

«Είναι οι άνθρωποι

 ανόητε» 
χερ Σόιμπλε…

Στην φιλελεύθερη προσέγγιση της οικονομίας συχνά παρατηρούμε μια συσχέτιση του τρόπου λειτουργίας των κρατών με τον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών. Η συσχέτιση αυτή αποτελεί μια απλούστευση που όχι μόνο απέχει πολύ από την πραγματικότητα, αλλά δείχνει και μια πολύ λάθος αντίληψη του κόσμου και του πως αυτός λειτουργεί.

«Βάσει σχεδίου θα γεμίσει η Ευρώπη μουσουλμάνους»








Ιερώνυμος: Για ακόμη 50 χρόνια θα μας απασχολεί το Μεταναστευτικό

Την άποψη ότι υπάρχουν σχέδια για αλλαγή του κοινωνικού και πολιτιστικού status quo στην Ευρώπη από την είσοδο των μουσουλμάνων και ότι το Μεταναστευτικό είναι μια κατάσταση που θα μας απασχολεί για τουλάχιστον 50 χρόνια εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Προς σύγκρουση με τους "εταίρους" για την Σένγκεν - Απορρίπτονται οι κοινές περιπολίες με Τούρκους

ΑΛΛΗΛΟΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ 
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Σε τροχιά σύγκρουσης βρίσκεται η Ελλάδα με τους δανειστές  για την Σένγκεν καθώς η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να παραχωρήσει την εθνική κυριαρχία και να προβεί σε κοινές περιπολίες με τους Τούρκους.

Ένα "βήμα" πριν οι ΕΔ αναλάβουν την φύλαξη των συνόρων - Επίκειται έξοδος από την Σένγκεν

ΟΙ "ΕΤΑΙΡΟΙ" ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ - ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
H Eλλάδα είναι έτοιμη να προχωρήσει στην αναστολή της Συνθήκης Σένγκεν που απλά σημαίνει ότι την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών και των προσφύγων που έρχονται από τα πολεμικά μέτωπα του Ιράκ και της Συρίας την αναλαμβάνουν οι ΕΔ.

Προειδοποιούν με παραιτήσεις ανώτατα στελέχη των ΕΔ για τις κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο - Γιατί πιέζει το Βερολίνο



ΓΙΑΤΙ Η ΝΔ ΤΟΥ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΑΥΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ;

Οι κοινές περιπολίες Ελλάδας και Τουρκίας που θέλουν ντε και καλά να επιβάλλουν Βρυξέλλες και Βερολίνο παίζοντας ένα παιχνίδι υπέρ της Άγκυρας σε βάρος της χώρας μας προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής φαίνεται αυτό από τις έντονες και κατηγορηματικές απαντήσεις που δίνουν υπουργοί της κυβέρνησης, όπως επίσης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

The Latest: Belgium mulls EU sanctions against Greece Updated 7:36 am, Monday, January 25, 2016

Migrants and refugees wait at Athens' port of Piraeus for buses that will take them to the Greek-Macedonian border on Monday, Jan. 25, 2016. More than 850,000 people, most fleeing conflict in Syria and Afghanistan, entered Greece by sea in 2015, according to the UNHCR. Already in 2016, 35,455 people have arrived despite plunging winter temperatures and days of stormy weather. Photo: Thanassis Stavrakis, AP / AP
(AP) — The latest developments in Europe's immigration crisis (all times local):
2:30 p.m.
The Belgian government says that because Greece is too weak to guard its own borders, it should face an EU "sanction mechanism" under which the rising number of refugees entering the country would effectively be forced to stay there.

ΙΜΙΑ 1996: ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑ.


 Γράφει ο Αντιναύαρχος ε.α.  Β. Μαρτζούκος Π.Ν.
Είκοσι έτη μετά την κρίση των Ιμίων, η Ελλάς βιώνει τις γκρίζες επιπτώσεις της, ενώ από τις  πολιτικές της ηγεσίες δεν προκύπτουν δυστυχώς ενδείξεις ειλικρινούς διαθέσεως θεραπείας των τότε σφαλμάτων. Από το 1996 έως σήμερα έχει εκδοθεί σειρά σχετικών βιβλίων από ορισμένους πρωταγωνιστές της κρίσεως ή από κάποιους ευαισθητοποιημένους δημοσιογράφους αλλά απουσιάζει η κρατική ειλικρινής, διεξοδική και εμπεριστατωμένη ανάλυση της κρίσεως, οι εξ αυτής διαπιστώσεις και συμπεράσματα, κυρίως δε οι διορθωτικές και θεσμοθετημένες δέουσες ενέργειες (κυρίως σε πολιτικό επίπεδο).

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ