}

26 Ιανουαρίου, 2016

Ίμια 20 χρόνια: Γιατί φτάσαμε στον διασυρμό

Του Λάμπρου Τζούμη 
Υποστρατήγου ε.α. 

Έχουν περάσει 20 χρόνια από την κρίση των Ιμίων και όπως είναι φυσικό τέτοιες μέρες έρχονται στο μυαλό μας μνήμες από τον απαράδεκτο τρόπο χειρισμού, σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο και την τραγική κατάληξη που είχε. Το κυρίαρχο στοιχείο που προέκυψε από την κρίση ήταν το έντονο αίσθημα εθνικής ταπείνωσης και η πίκρα για τα παλληκάρια που χάθηκαν στα νερά του Αιγαίου (Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος και Έκτορας Γιαλοψός). Λίγες μέρες μετά, στις 4 Φεβ. 1996, ο καθηγητής φιλοσοφίας Χρήστος Γιανναράς με άρθρο του στην εφημερίδα “Καθημερινή”, σκιαγραφώντας την τακτική και τη νοοτροπία του Έλληνα, έγραψε:

Αν σκοτώσουν τους αριστερούς, ο Αλέξης και η παρέα του θα "φύγουν" άδικα...

Απολύομαι μωρό μου και τρελαίνομαι!...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Το μόνο πρόγραμμα που θα μπορούσε να υποσχεθεί την έξοδο της χώρας από την κρίση, θα ήταν αυτό που θα έστελνε τούτη την κυβέρνηση των νεοδωσιλόγων παρέα με τις υπόλοιπες  μαριονέτες του     συστήματος: στα αζήτητα.

Η μετατροπή της Ελλάδας σε Ellis Island της Ευρώπης

Βαθιά στην παγίδα που, με αφορμή το προσφυγικό, έστησαν οι Βορειοευρωπαίοι εταίροι και κυρίως η Α. Μέρκελ, πέφτει η κυβέρνηση, καθώς η χώρα κινδυνεύει πλέον να μετατραπεί σε ανοικτό στρατόπεδο συγκέντρωσης των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που κατευθύνονται με κάθε τρόπο προς την Ευρώπη, έναντι απατηλών προσδοκιών ότι αυτή η "διευκόλυνση" της Γερμανίδας Καγκελαρίου θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο στην αντιμετώπιση του χρέους.

Επισφαλείς το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. και οι Η.Π.Α. για το Αιγαίο

Του Νικόλαου Λ. Μωραΐτη 

Πολλά συζητούνται για τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η Τουρκία τόσο στην κρίση της Μέσης Ανατολής όσο και στην γενικότερη πολιτική της Αμερικής και της Ευρώπης στην περιοχή. Αυτό δίνει αφορμή να κυκλοφορήσουν διάχυτες οι πληροφορίες για τον συγκεκριμένο ρόλο που θα μπορούσε να παίξει η Τουρκία στην άμυνα πάντα της Νοτιανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ γι’ αυτό τον συγκεκριμένο στόχο. Τα όλα σενάρια περιστρέφονται και στο θέμα της χρησιμοποίησης και του εναερίου χώρου του Αιγαίου Πελάγους μέσα στο πλέγμα αυτών των εξελίξεων. Είναι κάτι που η Άγκυρα με μεθοδικότητα προσπαθεί να επισύρει την προσοχή της Συμμαχίας και ιδιαίτερα των Ηνωμένων Πολιτειών, για να πετύχει την οριστική διχοτόμηση του εναερίου χώρου του Αιγαίου, αξιώνοντας διαμερισμό της επιχειρησιακής ευθύνης.

Αυτό είναι το νέο έντυπο Ε1 για τις φορολογικές δηλώσεις 2016

Αυτό είναι το νέο έντυπο Ε1 για τις φορολογικές δηλώσεις 2016

Του Γιώργου Παλαιτσάκη
Κοινή φορολογική δήλωση και για τα – ετερόφυλα και ομόφυλα - ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης
-   Εξομοιώνονται πλήρως με τους έγγαμους ως προς τα δικαιώματα λήψης φορολογικών απαλλαγών και κοινωνικών επιδομάτων  - Το νέο έντυπο Ε1, της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουμε και φέτος ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος ΤΑΧΙSNET.  - Παραμένει ο κωδικός 049 για τις αποδείξεις παρά το γεγονός ότι το 2015 δεν υπήρχε υποχρέωση συλλογής τους.  - Δεν υπάρχει ειδικός ξεχωριστός κωδικός για να δηλωθούν τα ανείσπρακτα ενοίκια.

Ποιοι δικαιούνται πλήρη σύνταξη πριν τα 67

Ποιοι δικαιούνται πλήρη σύνταξη πριν τα 67

Ευχάριστα μαντάτα έρχονται για χιλιάδες ασφαλισμένους στο    ΙΚΑ αφού μπορούν –και χωρίς μειώσεις- να βγουν με πλήρη σύνταξη πριν τα    67 έτη, βάσει των πέντε κρυφών αλλαγών στα όρια συνταξιοδότησης του ΙΚΑ.

Η Frontex διασύρει τους συκοφάντες της Ελλάδας: Νομικά και πρακτικά αδύνατη η αποτροπή της μετανάστευσης στο Αιγαίο

Νομικά και γεωγραφικά εμπόδια δυσκολεύουν τον αποτελεσματικό έλεγχο των συνόρων της Ελλάδας, υπογραμμίζει η Frontex, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ώρα που η Αθήνα δέχεται επικρίσεις από ορισμένους Ευρωπαίους εταίρους της που την κατηγορούν ότι επιτρέπει την είσοδο σε υπερβολικά πολλούς μετανάστες.

Και τα Σώματα Ασφαλείας κατεβαίνουν στους δρόμους, για το Ασφαλιστικό

Και τα Σώματα Ασφαλείας κατεβαίνουν στους δρόμους, για το Ασφαλιστικό
Και τα Σώματα Ασφαλείας κατεβαίνουν στους δρόμους, για το Ασφαλιστικό
Οι ένστολοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στην Παλιά Βουλή, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 16:00 το απόγευμα.

Ρωσικά διηπειρωτικά βομβαρδιστικά Τu-22M3 κτύπησαν με 1800 τόνους βομβών τους ισλαμιστές στην Deir Ezzor - Εκαψαν στόχους και στα τουρκικά σύνορα (vid)

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΞΑΠΕΛΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ CRUISE ΑΠΟ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

του Βασίλη Καπούλα

Στρατηγικά βομβαρδιστικά Τu-22M3 τη ρωσικής Αεροπορίας εξορμώντας από βάσεις της ρωσικής ενδοχώρας κατέκαψαν δεκάδες οχυρές θέσεις θέσεις των ισλαμιστών στην Deir Ezzor επί τρεις ημέρες πραγματοποιώντας 18 επιδρομές.

Γιατί η αναστολή συμμετοχής της Ελλάδας στη Σένγκεν αποτελεί μονόδρομο για τη διάσωση της χώρας

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Φαίνεται πώς έχει γίνει της... μόδας τελευταία να απειλείται η Ελλάδα από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με έξοδο της από τη συνθήκη Σένγκεν γιατί λένε, δεν προασπίζει αποτελεσματικά τα σύνορα της και δεν ανακόπτει τις μεταναστευτικές-προσφυγικές ροές, και από την άλλη, η κυβέρνηση επιχειρεί να αποδείξει πώς δεν είναι “ελέφαντας”. Μα η ίδια η Συνθήκη είναι αυτή που περιορίζει τους τρόπους αντίδρασης των ελληνικών αρχών.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ