}

28 Ιανουαρίου, 2016

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΚΤΑΙΩΡΟΥ "ΦΑΕΘΩΝ" Αποκατάσταση ιστορικής αδικίας, έπειτα από 50 χρόνια!!!

Ο Δημήτρης Μητσάτσος παρασημοφορήθηκε για την προσφορά του ως κυβερνήτη της ακταιωρού «Φαέθων» το 1964.

ΙΩΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ



Ο Δημήτρης Μητσάτσος παρασημοφορήθηκε για την προσφορά του ως κυβερνήτη της ακταιωρού «Φαέθων» το 1964.
«Σας ευχαριστούμε για ό,τι προσφέρατε στην πατρίδα και κυρίως σας ευχαριστούμε για την αντοχή σας μέχρι σήμερα». Με αυτά τα λόγια ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος έκλεισε την ομιλία του κατά τη σεμνή εκδήλωση τιμής και μνήμης των πεσόντων της ακταιωρού «Φαέθων» στην Κύπρο και της απονομής διαμνημόνευσης Αστέρα Αξίας και Τιμής στον κυβερνήτη, πλοίαρχο Δημήτρη Μητσάτσο. 

Πάμε κατευθείαν στον διάολο...

Οι Δανοί θα πιάνουν στα σύνορα τους κάθε αιτούντα πολιτικό άσυλο και θα του αρπάζουν τιμαλφή και χρήματα. Φανταζόμαστε ότι δεν θα φτάσουν μέχρι του σημείου να αναζητούν ψήγματα χρυσού στα δόντια των δυστυχών. Κι ο Βέλγος ζητάει να φτιάξουμε στην Αθήνα ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης για 400.000 ψυχές. Συγγνώμη, αλλά δεν θέλω να είμαι σε αυτή την Ευρώπη...

Δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση

Σε ασφυκτική πίεση βρίσκεται το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Η Ευρώπη έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως εξιλαστήριο θύμα των δικών της αδιέξοδων επιλογών στο προσφυγικό. Δυστυχώς, ο αρμόδιος επίτροπος κ. Αβραμόπουλος δεν μας φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμος σε αυτή την δύσκολη φάση. Η «επίθεση», πάντως, είναι ολομέτωπη και δεν αφορά μόνο το προσφυγικό. Στο τραπέζι ασφαλιστικό και χρέος…

It’s the military power stupid!

Του Κώστα Υφαντή 

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Η Μέση Ανατολή όπως και κάθε περιφερειακή αρχιτεκτονική ασφάλειας που διαμορφώθηκε στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου είναι ένα διάτρητο υποσύστημα υποκείμενο σε εξαιρετική επιρροή και διείσδυση από εξωτερικές δυνάμεις που έχουν την δυνατότητα να προβάλλουν πολιτική και κυρίως στρατιωτική ισχύ.

Ρωσικοί S-400 στα σύνορα της Τουρκίας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Μια πραγματικά πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για την Τουρκία στον πόλεμο της Συρίας, επισημαίνουν τα τουρκικά ΜΜΕ που παρακολουθούν αυτές τις μέρες την προέλαση των συριακών δυνάμεων στις περιοχές των Τουρκομάνων, οι οποίοι κυνηγημένοι καταφεύγουν κατά χιλιάδες στο τουρκικό έδαφος.

O αγράμματος και αμόρφωτος Φίλης, γλύφει τους Εβραίους και φτύνει κατάμουτρα τους Πόντιους και τους Μικρασιάτες

Ντροπή σας Πόντιοι και Μικρασιάτες βουλευτές, που στηρίζεται μια κυβέρνηση που έχει στις τάξεις της ένα τέτοιο ανθελληνικό πολιτικό μίασμα.
Ντροπή σας Πόντιοι και Μικρασιάτες ψηφοφόροι, που στηρίζεται κόμματα που συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση που έχει στις τάξεις της ένα τέτοιο ανθελληνικό πολιτικό μίασμα.
Ντροπή σας, ντροπή σας, ντροπή σας...

Ο Φίλης για το Ολοκαύτωμα: Επρόκειτο για γενοκτονία


"Ο όρος Ολοκαύτωμα   δηλώνει την ολική καταστροφή, τη δολοφονία σχεδόν έξι εκατομμυρίων Εβραίων της Ευρώπης από τους Ναζί. Επρόκειτο για γενοκτονία, δηλαδή για την προσχεδιασμένη προσπάθεια να αφανισθεί ένας λαός" τόνισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στην Ολομέλεια της Βουλής, που   παρουσία συγγενών των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, τίμησε σήμερα την ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος.

48 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΥΠΑΜ ΜΟΣΕ ΓΙΑΛΟΝ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ISIS Τουρκικά μαχητικά πάνω από ελληνικό έδαφος πριν από λίγο - Επιχείρησαν αναχαίτιση του Ε/Π του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου;

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του Μοσέ Γιαλόν για τις καταφανείς σχέσεις της Τουρκίας με το ISIS  η Άγκυρα αφού πρώτα εξέφρασε την δυσαρέσκειά της με σειρά δημοσιευμάτων στον τουρκικό Τύπο (που αποτελεί φερέφωνο της κυβέρνησης Νταβούτογλου-Ερντογάν) και δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων προχώρησε σήμερα σε προκλητική ενέργεια κατά της εθνικής κυριαρχίας πραγματοποιώντας υπέρπτηση στην νήσο Καλόλιμνο και ενώ λίγο νωρίτερα ο ΥΕΘΑ Π.Καμμενος έριχνε στεφάνι στη μνήμη των τριών αδικοχαμένων αξιωματικών της νύχτας των Ιμίων

Η συγγνώμη του Χριστόδουλου προς τους νέους!


Το συγκλονιστικό απόσπασμα από τον επιβατήριο λόγο του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στην μητρόπολη των Αθηνών, την 9η Μαΐου 1998.
Η συγγνώμη προς τους νέους της Ελλάδος, με δάκρυα στα μάτια.
Σήμερα δεν είναι κοντά μας. Αλλά οι νέοι της πατρίδας μας δεν ξεχνούν τα λόγια που χάραξε στις καρδιές μας, την παρακαταθήκη που άφησε σ' εμάς χρέος.

δημοκρατία

Κύπρος: Εντοπίστηκαν τα οστά 86 Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στα Κατεχόμενα

Τα οστά 86 ανθρώπων βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στο μέρος όπου είναι το μνημείο των μαζικών ταφών Τουρκοκυπρίων στα χωριά Μάραθα και Σανταλάρη στα Κατεχόμενα.

Έκτακτο! Μας φακελώνουν όλους…


Με απόλυτη μυστικοπάθεια μεταφέρθηκαν ξαφνικά και χωρίς αιτιολόγηση, τα προσωπικά στοιχεία όλων των Ελλήνων, στην Eurostat, ύστερα από εντολή των θεσμών.

Το απίστευτο δούλεμα των δανειστών/εκβιαστών και των μνημονιακών προδοτών....

(από το προφίλ στο Google+ της Μαίρης Καρά)

Μυστηριώδης ελεύθερος σκοπευτής εκτελεί διαδοχικά τους ηγέτες στο Ισλαμικό Κράτος

Ο Al Ansari έπεσε νεκρός από τις σφαίρες κάποιου ελεύθερου σκοπευτή όταν έστριβε τη γωνία σε δρόμο της Σύρτης στη Λιβύη.

Παρά το ότι τον πήγαν άμεσα στο νοσοκομείο, η σφαίρα του διέλυσε την καρδιά και υπέκυψε σχεδόν επί τόπου, συνεπώς το χτύπημα μοιάζει «επαγγελματικό». Έκτοτε οι τζιχαντιστές κυριολεκτικά λύσσαξαν να ψάχνουν τον δολοφόνο! Στις 13 Δεκεμβρίου ο Σουδανός τζιχαντιστής Abu Anas al Muhajer, έπεσε ομοίως νεκρός από ίδιου τύπου σφαίρα χωρίς να προλάβει να πει… Αλλάχ.

Οι ΗΠΑ εισβάλουν στη Λιβύη για να αναχαιτίσουν τους τζιχαντιστές


Οι ΗΠΑ εισβάλουν στη Λιβύη για να αναχαιτίσουν τους τζιχαντιστές
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη, τη χώρα   που το 2011 έμεινε ξεκρέμαστη στο χάος μετά την επέμβαση του ΝΑΤΟ και την δολοφονία του   Καντάφι, οπότε και 
το Ισλαμικό Κράτος βρήκε όλο το έδαφος να ανθίσει χωρίς πρόβλημα, αναφέρει η Guardian.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντά σε Καμμένο-Γιαλόν και αναφέρει πώς δεν βλέπει συνεργασία Τουρκίας και ISIS σε λαθρεμπόριο καυσίμων

Η Ουάσιγκτον δεν βλέπει συνεργασία Τουρκίας και Ισλαμικού Κράτους για λαθρεμπόριο πετρελαίου. Αυτό υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ εκφράζοντας τη διαφωνία της κυβέρνησης του στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Ισραηλινού ομολόγου του Μοσέ Γιαλόν.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ

Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, πραγματοποίησε επίσκεψη στην 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Σούδας, στα Χανιά, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Γερόλυμος.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ