}

29 Ιανουαρίου, 2016

Stratfor: Η Άγκυρα κρισιμότερος «παίκτης» στη Μέση Ανατολή

Η Τουρκία θα είναι το πλέον σημαντικό κράτος για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Το Stratfor από καιρό αναφέρεται στις δυνάμεις που βρίσκονται πίσω από την επανεμφάνιση της Τουρκίας, αλλά και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει. Αν και η Άγκυρα έχει αντιμετωπίσει αρκετά εμπόδια, μια πιο πολιτικά ασφαλής κυβέρνηση υπό την ηγεσία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα είναι πολύ πιο διεκδικητική πέραν των συνόρων της Τουρκίας φέτος.

Υπερψηφίστηκε νομοσχέδιο για τις μεταθέσεις οπλιτών και θέματα μέριμνας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Υπερψηφίστηκε νομοσχέδιο για τις μεταθέσεις οπλιτώνΥπερψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής, με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το οποίο ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στις μεταθέσεις οπλιτών, τους ανυπότακτους, τους αντιρρησίες συνείδησης, καθώς και θέματα μέριμνας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη μάνα μου που ποτέ της δεν ήξερε τι έκανα...

Από το εξαιρετικό blog ”Ημίαιμος'” του Κωστή Γκορτζή στην μνήμη των τριών παλικαριών του AB-212 ΠΝ-21 που χάθηκαν άδικα..
Από το εξαιρετικό blog ”Ημίαιμος'” του Κωστή Γκορτζή στην μνήμη των τριών παλικαριών του AB-212 ΠΝ-21 που χάθηκαν άδικα..
Γράφει ο Κωστής Γκορτζής
Εικοσιπέντε χρόνια παρά ένα μήνα, σχεδόν. 31 Μαρτίου, 11 το βράδυ. Ο αξιωματικός επιχειρήσεων μπροστά από τον Χάρτη δίνει τις τελευταίες οδηγίες. «Ο τομέας που θα ψάξετε είναι εδώ –δυτικά της Μήλου- πλοίο ελέγχου Ελικοπτέρων είναι η φρεγάτα Χ, επικοινωνία στη συχνότητα Β. Ο καιρός είναι καλός, αίθριος, με ανέμους μεταβλητούς 2 με τρία μπωφόρ, το φεγγάρι μισό, η ορατότητα καλή».
23:30. Τα δύο Ελικόπτερα απογειώνονται και παίρνουν ύψος πάνω από τη Σαλαμίνα κατευθυνόμενα προς την περιοχή της Άσκησης. Αποστολή τους ο εντοπισμός του «εχθρικού» υποβρύχιου που περιπολεί δυτικά της Μήλου.

Οι «False Flag» Επιχειρήσεις και ο «Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας»

Πως διαχρονικά η ελίτ τις χρησιμοποιεί 
για να επιτύχει τους στόχους της

«Πρέπει να το καταλάβουμε καλά: οι κυβερνήσεις σήμερα δεν αποσκοπούν να διατηρήσουν την τάξη, αλλά να διαχειριστούν την αταξία» 
Giorgio Agamben




Ο μεταναστευτικός εφιάλτης έχει μία και μόνη υπογραφή: "Αλέξης Τσίπρας"!

Γράφει ο Insider 

Πριν διαβάσουν το κείμενο ορισμένοι, βλέποντας μόνον τον τίτλο, είναι βέβαιο ότι θα αναρωτηθούν: Καλά, ο Τσίπρας φταίει για πολλά, αλλά φταίει για τον πόλεμο στη Συρία; Ο Τσίπρας φταίει για τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που φτάνουν στα νησιά, ο Τσίπρας φταίει για τον κίνδυνο να μας πετάξουν εκτός συνθήκης Σένγκεν; Η απάντηση είναι ναι!

Αριστερός πρώιμος αναχωρητισμός...




Του Γιώργου Νούτσου

 Ότι σπέρνεις, αυτό θερίζεις! Και η ιστορία επαναλαμβάνεται, μόνο που οι "θύτες" του τότε, είναι τα "θύματα" του τώρα...!

Ο Τσίπρας ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί, πως όταν σαν αντιπολίτευση κατακεραύνωνε την τότε κυβέρνηση, συντάσσονταν με τις πλέον ακραίες διεκδικήσεις όλων των κοινωνικών ομάδων, κατηγορούσε συλλήβδην τους πάντες ως προδότες και γερμανοτσολιάδες, εναγκαλιζόταν τους παρακρατικούς κι έβαζε φωτιές στα πεζοδρόμια, υπεραμύνονταν της Εθνικής μας αυτοτέλειας και ανεξαρτησίας, εκστομίζοντας πύρινους ανατρεπτικούς λόγους, πως θά ‘ρχονταν στιγμή που θα βίωνε 
ακριβώς τις ίδιες καταστάσεις, που ο ίδιος χωρίς αιδώ, σύνεση και λογική υποδαύλιζε και κινητοποιούσε...!

Η Ρωσία "δένει" την Τουρκία σαν "χώρα - τρομοκράτη"

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας συνδέουν την Τουρκία με την πτώση του ρωσικού αεροπλάνου στο Σινά και την Ελλάδα με εμπλοκή της στην κατάρριψη του Su-24 στη Συρία!!! 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Το θέμα δεν αφορά αποκλειστικά το σήμερα, αλλά αποτελεί ένα σύνολο πληροφοριών που συνέλεξαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας και οι οποίες αποδεικνύουν την άμεση ή έμμεση συμμετοχή της Τουρκίας σε "δράσεις" και εν γένει επιχειρήσεις που έγιναν εις βάρος των ρωσικών συμφερόντων. 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!! Πονοκέφαλος για Τουρκία; Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ συμφώνησαν για ενέργεια, αγωγό ΦΑ!!

Οι ηγέτες Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ κατά την τριμερή συνάντηση στη Λευκωσία. Φωτογραφία Φιλελεύθερος
Οι ηγέτες Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ κατά την τριμερή
συνάντηση στη Λευκωσία. Φωτογραφία Φιλελεύθερος!!
Στην προώθηση κοινών έργων στον ενεργειακό τομέα που θα συμβάλουν στην ενεργειακή ασφάλεια τόσο των τριών χωρών όσο και στη διαφοροποίηση των πηγών τροφοδοσίας της ΕΕ, συμφώνησαν Κύπρος – Ελλάδα και Ισραήλ, μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης τους στη Λευκωσία.

Πού οδηγεί η σουηδική “ανταρσία” κατά της πολιτικής ανοιχτών συνόρων της Μέρκελ;

Η Σουηδία εφαρμόζει σταθερά τη νέα πολιτική της για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Περίπου 80.000 παράνομοι μετανάστες, των οποίων η αίτηση για άσυλο απορρίφθηκε, θα μεταφερθούν    υποχρεωτικά με ναυλωμένες πτήσεις τσάρτερ εκτός χώρας. Μετά την εισαγωγή συνοριακών ελέγχων, ο αριθμός των εισερχόμενων προσφύγων και οικονομικών μεταναστών στη χώρα αυτή έχει μειωθεί δραστικά...

Αλήτες, προδότες, Τσιπραίοι

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 

Σήμερα όλη η ελληνική Κοινωνία είναι στους δρόμους για το τερατούργημα Κατρούγκαλου στο ασφαλιστικό. Ο Τσίπρας υποτασσόμενος στα κελεύσματα της Μέρκελ και του Σόιμπλε, ανέλαβε εργολαβικά την ολοκλήρωση του προγράμματος των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, για τη διάλυση όλων των κοινωνικών τάξεων στην Ελλάδα. Όταν αυτός ο αγύρτης πολιτικός της “αριστεράς” πριν δυο χρόνια ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως ανέβαινε επάνω στα τρακτέρ και έδινε όρκους αγάπης και ατέλειωτες υποσχέσεις στους αγρότες. Όταν, έκανε περιοδείες στα μπλόκα διακηρύσσοντας πως: “όσο υπάρχει Μνημόνιο και Τρόικα, προοπτική για τον αγρότη δεν υπάρχει”.

Handelsblatt: Το "κλειδί" είναι στην Τουρκία

Τα αυτονόητα για το προσφυγικό από την γερμανική εφημερίδα

Λάθος χαρακτηρίζει τις απαιτήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Σένγκεν ο δημοσιογράφος Γκερτ Χέλερ (Gerd Hohler), σε άρθρο του που φιλοξενείται στην Handelsblatt με τίτλο «Αδύνατη απαίτηση» και υπότιτλο «Η Αθήνα δεν μπορεί απλά να σταματήσει το κύμα προσφύγων». 

Τουρκία και Ευρώπη κλιμακώνουν αρνητικά τις σχέσεις τους με την Ελλάδα

Τουρκικά μαχητικά πάνω από Ίμια - Καλόλιμνο

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ  

Σε νέα σοβαρή πρόκληση προχώρησε η Τουρκία πάνω από τα Ίμια, λίγες ημέρες πριν την συμπλήρωση 20 χρόνων από τη θυσία τριών αξιωματικών του Ναυτικού, την ώρα μάλιστα που ο υπουργός που έριχνε στεφάνι στην περιοχή ο υπουργός Άμυνας από ελικόπτερο.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ