}

01 Φεβρουαρίου, 2016

Η Ε.Ε. “βολεύτηκε” στην πλάτη της Ελλάδας, δεν κάνει τίποτα για το προσφυγικό

Του Τάσου Παπαδόπουλου  

Τις μέρες αυτές η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν άνευ προηγουμένου ξεσηκωμό, με αφορμή το ασφαλιστικό, που ανατρέπει σε βαθμό εξοντωτικό σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες τα οικονομικά τους δεδομένα.

Όμως ένα άλλο θέμα, ιδιαίτερα κρίσιμο, βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν είναι άλλο από το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Κι αυτό, γιατί οι ροές δεν ανακόπτονται, παρά την κακοκαιρία που επικρατεί, λόγω χειμώνα στο Αιγαίο, ενώ παράλληλα η Τουρκία, παρά τα συμφωνηθέντα, δεν κινείται προκειμένου να βάλει φρένο στην εγκληματική δράση των διακινητών.

Συγγνώμη χερ Βόλφγκανγκ...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Σε χθεσινοβραδυνή συζήτηση με φίλους για το τί θα πρέπει να γίνει από 'δω κι εμπρός, σε μιά αποστροφή και συμπέρασμα του ''σκληρού'' (πλην δίκαιου) της παρέας, τα μάτια του blog άνοιξαν και είδε την μοιραία αλήθεια που τόσο καιρό ήταν εδώ μπροστά του και μπροστά μας:
Ο έλληνας δεν του αξίζει και δεν πρέπει να σωθεί.

Η Ρωσία κλιμακώνει: Ενεπλάκησαν σε πολεμικές επιχειρήσεις μαχητικά Su-35S στην Συρία! (vid)



ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΗΣ 

του Βασίλη Καπούλα

Kλιμακώνει ραγδαία η Ρωσία καθώς σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας τα Su-35S βρίσκονται στην Συρία και έχουν ήδη εμπλακεί σε πολεμικές επιχειρήσεις!

Η μητέρα όλων των μαχών - Η Ρωσία βομβαρδίζει και ανοίγει το δρόμο στους Κούρδους προ τη θάλασσα

του Σάββα Καλεντερίδη
Η Τουρκία προχθες ξεσήκωσε και πάλι τον κόσμο και ολόκληρο το ΝΑΤΟ, διατεινόμενη ότι ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον τουρκικό εναέριο για μερικά δευτερόλεπτα.
Λίγες ώρες πριν είχε παραβιάσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον εναέριο χώρο της πατρίδας μας, για αρκετά λεπτά.

Πατρίδα για τους πολιτικούς είναι το κόμμα και η εξουσία

Ανίκανοι και για τα πιο απλά πράγματα...

Του Μιχάλη Ιγνατίου 

Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Ελληνικής Βουλής, που χαρακτηρίστηκε από την πρώτη αντιπαράθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, περίσσεψαν οι ειρωνείες και οι ατάκες, τα «θανατηφόρα» βέλη και η διαπίστωση ότι τούτη η χώρα, που διοικείται από τέτοιους πολιτικούς, δεν σώζεται…

FT: Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει «μαντρί» για μετανάστες

Καταπέλτης το editorial της εφημερίδας για την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ενωσης να διαχειριστεί την κρίση του προσφυγικού. Οι ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα και γιατί δεν θα λειτουργήσει ούτε ένας φράχτης της ΠΓΔΜ. 

Το ευρωπαϊκό σύστημα της Σένγκεν που επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση σε 26 χώρες βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Όμηροι των επαγγελματιών "ανθρωπιστών"

Γράφει η Φαίη 

Αν το βιογραφικό του Γιάννη Μουζάλα δεν ήταν αρκετό να ‘προφητεύσει’ τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα διαχειριζόταν το ‘προσφυγικό’, η πρόσφατη παρέλαση των ‘διάσημων αστέρων’ στην πασαρέλα της ελληνικής μπανανίας δεν αφήνει καμμία αμφιβολία. Την ώρα που η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται στα πρόθυρα ριζικής μεταμόρφωσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ‘τσιλιμπουρδίζει’ δημοσίως με καλλιτέχνιδες της εγχώριας και διεθνούς σκηνής.

Πόσα ψέματα πια….

Του Χρήστου Μπουσιούτα 

Στην επετειακή (προεκλογική;) του ομιλία, ο Αλέξης Τσίπρας δεν βρήκε να πει ούτε μια συγγνώμη, ούτε μια ομολογία ότι κάπου έκανε λάθος.
Όλα για εκείνον εδώ και ένα χρόνο είναι καλά καμωμένα.
Δεν ήταν λάθος γι αυτόν η συμφωνία της 25ης Φλεβάρη.
Δεν ήταν λάθος το «νεκρό» εξάμηνο της Βαρουφάκειας «μπουρδολογίας» που φτωχοποίησε την χώρα.
Δεν ήταν λάθος η προσπάθεια διχασμού του Ελληνικού λαού. Από εδώ οι πατριώτες, οι αγωνιστές, οι επαναστάτες. Από εκεί οι προδότες, οι Μερκελιστές, οι Γερμανοτσολιάδες.

Χρέος: Το σχέδιο του Σόιμπλε για «διαρκή ομηρία»

Το κόλπο του «επαναπρογραμματισμού» («rescheduling»), που δεν θα χρειάζεται νέα Μνημόνια, αλλά θα μονιμοποιεί ένα καθεστώς άμεσης (και αυτόματης) επιτροπείας της χώρας εις το διηνεκές 

Από τον Ανδρέα Καψαμπέλη

Ενα περίπλοκο σχέδιο για το ελληνικό χρέος έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται οι δανειστές, την ώρα που κλιμακώνονται πανταχόθεν οι πιέσεις για την πρώτη αξιολόγηση και οι επόμενες 90 ημέρες, σε συνδυασμό με τις απειλές για έξοδο από τη Σένγκεν, θα θυμίζουν πραγματική κόλαση.

Η μεγάλη παγίδα της Τουρκίας στον Πούτιν

Φάκελο κατηγοριών κατά της Ρωσίας και... τούρκο ήρωα ετοιμάζει η Άγκυρα στο μέτωπο της σκληρής αντιπαράθεσης που έχει ανοίξει με την Μόσχα  

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής 

Την ίδια ημέρα που ξεκίνησε η ρωσοτουρκική κρίση, με την κατάρριψη του Su-24 στη Συρία, ο γράφων είχε τοποθετηθεί με απόλυτη σαφήνεια: «Ο Πούτιν είναι ισχυρός, όχι ηλίθιος». Από τότε μέχρι σήμερα, υπήρξε απόλυτη επαλήθευση του άρθρου που κατέγραφε συνοπτικά τις ρωσικές αντιδράσεις, οι οποίες ήταν μακριά από την «τουρκική παγίδα» για εμπλοκή της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ.

Αυτοί οι 3 ήρωες του Αιγαίου προτείνονται για το Νόμπελ Ειρήνης



Τρεις εμβληματικές μορφές του εθελοντικού κινήματος των πολιτών που λειτούργησαν στο Αιγαίο υπερασπίζοντας το δικαίωμα των προσφύγων στη ζωή, προτείνουν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, για το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης κορυφαίοι παράγοντες της επιστημονικής ζωής της Ελλάδας και της κοινωνίας.

Η λυκοφιλία της Ευρώπης


Αποτέλεσμα εικόνας για Η λυκοφιλία της Ευρώπης

Η ΑΠΟΨΗ που τείνει να εμπεδωθεί στους Ελληνες, έπειτα από την εξαετή περιπέτεια της μνημονιακής προδοσίας, είναι ότι στην Ευρώπη δεν έχουμε συμμάχους. Σε όλα τα ζητήματα, από το Σκοπιανό μέχρι το Αιγαίο και από την οικονομία μέχρι το Προσφυγικό, οι Ευρωπαίοι βρίσκονται απέναντι από τη χώρα μας και οι αξιώσεις τους είναι από προσβλητικές και απαράδεκτες έως επικίνδυνες και απειλητικές για την ίδια μας την ύπαρξη! Η «κυριακάτικη δημοκρατία» φώτισε αρκετά από τα κομμάτια του δύσμορφου ευρωπαϊκού παζλ.

Και οι ένστολοι στις κινητοποιήσεις: Κατάληψη αστυνομικών έξω από το Ταμείο τους για το Ασφαλιστικό


 Κατάληψη στα γραφεία του ασφαλιστικού τους Ταμείου πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί συνδικαλιστές -αστυνομικοί οι οποίοι διμαρτύρονται για το σχέδιο της κυβέρνησης αναφορικά με το ασφαλιστικό.
Οι ένστολοι αστυνομικοί κρατούν μαύρες σημαίες και έχουν απλώσει ένα μεγάλο πανό στην είσοδο των γραφείων, ενώ δεν επιτρέπουν στους εργαζόμενους να μπουν μέσα στο κτίριο.

Τανάγρα – Η καθημερινή αυτοθυσία των φρουρών του Αιγαίου [βίντεο]



Εκεί που χτυπά η καρδιά των φρουρών του Αιγαίου. Οι αερομαχίες, οι παραβιάσεις και η καθημερινή αυτοθυσία των Ελλήνων πιλότων.
 Δείτε το βίντεο :

Ντοκουμέντο: Διάτρητη από σφαίρες η άτρακτος του AB-212ASW ΠΝ21 των Ιμίων αλλά κάποιοι μίλαγαν για...

ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ...

Διάτρητο από σφαίρες ανελκύστηκε το ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο AB-212ASW ΠΝ21 από την περιοχή των Ιμίων, όπως φαίνεται καθαρά στις παραπάνω φωτό που διέρρευσαν τις πρώτες ώρες της ανέλκυσης, αλλά ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Γεράσιμος Αρσένης ανακοίνωσε ότι "Δεν ήταν τρύπες από σφαίρες, ήταν από τα πριτσίνια που είχαν ξεκολλήσει όταν συγκρούστηκε με την θάλασσα ιαι εν συνεχεία βυθίστηκε με αποτέλεσμα η πίεση να τα ξεκολλήσει".

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ