}

03 Φεβρουαρίου, 2016

Η αστάθεια στη Λιβύη απειλεί την ασφάλεια σε Αφρική και Ευρώπη

Ανάλυση: South Front Foreign Policy Diary  
Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Παρ’ όλο που η Συρία και το Ιράκ είναι τα σημαντικά θέατρα των μεγαλύτερων συγκρούσεων και της εντονότερης τρομοκρατικής δραστηριότητας τα τελευταία χρόνια, υπάρχει και μια άλλη χώρα που επίσης έλκει την προσοχή των παγκόσμιων δυνάμεων: η Λιβύη.

Η Ρωσία ετοιμάζεται για ολοκληρωτικό πόλεμο ενάντια στην Τουρκία


Η Ρωσία ετοιμάζεται για ολοκληρωτικό πόλεμο ενάντια στην Τουρκία

Η Ρωσία φαίνεται πως περιμένει τη λάθος κίνηση να γίνει από την Τουρκία και να της δώσει το δικαίωμα να επιτεθεί μαζικά από το έδαφος της Συρίας κατά των δυνάμεων του Ερντογάν που βρίσκονται πίσω από τα σύνορα.
Στην δημοσιότητα ήρθαν πρόσφατα δορυφορικές φωτογραφίες από το κρατικό ινστιτούτο του Ισραήλ, οι οποίες αποκαλύπτουν όχι μόνο ότι η Ρωσία διαθέτει στην Συρία ισχυρή αεροπορική δύναμη, αλλά ότι είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτοί που ανακοινώνουν οι Ρώσοι.

Τον Χ.Κίσινγκερ στέλνει εσπευσμένα ο Μ.Ομπάμα στον Β.Πούτιν - Φόβοι ότι η Τουρκία θα συντριβεί ολοκληρωτικά... -

Σ.ΛΑΒΡΟΦ: "ΟΙ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ"

του Βασίλη Καπούλα

Χ.Κίσινγκερ στέλνει εσπευσμένα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μ.Ομπάμα, για να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθώντας να τον κατευνάσει και δημιουργώντας ένα διπλωματικό κανάλι επικοινωνίας προκειμένου να αποφευχθεί η στρατιωτική συντριβή της Άγκυρας.

Η (μυστική) συμφωνία της ντροπής!

Το non paper των ΗΠΑ που  με… οργή διέψευδε 
ο Σημίτης και αποκάλυπτε τη μεγάλη ταπείνωση 

Του ειδικού συνεργάτη 


Στις προηγούμενες (δύο) αφηγήσεις σάς εκθέσαμε με λεπτομέρειες όσα προηγήθηκαν της δραματικής νύχτας της κρίσης των Ιμίων, τους τραγικούς χειρισμούς της τότε κυβέρνησης Σημίτη εκείνη τη μοιραία για τον Ελληνισμό βραδιά, που οδήγησαν στην de facto αναγνώριση τουρκικών αξιώσεων στο Αιγαίο.

Ο κρυφός πόλεμος στο Αιγαίο

Δεν είναι, σε καµιά περίπτωση, αθώα η συστηµατική λαθροχειρία που διαπράττουν οι Ευρωπαίοι φίλοι µας στο µεταναστευτικό - πατώντας βεβαίως στα φαινόµενα ανοργανωσιάς και ανικανότητας, τα οποία αφθονούν στην κυβέρνηση - µε την αγνόηση όλων των στοιχείων προόδου στη διαχείριση του προβλήµατος (σελίδα 26 του σηµερινού «Ποντικιού»).

Κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους Κυνήγησαν τον Καμμένο στην Κω -Δεν τον άφησαν να προσγειωθεί

Ξεσηκωμός στο νησί

Φωτογραφία από τα επεισόδια στο νησί κατά την επίσκεψή του το καλοκαίρι

Πριν την άφιξη του υπουργού Άμυνας στην Κω μεταφέρθηκαν ΜΑΤ με C-130, όπως λένε ο αντιπρόεδρος των ξενοδόχων και επιβεβαιώνει η αστυνομία - Το ελικόπτερο του υπουργού Άμυνας έκανε στροφή για τη Λέρο - Δήμαρχος Κω στο protothema.gr: Δεν κατέβηκε στο νησί ο Καμμένος 

Ο Αλέξης στην πορεία

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πάει αύριο στην πορεία όπως συχνά πήγαινε σε αντίστοιχες παλιότερα.

Τώρα είναι ο ίδιος πρωθυπουργός και, ε, όσο να ναι, ακόμα και γι αυτόν είναι δύσκολο να διαδηλώσει εναντίον του εαυτού του – ιδίως με τόσο κόσμο τριγύρω να διαμαρτύρεται κατά των χθεσινών «συντρόφων» που έγιναν εξουσία, τι να σου κάνουν και οι ασφάλειες και τα ΜΑΤ…

Τι γίνεται με την Ικαρία;

Της Κύρας Αδάμ 

Απρόβλεπτες συνέπειες τείνει να πάρει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις -αλλά όχι μόνον- μια φαινομενικώς απρόσεκτη και γι' αυτό εξόχως επικίνδυνη διεθνής αγγελία (ΝΟΤΑΜ) της ΥΠΑ, για την περιοχή της Ικαρίας, που προκάλεσε -μέχρι στιγμής- την αμφισβήτηση της ελληνικότητας της νήσου, ως πρώτη αντίδραση της Τουρκίας, με την παράλληλη εκκωφαντική υποβάθμιση του θέματος από την Αθήνα.

Μας ετοιμάζουν για κάτι μεγάλο; Ο νέος ψυχρός πόλεμος πάντως είναι γεγονός


Μας ετοιμάζουν για κάτι μεγάλο; Ο νέος ψυχρός πόλεμος πάντως είναι γεγονός

Οι ευρωπαϊκές χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να επενδύσουν περισσότερα κεφάλαια για να εξασφαλίσουν την άμυνα τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζον Ερνστ.
Η αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από 4 δισ. δολάρια στο πρόγραμμα ασφαλείας για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, τέσσερις φορές περισσότερα χρήματα από αυτά που επένδυε ετησίως μέχρι σήμερα.

Μεγαλοπρεπές άδειασμα ΗΠΑ σε Τουρκία - Ο Μ.Ομπάμα έστειλε τον εξ απορρήτων του να συναντηθεί με τους Κούρδους της Συρίας (φωτό)

ΤΟ ΕΝΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΡΩΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Το ένα χαστούκι μετά το άλλο δέχεται η Τουρκία και ο Ρ.Τ. Ερντογάν. Από τη μία οι Ρώσοι στέλνουν τελεσίγραφο στην Άγκυρα πώς αν συνεχίσει να προκαλεί ή τολμήσει να κάνει εισβολή στη Συρία η απάντηση θα είναι γενικευμένη σύρραξη και από την άλλη οι ΗΠΑ, τη στήριξη της οποίας προσδοκά η Τουρκία, διεξάγει συνομιλίες με τους Κούρδους της Συρίας οι οποίοι σφυροκοπούν τα τουρκικά στρατεύματα στα σύνορα.

Φύσα αεράκι φύσα με…

Εικόνα: Χρήστος Μπολώσης
   Υποστράτηγος ε.α.
«Γειά σου χαρά σου Βενετιά». Στίχοι Νίκος Γκάτσος, μουσική Σταύρος Ξαρχάκος. Σ’ αυτό ακριβώς το τραγούδι, που ερμήνευσε ο μοναδικός Νίκος Ξυλούρης (αρνούμαι να τον παραχωρήσω στην Αριστερά, διότι δεν ήταν αριστερός ο Ξυλούρης), ακούγεται και το ρεφρέν: «Φύσα αεράκι φύσα με…».
Φυσικά όταν το έγραφε ο Γκάτσος, άλλα είχε στο μυαλό του. Όμως πού να φανταστεί ότι αυτοί ακριβώς οι στίχοι του, λίγο αργότερα θα εξέφραζαν επακριβώς την Ελληνική εξωτερική πολιτική, στην περίφημη πλέον κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996.
Τα γεγονότα λίγο πολύ γνωστά.
Στις 26 Δεκεμβρίου του 1995, το τουρκικό φορτηγό «Φίτεν Ακάτ» προσάραξε στην βραχονησίδα Ίμια και ο πλοίαρχός του αρνείται την Ελληνική συνδρομή, ισχυριζόμενος ότι οι βραχονησίδες ανήκουν στην Τουρκία και συνεπώς η διάσωσή του ήταν δική της αρμοδιότητα και ευθύνη.

O απαράδεκτος γυναικολόγος κ.Γ.Μουζάλας και η αλαζονική στάση του...

ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ!
Μια διόλου κολακευτική εικόνα για την κυβέρνηση έδωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και γυναικολόγος Γ.Μουζάλας με την - κατά γενική ομολογία απαράδεκτη και προσβλητική, τόσο για τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο και τον ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσα, όσο και για τον Α/ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκη - στάση που είχε σήμερα στο υπουργείο κατά την συνέντευξη για το λαθρομεταναστευτικό και το προσφυγικό.
Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω άρθρο της ιστοσελίδας της εφημερίδας "Παρασκήνιο".

Νέα κλίμακα φορολόγησης για όλους- Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν

Παραδόθηκε χθες στους επικεφαλής του κουαρτέτου το κυβερνητικό σχέδιο που αφορά στη νέα φορολογική κλίμακα του 2016 που θα αποκτήσουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες.
Προβλέπει αναδιανομή των φορολογικών βαρών με ελαφρύνσεις στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα των επιτηδευματιών και επιβαρύνσεις στα υψηλά πάνω από 42.000 ή από 60.000 ευρώ για τους μισθωτούς, μέσω της αύξησης του ανώτατου συντελεστή στο 50%. Όσον αφορά τους αγρότες οι αναπροσαρμογές στη φορολογία τους θα γίνει σε βάθος πενταετίας.

Πολεμικό μήνυμα Μόσχας σε Άγκυρα: "Αν πέσει Ρώσος στρατιωτικός νεκρός από τουρκικά πυρά στη Συρία θα ακολουθήσει σύρραξη" (vid)

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ... ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ
Αξιωματούχοι της Μόσχας προειδοποιούν την Τουρκία ότι αν υπάρξει έστω και ένας Ρώσος στρατιωτικός νεκρός στη Συρία από τα πυρά του τουρκικού πυροβολικού τότε “πάμε σε γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή”. Το αυστηρό-πολεμικό μήνυμα έχει να κάνει με τις ενέργειες της Άγκυρας να συγκεντρώνει συνεχώς δυνάμεις στα σύνορα με στόχο εισβολή στη Συρία για να προασπίσει δήθεν τους Τουρκομάνους, αλλά επί της ουσίας το Ισλαμικό Κράτος και τις δοσοληψίες που έχει μαζί του.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ