}

04 Φεβρουαρίου, 2016

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΜΑΝΟΙ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΟΕΛΑΣΗΣ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΣΥΡΩΝ Η Σαουδική Αραβία στο πλευρό της Αγκυρας: "Θα υποστηρίξουμε την Τουρκία σε χερσαίες επιχειρήσεις στην Συρία" (φωτό, vid)



του Βασίλη Καπούλα

Η Σαουδική Αραβία πριν λίγο ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει και θα συμμετάσχει σε χερσαίες επιχειρήσεις στην Συρία στο πλευρό της Τουρκίας!
Ο Στρατηγός Ahmad Asiri εκπρόσωπος του σαουδαραβικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι "Η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε χερσαίες επιχειρήσεις στην Συρία μαζί με την Τουρκία αν αυτό απαιτηθεί".

ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ Μήνυμα στην Τουρκία: "Εχουμε κι εμείς πυροβολικό"... (Φωτό)


Με μία λιτή ανακοίνωση, αλλά διατυπωμένη με τέτοιο τρόπο που δεν συνηθίζεται σε τέτοιου είδους ασκήσεις, το Γενικό Επιτελείο Στρατού έστειλε το δικό του μήνυμα σε όποιον δύναμη" στην περιοχή και βομβαρδίζει με το πυροβολικό του ξένες χώρες.

Τέταρτη χειρότερη οικονομία του κόσμου η Ελλάδα

Η Ελληνική οικονομία παραμένει σταθερά μεταξύ των χειρότερων παγκοσμίων οικονομίων και το 2016 σύμφωνα με κατάταξη του Bloomberg.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η Θέση μεταξύ των 63 κρατών που εξετάστηκαν από το Bloomberg.

Τα κριτήρια τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να αξιολογηθούν οι οικονομίες των 63 χωρών είναι τα επίπεδα ανεργίας αλλά και αυτό του πληθωρισμού.

Ήταν δύο κότες που τις έλεγαν Ταγίπ και Αχμέτ...

Και αν ο Πούτιν θέλει πολύ 
να "υποστεί" τις συνέπειες κ. Ερντογάν;

Μία τουρκική "ματιά" στους παλικαρισμούς του "σουλτάνου"

Του Burak Bekdil 

Το Su-24 είναι ένα αεροσκάφος κρούσης της σοβιετικής εποχής. Το Su-34, το αεροσκάφος διάδοχός του, είναι υπερσύγχρονο με ικανότητα αεροπορικής μάχης. Την 29η Ιανουαρίου υπήρξε μια σοβαρή διαφοροποίηση. Η Τουρκία μπορούσε να καταρρίψει ένα Su-24, όπως έπραξε τον περασμένο Νοέμβριο. Δεν μπορεί όμως να καταρρίψει ένα Su-34 (γράφει ο αρθρογράφος στην εφημερίδα Χουριέτ). Και υπογραμμίζει:

Η Ρωσία προειδοποιεί: Η Τουρκία ετοιμάζεται για το... "τρελοκομείο"!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 

Σαφή προειδοποίηση απεύθυνε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Igor Konashenkov, ότι η Τουρκία συγκεντρώνει στρατεύματα στην μεθόριο με την Συρία και προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στο συριακό έδαφος.

Κύπρος: Τινάζει τις διαπραγματεύσεις στον αέρα η Άγκυρα

Εμμένει σε “λύση δύο κρατών” και οδηγεί σε αδιέξοδο

Βαρύ κλίμα στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δημιουργούν οι δηλώσεις του Τούρκου «πρέσβη» στο ψευδοκράτος, Ντεργιά Κάνμπαϊ, ο οποίος επαναφέρει στο προσκήνιο σκληρές θέσεις της Άγκυρας.

Turkey’s nationalist 'Gray Wolves' enter Syrian fray

By Fehim Taştekin 

Turkish involvement in the Syrian war has been heavily dominated by Islamist fighters, but the conflict has also drawn in an unlikely quarter — Turkish nationalists. The far-right Nationalist Action Party (MHP) and its youth branch, the Idealist Hearths, have recently come into the spotlight with high-profile losses on the Syrian battlefield. The MHP is the main body of Turkey’s ultranationalist movement, also known as the Gray Wolves, whose hall of fame includes failed papal assassin Mehmet Ali Agca. The Alperen Hearths, the youth branch of the smaller Great Union Party, which represents the ultranationalist movement’s Islamist-leaning wing, are also visibly interested in the Syrian war.

ΕΚΤΑΚΤΟ : Ρωσικό υπουργείο Αμυνας: "Περιμένουμε τουρκική εισβολή στην Συρία τις επόμενες ώρες ή ημέρες αλλά είμαστε προετοιμασμένοι" (φωτο, vid)

EΓΙΝΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ B.ΠΟΥΤΙΝ-Χ.ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ
 

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προ του κινδύνου εξόντωσης του συνόλου των ισλαμιστών στην περιφέρειες της Λαττάκειας και του Χαλεπίου, της διάλυσης του τουρκομανικού θύλακα και της επέλασης των Κούρδων, είναι έτοιμες να εισβάλλουν σε πλήρη κλίμακα τις επόμενες ώρες στο συριακόέδαφος ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov.

Τα μπλόκα των αγροτών, η ιστορία της σταφίδας και τα ρούχα των στρατιωτών που φτιάχνονται στα Άδανα!

Του Δημήτρη Κουρέτα

Η Ελλάδα από τη στιγμή που έγινε κράτος το 1827 και για περίπου 100 χρόνια ζούσε σχεδόν από ένα προϊόν. Τη σταφίδα. Με αυτή μεγάλωσαν και σπούδασαν σχεδόν τέσσερις γενιές. Η σταφίδα κάλυπτε το 50% των εξαγωγών μας ως χώρα, συνολικά. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι σήμερα που οι εξαγωγές μας είναι 27 δις ευρώ, σαν να έχουμε εξαγωγές σταφίδας 13,5 δις. Ενημερωτικά φέτος κλείσαμε με εξαγωγές σταφίδας 39 εκατ. ευρώ. Λίγο πριν το ’80 στην Ελλάδα το 35% του πληθυσμού ασχολείτο με την αγροτική παραγωγή και παρήγαγε το 12% του ΑΕΠ. Σήμερα τα νούμερα είναι 11% του πληθυσμού και μόλις το 2,9% του ΑΕΠ. 

Διαπλοκή και διαφθορά: Όταν οι πολιτικοί εκβιάζονται από επιχειρηματίες


Φωτογραφία ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Είναι τόσα πολλά τα θέματα της εβδομάδας που μας πέρασε, που δεν γνωρίζω ειλικρινά από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω…
– Από την εξαγορά των δύο μεγάλων κομμάτων της Κύπρου, του κομμουνιστικού ΑΚΕΛ και του συντηρητικού (μέχρι αρτηριοσκλήρυνσης) ΔΗΣΥ; Δεν έγραφα πριν δύο εβδομάδες ότι θα έρθουν αποδείξεις από το εξωτερικό; Φαίνεται δεν είδαμε ακόμα τίποτα… Θα έρθουν και θα έχουμε ανατροπές.

Αλέξης Τσίπρας: Ο Τσε Γκεβάρα που έγινε... αρνάκι

Το φαινόμενο της "ριζοσπαστικής αριστεράς" που "κατάφερε" σε ένα χρόνο να υλοποιήσει μόνο το σύμφωνο συμβίωσης και την αποτέφρωση των νεκρών 

Το φαινόμενο της «αριστερής» κυβέρνησης που μέσα σε χρόνο ρεκόρ κατέρριψε όλα όσα υποσχέθηκε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής έρευνας από τους ιστορικούς του μέλλοντος.

24ωρη απεργία: Η απάτη των ξεπουλημένων εργατοπατέρων...

Το παλικαράκι είναι σίγουρα έλληνας.
Δεν το ξέρει αυτό, το ξέρουν όμως τα γονίδιά του.
Εμείς; Είμαστε;


Κώστας Μαντατοφόρος και Μάρκος Παναγιωτίδης 

Γενική απεργία. Ολόκληρη η χώρα απεργεί και απαιτεί τα αυτονόητα απέναντι στην λαθροκυβέρνηση των Τσίπρα - Καμμένου.

Νέο επεισόδιο Ρωσίας-Τουρκίας -«Δεν θα περάσει έτσι», διαμηνύει η Μόσχα |


Νέο επεισόδιο Ρωσίας-Τουρκίας -«Δεν θα περάσει έτσι», διαμηνύει η Μόσχα

Σε παραβίαση της Συνθήκης «Ανοιχτοί Ουρανοί» προχώρησε η Αγκυρα, μη επιτρέποντας Ρώσους παρατηρητές να διεξάγουν προγραμματισμένη πτήση επιθεώρησης πάνω από τουρκικό έδαφος.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ