}

06 Φεβρουαρίου, 2016

Τινάζει τις διαπραγματεύσεις στον αέρα η Άγκυρα: Εμμένει σε “λύση δύο κρατών”.


Βαρύ κλίμα στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δημιουργούν οι δηλώσεις του Τούρκου «πρέσβη» στο ψευδοκράτος, Ντεργιά Κάνμπαϊ, ο οποίος επαναφέρει στο προσκήνιο σκληρές θέσεις της Άγκυρας.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΥΤΙΚΟΔΟΥΛΟΙ


Μάλλον όλοι έχετε πληροφορηθεί τον σκληρό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε ο Ερντογάν τους δοτούς Γιούνκερ και Τούσκ στη συνάντησή τους για το μεταναστευτικό.

ΓΙΑΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ «ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Putin

Οι αντιτρομοκρατικές προσπάθειες της Ρωσίας στη Συρία έχουν σε μεγάλο βαθμό χαρακτηρισθεί ως ένας θρίαμβος, με αποτέλεσμα κάποιοι στις ΗΠΑ να αναρωτιούνται ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της Μόσχας. 
Ο λόγιος με ειδικότητα στις Διεθνείς σχέσεις Henri J. Barkey προσέφερε πρόσφατα μια πειστική εξήγηση.

«Ένας φίλος που δουλεύει στην κυβέρνηση Ομπάμα πρόσφατα παραπονέθηκε ότι οι Ρώσοι είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από εμάς, όταν πρόκειται για τη Συρία και τη Μέση Ανατολή. Και εάν αναρωτιέστε για ποιον λόγο συμβαίνει κάτι τέτοιο, η απάντηση είναι απλή: η Μόσχα ξέρει ακριβώς τι θέλει στη Συρία, ενώ εμείς (ΗΠΑ) όχι.

Είναι το δημοψήφισμά μας ηλίθιε…

Βλέπουμε να επανέρχεται στην επικαιρότητα το δημοψήφισμα, είτε με δηλώσεις του Πρωθυπουργού που ακόμα και σήμερα δηλώνει υπερήφανος γι’ αυτό, είτε με δηλώσεις παλαιών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τον καταγγέλλουν για αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Ο Βαρουφάκης τον κατηγορεί ότι πήγε σε ένα δημοψήφισμα γιατί « δεν ήθελε να δείξει ότι συμβιβάζεται» και η Κωνσταντοπούλου ότι αν και ζητούσε το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού, στην πραγματικότητα«επιθυμούσε το ΝΑΙ».

Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο

Οι Ευρωπαίοι υπενθύμισαν σήμερα το πρωί στην Τουρκία πως έχει καθήκον έναντι του διεθνούς δικαίου να υποδεχθεί τους χιλιάδες σύρους πρόσφυγες οι οποίοι είναι αποκλεισμένοι στα σύνορά της αφού διέφυγαν από μια επίθεση του στρατού του καθεστώτος που υποστηρίζεται από τη ρωσική αεροπορία.

Τα Ρωσικά υποβρύχια είναι τα καλύτερα στο κόσμο… παραδέχεται ναύαρχος του ΝΑΤΟ!

Δεύτερες σκέψεις κάνουν οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ αναφορικά με την πολεμική ισχύ της Ρωσίας στον τομέα των υποβρυχίων.

Σύμφωνα με τον Βρετανό αντιναύαρχο του ΝΑΤΟ, Clive Johnstone, διοικητή των νατοϊκών υποβρυχίων, τον τελευταίο καιρό καταγράφεται «υψηλή δραστηριότητα από τα ρωσικά υποβρύχια, σε επίπεδα τέτοια που είχαν να καταγραφούν από την εποχή του «Ψυχρού Πολέμου»».

Η Ρωσία πάει πόλεμο - Δείτε το νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα

Ρωσοι αλεξιπτωτιστές έλαβαν μέρος σε ασκήσεις στη ρωσική πόλη του Pskov, κοντά στα σύνορα με την Εσθονία.
Τα στρατεύματα δοκίμασαν το νέο σύστημα μάχης πεζικού «Ratnik», καθώς και το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα επικοινωνίας «Ανδρομέδα – D».

Δείτε το βίντεο

«ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ». ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;


Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας φέρνουν στρατεύματα στα Σκόπια («Μακεδονία» τα ονομάζουν οι εταίροι μας), στα σύνορα με την Ελλάδα, ώστε να αποκρούσουν τους μετανάστες που θα θελήσουν να περάσουν τα σύνορα. 

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θεωρούν ως σύνορα της Ευρώπης 
τα ελληνοσκοπιανά σύνορα και όχι τα σύνορα της Ελλάδας στο Αιγαίο. Εκεί βάζουν ουσιαστικά τους Τούρκους να περιπολούν και υποχρεώνουν κι εμάς να τους πληρώνουμε κι από πάνω.

Εμείς λέμε «Μένουμε Ευρώπη», όμως οι Ευρωπαίοι δεν θεωρούν την Ελλάδα Ευρώπη.

Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε «χωματερή ψυχών».

Η διεθνιστική αριστερά τι λέει γι’ αυτό;;;

Εμείς οι πολίτες αυτής της υπερήφανης χώρας τι λέμε;;;


ΠΗΓΗ

Οι νέες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαμορφώσεις στην Ευρώπη και οι παράμετροι του φαινομένου Jihad!! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!

Ομιλία στο ΕΛΙΣΜΕ
Του Υποστρατήγου ε.α. Κωνσταντίνου Αργυροπούλου

Λέει η λαϊκή θυμοσοφία: όπως έστρωσες θα κοιμηθείς. Στην περίπτωσή μας και καθ’ όλες τις ενδείξεις, το κρεβάτι του Δυτικού Κόσμου -συνήθως και κυρίως- το στρώνει η Αμερική και ο δικός μας κόσμος κοιμάται με την ανάλογη μακαριότητα που υπαγορεύει ο βαθμός εμπιστοσύνης μας προς τους συμμάχους αυτούς. Σαφέστερα. Ιδέα των Αμερικανών ήταν κατά βάσιν η Αραβική άνοιξη στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Φυσικά ουδεμία Άνοιξη εβίωσε ο Αραβικός κόσμος. Συνετελέσθη το αντίθετο. Ήταν ένα αμερικανικού συμφέροντος marketing, υποταγμένο σε κάποιους νόμους της αγοράς με βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις, όπου για μία ακόμη φορά τίθεται σε αμφισβήτηση η ανάγκη υπάρξεως της παγκόσμιας γεωπολιτικής αρμονίας.

Τουρκία - Ελλάδα: Πως αντιστράφηκαν οι όροι

Του Παντελή Σαββίδη 

Το 1974, παρόλο που η Ελλάδα έβγαινε καθημαγμένη από μια επτάχρονη δικτατορία, η οποία οδήγησε σε εθνική καταστροφή, είχε ακόμη τις δυνάμεις να αντιμετωπίσει την Τουρκία.

Η γειτονική χώρα, από την επομένη της Λωζάννης αποτελούσε απειλή για την Ελλάδα. Η διαχείριση της απειλής γινόταν διπλωματικά.

Η Ρωσία καταγγέλλει: "Η Τουρκία σχεδιάζει στρατιωτική εισβολή στη Συρία"

ΈρευναSputnik News  
Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!" 

Σε συνέντευξη Τύπου, την οποία διοργάνωσε χθες το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, κάνοντας χρήση διαφανειών και άλλου υλικού, αποκάλυψε ότι η Ρωσία διαθέτει απτές αποδείξεις ότι η Άγκυρα σχεδιάζει να εισβάλει στη Συρία.

EKTAKTO: Σε ετοιμότητα 1' τα ρωσικά μαχητικά στην Συρία - Ευθεία προειδοποίηση Μόσχας σε Αγκυρα: "Μην τολμήσετε - Θα κτυπήσουμε άμεσα" (φωτό, vid)

ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ... - ΔΕΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Η ΡΩΣΙΑ
του Βασίλη Καπούλα

"Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην Συρία θα απαντήσουν σε οποιαδήποτε απειλή" προειδοποίησε την Άγκυρα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και απαίτησε από την τουρκική Αεροπορία "να ακολουθήσει τους διμερείς κανόνες που αφορούν την ασφάλεια πτήσεων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ αλλιώς θα υποστεί τις συνέπειες". 

Ρωσία προς Σαουδική Αραβία: "Αν βοηθήσετε την Τουρκία να εισβάλλει στην Συρία για μας σημαίνει πόλεμος"!

Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΠΤΗΣΕΙΣ SU-35S ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
του Βασίλη Καπούλα

Καθαρή πολεμική προειδοποίηση απηύθυνε η Ρωσική Δούμα και προς την Σαουδική Αραβία λέγοντας ότι οποιαδήποτε χερσαία επιχείρηση στην Συρία σημαίνει κήρυξη πολέμου με ότι αυτό συνεπάγεται για την Σαουδική Αραβία.
Επιπλέον και το Ιράν βρίσκεται σε συναγερμό.

Τουρκική θρυαλλίδα σε συριακό μπαρούτι

Αποτέλεσμα εικόνας για Τουρκική θρυαλλίδα σε συριακό μπαρούτι
Η ειρήνη δεν είναι μόνιμη συνθήκη. Είναι προσωρινή, όπως όλα τα ανθρώπινα, και εύθραυστη. Εύκολα μπορεί να παύσουν όλοι οι δισταγμοί των κοινωνιών που δεν έχουν πρόθεση να εμπλακούν σε οποιαδήποτε σύρραξη. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι δεν χρειάζονται και τόσο πολλοί έχοντες φιλοπόλεμες διαθέσεις και επεκτατικές βλέψεις. Είθισται αυτά να χαρακτηρίζουν λίγους και να πλήττουν πολλούς.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ