}

24 Φεβρουαρίου, 2016

"Παράδοξο να υπάρχουν σε ΕΔ και ΣΑ στελέχη που δηλώνουν αριστεροί"

Χρήστος Γ.Χρηστίδης Ανχης ε.α

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένα αξιοπερίεργο φαινόμενο που χρήζει ψυχιατρικής αναλύσεως ή τουλάχιστον ιατρικού παρεμβατισμού.
Αρκετά στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ δηλώνουν «αριστεροί» ή «κομμουνιστές» ή τέλος πάντων, προοδευτικοί γενικώς.
Υπηρετούν και συνδράμουν επικουρικά έργα εξυπηρέτησης «προοδευτικών» πολιτικών συμφερόντων , τα προπαγανδίζουν και επαίρονται γι’ αυτά. Εντυπωσιακό!!
Άλλοι δηλώνουν «αντιστασιακοί», άλλοι δηλώνουν «συνδικαλιστές», άλλοι «αντιδραστικοί» και πάει λέγοντας.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι τυφλή!

Όσο και αν ο τίτλος προκαλεί, η λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης τις τελευταίες δεκαετίες, είναι πολλαπλάσια προκλητικότερη. Και δεν αναφερόμαστε σε λαμπρούς δικαστές που υπηρετούν απαρέγκλιτα τον θεσμό της Δικαιοσύνης, αλλά σε εκείνο το τμήμα των δικαστικών λειτουργών που δικάζουν με διάφορα μέτρα και σταθμά.

Οιωνοί ανεπάρκειας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο;


Παρά τη διακομματική συναίνεση και τη θετική πρωτοβουλία διεθνοποίησης του μεταναστευτικού - προσφυγικού προβλήματος με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο ανατολικό Αιγαίο, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ωρών δείχνουν ότι η κατάσταση επιδεινώνεται. Η πιο απαισιόδοξη εκδοχή των εξελίξεων αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά και, μάλλον, δεν θα αποφύγουμε όσα ακούγονταν ως εξωπραγματική κινδυνολογία.

«Φτού να μην αβασκαθούμε!»

Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 

Η Κυβέρνηση φαίνεται πως απέφυγε το ….. «φτύσιμο».
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο νυν Πρόεδρος της Βουλής, αυτό οφείλεται στο ότι δεν θέλει να αναφερθεί στην προκάτοχό του, επειδή κάτι τέτοιο θα ανάγκαζε τους πολίτες να τους …..φτύσουν (!).
Από ποιούς άραγε κρύβουν (από ευγένεια, σκοπιμότητα, φόβο ή καιροσκοπισμό, αδιάφορο είναι) την πραγματικότητα οι ΕΘΝΟΓΟΝΕΙΣ μας;
Από τον εντολοδόχο τους λαό;

Το όνειρο του Αλέξη γίνεται πραγματικότητα! Τώρα και στην γειτονιά σας!..

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

    '' Θέλετε έναν βολικό σκλάβο για τις βαριές δουλειές του σπιτιού και του κήπου;
     Χρειάζεστε βοηθό για τα ψώνια;
     Έχετε ανάγκη από μιά κοπέλα να σας ανακουφίζει;
     Βρείτε αυτό που θέλετε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης (Hot Spot) της γειτονιάς σας!
Hot Spot!         Αυτό που θέλετε, τώρα  και στην γειτονιά σας!        
Hot Spot!               Ένα, σύντομα κοντά σας! '' 

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα παραμείνει άπραγη με όσα συμβαίνουν στη Συρία


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Τρίτη, ότι η χώρα του ανέχεται, απλά, αυτά που συμβαίνουν στη Συρία, αλλά δεν θα παραμείνει σιωπηλή στις εξελίξεις στη χώρα αυτή, όπως σημειώνει στην ιστοσελίδα του, το αραβικό ‘Ράδιο Σαβά’.

Έγραψα «Καληνύχτα Ελλάδα» πριν τα «Μνημόνια» και το «Μεταναστευτικό!...»

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Δημοσιεύοντας το βιβλίο μου με τίτλο «Καληνύχτα Ελλάδα» τέλος καλοκαιριού του 2008 είχα «κατηγορηθεί» από φίλους και φίλες στα ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα ΜΜΕ ότι ήμουν απροσδόκητα απαισιόδοξος!..
Τον Δεκέμβριο σκοτώθηκε ο έφηβος Αλέξης Γρηγορόπουλος, «κάηκε» η Αθήνα (και όχι μόνο) και κάποιοι αναρωτήθηκαν μήπως ήταν προφητικό το βιβλίο μου…

Επιτέλους!!! Νάτο το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο…

Έγινε αυτό που σχεδίαζαν πάντα…

Του Α. Ανθόπουλου 

Χρόνια τώρα το ΝΑΤΟ ήθελε να μπει και να εγκατασταθεί στο Αιγαίο, να δημιουργήσει μια βάση στο Αιγαίο, στην “ελληνική λίμνη” του Αιγαίου όπου, μέσω αυτής, η Τουρκία θα μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερα και ωραία στα ονειρεμένα νερά.
Αυτό είναι το σχέδιο προ πολλού επεξεργασμένο, ένα σχέδιο για την στρατιωτική ανάπτυξη τουρκικών δυνάμεων στο Αιγαίο (αργότερα θα έρθει και η εφαρμογή της συμπλήρωσης του σχεδίου, δηλαδή την “μοιρασιά” του Αιγαίου!) υπό τον μανδύα του ΝΑΤΟ το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, θα έχει προσεχώς αρχηγό έναν Τούρκο!

«Κερδάμε» ή κινδυνεύουμε να χάσουμε και «τα αυγά και τα πασχάλια» στο Αιγαίο;

Του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου 

Η Τουρκία στην εφαρμογή της αναθεωρητικής της πολιτικής επεδίωκε να χρησιμοποιεί και να εμπλέκει το ΝΑΤΟ σε αυτά που χαρακτηρίζονται (κάκιστα) διεθνώς ελληνοτουρκικές διαφορές, ενώ πρόκειται για μονομερείς τουρκικές διεκδικήσεις. Οι «διαφορές» αυτές καταγράφονταν στη Συμμαχία, η οποία ούτε είχε, ούτε ήθελε να παίξει, διαιτητικό ρόλο και έτσι ευνοούσαν την αναθεωρητική χώρα, δηλαδή την Τουρκία.

Η εξωτερική πολιτική, όμηρος του μεταναστευτικού

Σύντομα θα βρεθούμε πολύ στριμωγμένοι στις επιλογές μας σε σχέση με ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Η δίχως έλεγχο μεγάλη εισροή μεταναστών στη χώρα και η αλλοίωση της εθνολογικής βάσης της κοινωνίας θα αρχίσει να αντανακλά σε θέματα που έχουν σχέση με τη θέση της χώρας στη διεθνή σκακιέρα. Το μουσουλμανικό κύμα που πλειοψηφεί στις τάξεις των παράνομων μεταναστών σταδιακά θα αρχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε προσπάθεια ή πρωτοβουλία της χώρας στον εξωτερικό τομέα.

Ο απόστρατος υπουργός, η δημοσιογράφος και... η «μαγκιά» της εξουσίας


Φαίνεται ότι ορισμένοι τουλάχιστον από τη σημερινή κυβέρνηση, όχι απλώς «δεν γουστάρουν τα μέσα ενημέρωσης» (όπως έλεγε την περασμένη εβδομάδα υφυπουργός, συζητώντας μεγαλοφώνως με συναδέλφους του στο καφενείο της Βουλής), αλλά παράλληλα έχουν... όχι μόνον επιθετική, αλλά και εκδικητική διάθεση απέναντι σε μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους.

Στόλτενμπεργκ: Ο ρόλος του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν συνίσταται σε αναχαίτιση πλοίων ή σε σύλληψη ανθρώπων”


NATO Secretary General Jens Stoltenberg. Φωτογραφία ΕΘΝΟΣΟ γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ, αναφερόμενος στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Συμμαχία στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, διευκρίνησε ότι δεν συνίσταται στην αναχαίτιση πλοίων και στη σύλληψη ανθρώπων, αλλά στην υποβοήθηση του έργου των ακτοφυλακών της Ελλάδας, της Τουρκίας και της FRONTEX.

Επιστολή Καμμένου στο ΝΑΤΟ: Ελάτε, η Τουρκία παραβιάζει τη συμφωνία

ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Την άμεση έλευση των πλοίων για περιπολίες στο Αιγαίο ζητά με επίσημη επιστολή στο ΝΑΤΟ ο υπουργός Αμυνας Πάνος Κάμμενος, υπογραμμίζοντας πως η Τουρκία υπονομεύει το σχέδιο της επιχείρησης.
«Έστειλα επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και τον καλώ να εφαρμόσει την ομόφωνη συμφωνία», ανέφερε ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με το Reuters.

Σε αναμονή τουρκικής προβοκάτσιας στο Αιγαίο!

Η Τουρκία αποθρασύνεται και επιτίθεται μετωπικά στο Αιγαίο. Κι αυτό επειδή νιώθει πως έχασε ήδη την «μάχη» στη Συρία και στο Ιράκ, παρά τους λεονταρισμούς για στρατιωτική επίθεσή της, το δίδυμο Ερντογάν – Νταβούτογλου φαίνεται να αναδιπλώνεται και να αναζητά «ισοσκελισμό» της απώλειας που επέρχεται με το Κουρδικό. Και το «αίτημα» υποβάλλεται στο ΝΑΤΟ και εις βάρος της Ελλάδας.

Θα είναι η Τουρκία ο επόμενος «αδύναμος κρίκος» σε Ευρώπη - Ασία;

Του Κωνσταντίνου Βέργου 

Η Τουρκία αποτελεί τη 18η σε πληθυσμό και 37η σε έκταση χώρα του κόσμου. Χώρα με τεράστιες ανισότητες, που, παρότι υστερεί σημαντικά σε σχέση με τις ανεπτυγμένες χώρες (66η σε ΑΕΠ ανά κάτοικο χώρα του κόσμου), έχει σημαντικούς φυσικούς πόρους (περιλαμβανομένου νερού) αλλά και πληθυσμιακή ανάπτυξη και υπολογίσιμη στρατιωτική ισχύ, με τον στρατό να παραμένει σημαντικό τμήμα της εύπορης «μικροαστικής τάξης» κατά τα τελευταία 100 χρόνια.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ