}

04 Απριλίου, 2016

Με τις πλάτες Ουάσινγκτον και ΝΑΤΟ η νέα πρόκληση της Άγκυρας;



Σε μια πρωτοφανή πρόκληση προχώρησε η Άγκυρα, με τη στήριξη της Ουάσινγκτον και τις πλάτες του ΝΑΤΟ, εις βάρος της χώρας μας, καθώς προγραμμάτισε άσκηση με τη συμμετοχή και αμερικανικών πλοίων εντός του FIR Αθηνών μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου αμφισβητώντας ευθέως τον ελληνικό εναέριο χώρο των 10 ν.μ.

Πως μπορεί να χρησιμοποιήσει η Τουρκία τους «πρόσφυγες» στα νησιά του Αιγαίου;

Ο κίνδυνος απώλειας της «ισορροπίας» 
στο Αιγαίο είναι υπαρκτός…

Το πρόβλημα του «προσφυγικού» που έχει προκύψει για την Ελλάδα, αποτελεί μείζονα κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας, τόσο στο εσωτερικό της όσο και επί των συνόρων.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΗ του Σάββα Καλεντερίδη


Αποτέλεσμα εικόνας για Παίζει με τη φωτιά... ο Ταγίπ Ερντογάν

Λίγοι αντιλαμβάνονται τον μεγάλο κίνδυνο που κρύβεται πίσω από αυτά που συμβαίνουν εσχάτως στη νεοοθωμανία
Τη στιγμή που η Ευρώπη σχεδόν παράλυτη κακοποιείται από το δίδυμο Ερντογάν - Νταβούτογλου, με αιχμή του δόρατος το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό και όχημα την τραγικά ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝ.ΕΛ., τη φορά αυτή ήταν η σειρά των ΗΠΑ να γευθούν την τουρκική βαρβαρότητα και μάλιστα μέσα στην ίδια την Ουάσινγκτον.

Μικροί και ανίκανοι: Η διαφθορά είναι εικόνα και ομοίωση του πολιτικού προσωπικού της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗΤου ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ


Aς θέσουμε το ερώτημα από την αρχή και ας μην το… ζορίζουμε άλλο. Μετά τη συζήτηση στη Βουλή, για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά, την περασμένη Τρίτη, υπάρχει κανείς στην Ελλάδα -έστω και ένας Ελληνας ή Ελληνίδα- που να πιστεύει ότι το υπάρχον πολιτικό προσωπικό έχει το παραμικρό ενδιαφέρον για τη χώρα;

Γεμίζουν τα ακριτικά νησιά με ξένους αστυνομικούς!

Δεκάδες αστυνομικοί, ΜΑΤ και χωροφύλακες από Γαλλία σε νησιά 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ  

Με την αποστολή 50 ανδρών των ΜΑΤ που μόλις χθες, Σάββατο, έφτασαν στη Λέσβο, αποφάσισε η γαλλική κυβέρνηση να βοηθήσει την Ελλάδα στο προσφυγικό ενώ τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένονται να καταφθάσουν πολλοί περισσότεροι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ Ο Τόμσεν είναι αχώνευτος. Ακόμα πιο αχώνευτος όμως είναι ο σανός που μας ταίζει η κυβέρνηση Τσίπρα Δεν θέλει να αναλάβει το πολιτικό κόστος των μεταρρυθμίσεων που ζητά το ΔΝΤ


Aπό το προφίλ του κ. Γιώργου Παγουλάτου (Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών) στο Facebook:Ο Πόουλ Τόμσεν είναι αχώνευτος. Ακόμα πιο αχώνευτος όμως είναι ο σανός που μας ταίζει η κυβέρνηση Τσίπρα.

The Panama Papers: Η μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων για offshore κλονίζει κυβερνήσεις

The Panama Papers: Η μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων για offshore κλονίζει κυβερνήσεις
The Panama Papers: Παγκόσμια σεισμό προκαλεί η μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων στην ιστορία, τα οποία δημοσιεύει η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (The International Consortium of Investigative Journalists). Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην τεράστια έρευνα μετείχαν περισσότεροι από 370 δημοσιογράφοι από 76 χώρες.

Η ΟΛΓΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ...ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ "ΓΚΙΟΥΛΕΝ'...ΕΧΟΥΝΕ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ...

ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΛΕΤΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑ


Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος καθ' οδόν στη μητρόπολη Μόσχα για να σηματοδοτήσει τη στρατηγική συνεργασία που απεγνωσμένα αναζητούν ως σανίδα σωτηρίας οι πάλαι ποτέ κομμουνιστές, που μεταλλάχθηκαν ξεδιάντροπα στους κολλητούς των Γερμανό-τσολιάδων και της Μέρκελ προς προσπορισμό της κρατικής εξουσίας.   

F.T: Το ΔΝΤ θέλει ελάφρυνση χρέους και μικρότερα πλεονάσματα – Γιατί ο θυμός της Αθήνας;

Η πίεση στην Γερμανία να δεχθεί την ελάφρυνση αλλιώς να αφήσει το Ταμείο να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα είναι η ουσία της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου, εκτιμούν οι Financial Times.

Το ΔΝΤ σκέφτεται να ασκήσει πίεση στην γερμανική ηγεσία για να προχωρήσει γρήγορα μία ευρείας κλίμακας ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ή να επιτρέψει την έξοδο του Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα μετά από 6 χρόνια, υπογραμμίζει ο Peter Spiegel σε άρθρο του για τους FT 

Θα αποδειχθεί μήπως η υποκλοπή του ΔΝΤ κορυφαία μας γκάφα;

Μια υποκλοπή δεν αποτελεί ποτέ από μόνη της γκάφα. Όποιος και να την πραγματοποιήσει. Σε γκάφα μπορεί όμως να εξελιχθεί αναλόγως της χρήσης της στον πολιτικό στίβο. Διότι ας μην ξεχνάμε, ότι και οι υποκλοπές είναι ένα τυπικά παράνομο, σιωπηρά όμως αποδεκτό από όλους φαινόμενο της διεθνούς ζωής…

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ