}

11 Απριλίου, 2016

“Είναι η Ειδομένη περιοχή μειωμένης εθνικής κυριαρχίας”;



Γράφει ο
ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ
Υποναύαρχος ε.α

Στις εικόνες που είδαμε, στα  γεγονότα στην Ειδομένη, φάνηκε οι Σκοπιανοί ένοπλοι (ένοπλοι λέμε) αστυνομικοί, να έχουν προχωρήσει μπροστά από τον φράχτη, προς την Ελληνική πλευρά!! Όμως, ο Υπουργός Άμυνας, μας διαβεβαίωσε (sic) ότι «δεν μπήκαν σε Ελληνικό έδαφος …. και όλα είναι υπό έλεγχο»!!!

Προβοκάτσια της Τουρκίας στη συμφωνία επαναπροώθησης μετατρέπει σε "βόμβα" τους "πρόσφυγες" στην Ελλάδα

Η Τουρκία έκλεισε σε φυλακή όσους πρόσφυγες επαναπροωθήσαμε! 
Ποιός "πρόσφυγας" θα δεχτεί να επιστρέψει στην Τουρκία; 
Ποιοί κίνδυνοι δημιουργούνται για την Ελλάδα;  
Τι πρέπει να κάνει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση; 

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ - Καταδίωξη τουρκικών μαχητικών από ελληνικά μαχητικά πάνω από τις Οινούσσες - Σχηματισμός F-4 και KC-135 της ΤΗΚ πάνω από την Λέσβο! (upd)

(Ανανέωση 04:15) Σε νέα πρωτοφανή πρόκληση προχώρησε η τουρκική Αεροπορία (ΤΗΚ) λίγη ώρα μετά την υπέρπτηση των τουρκικών μαχητικών πάνω απο τις Οινούσες.

Γη και ύδωρ δίνει η κυβέρνηση για να κλείσει η αξιολόγηση - "Κόκκινα δάνεια" σε ξένα funds και "τσεκούρι" στις επικουρικές συντάξεις

ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Η κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ για να κλείσει η αξιολόγηση , όπως προκύπτει μέχρι στιγμής από τις ολονύχτιες διαβουλεύσεις με τους “θεσμούς”. Κάνει πίσω στα “κόκκινα δάνεια” και είναι έτοιμη να τα παραδώσει στα funds όπως ήθελαν οι δανειστές, ετοιμάζει μεγάλο μαχαίρι για τις επικουρικές συντάξεις και νέα σκληρά μέτρα.

Η «προσφυγοποίηση» της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής

Η κυβέρνηση μετατρέπει καθημερινά την Ελλάδα σε κάτι που θυμίζει όλο και περισσότερο, υπό χρεωκοπία Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Σε μια παρενέργεια του Συνδρόμου της Στοκχόλμης η κυβέρνηση όχι μόνο θέλγεται από την γοητεία της κα. Μέρκελ αλλά πλέον έχει ταυτισθεί με τον ρόλο που της επέβαλλαν: τείνει να γίνει εθνικός αυτοσκοπός η υποδοχή και φιλοξενία των μεταναστών και προσφύγων σε μια πρωτοφανή εθνικά ταπεινωτική αντίληψη, όπου ο ρόλος που διεκδικεί η Ελλάδα ως ένα από τα παλαιότερα μέλη της Ε.Ε. και άλλοτε "ευρωπαϊκή ατμομηχανή" των Βαλκανίων να περιορίζεται στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών που κατευθύνονται στην Ευρώπη.

Παραιτηθείτε όλοι, είστε επικίνδυνοι για τη χώρα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής 

Οι εξελίξεις όσον αφορά το θέμα των «προσφύγων» - λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, δεν είναι κάτι περισσότερο από ραγδαίες, αλλά, δυστυχώς, κάτι περισσότερο από τραγικές. Και, δυστυχώς, είναι οι ίδιες που εξελίξεις που αποδεικνύουν πως η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να υπερασπισθεί οτιδήποτε Ελληνικό. Είτε αφορά τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, είτε αφορά στην εθνική κυριαρχία και δη στα γεωγραφικά σύνορα της χώρας, για τα οποία οι κυβερνώντες δείχνουν πως δεν έχουν την παραμικρή θέληση να υπερασπισθούν, όπως το Σύνταγμα με απόλυτη σαφήνεια ορίζει…

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ «ΕΓΧΡΩΜΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»

Το κράτος δεν έχει καταλυθεί, είναι όμως στην υπηρεσία κάποιων ύποπτων κύκλων και των ΜΚΟ...
Πολύ πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνενοχή των ΑΝ.ΕΛ., προειδοποιούσαμε ότι η ανεύθυνη πολιτική των ανοιχτών συνόρων που εξήγγειλε ότι θα εφαρμόσει θα καταστήσει την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό όχι μόνο για τους πρόσφυγες της Συρίας, αλλά και για όλους τους κατοίκους του πλανήτη που είχαν όνειρο να ζήσουν σε μια χώρα της Ευρώπης.

Η ύβρις στον Μικρασιατικό Ελληνισμό: Ανιστόρητη σύγκριση με μετανάστες - πρόσφυγες

Του Γιώργου Πετράκη 

Η έκφραση της αλληλεγγύης των Ελλήνων στους πρόσφυγες είναι σημαντική και αυθόρμητη. Δεν επιβάλλεται από τα πάνω. Μπορεί ορισμένες υπερβολές να γίνονται για τις ανάγκες των καναλιών που σπεύδουν να αξιοποιήσουν τηλεοπτικά το κάθε δέμα που μια συγκινημένη γιαγιά αφήνει στα χεριά μιας οικογένειας Σύρων στην Πλ. Βικτωρίας ή στον φούρναρη που μοίραζε ψωμιά στους απελπισμένους μετανάστες στην Μυτιλήνη.

Το ΜΤΣ σταμάτησε την καταβολή μερίσματος σε εκατοντάδες συναδέλφους



Ο συνάδελφος απόστρατος αξιωματικός Δημήτρης Παλαιολόγος μας ενημερώνει ότι το Μετοχικό Ταμείο Στρατού χωρίς καμία ειδοποίηση (απαράδεκτο) σταμάτησε να του καταθέτει το μέρισμα. Όταν επικοινώνησε με το ΜΤΣ τον ενημέρωσαν ότι μετά από λογιστικό έλεγχο στο σύστημα ανακάλυψαν...
(άκουσον - άκουσον) ότι δεν έκαναν κρατήσεις σε εκατοντάδες αξιωματικούς γι αυτό αποφάσισαν χωρίς καμία επικοινωνία μαζί τους να τους κόψουν το μέρισμα.

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ Πρωτοφανές: Το ΥΠΕΞ διαμαρτύρεται στα Σκόπια όχι γιατί εισέβαλαν στη χώρα αλλά γιατί... έδειραν λάθρο και πρόσφυγες!



του Πάνου Σπαγόπουλου

Πώς απαντά η κυβέρνηση στην εισβολή των Σκοπιανών στο ελληνικό έδαφος σήμερα; Με ένα απίστευτου περιεχομένου διάβημα, στο οποίο τους όχι γιατί μπήκαν στο ελληνικό έδαφος, αλλά γιατί... έδειραν πρόσφυγες και λάθρο!

ΒΕΡΥΚΙΟΣ «ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ»: Πικρές αλήθειες για τους στρατιωτικούς με τη «λευκή μπλούζα»

 Οι στρατιωτικοί γιατροί της επαρχίας θα μπορούσαν να ενταχθούν στο ΕΣΥ, ώστε τα απογεύματα να εξετάζουν τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία ή τα Κέντρα Υγείας αντί να ανοίγουν δικά τους ιατρεία.
 Στρατιωτικοί γιατροί έχουν «συνασπιστεί» φτιάχνοντας ιατρικά κέντρα με όλες τις ειδικότητες. Ωστόσο κανείς δεν έχει ερευνήσει εάν χρησιμοποιούν ως «μαξιλαράκια» τα στρατιωτικά νοσοκομεία για την εξυπηρέτηση των πελατών τους.
 ΤΟ 2015 που μπήκε «χέρι» στο σύστημα προμήθειας των αναλώσιμων υλικών στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, οι πιστώσεις σε σχέση με το 2014 μειώθηκαν κατά 26% εξοικονομώντας 4,4 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρξε αύξηση ασθενών κατά 3,4%.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ