}

01 Μαΐου, 2016

ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΕΠΑΙΤΕΣ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΛΕΤΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑ

Τον εξευτελισμό των υπερασπιστών των αξιών του έθνους επέλεξαν οι συγκυβερνήτες Τσίπρας και Καμένος με συντάξεις μερικών εκατοντάδων ευρώ, μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού, για την ατιμωτική επιβίωσή τους από το βρώμικο 2018 και μετά. Κανένα ενημερωτικό μέσο δεν τόλμησε να δημοσιεύσει τις καθαρές συντάξεις που εξασφάλισε η διαπραγματευτική δεινότητα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στους Έλληνες Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, οι οποίες προδικάζουν τη μετατροπή των Αξιωματικών σε «Στρατηγούς Δεκαβάλες με παντούφλες» που σύντομα θα ξεπουλάν το ξίφος τους.

Επείγουσα η ανάγκη μιας νέας φιλοσοφίας αποτροπής


Γράφει ο δρ. Κωνσταντίνος Γρίβας
Επικίνδυνα ψεύδη ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «δεν έχουν ανταλλακτικά», «δεν έχουν καύσιμα» και όλα τα συναφή, δεν μπορούν κατά συνέπεια να πολεμήσουν…. Στο προηγούμενο άρθρο στα «Επίκαιρα» είχαμε εξετάσει την εντεινόμενη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο υπό το φως των γεωπολιτικών δεδομένων που διαμορφώνονται στην περιοχή, στο πλαίσιο ενός αναδυόμενου πολυπολικού διεθνούς συστήματος, μέσα στο οποίο η Τουρκία επιδιώκει να έχει πρωτεύοντα ρόλο. 

Η Άγκυρα προκαλεί ανήμερα του Πάσχα: Προαναγγέλλει παρενοχλήσεις των ελληνικών ελικοπτέρων στις Οινούσσες και τoν Πασά γιατί «είναι τουρκικό έδαφος» - Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ - ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ Α.ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΕΓΑΤΑ «ΑΔΡΙΑΣ»


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η εσπευσμένη διαρροή για μετακίνηση φρουράς στη νήσο Πασά (γράφεται και Πασσάς) συνδυάστηκε σε συνδυασμό με την πληροφορία ότι θα δημιουργηθεί ελικοδρόμιο, το οποίο στην πραγματικότητα ήδη υπάρχει απλά για να απαλυνθεί η είδηση για μετάφορά στρατιωτικής δύναμης στη νήσο, "ντύθηκε" και με την πληροφορία περί δημιουργίας ελικοδρομίου «θορύβησε» τον κατευθυνόμενο τουρκικό Τύπο ο οποίος αποτελεί φερέφωνο τη κυβέρνησης Α.Νταβούτογλου και αναγγέλει ότι οποιοδήποτε ελληνικό ελικόπτερο πετάξει πάνω από το σύμπλεγμα των Οινουσσών θα εκδιωχθεί διότι «βρίσκεται σε τουρκική περιοχή»!

Παιγνιδια με τη φωτια!!! Ιούνιος με Δραχμή και Eθνικές απώλειες;

Το ελληνικό κράτος δεν φορολογεί, ξεφτιλίζει ανθρώπινες προσωπικότητες

Από τη μία είναι οι Τούρκοι που κλιμακώνουν την ένταση στο Αιγαίο και από την άλλη είναι το μίσος και η αηδία που νιώθει μεγάλη μερίδα των Ελλήνων πολιτών για τους κυβερνώντες - ειδικά για όσους κυβέρνησαν τα 6 τελευταία χρόνια των μνημονίων. Μόνο που ετούτοι εδώ -oι συριζανέλ- το τερμάτισαν. Το μόνο που αισθάνεται ο Ελληνας είναι ότι έχει απέναντί του ένα κράτος νταβατζή που του αρπάζει το βιος του, ληστεύει τις περιουσίες του, φορολογεί ακόμη και την ανάσα που αναπνέει κι όταν πονάει βάζει φόρους ακόμη και στον πόνο του. Αηδία.

Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο: "Κάντο όπως ο Γράψας το 2009"!

Του Πάρι Καρβουνόπουλου 

Το 2009 ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτρης Γράψας αποφάσισε να αντιμετωπίσει τις τουρκικές προκλήσεις επανδρώνοντας νησιά και νησίδες του Αιγαίου με καταδρομείς. Ο ίδιος ο Στρατηγός ποτέ δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως για το θέμα,αλλά είναι κοινό μυστικό ότι οι Αμερικανοί απαίτησαν την αποστρατεία του και η κυβέρνηση Καραμανλή τους έκανε το χατήρι! Ήταν ένα ακόμη δείγμα ότι στο Αιγαίο οι “παίκτες” είναι πολλοί κι εμάς μας “παίζουν” όπως τους κάνει κέφι…

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - Πήγαινε για δεύτερα Ιμια η Αγκυρα: Σχεδίαζαν κατάληψη της νήσου Πασά με ομάδα SAT


του Γιάννη Πετρίδη
Πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών για τουρκική ενέργεια στη νήσο Πασά ανατολικά των Οινουσσών, οδήγησαν το ΓΕΕΘΑ να εισηγηθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας  την εσπευσμένη μεταφορά στρατωτικής δύναμης στην νήσο Πασά, αναφέρει απόλυτη έγκυρη κυβερνητική πηγή.

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ - ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ!


"Παπαφλέσσας" σωστός έγινε σήμερα ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκος, ο οποίος βλέποντας τη συνεχή τουρκική επιθετικότητα στα νησάκια των Οινουσσών (βλέπε εδώ), αποφάσισε να αντιδράσει δυναμικά και σαν Έλληνας και σαν Επίσκοπος - Φρουρός και να πάει να κάνει πρόωρη Ανάσταση στο Φυλάκιο της Νησίδας Παναγιά, που αμφισβητούν συνεχώς οι απέναντι, κάνοντας υπερπτήσεις ακόμη και σε ύψος μόλις 70 μέτρων, όπως συνέβη την Μεγάλη Παρασκευή!

Άγιο Πάσχα - ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ (VIDEO)


 ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ  

Η σημερινή μέρα είναι η λαμπρότερη της Ορθοδοξίας μας και η συντακτική ομάδα μας σας εύχεται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.
Το φως της Ανάστασης ας γεμίσει τις ζωές μας με ελπίδα και αισιοδοξία.
Ευχόμαστε υγεία και χαρά σε όλους!
Χρόνια Πολλά!

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ