}

13 Μαΐου, 2016

Migrants Are Avoiding Greece in Effort to Reach Europe - Voice of America

Βόμβα: Στοιχεία εμπλοκής της Σαουδικής Αραβίας στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου!!

Βόμβα: Στοιχεία εμπλοκής της Σαουδικής Αραβίας στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου
Υπάρχουν σαφείς και σοβαρές ενδείξεις ότι υπάλληλοι της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας εμπλέκονται στις επιθέσεις της 9ης Σεπτεμβρίου 2001, βοηθώντας τους αεροπειρατές που κατέλαβαν τα αεροσκάφη που χτύπησαν τους Δίδυμους Πύργους και το Πεντάγωνο.

Τουρκικό υποβρύχιο ένα μίλι από το λιμάνι της Κω!!!


turkish_submarine


Γιατί θέλουν “Άκρως Απόρρητο” το πόρισμα για το ελικόπτερο στην Κίναρο; Τι προέκυψε?

Το πόρισμα για τη πτώση του ελικοπτέρου του Στόλου στην Κίναρο που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο τριών στελεχών του ΠΝ έχει κατατεθεί εδώ και αρκετές ημέρες στην ηγεσία του ΓΕΝ. Οι οικογένειες των θυμάτων που αγωνιούν να μάθουν πως χάθηκαν οι άνθρωποί τους δεν θα μάθουν τίποτα, αφού η πρόθεση του ΓΕΝ είναι το πόρισμα να χαρακτηριστεί “άκρως απόρρητο”! Κι όχι τυχαία.

Μήπως πέσαμε στην παγίδα της Γερμανίας στο "προσφυγικό";

Φαίνεται πως το τίμημα της παραμονής των προσφύγων στη χώρα μας, για να πετύχουμε θετική αξιολόγηση, είναι μεγάλο και μη διαχειρίσιμο. 

Υπήρχε υπόνοια, τείνει να καταστεί βεβαιότητα -παρά τις διαψεύσεις- ότι δεχθήκαμε την γερμανική θέση της παραμονής των προσφύγων στην χώρα μας, για να πετύχουμε θετική αξιολόγηση των μέτρων που υπογράψαμε με την Τρόικα (εξακολουθεί να είναι Τρόικα, με το ΔΝΤ, την Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα).

Όνειρο ζει μην τον ξυπνάτε...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Ξέρεις τί είναι να σου βαράνε προσοχές ακόμα και στρατηγοίλες κι είσαι κανας σοβαρός άνθρωπος;
Ξέρεις τί είναι να λές όποια μ@λακία σου κατέβει στο ακατοίκητο και οι ξεπουλημένοι δημοσιογράφοι να σου λένε  ''μάλιστα κύριε υπουργέ'';
Να είσαι ένας άχρηστος, ανεπάγγελτος μπουχέσας και ξαφνικά να βρίσκεσαι συγκυβερνήτηςέστω και σε κυβέρνηση-τσίρκο;

Κατάρριψη τουρκικού επιθετικού ελικοπτέρου ΑΗ-1 Cobra από βλήμα SA-16 του ΡΚΚ στην Ν.Α. Τουρκία (vid) - ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ




Ένα επιθετικό ελικόπτερο ΑΗ-1 Cobra (δεν διευκρινίζεται εάν ήταν AH-1W ή το παλαιότερο ΑΗ-1P/S έχασε ο τουρκικός Στρατός στην επαρχία Χακάρι,
από δράση των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ.

Απόφαση-σταθμός για το μισθολόγιο στρατιωτικών

© Αντωνία Ξυνού
Ακόμη μία δικαίωση για τους ενστόλους φέρνει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία με σειρά αποφάσεών της κρίνει πως θα πρέπει να αποκατασταθεί μερικώς το μισθολόγιο τους, παρά το νόμο Σταϊκούρα το 2014 με τον οποίο καθορίστηκαν εκ νέου τα επιδόματά τους, με αποτέλεσμα να επέρχονται μειώσεις στις αποδοχές και στις συντάξεις τουλάχιστον κατά 50% σε σχέση με τους μισθούς και τις συντάξεις του  2012.

Πώς θα διαμορφωθούν οι μισθοί από τον Ιούνιο (πίνακας)

Μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους, από τις επόμενες εβδομάδες, πιθανότατα από την 1η Ιουνίου, θα σημάνει ο νέος τρόπος υπολογισμού της παρακράτησης φόρου εισοδήματος με βάση τις νέες κλίμακες που θα ισχύσουν. Σύμφωνα με τους φοροτεχνικούς, εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι θα δουν στην τράπεζα διαφορετικά ποσά.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ, ΧΙΟ ΚΑΙ ΚΩ Τα πέντε σενάρια κρίσης με την Τουρκία στο Αιγαίο που επεξεργάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις



Η Τουρκία διαμορφώνει ένα σκηνικό κρίσης στην περιοχή του Αιγαίου. Δεν είναι μόνο η σοβαρή πρόκληση μέσω του ΟΗΕ, αλλά και οι συνεχείς στρατιωτικές κινήσεις που δείχνουν ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να τραβήξει το σχοινί επικίνδυνα μέχρι το σημείο ενός θερμού επεισοδίου. Στην Αθήνα ο προβληματισμός είναι δεδομένος, ενώ στο Πεντάγωνο επεξεργάζονται σχέδια κρίσης και στρατιωτικές κινήσεις ανάλογα τη δράση της Τουρκίας. Υπάρχουν βεβαίως και οι Εθνικοί Κανόνες Εμπλοκής.

Ο «συνέταιρος» της συμφοράς!


Αποτέλεσμα εικόνας για Βαγγέλης ΒενιζέλοςΟ χρόνος είναι σοφότερος των ανθρώπων και αποδεικνύει σε κάθε περίπτωση το ειδικό βάρος απάντων. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ζυγίστηκε από τον χρόνο και τις πολιτικές αναταράξεις που βρέθηκαν στον δρόμο του, και βρέθηκε λιποβαρής. Το «εκτόπισμα» που ο ίδιος νόμιζε ότι είχε εξαϋλώθηκε όταν η πολιτική του πασοκικού συνδικάτου, στο οποίο συμπρωταγωνιστούσε, έστειλε την πατρίδα μας στα βράχια του Μνημονίου.

Turkey: 10 soldiers dead in clash with PKK, helicopter crash - Omaha World-Herald

Για τους 50αρηδες και βάλε… ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!


Σύμφωνα με τις στατιστικές, αυτοί από εμάς που ήμασταν παιδιά τις δεκαετίες του 40, 50, 60 και 70, πιθανόν δεν θα έπρεπε να είχαμε επιζήσει.
Οι κούνιες μας ήταν βαμμένες με γυαλιστερή λαδομπογιά με βάση το μόλυβδο. Τα πατώματα είχαν μωσαϊκό που σου περόνιαζε τα κόκκαλα κι οι κρεβατοκάμαρες ξύλινα πατώματα που τα γυάλιζαν με παρκετίνη, με κάτι βαρειές παρκετέζες και κάθε τόσο αγκίθες καρφωνόντουσαν στις ξυπόλητες πατούσες μας.

Πως πρέπει να μιλήσουμε με τη Ρωσία!


Πως πρέπει να μιλήσουμε με τη Ρωσία!


Tου Βασίλη Κοψαχείλη*

Για να μην χαθούν και άλλες ευκαιρίες, Αθήνα και Μόσχα θα πρέπει να σκεφθούν σοβαρά τι λάθος κάνουν εδώ και δεκαετίες και καμία πρωτοβουλία συνεργασίας μεταξύ τους δεν πέρασε ποτέ σε φάση υλοποίησης.

Η υπόθεση των Τσάμηδων ενώπιον της Χάγης νέα επικίνδυνη τροπή

auto_qameria1416759340

 Γράφει ο Παούνης Νικόλαος

Στις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης 17 Μαΐου 2016, αναμένεται να συζητηθεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το ζήτημα της προ τριμήνου προσφυγής των οργανώσεων των «Τσάμηδων», κατά της Ελλάδος.
Η παραπομπή του ζητήματος στη Χάγη αφενός διεθνοποιεί την υπόθεση, αφετέρου η οποιαδήποτε απόφαση θεωρείται δεσμευτική για τα εμπλεκόμενα – αντίδικα μέρη.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ