}

29 Μαΐου, 2016

Η ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ, ΑΙΩΝΙΑ ΨΥΧΗ ΜΑΣ

Σαν σήμερα, το 1453, ο παγκόσμιος πολιτισμός υπέστη στρατηγικό πλήγμα. Η Κωνσταντινούπολη έπεφτε στα νύχια των βάρβαρων Τούρκων. Οσοι Ελληνες έχουν επισκεφθεί την Πόλη, ακόμα και οι αδιάφοροι για τα εθνικά, τα πολιτικά και τα ιστορικά ζητήματα, μόλις επιστρέψουν στον τόπο μας αφηγούνται σχεδόν ταυτόσημες εμπειρίες: Αφατη συγκίνηση, αίσθηση οικειότητας με κάθε γωνιά της Βασιλεύουσας, συγκλονισμό από το μοναδικό θέαμα και το βίωμα που προσφέρει, οδύνη για την κατοχή της από τους Τούρκους. Η ψυχή των Ελλήνων πάλλεται μ' έναν βαθύ και μυστηριώδη παλμό στο άκουσμα της λέξεως Κωνσταντινούπολη - πολλώ δε μάλλον, με την εμπειρία της περιήγησης σ' ένα μοναδικό σημείο του κόσμου, που έλαμψε με το φως του αρχαίου πολιτισμού μας και την ευλογία του Κυρίου.

Επιφυλακή για τους μισθούς στο Στρατό

Το «πάγωμα» των ωριμάνσεων θα φέρει απώλειες εσόδων έως και 248 €! Τι θα γίνει αν το κυβερνητικό επιτελείο δεν βρει τα απαραίτητα ισοδύναμα για να καλυφθούν τα 118.000.000 ! Οι δεσμεύσεις του Καμμένου για λύση

Από τον
Ανδρέα Κούτρα

Το «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα σήμαινε επιπλέον απώλειες εσόδων έως και 248 ευρώ τον μήνα. Τεράστιο ποσό, ιδίως μετά το «μαχαίρι», της τάξης του 50%, που έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί αλλά και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας στις αποδοχές τους στα χρόνια των Μνημονίων.

Ο ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ (ΤΑΞΙΚΟ) ΜΙΣΟΣ!

Σάββας Καλεντερίδης
Αυτό που προβληματίζει τους πολίτες είναι ότι εκείνοι που εξαπάτησαν την κοινωνία δεν έχουν πάρει ακόμα το μήνυμα.
Οπου απουσιάζει η πολιτική, εμφανίζονται τα φαινόμενα της συνθηματολογίας, του κενού πολιτικού λόγου και της επίκλησης κλισέ από το παρελθόν, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί από καιρού στον προοδευμένο και πολιτισμένο κόσμο.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ