}

31 Μαΐου, 2016

H Άλωση της Κωνσταντινούπολης: Το χρονικό του τέλους μιας Αυτοκρατορίας


siege of constantinople


 Κώστας Μαυραγάνης

«Το δε την πόλιν σοι δούναι ουτ' εμόν εστίν ουτ' άλλου των κατοικούντων εν αυτή, κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών» (Απάντηση του Κωνσταντίνου ΙΑ' Παλαιολόγου στον Μωάμεθ Β').

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΤΖΙΑ!!

H ¨βόμβα¨ της χρονιάς ήρθε από τον Κοτζιά : ¨Η μειονότητα στην δυτική Θράκη είναι ελληνική¨

koc
ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΙΛΛΕΤ: 
Μια ακόμη δήλωση ήρθε να προστεθεί στις δηλώσεις των κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων σχετικά με την ταυτότητα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δήλωσε πως η μειονότητα δεν είναι τουρκική. Αλλά η δήλωση Κοτζιά είχε την μορφή βόμβας, καθώς για πρώτη φορά λέγεται επίσημα από έναν διπλωμάτη. Μάλιστα ο Κοτζιάς δεν αρκέστηκε στο να πει πως η μειονότητα στην δυτική Θράκη δεν είναι τουρκική, αλλά είπε πως ¨είναι ελληνική¨.

Με μαύρα χρήματα και σε τιμές εξωφρενικές αγοράζουν γη στη Θράκη!

"Μπροστινοί" του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής αγοράζουν γη προσφέροντας τιμές πολύ μεγαλύτερες από τις κανονικές! 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Ο κύριος λέγεται Οζ. Χ. και είναι μουσουλμάνος κάτοικος του δήμου Τοπείρου. Μας αναφέρθηκε το εξής ¨περίεργο¨. Ο άνθρωπος αυτός ήταν εργάτης σε χωράφια, δεν είχε δηλαδη οικονομική επιφάνεια. Μέσα σε 5 χρόνια απέκτησε γύρω στα 1.000 στρέμματα και συνεχίζει να αγοράζει, ιδιαίτερα αν πρόκειται για κομμάτια γης που πουλιούνται από χριστιανούς…

Η Θράκη μας ενώνει

Του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη 

Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα που προέκυψε κατά την παρουσίαση του τελευταίου μου βιβλίου των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ, με τίτλο: «Θράκη: Το επόμενο βήμα...», που έλαβε χώρα πριν μερικές μέρες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών υπό την αιγίδα του Πρύτανη, Καθηγητή Θάνου Δημόπουλου.

Το Ελληνικό Έθνος.

Γράφει ο Ιωάννης Κόντης* 

Τον τελευταίο καιρό πολλά έχουν λεχθεί και γραφεί περί του Έθνους.

Συγχρόνως, δεν είναι τυχαίο, έκαναν την εμφάνιση τους καινοφανείς (αν)ιστορικοί, ελευθεριάζοντες εθνολόγοι, ανιστόρητοι και λαϊκίζοντες πολιτικοί, οι οποίοι, αντί να ασχολούνται με το γνωστικό και εργασιακό τους καθεαυτό αντικείμενο, προσπάθησαν να "ορνιθοσκαλίσουν" πάνω σε βασικές έννοιες, όπως το Ελληνικό έθνος, έννοιες οι οποίες έμειναν ανεξίτηλες στο διάβα χιλιάδων χρόνων της ιστορίας μας και μάλιστα δόμησαν την σημερινή ανθρωπότητα.

ΕΠΑΝΗΛΘΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΠO ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Β. - Πούτιν σε Α.Τσίπρα: "Πάρε Su-35 ή S-400 για να ησυχάσεις με την Τουρκία - Είδες τι έκαναν στη Συρία"!

του Γιάννη Πετρίδη

Την προμήθεια μέσω διαδικασίας leasing ή ανταλλαγής εν μέρει με αγροτικά προϊόντα, μαχητικών αεροσκαφών Su-35BM ή MiG-35S Fulcrum-F στο πλαίσιο της ελληνορωσικής αμυντικής συμφωνίας συνεργασίας που περιλαμβάνει και την διακρατική συμφωνία του 2007 με τα 1,2 δισ. ευρώ που προορίζονταν για την αγορά των TOMA 420 BMP-3HEL, πρότεινε η Μόσχα στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν στην Ελλάδα. 

Όλοι είμαστε Αριστεροί!!!

Η Εποχή της Αριστεράς στην Ελλάδα.

Σήμερα η Ελλάδα ζει την πραγματική εποχή της Αριστεράς όπου όλοι είναι αριστεροί.
Πιο συγκεκριμένα:

1) Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερός γιατί έτσι το δηλώνει και έτσι το γουστάρει. Άσχετο αν η πολιτική του είναι δεξιά-νεοφιλελεύθερη.

ΜΑΥΡΑ ΓΥΑΛΙΑ, ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ

Η πρώτη ανάγνωση των προτάσεων της επιτροπής Λιάκου για την Παιδεία επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει σύντομα να μετατοπίσει τη δημόσια συζήτηση σε ιδεολογικά θέματα: Και για να περιορίσει την κοινωνική διαμαρτυρία αλλά και για να συναντηθεί με αριστερά «φιλελεύθερα» ρεύματα, που της γυρνούν την πλάτη. Το θέμα δεν είναι απλώς η κατάργηση της προσευχής, των Θρησκευτικών, της Ιστορίας, των Αρχαίων Ελληνικών, που εισηγείται ο κύριος Λιάκος.

Προκαλεί καρκίνο τελικά το Wifi; Διαβάστε την οριστική απάντηση

Ο προβληματισμός που επικρατεί σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η τεχνολογία στην υγεία μας, έχει στρέψει πολύ κόσμο να αναρωτιέται κατά πόσον το Wifi είναι ασφαλές καθώς υπάρχουν όλο και περισσότεροι φόβοι πως η έκθεση στην ακτινοβολία του προκαλεί καρκίνο.

Ντοκουμέντο από αερομαχία ελληνικών και τουρκικών F-16: «Έτσι μου ρχεται να του ρίξω του π@@@@η» λέει ο Έλληνας χειριστής (vid) - ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΜΗΝΑΓΟΥ ΗΛΙΑΚΗ

Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από σκληρή αερομαχία ελληνικών και τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο, ελάχιστες μέρες πριν από την δολοφονία του σμηναγού Ηλιάκη έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Ελληνικά F-16 της 346 μοίρας "Ιάσων" εμπλέκονται με δυο τουρκικά F-16 και δύο κατασκοπευτικα RF-4 νότια του Καστελόριζου .

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ