}

02 Ιουνίου, 2016

Μεταχειρισμένα ελικόπτερα για το Πολεμικό Ναυτικό: Σχέδια και προτάσεις

Προ μερικών εβδομάδων, η εφημερίδα Παραπολιτικά  έφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της πρόθεσης απόκτησης 6-10 μεταχειρισμένων ελικοπτέρων SH-60 από τα αποθέματα του Αμερικανικού Ναυτικού, κάτι που τέθηκε προς συζήτηση κατά την επίσκεψη του Α/ΓΕΝ στις ΗΠΑ τον περασμένο Μάρτιο. Αξιόπιστες πηγές της e-Amyna επιβεβαίωσαν ότι όντως υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός.

"Katsapliades" Α.Ε. - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!

Κατσαπλιάς: ο αντάρτης που διαπράττει ληστείες...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος  

Σήμερα ένα μικρό επιγραμματικό αφιέρωμα στις τελευταίες επιτυχίες της κυβερνητικής οργάνωσης ''Katsapliades Α.Ε''.
Εκτενέστερη ανάλυση θα γίνει σε προσεχή σχόλια. 

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ - Επιτέλους ξύπνησαν: Βίζα για 3 ή 5 χρόνια στους Ρώσους - "Τσουνάμι" τουριστών για την Ελλάδα

Χρειάσθηκε να επισκεφθεί την Αθήνα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν και να συνομιλίσει με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην περιπέτεια που βίωναν οι Ρώσοι τουρίστες στην προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν βίζα και να ταξιδέψουν στην Ελλάδα προκειμένου να κάνουν διακοπές. Αλλά, όπως λέει και ο λαός, καλύτερα αργά παρά ποτέ. 

ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΓΗ... ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ - Ψυχρολουσία για Ερντογάν: Οι Κούρδοι πέρασαν δυτικά του Ευφράτη με στήριξη από ΗΠΑ - Πάνε για αυτόνομο κράτος με τουρκικά εδάφη (φωτό)

Κόλαφο για την Τουρκία αποτελεί η επιχείρηση των Κούρδων να απελευθερώσουν την πόλη Μανμπίτζ από το Ισλαμικό Κράτος. Κι αυτό για δύο λόγους. Αφενός γιατί η πόλη αυτή βρίσκεται δυτικά του ποταμού Ευφράτη, που σημαίνει ότι οι Κούρδοι προχωρούν ακάθεκτοι και αφετέρου γιατί οι κινήσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων υπό τη την ηγεσία των Κούρδων έχουν την απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ.

Η Ελληνίδα που ταπείνωσε τον Ερντογάν

Το ευρωδικαστήριο επιδίκασε  14.300.000 ευρώ  στη Μαρία Τσιροπούλου για καταπάτηση της περιουσίας των προγόνων της στην Πόλη
Ρεπορτάζ
Νίκος Ελευθερόγλου
Νέα απόφαση «χαστούκι» εκδόθηκε για την Αγκυρα, που συνεχίζει να καταπατά περιουσίες Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, αλλά και των κατεχόμενων εδαφών της Κύπρου. Λίγες ώρες μετά τη φιέστα που διοργάνωσε ο «νεοσουλτάνος» Ταγίπ Ερντογάν για την Αλωση της Βασιλεύουσας, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε την Τουρκία σε αποζημίωση «μαμούθ» (πάνω από 14.000.000 ευρώ) για καταπάτηση περιουσίας που ανήκε σε Ρωμιά της Πόλης.

Δικαστικές ενώσεις για το 'πάγωμα' των ειδικών μισθολογικών

"Το σύνολο των νέων μέτρων, μεταξύ των οποίων και η «αναστολή» των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών των ειδικών μισθολογίων, πλήττουν για μια ακόμη φορά τους ίδιους πολίτες, καθώς προστίθενται στα μέτρα που θεσπίζονται και εφαρμόζονται σε βάρος τους εδώ και έξι συναπτά έτη, χωρίς μάλιστα ουσιώδες δημοσιονομικό όφελος", αναφέρουν οκτώ δικαστικές ενώσεις.

Οι αλλαγές για ΕΚΑΣ, ΕΝΦΙΑ και ένστολους

Αργά το βράδυ της Τετάρτης κατατέθηκαν στη Βουλή οι τροπολογίες με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υπο-δόσης των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι εν λόγω τροπολογίες συμπεριλήφθηκαν στο νομοσχέδιο για την Κύρωση της Προγραμματικής Συμφωνίας για τη Στρατιωτική Υλοποίηση του SESAR (Ερευνητικού Προγράμματος Διαχείρισης Εναέριας Κυκλοφορίας του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Να αποκρουσθεί η βαρβαρότητα

Την ίδια στιγμή που οι Ελληνες νιώθουν ανασφάλεια όποτε σκέφτονται το παρόν και το μέλλον, «ξεπροβάλλουν» κρατικοί αξιωματούχοι, όπως ο κ. Φίλης, που ξιφουλκούν εναντίον των ατού του έθνους μας.
Ο υπουργός Παιδείας, που δεν έχει πάψει να προκαλεί ούτε ημέρα την εθνική μνήμη, την αξιοπρέπεια του λαού και την ίδια τη νοημοσύνη μας, έχει θέσει τώρα στο στόχαστρό του το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών! Σύμφωνα με την άποψη του υπουργού Παιδείας, «είναι παρά φύσιν αυτό που συμβαίνει σήμερα, τρεις ώρες Αρχαία και δύο Νέα Ελληνικά στην Α΄ Γυμνασίου».

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ