}

09 Ιουνίου, 2016

Αλλαγές σε στρατιωτικές σχολές και θητεία

Σειρά αλλαγών στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας αλλά και φοίτησης στις ανώτερες σχολές αξιωματικών ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Συγκεκριμένα με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα των

ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ; - Τραγικές καταστάσεις για τις Ενοπλες Δυνάμεις: Τα ΕΑΣ "βάρεσαν κανόνι" - Τέλος στην παραγωγή όπλων και πυρομαχικών!

του Γιάννη Πετρίδη

Την στιγμή που στην Τουρκία ξεκίνησε η ναυπήγηση του πρώτου αεροπλανοφόρου της, το πρώτο άρμα εγχώριας ανάπτυξης και κατασκευής συμμετείχε-έστω στο πλαίσιο επίδειξης- στην άσκηση Efes-216 και εκατοντάδες μείζονα προγράμματα βρίσκονται σε εξέλιξη για να εξοπλίσουν ένα στράτευμα που απειλεί να "καταπιεί" Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο (ελπίζουμε να μην πάνε και δυτικότερα ή

Η Lockheed Martin παρουσίασε την επίσημη πρότασή της για την αναβάθμιση του στόλου των F-16C/D της ΠΑ (βίντεο) - ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...

του Πάνου Σπαγόπουλου

Η κατασκευάστρια εταιρεία των F-16, Lockheed Martin, παρουσίασε επίσημα την πρότασή της για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του συνόλου των αεροσκαφών F-16 που διαθέτει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία .  Σύμφωνα με την πρόταση οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ.

Πώς θα μονιμοποιηθούν οι ΕΠΟΠ της ΠΑ


Τη δυνατότητα μονιμοποίησης έχουν περίπου 2.850 Επαγγελματίες Οπλίτες που κατετάγησαν το 2002 στην Πολεμική Αεροπορία και συμπληρώνουν την απαιτούμενη επταετή παραμονή τους τον Απρίλιο του 2009. Οι διαδικασίες μονιμοποίησης περιγράφονται αναλυτικά σε απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας που δημοσιεύεται ήδη σε ΦΕΚ. Σύμφωνα με την απόφαση, προκηρύσσεται η διενέργεια γραπτών εξετάσεων στις 15 και 16 Ιανουαρίου 2009, ενώ σε περίπτωση αδυναμίας διεξαγωγής των εξετάσεων ως εναλλακτικές ημερομηνίες ορίζονται οι 22 και 23 του ίδιου μήνα.

Ελληνικό σχολείο ή εργαστήριο αφελληνισμού;


epitafiosPericles-696x1024


 Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας.

Σε λίγα χρόνια θα τιμήσουμε σημαντικές επετείους. Το 2020 συμπληρώνονται 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνος. Το 2021 θα πανηγυρίσουμε την επέτειο 200 ετών από την Εθνεγερσία του 1821. Και το 2022 θα τιμήσουμε τους πολυάριθμους νεκρούς της Μικρασιατικής τραγωδίας και θα προσπαθήσουμε να διδαχθούμε από τα λάθη που μάς οδήγησαν στο μαύρο 1922.
Όλα αυτά προϋποθέτουν έναν λαό με ιστορική γνώση και διάθεση αξιοποιήσεως του παρελθόντος. Πώς όμως θα μετάσχει σ’ αυτόν τον ιστορικό προβληματισμό η νεολαία μας, όταν το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει ένα σχολείο αφελληνισμένο και προσανατολισμένο στην παραγωγή ρομπότ που δεν σκέπτονται;

Η Λέση Bilderberg αποκαλύπτεται...

Οι μυστικές διατλαντικές συμφωνίες επιβολής της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας, η Ρωσία, ο πόλεμος και η Bilderberg 

Με τις τρεις διατλαντικές συμφωνίες που προωθούνται (TTIP, CETA, TiSA), οι πλέον σημαντικές ρυθμιστικές περιοχές για τη ζωή μας μεταφέρονται από το δημόσιο στους υπερβολικά ακριβούς, πανούργους και ασυνείδητους «δικηγόρους» της βαριάς βιομηχανίας – από την πολιτική εξουσία στην οικονομική. Αυτός είναι άλλωστε ο στόχος της νεοφιλελεύθερης σχολής, σύμφωνα με την οποία τα εξής:

Ευθεία παρέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά της Ελλάδας!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Μπορεί η Γερμανική Βουλή να αναγνώρισε την Αρμενική Γενοκτονία και να πυροδότησε την παράνοια του τούρκου «σουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν, όμως η ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης μόνο ως αντίποινα προς την Μέρκελ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού είναι απολύτως ξεκάθαρο πως ο πρόεδρος της Τουρκίας επέλεξε μετά την δεινή πολιτική ήττα να συσπειρώσει τους τούρκους μέσω του Ισλάμ, χρησιμοποιώντας τον παγκόσμιο την Αγία Σοφία -έναν παγκόσμιο πολιτιστικό θησαυρό- ως πολιτικό εργαλείο, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα πόλωσης με την Ελλάδα.

Σε παραζάλη οι Τούρκοι από τη συμμαχία Κούρδων – ΗΠΑ παραδέχονται ότι «τέλειωσαν»!

Σε παραζάλη οι Τούρκοι από τη συμμαχία Κούρδων – ΗΠΑ παραδέχονται ότι «τέλειωσαν»!
Στις 27 Μαΐου η Τουρκία σοκαρίστηκε όταν είδε σε φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Twitter, Αμερικανούς κομάντος να μάχονται στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και να φέρουν, οι Αμερικανοί, στις στολές τους ραμμένα τα κουρδικά σήματα των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Νέες προκλήσεις των Τούρκων πάνω από το Αιγαίο

Νέες προκλήσεις των Τούρκων πάνω από το Αιγαίο
Σε 19 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησε ένα τουρκικό αεροσκάφος την Τετάρτη, σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Το αεροσκάφος, το οποίο δεν ήταν οπλισμένο, προέβη επίσης σε μία παράβαση του FIR Αθηνών.
Το παραπάνω αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, ενώ δεν σημειώθηκαν εμπλοκές.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου 

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις μας κοινοποιήστε στους φίλους σας το μπλογκ: ap-ax-aerop.blogspot.com και τις δημοσιεύσεις μας.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ