}

29 Ιουνίου, 2016

Η Τουρκία περνάει στη ρωσική σφαίρα επιρροής - Οργή από ΗΠΑ και ΕΕ (φωτό - ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ Β.ΠΟΥΤΙΝ-Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Του Βασίλη Καπούλα
Η Τουρκία μπαίνει πλέον στην ρωσική σφαίρα επιρροής αν τηρηθούν τα όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ Β.Πούτιν και Ρ.Τ.Ερντογάν. Η Ρωσία έσυρε μέχρι τέλους την Τουρκία και η Άγκυρα υπέκυψε ίσως νωρίτερα από το αναμενόμενο. Πλέον ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει σοβαρό πρόβλημα με τις ΗΠΑ. Η Ρωσία πέτυχε να ξεπαγώσει ο "Greek Stream" και την πλήρη στροφή της Άγκυρας στο συριακό και όχι μόνο.

Τα σκουλήκια τραγουδάνε ακόμα...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Μέσα στο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας υπάρχουν ακόμη αξιόλογοι άνθρωποι, έντιμοι, και άξιοι να τους εμπιστευτεί κανείς.
Άνθρωποι που δεν έχουν εθισμό με τις καρέκλες και δεν έχουν βάλει αυτοσκοπό στην ζωή τους τον πλουτισμό μέσω της πολιτικής ή την μέσω πολιτικής ασυλίας απαλλαγής τους από τις παράτυπες-παράνομες δραστηριότητές τους.

Η επίθεση στην Πόλη, ο Ελληνισμός και οι τοπικές ισορροπίες…

Σε μια μέρα που η ειδησεογραφία κυριαρχούνταν αφενός από την εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ και τα πρώτα βήματα και με τη Ρωσία, αφετέρου δε από τη σαφή εξαπόλυση ολομέτωπης επίθεσης της χώρας του Ερντογάν σε βάρος της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας, ήρθε στο τέλος της ημέρας η τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης να θυμίσει σε όλους πόσο ρευστή είναι η κατάσταση στην περιοχή και να διδάξει όσους θέλουν να διδαχθούν, ότι οι μαξιμαλισμοί και οι επιδείξεις ισχύος υπόσχονται περισσότερα δεινά…

Εσυνηθίσαμε, ως θα έλεγε ο γερο – Κολοκοτρώνης, να μας καταφρονούν οι ξένοι

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ

Image result for προεδρευομένη δημοκρατια
Τι ήταν άραγε η Γαλλία μετά τον στρατηγό Ντε Γκολ και το προεδρικό σύστημά της και τι πριν από αυτόν;» Κάπως έτσι απαντά ο Κώστας Καραμανλής, όταν του ζητείται η άποψη για την απευθείας εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό. Πράγματι. Πριν από τον στρατηγό και το προεδρικό σύστημα η Γαλλία ήταν μία χώρα σε παρακμή, το δε πολιτικό σύστημά της ένα άθροισμα διεφθαρμένων δυνάμεων. Και όμως.

Δόθηκε τελικά η παράταση που έλεγαν ότι δεν θα δινόταν

Έως την Παρασκευή 15 Ιουλίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η οποία έληγε στις 30 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, επικαλούμενο προβλήματα που προέκυψαν «τόσο από την αποχή των φοροτεχνικών-λογιστών από την κατάθεση φορολογικών δηλώσεων όσο και από άλλους λόγους».

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ