}

24 Ιουλίου, 2016

Πραξικόπημα στην Τουρκία - Το γεωπολιτικό, το πολιτικό και το επιχειρησιακό πλαίσιο – Γιατί εκδηλώθηκε τώρα;


Σάββας Καλεντερίδης:

Την Παρασκευή, 15 Ιουλίου εκδηλώθηκε μια εξαιρετικά σοβαρή προσπάθεια επιβολής στρατιωτικής χούντας στην Τουρκία, το οποίο απέτυχε, κατά πάσα πιθανότητα, λόγω εμπλοκής ξένης υπηρεσίας πληροφοριών ή κάποιου υπηρεσιακού παράγοντα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ), που ενημέρωσε την εθνική υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ), ο διοικητής της οποίας όπως και όλος μηχανισμός της υπηρεσίας αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων, ήταν με τους πραξικοπηματίες.
Από τη στιγμή που ο διοικητής της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, έγινε παραλήπτης επίσημης ενημέρωσης για εκδήλωση

Ποιοι «μπορντό μπερελί»; Τους «κοκκινομπερέδες» της 71 Α/Μ ΤΑΞ τους έχετε δει;;; (Εκπληκτικό βίντεο)



parelasi_71am-tax
Η 71 Α/Μ ΤΑΞ μπορεί να σταθεί δίπλα στα καλύτερα αερομεταφερόμενα στρατεύματα του Κόσμου και να αντιμετωπίσει τα πάντα που μπορούν να εμφανιστούν και δεν θα είναι προβλέψιμα!

Το μοναδικό μας Συγκρότημα που μπορεί να αντιμετωπίσει 
οποιαδήποτε απειλή και να εκτελέσει συνδυασμένες επιχειρήσεις με τακτικό επιχειρησιακό σχεδιασμό ταυτόχρονων επεισοδίων στο πεδίο της Μάχης.

Τα δυο στάδια περικοπής των συντάξεων

Τα δυο στάδια περικοπής των συντάξεων Πιο συγκεκριμένα, στις 2 Αυγούστου θα γίνουν πράξη οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις 15.000 συνταξιούχων, ενώ θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο για όσους λαμβάνουν κύρια και επικουρική που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ.

Stratfor: Θα χρειαστούν χρόνια μέχρι να ανακάμψει απο το πραξικόπημα ο τουρκικός στρατός

Το αμερικανικό think tank Stratfor σε ανάλυσή του υποστηρίζει ότι ο τουρκικός στρατός αποδυναμώνεται και γράφει ότι "θα χρειαστούν χρόνια για να ανακάμψουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Αυτά είναι χρόνια που δεν έχει στη διάθεσή της η Τουρκία. Η αστάθεια στην περιοχή βαθαίνει και η Τουρκία χρειάζεται επειγόντως βοήθεια για να περιοριστεί αυτό το χάος".

Δραματική παραδοχή Μ.Γιλντιρίμ: «Θα κριθεί το μέλλον των εδαφών μας - Αναθεωρείται η Συνθήκη της Λωζάνης» (φωτό, vid)

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΥΠΑΜ


του Βασίλη Καπούλα
"Η Τουρκία είναι σε μια δύσκολη καμπή. Υπάρχει ένας λογαριασμός απλήρωτος τα τελευταία εκατό χρόνια. Ο λογαριασμός αυτός τοποθετήθηκε και πάλι μπροστά μας. Ο λογαριασμός αυτός θα καθορίσει την τύχη των εδαφών μας, μπαίνουμε σε μια τέτοια περίοδο» είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ αναφερόμενος στην Συνθήκη της Λωζάνης με την οποία καθορίστηκαν τα σύνορα της Τουρκίας. 

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ