}

02 Σεπτεμβρίου, 2016

QF-4 Phantom: «Έφαγε» δύο AMRAAM από F-35 και επέστρεψε στη βάση του!

Η τελευταία μη επανδρωμένη πτήση ενός QF-4 στο πλαίσιο της αξιολόγησης όπλων του προγράμματος F-35 δεν κατέληξε τελικά με την κατάρριψη του στόχου όπως προβλεπόταν.
 Σύμφωνα με την 82η ATS που αξιοποιεί τα QF-4, το μη επανδρωμένο Phantom

Με σήμα τη μαγκούρα!...


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

"Το Πάσχα έρχεται η ανάσταση", έλεγε ο ξετσίπωτος.
"Με το Πάσχα τελειώνουν και τα μνημόνια", έλεγε ο μπουχέσας.
Εμείς γιατί δεν βλέπουμε καμία ανάσταση;
Εμείς γιατί βλέπουμε μία διαρκή σταύρωση;

Τα «πήρε στο κρανίο» ο Αρχηγός και έστειλε τα … Δίλιτρα καταπάνω στο Τούρκικο!

cn-235111

Τα πήρε στο κρανίο  σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας «ΑΤΑ» με τα τσαλιμάκια των Τούρκων στο Αιγαίο και έστειλε τα Μιράζ  2000 καταπάνω τους!
Ο Συνήθως ήρεμος και φοβερά ψύχραιμος Αρχηγός

Στο Αρχηγείο Στόλου του ΠΝ: Οι ΑΤΑ, Στρατάρχης & ΑΣΔΕΝάρχης!

15a7d825cc80c57e4a65bf918abad863_L


Επιτέλους η διακλαδικότητα άρχισε να λειτουργεί έστω και με την μορφή ενημερώσεων σε Υψηλό επίπεδο. Eπόμενη κίνηση η αλληλοενημέρωση των Επιτελείων των Κέντρων Επιχειρήσεων και ίσως να δούμε μια άλλα Τακτική στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων !

Σοβαρά επεισόδια και ξύλο στον ποδοσφαιρικό αγώνα Κύπρου-Τουρκίας: Προκλητικοί οι Τούρκοι παίκτες (βίντεο)



ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ U-21 ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ
Άγριο ξύλο έπεσε στον ποδοσφαιρικό αγώνα των Εθνικών ομάδων Ελπίδων Κύπρου και Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα.

«ΣΚΙΕΣ» ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ του Σάββα Καλεντερίδη

Το σοβαρό λάθος στρατηγικής της Μόσχας και  η αποθράσυνση της Αγκυρας
Μετά την κρίση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, που επανήλθε με νέες παραμέτρους, με αφορμή την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στο έδαφος της Συρίας από τις 24 Αυγούστου, η συγκεκριμένη επιχείρηση έρχεται να σκιάσει και τις προσφάτως αναθερμανθείσες σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΕΝΣΤΟΛΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ - Η ΕΣΠΕΗΠ συμμετέχει δυναμικά στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης την 9η Σεπ 2016 (ανακοίνωση)

Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες, η Ένωσή μας σε συνεργασία και συμπόρευση με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας καλεί την ΠΟΕΣ αλλά και τις υπόλοιπες Ενώσεις Στρατιωτικών, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα των δυσμενών και δυσβάστακτων ασφαλιστικών και οικονομικών μέτρων που έχουν ληφθεί, αλλά και αυτών που δρομολογούνται, με την εφαρμογή νέου μισθολογίου, που οι διαρροές προς τα Μ.Μ.Ε. εμφανίζουν νέες δυσβάστακτες περικοπές, παραβιάζοντας κατάφωρα την απόφαση του ΣτΕ περί αποκατάστασης των αποδοχών μας στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012,

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της 2ης ΜΣΕΠ

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016, πραγματοποιήθηκε στην 2η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (2η ΜΣΕΠ), στον Ίσμαρο, στον Νομό Ροδόπης, παρουσία του Διοικητή του 1ου Αεροπορικού Κέντρου Ελέγχου, Ταξίαρχου (ΕΑ) Παναγιώτη Καραδημητρίου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της

Άρθρο του Προέδρου της ΕΑΑΑ Λάρισας για την υποβάθμιση της ΣΤΥΑ

Γράφει ο
Σγος ε.α. Κων/νος Λιούτας
Απόφοιτος ΣΤΥΑ
Πρόεδρος ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας


Λάρισα, 01-9-2016
Η επιστολή που στάλθηκε από τον υποφαινόμενο στις 09 Απριλίου 2016 στον ΥΕΘΑ κ. Καμμένο σχετικά με τη διάλυση της ΣΤΥΑ, η οποία περιλαμβάνονταν στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου περί  «Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», είχε ως επίλογο τα εξής:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ