}

15 Μαΐου, 2017

Τι αλλάζει στο μισθολόγιο των ενστόλων το πολυνομοσχέδιο


Αλλάζει άρδην το μισθολογικό τοπίο για τους ενστόλους, τους πανεπιστημιακούς και τους γιατρούς, με βάση το νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. 



Ειδικά για τους ενστόλους, τα στελέχη κατατάσσονται σε 4
μισθολογικές κατηγορίες, ανάλογα με την προέλευσή τους, το διοικητικό βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας. Παράλληλα καταργείται το καθεστώς των μισθολογικών προαγωγών.
Οι βασικοί μισθοί ορίζονται σε μεγαλύτερο ύψος από το σημερινό λόγω της ενσωμάτωσης του καταργούμενου χρονοεπιδόματος, ενώ επανακαθορίζεται το ύψος του ανώτατου ορίου αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών ή απολαβών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ως νέο όριο ορίζεται το σύνολο των μηνιαίων τακτικών αποδοχών του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ενώ σήμερα ως ανώτατο όριο ορίζονται οι εκάστοτε αποδοχές του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.
Προβλέπεται επίσης επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας διαφοροποιημένο ανά διοικητικό βαθμό που προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και καθιερώνεται επίδομα ευθύνης από τον βαθμό του ταγματάρχη και πάνω καθώς και νέο επίδομα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του ΥΠΕΘΑ που υπηρετούν ή είναι αποσπασμένα στους Νομούς Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων και Σαμοθράκης καθώς και στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούν ή είναι αποσπασμένοι στη Σκύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ