}

06 Οκτωβρίου, 2014

Ξεκινά από αύριο η νέα διαδικασία έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας

Από αύριο ξεκινά η καθολική εφαρμογή του νέου συστήματος έκδοσης Δελτίου Ταυτότητας, μετά από την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή σε 24 Αστυνομικές Υπηρεσίες, σε όλη την επικράτεια. 
 
Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη «government to government» (διασύνδεση δημοσίων υπηρεσιών) Υπηρεσία που υλοποιούν σε συνεργασία το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Εσωτερικών.
 
Στο πλαίσιο αυτό, κάθε πολίτης θα μπορεί πλέον μόνο με δύο φωτογραφίες του και ένα μάρτυρα να πηγαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και να λαμβάνει άμεσα το Δελτίο Αστυνομικής του Ταυτότητας. Το νέο, πιο γρήγορο και πιο απλό, σύστημα έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας αναμένεται να συμβάλλει στη μείωση της γραφειοκρατίας και στη διευκόλυνση της ζωής των πολιτών, παρέχοντας την ίδια στιγμή σημαντική εξοικονόμηση πόρων.
 
Σημειώνεται ότι η διαδικασία έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας διαμορφώνεται ως εξής:
 
Μετά την ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης αναζήτησης και την ταυτοποίηση του αιτούντος από τον αρμόδιο υπάλληλο της αστυνομικής αρχής, διαμορφώνεται αυτόματα η σχετική αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται μέχρι τρία τυχαία ερωτήματα επί των δημοτολογικών στοιχείων που βρίσκονται καταχωρημένα στο ΟΠΣΕΔ.
 
Τα ερωτήματα εκτυπώνονται και ο αιτών απαντά εγγράφως σε αυτά. Αφού υπογράψει την αίτηση − υπεύθυνη δήλωση, ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομικής αρχής καταχωρεί στην εφαρμογή τις σχετικές απαντήσεις. Στη συνέχεια ο υπάλληλος εκτυπώνει την αίτηση, επικολλά τη φωτογραφία και καλεί τον αιτούντα και το μάρτυρα να υπογράψουν.
 
Στη συνέχεια το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας πλαστικοποιείται και παραδίδεται στον αιτούντα. 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Παραλαβή δύο υποβρυχίων και μιας ΤΠΚ εντός τριών μηνών αλλά... ζητούνται επειγόντως τορπίλες
Σήμερα πραγματοποιείται η τελετή καθέλκυσης του δεύτερου γερμανικού υποβρυχίου τύπου 214 «Πιπίνος» στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου. Πέφτει στη θάλασσα για τις δοκιμές εν πλώ και μετά την ολοκλήρωση τους θα ενταχθεί στο Στόλο.
Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να ξεκινήσει τις εν πλώ δοκιμές και το τρίτο κατά σειρά υποβρύχιο, το «Ματρώζος», ενώ παραλαμβάνεται το προσεχές διάστημα και μία ακόμη ΤΠΚ, η «Ρίτσος».
Πρόκειται για τρία σκάφη που θα ενισχύσουν σημαντικά τη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού από τη στιγμή ένταξης τους στο Στόλο και να αποκαταστήσουν κάπως την «ισορροπία» στο Αιγαίο.
Το πρόγραμμα των υποβρυχίων αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2015, οπότε αναμένεται και η παραλαβή του τέταρτου και τελευταίου υποβρυχίου, του «Κατσώνη».
Επρόκειτο για μία τραγική καθυστέρηση στο πρόγραμμα των υποβρυχίων που ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει «χρυσά» λόγω της αρχικής σύμβασης που υπέγραψε ο Α. Τσοχατζόπουλος το 2000, αυτής που υπέγραψε ο Γ. Παπαντωνίου στη συνέχεια με την ενεργοποίηση της option και τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων τύπου 209 και των χειρισμών που ακολούθησαν στην υπόθεση επί υπουργίας Ε. Μειμαράκη.
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η σύμβαση-σκάνδαλο που υπέγραψε ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος, που δέχονταν να πληρώσει ο ελληνικός λαός 1,3 δισ. ευρώ για ναυπήγηση δύο νέων υποβρυχίων, προς αντικατάσταση του προγράμματος εκσυγχρονισμού, αλλά χωρίς να συνδέει τις πληρωμές με την παράδοση έργου.
Αυτά ωστόσο είναι γνωστά, αν και κανείς δεν μπορεί να καταπιεί πώς έχουν πληρωθεί περισσότερα από 3 δισ. ευρώ και το Πολεμικό Ναυτικό έχει σε υπηρεσία μόνο ένα υποβρύχιο, το «Παπανικολής», σήμερα προχωρά στην καθέλκυση του δεύτερου υποβρυχίου και ευελπιστεί τους επόμενους μήνες να παραλάβει και τα δύο, μαζί και το πρώτο εκσυγχρονισμένο, το «Ωκεανός».
Το γεγονός αυτό, ότι μπήκε κατά ένα βαθμό το νερό στο αυλάκι, χωρίς βέβαια να σημαίνει πώς δεν υπάρχουν προβλήματα (το μεγαλύτερο είναι η πιστοποίηση των υποβρυχίων) οφείλεται στους χειρισμούς του υπουργού Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος με κινήσεις «ματ» κατάφερε να στριμώξει την ιδιοκτήτρια εταιρεία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και να την αναγκάσει σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό, στην κυριότητα του οποίου έχουν περάσει τα υποβρύχια.
Το ζητούμενο ωστόσο από εδώ και πέρα είναι το εξής: Άντε και παραδόθηκαν τα υποβρύχια, με τι τορπίλες θα βγουν στο Αιγαίο; Αυτή τη στιγμή δεν «τρέχει» κανένα πρόγραμμα απόκτησης τορπιλών, δεν έχουν ενταχθεί οι τορπίλες σε κανένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το όλο θέμα «καρκινοβατεί» από το 2004.
Οι τορπίλες των υποβρυχίων 209 δεν μπορούν να πλήξουν το στόχο των σύγχρονων τορπιλών ούτε στο ½ της απόστασης. Και να σημειωθεί πώς υποβρύχια της ίδια τεχνολογίας αποκτούν και οι Τούρκοι. Συνεπώς τι; Θα έχουμε στο Αιγαίο σύγχρονα υποβρύχια, αλλά άσφαιρα;
Οι διαδικασίες για την απόκτηση τορπιλών έπρεπε να είχαν ξεκινήσει… χθες. Κινδυνεύουμε να πάθουμε ότι πάθαμε με τα άρματα μάχης LEO2HEL τα οποία αν και είχαν παραληφθεί έμεναν χωρίς βλήματα για χρόνια. Πρόσφατα και αφού έγιναν διάφορες πατέντες (όπως αποκάλυψε χθες το defencenews.gr) προκειμένου να υπάρξει προστασία των συνόρων παρελήφθησαν τα 4.200 βλημάτων APFDS από τα ολλανδικά αποθέματα, συν τα 2.000 εκπαιδευτικά βλήματα και έρχονται και επιπλέον ποσότητες από τα αμερικανικά αποθέματα.
Καλές λοιπόν οι φιέστες, αλλά θα πρέπει τα υποβρύχια όταν βγουν στο Αιγαίο να έχουν και τορπίλες ισάξιες της τεχνολογίας τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ANOIΞΕ Η "ΠΟΡΤΑ" ΓΙΑ ΑΣΙΑΤΕΣ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΑΛΒΑΝΟΥΣ Κ.Λ.Π
Απόφαση-σοκ από ΣτΕ: "Να μπαίνουν στις στρατιωτικές σχολές αλλοδαποί με ελληνική ιθαγένεια"

Ο Ε.Βενιζέλος με δική του απόφαση άνοιξε την πόρτα σε αλλοδαπούς να μπουν στο ελληνικό στράτευμα προ τριών ετών και τώρα σφραγίστηκε η απόφαση αυτή από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και μπορούν πλέον να εισέρχονται στις Στρατιωτικές Σχολές Αλβανοί, Τούρκοι, Πακιστανοί, Ιρακινοί, Αφρικανοί, κ.λπ., εφόσον έχουν την ελληνική ιθαγένεια και ας μην είναι ελληνικής καταγωγής.
 
Η απόφαση πάρθηκε από τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας και νυν ΥΠΕΞ και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Α.Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο. Τι έχει να πει ο Α.Σαμαράς για το επίτευγμα του πολιτικού του συνεταίρου; Το εγκρίνει αυτό ο αρχηγός της "πατριωτικής" παράταξης; Η μήπως εκεί στη ΝΔ δεν καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι στα ελληνικά ΣΑ και στις ελληνικές ΕΔ να μπαίνουν Έλληνες στην καταγωγή και όχι στο διαβατήριο. 
 
Εάν μεθαύριο παρεισφρήσουν εξτρεμιστικά στοιχεία σε έναν τόσο νευραλγικό χώρο πως θα το αντιμετωπίσουμε;
 
Από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κρίθηκε ότι  τις Στρατιωτικές Σχολές μπορούν να εισέρχονται και υποψήφιοι, οι οποίοι δεν έχουν ελληνική καταγωγή (Έλληνες το γένος) και έχουν μόνο την ελληνική ιθαγένεια.
 
Έτσι, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή απόστρατων αξιωματικών και ενός Έλληνα πολίτη.
 
Συγκεκριμένα,  οι απόστρατοι αξιωματικοί και ο Έλληνας πολίτης (και Έλληνας το γένος)  ζητούσαν να ακυρωθεί:
 
1) Η από 15.4.2011 απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, η οποία όριζε στα προσόντα συμμετοχής στο διαγωνισμό για την εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην Σχολή Ευελπίδων, κ.λπ., ότι πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, χωρίς να απαιτείται να είναι Έλληνες το γένος και
 
2) Η απόφαση του υπουργού Παιδείας, με την οποία κυρώθηκαν οι πίνακες επιτυχόντων στα  Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, κ.λπ.
 
Οι σύμβουλοι της Επικρατείας ερμηνεύοντας τις συνταγματικές διατάξεις περί ισότητας των πολιτών (άρθρο 4 του Συντάγματος) υπογραμμίζουν ότι οι νομοθετικές διατάξεις, με τις οποίες θεσπίζεται «ως προσόν για την πρόσβαση στις δημόσιες λειτουργίες εκτός από την Ελληνική ιθαγένεια και η Ελληνική καταγωγή», είναι αντίθετες στο επίμαχο άρθρο 4 του Συντάγματος.
 
Το άρθρο 4 του Συντάγματος υπογραμμίζεται στην υπ΄  αριθμ. 3317/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου «εγγυάται την ίση πρόσβαση όλων των Ελλήνων στις δημόσιες λειτουργίες»  και δεν επιτρέπει διάκριση των Ελλήνων πολιτών ανάλογα με την εθνική τους καταγωγή.
 
Αντίθετα, δύο σύμβουλοι Επικρατείας οι Δημήτρης Αλεξανδρής  και Βασίλης Αραβαντινός, διαφοροποιήθηκαν και  εξέφρασαν την άποψη ότι από τις Συνταγματικές επιταγές «δεν συνάγεται το δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών να γίνονται δεκτοί στις παραγωγικές Σχολές στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».
 
Οι Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με την μειοψηφία των δύο συμβούλων, «αποτελούν τον βασικό θεσμό που διαφυλάσσει την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και ιδίως σε περίοδο κρίσεως είναι απαραίτητο να διαθέτουν συνοχή και υψηλό ηθικό».
 
Επομένως, καταλήγουν οι δύο σύμβουλοι Επικρατείας, «είναι απαραίτητο, ενόψει της γεωπολιτικής θέσεως της χώρας, όπως προκύπτει από την νεότερη ιστορία της και του ευαίσθητου χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδίως σε περίοδο κρίσεως, αυτές να στελεχώνονται μόνο από Έλληνες πολίτες με ελληνική καταγωγή».
 
Οι απόστρατοι υποστήριζαν ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη που προβλέπει την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές μόνο με το προσόν της ελληνικής ιθαγένειας και όχι του ελληνικού γένους.
 
Και αυτό, γιατί «συντρέχουν λόγοι εθνικού συμφέροντος, που συναρτώνται με την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία συνιστάται στη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας», όπως σημείωναν οι απόστρατοι ένστολοι.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
Ο τέταρτος πιο ακριβοπληρωμένος ηγέτης του κόσμου ο Κάρολος Παπούλιας!


Ο Έλληνας πρόεδρος, Κάρολος Παπούλιας, φέρεται να είναι ο τέταρτος πιο ακριβοπληρωμένος ηγέτης του κόσμου με ετήσιες αποδοχές 461.600 δολαρίων!
 
Σύμφωνα με τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη στη Βουλή στις 13/9/2011, ο Κάρολος Παπούλιας εισέπραξε το 2010 ως αμοιβή 277.469 ευρώ και άλλα 77.593 ευρώ ως έξοδα παραστάσεως. Συνολικά, ο Κάρολος Παπούλιας εισέπραξε μέσα σε ένα χρόνο 355.062 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν περίπου στα 461.600 δολάρια. 
 
Για την ιστορία, μετά τον Κάρολο Παπούλια, στην πέμπτη θέση κατατάσσεται ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με 400.000 δολάρια. 
 
Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε τη μείωση του ετήσιου μισθού του πρωθυπουργού Λι Χσιεν Λουνγκ κατά 26%. Παρά τη μείωση των αποδοχών του, οι οποίες ανέρχονται πλέον στα 1,7 εκατομμύρια δολλάρια, ο Λουνγκ παραμένει ο πιο ακριβοπληρωμένος ηγέτης στον κόσμο. 
 
Στη διεθνή κατάταξη των «χρυσών» πολιτικών ηγετών ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ Ντόναλντ Τσανγκ, με ετήσιες αποδοχές 550.000 δολάρια, και στην τρίτη θέση η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ, με 498.000 δολάρια.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τα γεγονότα και τα μηδενικά αποτελέσματα, πιστοποιούν: Η Ελλάδα χωρίς ουσιαστική διπλωματική εκπροσώπηση στις ΗΠΑ

Η ανικανότητα, έλλειψη γνώσης-κατάρτισης, απραξία των διπλωματικών μας αποστολών, έχουν ως αποτέλεσμα να μην προβάλλεται η Ελλάδα



Μηδενικό έργο την τελευταία διετία (Οκτώβριο 2012 με Σεπτέμβριο 2014), από τους 'Ελληνες ''διπλωμάτες-τουρίστες'' (Πρεσβεία-Προξενεία).

Οι διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ, "ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ" και το υπουργείο Εξωτερικών με ΨΕΥΔΕΙΣ αναφορές-εκθέσεις, γιά ''να δείχνουν έργο''.

Το ερώτημα: Τα Γραφεία Τύπου σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη ΓΙΑΤΙ υπάρχουν, σε τι εξυπηρετούν, αφού η απραξία-αχρηστία τους είναι δεδομένη; Σε τι χρειάζεται και το γραφείο του ΕΟΤ, αφού το έργο του είναι ανύπαρκτο και το προσωπικό του κάνει...''τουρισμό''; (Σε λίγες ημέρες, μία αποκαλυπτική έρευνα, που πιστοποιεί ότι η ''σαπίλα'' του ελληνικού Δημόσιου εξάγεται και στο εξωτερικό, με δυσμενείς επιπτώσεις γιά την Ελλάδα)

''Δηλώνουν'' ότι συγκεντρώνουν εκατομμύρια γιά την...Ελλάδα. Αλλά, ΠΟΥ είναι, που πάνε τα χρήματα;

Οι...''παπατζήδες κροίσοι Ομογενείς'', το δείπνο και ο...''φελλός'' υφυπουργός
Είχαμε ξεχάσει ότι υπάρχουν και οι ''κροίσοι Ομογενείς'', ναι αυτοί που ''ΘΑ'' βοηθούσαν δεινοπαθούντες στην Ελλάδα, που ''ΘΑ'' έκαναν επενδύσεις κλπ.
Αυτοί που μαζεύουν χρήμα μέσω διαδικτύου για να... 
βοηθήσουν την Ελλάδα. 
Μπορεί να μην έκαναν τίποτα από όλα αυτά, αλλά ο Οργανισμός τους ''Ελληνική Πρωτοβουλία'' (The Hellenic Initiative), κατάντησε να κάνει χλιδάτα δείπνα κάθε αρχές Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη (με τιμή εισιτήριου 750 δολ. το άτομο) γιά να...τιμά διάφορους νεόπλουτους.
Δείπνα, που τα μνημονιακά ΜΜΕ στην Αθήνα, μέσω γραφικών ανταποκριτών και απεσταλμένων, προβάλουν ως ''επιτυχία γιά την Ελλάδα''.

Εφέτος το δείπνο έγινε 2 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, αλλά χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού. Τον εκπροσώπησε το ''ψώνιο'' Notis Mitarachi (αυτός που γέμισε την Ελλάδα από...''επενδύσεις''), που έγινε ''δεκτός'' και από τον ''νεκροθάφτη της ελληνικής γλώσσας'', τον αποτυχημένο αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.... Που πάνε τα χρήματα που μαζεύουν οι ''κροίσοι''; Σίγουρα ΟΧΙ στην Ελλάδα.

(Προσοχή: ''Μαζεύουν''... ΔΕΝ δίνουν από τα δικά τους. 'Εναν από αυτούς, τον έκαναν και...γραμματόσημο στο ''σάπιο κράτος'' Ελλάδας).

Τα περίεργα: Τον περασμένο χρόνο (Οκτ. 2013) στο δείπνο των ''παπατζήδων'', με την παρουσία του πρωθυπουργού Ελλάδας, είχε ανακοινωθεί ''δωρεά 100 εκατομ. δολ.'' από το ''Ιδρυμα Νιάρχου'' στο ''μαγαζί'' των ''κροίσων-παπατζήδων''.
Μετά την ''διθυραμβική'' δημοσιότητα από ανεύθυνους ανταποκριτές και απεσταλμένους ''ημέτερων'' ΜΜΕ Αθηνών (και φυσικά από την μόνιμα παραπληροφορούσα ημερήσια ''γεροντοκόρη'' Αστόριας), η ''είδηση'' -γιά κάποιον ανεξήγητο λόγο- ''εξαφανίστηκε'', μαζί με την...δωρεά.

Που πάνε τα χρήματα; Οι ''κροίσοι'' δηλώνουν επίσημα ότι στα δύο δείπνα (αρχές Οκτώβριου 2013 και 2014) συγκέντρωσαν 2+1.9 εκατομ. δολάρια., σύνολο κοντά 4 εκατομ. χώρια αυτά από το διαδίκτυο.
Αυτόν τον χρόνο έδωσαν μόνο 300.000 δολ. (Μάϊο) γιά τα χωριά SOS.

Το ερώτημα: ''Τι ρόλο παίζουν'', ποιά συμφέροντα εξυπηρετούν; Που πάνε τα χρήματα; Γιατί εξακολουθούν να ζητούν ''προσφορές'' μέσω διαδίκτυου;

Και το πιό ωραίο: Μέλος του Συμβούλιου της Οργάνωσης των ''κροίσων'', είναι και ηγετικό στέλεχος του...τουρκικού ''λόμπι'' στις ΗΠΑ.

Μία δημόσια ερώτηση προς ''κροίσους Ομογενείς'' (The Hellenic Initiative):
Ως μη κερδοσκοπική επιχείρηση (501c3), μπορείτε να πληροφορήσετε δημόσια την Ομογένεια, ΠΟΥ είστε δηλωμένοι ως εταιρία και γιατί ΔΕΝ κάνατε φορολογική δήλωση 990 γιά τον χρόνο 2013;

Το ανέκδοτο στην Ομογένεια γιά τους ''κροίσους'' και την Οργάνωσή τους:
«Με τον παπαΚαρλούτσο ανακατεμένο στην υπόθεση, περιμένετε να πάνε χρήματα σε άπορους δεινοπαθούντες και ειδικά σε παιδιά, στην Ελλάδα;»

Το ΚΑΛΑΜΙ, υιοθετώντας πρόταση άπορων δεινοπαθούντων Ελλάδας και ειδικά παιδιών, ξεκινά μεγάλη ερανική εκστρατεία

ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ: ''Κροίσοι Ομογενείς'' χρειάζονται την βοήθειά μας. Δώστε ότι μπορείτε σε είδος: Τομάτες, αγγούρια (ζαρζαβατικά γενικά), γιαούρτια κλπ (Επειδή ΔΕΝ έχουν επίσημη διεύθυνση ως Οργάνωση, αν γνωρίζετε τους αξιωματούχους, στείλτε τα σε αυτούς απευθείας).

Το…αυτί τραβάει η UNESCO στην Αγγλία για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Posted by onpolitika στο Οκτωβρίου 6, 2014

akropoli

Σύσταση στην βρετανική πλευρά να εξετάσει την πρόταση που έχει υποβάλει η UNESCO για διαμεσολάβηση στο θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα από τον Αύγουστο του 2013 απηύθυνε η διακυβερνητική επιτροπή του οργανισμού του ΟΗΕ καθώς το Λονδίνο δεν έχει ακόμα απαντήσει αν και έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος.
Η ίδια Σύσταση προβλέπει την αρωγή της UNESCO προκειμένου να λάβουν χώρα περαιτέρω συναντήσεις για την επίλυση του ζητήματος και πρόκειται για την πρώτη φορά που κράτος καλείται να προχωρήσει θεσμικά σε διαμεσολάβηση στο πλαίσιο της UNESCO, δεδομένου ότι η διαδικασία θεσμοθετήθηκε μόλις το 2010.
Το θέμα, που εκκρεμεί στην ημερήσια διάταξη της UNESCO από το 1984, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχε η ελληνική με τη βρετανική αντιπροσωπεία στις αρχές Οκτωβρίου στο πλαίσιο των εργασιών της «Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσής τους».
Την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε το υπουργείο Πολιτισμού και ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης ενώ από βρετανικής πλευράς συμμετείχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του Βρετανικού Μουσείου.
Στην διακυβερνητική επιτροπή το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή και επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στήριξαν πλήθος κρατών με δηλώσεις τους όπως η Ελβετία, η Κύπρος, η Λιβύη, το Μεξικό, το Ιράκ, η Αίγυπτος, η Κορέα, η Τουρκία, η Νιγηρία και το Περού.
ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Αυξήσεις σε δικαστικούς και ένστολους και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αναδρομικά από τον Ιούλιο

Αυξήσεις σε δικαστικούς και ένστολους και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αναδρομικά από τον Ιούλιο
Ποσό 414,7 εκατ. ευρώ έχει περιληφθεί στον φετινό προϋπολογισμό για χορήγηση αναδρομικών αποδοχών και συντάξεων των δικαστικών και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για την περίοδο από 1 Αυγούστου 2012 ως 31 Ιουνίου 2014. Επίσης έχει ενσωματωθεί ποσό 126,2 εκατ. ευρώ για την καταβολή των αυξημένων αποδοχών και συντάξεών τους από 1 Ιουλίου 2014 έως και 31.12.2014.
Αυτό προβλέπεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Αυτό σημαίνει ότι η καταβολή των αυξημένων αποδοχών και των συντάξεων βάσει της δικαστικής απόφασης θα ξεκινήσει αναδρομικά από τις αποδοχές του Ιουλίου 2014.
Το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού προαναγγέλλει επίσης τη διεύρυνση του αριθμού των δόσεων για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων και των ασφαλισμένων προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία (σύμφωνα με πληροφορίες, 100 δόσεις για οφειλές κάτω από 15.000 και 72 δόσεις για μεγαλύτερες οφειλές) καθώς και την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, σύμφωνα με το προσχέδιο, πρόκειται να ξεκινήσει πιλοτικά το τελευταίο τρίμηνο του 2014 σε 13 δήμους της χώρας και για διάρκεια έξι μηνών. Το πρόγραμμα, όπως σημειώνεται, θα έχει ως σκοπό την παροχή ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας μέσω ενίσχυσης του εισοδήματός τους σε συνδυασμό με δράσεις κοινωνικής επανένταξης.
Το προσχέδιο περιλαμβάνει επίσης προβλέψεις για την πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα. Έτσι εκτιμάται ότι ως το τέλος του 2014 θα έχουν διατεθεί στην αγορά 7,2 δισ. ευρώ για την εξόφληση υποχρεώσεων του δημοσίου από 6,69 δισ. ευρώ στο τέλος του Ιουλίου.
Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία του Αυγούστου οι εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα ανέρχονταν σε 4,7 δισ. ευρώ έχοντας παρουσιάσει μεγάλη μείωση από τα 9,5 δισ. ευρώ που ήταν στις 31.12.2012.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Υπό νέο Μνημόνιο η χώρα για να πάρουν... 5 δισ. οι τραπεζίτες!

Χωρίς καθεστώς επιτήρησης της Ελλάδας από την ΕΕ, η ΕΚΤ δεν θα αγοράζει χρεόγραφα από τις ελληνικές τράπεζες, είπε ωμά ο Ντράγκι 

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Σε τραγικά επίπεδα έχει καταβυθιστεί το διεθνές κύρος της χώρας και αυτό πλέον αρχίζει να αποτιμάται και σε... χρήμα! Για να βάλουν στα προηγούμενα Μνημόνια την Ελλάδα, οι Γερμανοί και η ΕΕ είχαν δανείσει τη χώρα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, άσχετα αν στην πραγματικότητα όλα αυτά τα χρήματα τα ξαναπήραν αμέσως οι ίδιοι για να σώσουν τις ιδιωτικές ευρωπαϊκές τράπεζες, στις οποίες χρωστούσε η Ελλάδα. Τώρα όμως η χώρα και ο λαός της απειλούνται να ξαναμπούν αμέσως και επίσημα σε καθεστώς νέου Μνημονίου (καθώς υποτίθεται ότι το τρέχον λήγει στα τέλη Δεκεμβρίου) για το γελοίο ποσό των... 5 ή το πολύ 7 δισεκατομμυρίων ευρώ! Μάλιστα, ο ελληνικός λαός θα μπει υπό νέο μνημονιακό ζυγό και επισήμως για να πάρουν τα 5 δισ. όχι το κράτος, αλλά οι... τραπεζίτες! Δεν πρόκειται για κάποιο περίπλοκο και δυσνόητο για τον απλό πολίτη «κόλπο» που θα οδηγήσει τελικά τα χρήματα στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών. Τώρα έχουν τόσο αποχαλινωθεί που μας το λένε ευθέως. Κατάμουτρα!

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα ότι για να ενισχύσει τις τράπεζες των χωρών της ΕΕ -τις ιδιωτικές, εννοείται, τράπεζες- θα αγοράζει από αυτές τόσο «καλυμμένα ομόλογα» όσο και «τιτλοποιημένα ενυπόθηκα δάνεια» ή ABS (Asset Backed Securities) κατά την αμερικανική τραπεζική ορολογία. Τα ABS δημιουργούνται από τις τράπεζες συγκεντρώνοντας στεγαστικά, επιχειρηματικά, καταναλωτικά κ.λπ. δάνεια, τα οποία στη συνέχεια πωλούνται σε «γύπες» που ελπίζουν να μπορέσουν να αρπάξουν περιουσιακά στοιχεία οφειλετών ή και σε εξειδικευμένους επενδυτές, οι οποίοι φυσικά τα μεταπωλούν με σκοπό το κέρδος. Η ΕΚΤ λοιπόν αποφάσισε να αγοράζει έως και το 70% των τίτλων αυτών των δύο κατηγοριών που κατέχει η κάθε συστημική ευρωπαϊκή τράπεζα. Το ποσοστό τέτοιων τίτλων που θα αγοράζει από κάθε τράπεζα η ΕΚΤ εξαρτάται από το πόσο αξιόπιστους θα κρίνει τους σχετικούς τίτλους.

Στην ΕΕ των 28 χωρών-μελών όμως υπάρχουν και δύο «χώρες-σκουπίδια», η... Ελλάδα και η Κύπρος! Κατατάσσονται στις «χώρες-σκουπίδια» επειδή τα κρατικά τους ομόλογα ανήκουν στην κατηγορία αυτή. Η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται σήμερα τρεις ολόκληρες βαθμίδες πιο κάτω από το κατώτατο όριο χαρακτηρισμού των κρατικών ομολόγων τους ως «σκουπιδιών» από την ΕΚΤ. Για να ελεήσει λοιπόν και τις ελληνικές και τις κυπριακές τράπεζες που οι κυβερνήσεις των δύο κρατών λεηλάτησαν τους κατόχους κρατικών ομολόγων ή τους καταθέτες αρπάζοντάς τους κολοσσιαία ποσά, η ΕΚΤ αποφάσισε ότι ειδικά για την Ελλάδα και την Κύπρο θα αγοράσει έως το 30% των σχετικών τίτλων, που κατέχει η κάθε μία από τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες. Υπό μία όμως θεμελιώδη προϋπόθεση, η οποία θα ισχύει μόνο γι' αυτές τις δύο «χώρες-σκουπίδια»: για να αγοράσει η ΕΚΤ από τις ελληνικές και τις κυπριακές τράπεζες τέτοιους τίτλους, απαιτεί η Ελλάδα και η Κύπρος ως κράτη να βρίσκονται σε καθεστώς επιτήρησης της οικονομίας τους από την ΕΕ και την ΕΚΤ!

Οι λαοί των δύο χωρών δηλαδή να βρίσκονται υπό μνημονιακό καθεστώς, με όσα δεινά συνεπιφέρει αυτό για ολόκληρο τον πληθυσμό, προκειμένου να πάρουν λεφτά οι... Ελληνες τραπεζίτες! Εξωφρενικό! Η υπόθεση προσλαμβάνει κωμικοτραγικές διαστάσεις, όταν συνειδητοποιεί κανείς έναντι τίνος ποσού θα υπαχθεί η Ελλάδα στο νέο «Μνημόνιο Ντράγκι». Βάσει των υπολογισμών της αντίστοιχης υπηρεσίας της Citibank, οι τέσσερις ελληνικές μεγάλες τράπεζες κατέχουν συνολικά τέτοιους τίτλους αξίας 44,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων 20,9 δισ. σε καλυμμένα ομόλογα και 23,4 δισ. ευρώ σε τιτλοποιημένα ενυπόθηκα δάνεια. Ειρήσθω εν παρόδω ότι τα μισά από αυτά τα έχει η Εθνική Τράπεζα (21,9 δισ. συνολικά, εκ των οποίων τα 11,5 σε καλυμμένα ομόλογα και τα 10,4 σε τιτλοποιημένα δάνεια). Τραπεζικά υψηλόβαθμα στελέχη εκτιμούν ότι στην πιο αισιόδοξη περίπτωση από αυτά τα 44,3 δισ. η ΕΚΤ θα μπορούσε τελικά να κρίνει αποδεκτούς τους τίτλους αξίας 30 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα ελπίζουν ότι σε πρώτη φάση η ΕΚΤ θα μπορούσε να αγοράσει από τις ελληνικές τράπεζες τίτλους αξίας 4-5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Είναι προφανώς κάτι παραπάνω από εξοργιστικό να μπει ολόκληρος ο ελληνικός πληθυσμός και επισήμως σε νέο μνημονιακό καθεστώς για να πάρουν οι τραπεζίτες 5 δισεκατομμύρια! Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δεν άφησε κανένα περιθώριο ελπίδας: «Χωρίς πρόγραμμα, δεν υπάρχουν αγορές» τίτλων από ελληνικές και κυπριακές τράπεζες, ξεκαθάρισε με απόλυτη σαφήνεια απαντώντας σε σχετική ερώτηση! Τελεία και παύλα! Και μόνο ο τρόπος που μπαίνει το δίλημμα, προκαλεί θύελλα οργής: Για να πάρουν 5 δισ. ευρώ οι Ελληνες τραπεζίτες, ο ελληνικός λαός πρέπει να δεχτεί να μπει και επισήμως σε νέο καθεστώς μνημονιακής υποτέλειας! Θα απαντήσει άραγε «ναι» η κυβέρνηση; Ιδωμεν.

Πηγή "Έθνος"

Η Δύση θα πληρώσει ακριβά τη "φιλία" με την Τουρκία, που είναι φυσικός σύμμαχος των τζιχαντιστών



Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο λύκον το τερίν αν’ αλλάζ’, το ταπιέτν’ ατ’ ‘κι αλλάζ’
Ποντιακή παροιμία
Οι πρόγονοί μας, αυτοί που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους, με τον ίδιο τρόπο που σφαγιάζονται στις οθόνες των τηλεοράσεων οι Ασσύριοι χριστιανοί και οι Κούρδοι, γεζιντί και μουσουλμάνοι, 
από τους ομοϊδεάτες του Ερντογάν και του Νταβούτογλου, έλεγαν ότι «ο λύκος μπορεί να αλλάζει την τρίχα του, τις συνήθειες και την συμπεριφορά του όμως δεν την αλλάζει».
Και την παροιμία αυτή την έλεγαν, όταν ήθελαν να αναφερθούν στην ιδιοσυγκρασία του τουρκικού λαού, η οποία παραμένει απαράλλακτη στη διάρκεια της ιστορίας. Άλλωστε, η επιμονή και η λύσσα με την οποία αρνούνται να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία που έκαναν οι Τούρκοι, επί διακυβέρνησης της χώρας από τους Νεοτούρκους και από τον Κεμάλ, αποτελεί απόδειξη του προαναφερθέντος ρητού, όπως επίσης αποτελεί απόδειξη ο τρόπος με τον οποίο συνεργάζονται και χρησιμοποιούν τους ομοϊδεάτες τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία, αφ’ ενός μεν για να «εκκαθαρίσουν»την περιοχή από οτιδήποτε μη μουσουλμανικό και αφ’ ετέρου από τους Κούρδους, ιδιαίτερα της Ροζάβα (Β. Συρία), που ήδη αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν περισσότερα από 400 χωριά, ενώ είναι υπό πολιορκία η Τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη.
Αν αυτό δεν είναι γενοκτονία, τότε τι είναι;
Και αν όλα αυτά που καταγγέλλουμε χρόνια τώρα, για ενίσχυση των τζιχαντιστών από την Τουρκία, αν η πολιορκία της Κόμπανι από τους τζιχαντιστές, μια μέρα μετά την απελευθέρωση των Τούρκων ομήρων, που έγινε στην περιοχή της προαναφερθείσας πόλης, δεν αποτελούν απόδειξη ενεργού ανάμειξης της Τουρκίας στην εν εξελίξει γενοκτονία, τότε τι άλλο θα πρέπει να περιμένουμε.
Αν επίσκεψη του Ερντογάν, αμέσως μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, μετά την κατεχόμενη Κύπρο και το Αζερμπαϊτζάν, στο Κατάρ, που στηρίζει με κάθε τρόπο τους τζιχανιστές, δεν είναι απόδειξη της στάσης της Τουρκίας, που θεωρεί φυσικό σύμμαχο το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος, τότε τι είναι;
Αν η αδημονία με την οποία περιμένουν τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και η συντριπτική πλειονότητα των Τούρκων, πολιτών τε και πολιτικών, από στιγμή σε στιγμή να πέσει η Κόμπανι, για να εξουδετερώσουν την απειλή που συνιστά το δεύτερο κουρδικό κράτος στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας, δεν μοιάζει με την αδημονία του όρνιου το τέλος του ζώου για να επιπέσει με μανία στο πτώμα, τότε με τι μοιάζει;
Η Δύση, και για να γίνουμε συγκεκριμένοι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, θεωρούν την Τουρκία χώρα-πυλώνα για την εξυπηρέτηση ζωτικών συμφερόντων τους στα Βαλκάνια, τον Εύξεινο Πόντο, τον Καύκασο, το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία και τη Μέση Ανατολή. Θα λέγαμε δεν ότι η Τουρκία τους είναι και πολύ χρήσιμη για να «συνετίζεται» η Κύπρος και η Ελλάδα, όποτε εμφανίζονται "απείθαρχοι" πολιτικοί και όποτε αυτό εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς και τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου.
Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η Τουρκία, γνωρίζει ότι την έχουν ανάγκη, γι’ αυτό οι εκάστοτε ηγεσίες της βρίσκουν το θάρρος να τεντώνουν το σκοινί, άλλοτε να προσβάλλουν και άλλοτε να εκμαιεύουν από τη Δύση υποχωρήσεις, που φθάνουν μέχρι την κάλυψη της Άγκυρας όχι μόνο για γενοκτονίες που διέπραξε στο παρελθόν, αλλά και για γενοκτονίες που είναι σε εξέλιξη, όπως αυτές των Ασσυρίων χριστιανών και των Κούρδων γεζιντί και μουσουλμάνων.
Θα πρέπει να έχουν μεγάλο βαθμό πολιτικής μυωπίας οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Δύσης γενικότερα, αν δεν βλέπουν ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται η επιδίωξη της Τουρκίας, με τη βοήθεια των τζιχαντιστών, να εξαλείψει τα κουρδικά καντόνια από τα νότια σύνορά της, να ευνουχίσει το αυτόνομο κουρδικό κράτος του Β. Ιράκ και στη συνέχειανα κινηθεί προς ανατροπή του Άσαντ, για να ελέγξει το σουνιτικό κράτος που θα προκύψει στα συροϊρακινά σύνορα αλλά και το σύνολο της συριακής επικράτειας, κάνοντας πράξη την πρώτη φάση του νεοοθωμανικού της ονείρου.
Επίσης, θα πρέπει να είναι πολύ ευκολόπιστοι να πείθονται από τις φαινομενικές αλλαγές πολιτικής του διδύμου Ερντογάν-Νταβούτογλου, όπως η πρόσφατη κενού περιεχομένου απόφαση να συνταχτούν με τους συμμάχους, αφού είναι γνωστό σε όλους ότι οι σημερινοί ηγέτες της Τουρκίας  εμφορούνται από την ίδια ιδεολογία που εμφορούνται οι τζιχαντιστές. Απλά δεν κρατούν οι ίδιοι τα χατζάρια των αποκεφαλισμών, γιατί αυτό απαιτεί ο ρόλος του καθενός.
Τέλος, στους ευκολόπιστους των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, που εξ αντικειμένου συμπορεύονται και… συμπάσχουν με την Τουρκία επειδή ψηφίστηκε ο νόμος που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων και των Ελλήνων της Ανατολής, τους καλούμε να δουν με προσοχή σε ένα λεξικό τη λέξη «συνενοχή».
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "κυριακάτικη δημοκρατία"
 http://infognomonpolitics.blogspot.gr
Ισλαμικά τάγματα, μασονία και η κρίση της Μέσης Ανατολής






Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

«Τον καιρό του Μωάμεθ ζούσε κοντά στην Μέκκα ο πολύ ηλικιωμένος Ben Chasi που δίδασκε τον Προφήτη. Μία μέρα μόλις τελείωσε το μάθημα του, έδωσε στον Μωάμεθ ένα μεταλλικό πίνακα στον οποίο ήταν γραμμένοι οι τύποι εκείνοι των οποίων την σημασία είχε μάθει ο 30ετής Προφήτης. Λίγο μετά πέθανε ο γέροντας και ο Μωάμεθ δίδασκε σε πολύ στενό κύκλο τους τύπους αυτούς. Ο Abu Bekr, ο πρώτος Χαλίφης, κληρονόμησε μετά τον θάνατο του Προφήτη τον πίνακα και την Γνώση που διδάσκονταν πάντα μόνο σε στενό κύκλο. Αυτή είναι η Μυστική Γνώση των Μασόνων της Ανατολής».

Από το βιβλίο «Οι Μυστικές Ασκήσεις των Τούρκων Ελευθεροτεκτόνων», του Rudolf Von Sebottendorf.

Το θέμα των ισλαμικών ταγμάτων και ο γενικότερος ρόλος τους στην ιστορία είναι πολύ μεγάλο. Τα τελευταία χρόνια με το πρόβλημα της ισλαμικής επεκτατικότητας να μεγαλώνει συνεχώς και με τα γεγονότα της τελευταίας κρίσης των Τζιχαντιστών, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίσουμε κάποια βασικά στοιχεία του λεγομένου «εσωτερικού» Ισλάμ, το οποίο για πολλούς είναι η αφετηρία της σύγχρονης ισλαμικής επεκτατικότητας, καθώς και των σχέσεων του με την μασονία.

Η μελέτη της δημιουργίας και λειτουργίας των ισλαμικών ταγμάτων και ιδιαίτερα αυτών που ιδρυθήκαν και έδρασαν στην Μικρά Ασία μετά την επικράτηση των μουσουλμάνων Οθωμανών, αποδεικνύει αυτή την στενή τους σχέση με την μασονία.
Το στοιχείο αυτό μας οδηγεί σε μια αλυσίδα αλληλοσχετισμών του παγκοσμίου μασονικού κινήματος με το αποκαλούμενο «εσωτερικό Ισλάμ», το οποίο εκτός από τον μασονικό του χαρακτήρα έχει πολλές ρίζες και στο κίνημα των Γνωστικών, για τους οποίους επίσης έχουν γραφτεί πολλά για τον ρόλο τους σαν αφετηρία και σαν δάσκαλοι των μασονικών στοών.

Τα πιο γνωστά και πιο «εσωτερικά» οθωμανικά ισλαμικά τάγματα που έδρασαν στην Μικρά Ασία είναι οι Μπεκτασήδες, οι Μεβλεβηδες και το πιο μυστήριο τάγμα, οι Αχήδες, με καθαρά μασονική διαταξη και τελετουργία.
Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό στοιχείο που αποδεικνύει την σχέση των ισλαμικών ταγμάτων της Μικράς Ασίας με την μασονία, είναι ο αναγνωριστικό τρόπος χαιρετισμού μέσω του οποίου κάποιο μέλος αναγνωρίζει το άλλο σαν μέλος του τάγματος.
Αυτό είναι το μυστικό σύστημα αναγνώρισης των μασόνων, δηλαδή το Σημείο, η Λαβή και η Λέξη. Συγκεκριμένα στο σύστημα αναγνώρισης των ισλαμικών ταγμάτων, το Σημείο παίρνει το σχήμα της γροθιάς και μετά τεντώνεται ο δέκτης.

Αν κινήσουμε το χέρι ώστε ο δέκτης να είναι στραμμένος προς τα πάνω, έχουμε το Σημείοπου σύμφωνα με τα μελη των ισλαμικών ταγμάτων απεικονίζει ένα τζαμί με τον τρούλο και τον μιναρέ του.
Η Λαβή «εκφράζεται» ως εξής: Τοποθετούμε το χέρι στον λαιμό έτσι ώστε ο αντίχειρας να ακουμπά στη δεξιά αρτηρία, ο δέκτης να εφάπτεται στην καρωτίδα και τα άλλα δάχτυλα να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τον δεκτή. Στρίβουμε το χέρι προς τον δεξιό ώμο και μόλις φτάσει σε αυτόν το κατεβάζουμε κάτω. Αυτή είναι η κλασική χειρονομία της μασονικής τελετουργίας.
Η Λέξη, ή καλυτέρα οι λέξεις είναι τα σύμβολα που παρατίθενται στις αρχές κάθε σούρας του Κορανίου και έχουν ειδική εκφώνηση από τους «μυημένους».

Σύμφωνα με τον Rudolf Von Sebottendorf, είναι άρρηκτη η σχέση των ισλαμικών ταγμάτων με τους Ροδόσταυρους, τους Αλχημιστές, το Magnus Opus και γενικότερα με τις μασονικές στοές. Εδικά για τους Αχήδες, αναφέρεται ότι είναι το μεγαλύτερο ίσως και το πιο μασονικό τάγμα της Οθωμανικής εποχής, μια από τις πιο ισχυρές αλλά και πιο μυστηριώδεις αδελφότητες που εμφανίστηκε κατά τους πρώτους χρόνους της έλευσης των Σελτζούκων και στη συνέχεια των Οθωμανών στη Μικρά Ασία.

Σύμφωνα με τον μεγαλύτερο Ρωμιό ερευνητή των ισλαμικών ταγμάτων, τον Βλαδίμηρο Μιρμίρολου, στο μεγαλειώδες έργο του, «Οι Δερβίσαι», αλλά και τον πολύ γνωστό Τούρκο ερευνητή των ισλαμικών ταγμάτων, Enver Behnan Şapolyo, στο βιβλίο του, «Mezhepler ve Tarikatlar Tarihi», είναι ένα καθαρά μασονικό τάγμα με εσωτερική μυστική διαβάθμιση των μελών του που είναι ανάλογη με αυτή των μασόνων.

Συγκεκριμένα οι βαθμοί των Αχήδων διακρίνονται ως εξής:
α) Μαθητές,
β) Μαστόρους (Ουστά),
γ) Βοηθούς Δερβίσηδων και
δ) Γέροντες, (Ντεντέ), δηλαδή Δασκάλους, σε ένα ιεραρχικό σύστημα αδελφότητας των μελών του τάγματος.
Τα κέντρα του τάγματος όπου συγκεντρώνονταν τα μελη του ονομάζονταν «Λόντζας», ή Εστίες, ή Στοές. Αλλά και τα μυστικά κέντρα των Μπεκτασήδων και οι τελετουργίες τους, όπως αυτές περιγράφονται στο βιβλίο του Μιρμίρολου, θυμίζουν πολύ τις κλασικές μασονικές τελετές.

Ο ρόλος των ισλαμικών ταγμάτων ιδιαίτερα της Οθωμανικής εποχής στην επέκταση του Ισλάμ και στους συχνά βίαιους εξισλαμισμούς μεγάλων χριστιανικών, κυρίως ελληνορθόδοξων πληθυσμών, είναι πολύ μεγάλος αν και δεν έχει καταγράφει σε όλη την ιστορική του έκταση.
Η σημερινή κρίση της Μέσης Ανατολής με τις σφαγές και τους διωγμούς των χριστιανών και η δημιουργία του Χαλιφάτου των Τζιχαντιστών, ξαναφέρνει στη επικαιρότητα τον ρόλο αυτών των ισλαμικών ταγμάτων και την σχέση τους με την διεθνή μασονία.
Το παρασκήνιο έχει πολύ μεγάλο βάθος αν σκεφτεί κάνεις ποιος πραγματικά κυβερνά σήμερα τις ΗΠΑ και φυσικά ένα άρθρο σαν αυτό δεν έχει την αξίωση να το καλύψει στην πραγματική του έκταση.

Του Γιώργου Δελαστίκ
Περισπούδαστα προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τη συμφωνία του με τον Αντώνη Σαμαρά να παραμείνουν οπωσδήποτε στην εξουσία τουλάχιστον έως τον Φεβρουάριο, μη επισπεύδοντας τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και αρνούμενοι κατηγορηματικά να προκηρύξουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές. «Αποφασίσαμε
δύο θεσμικές κινήσεις πολιτικής σταθερότητας και εθνικού στρατηγικού προσανατολισμού» δήλωσε πομπωδώς. Κανένας δεν κατάλαβε τίποτα.

Πολύ πιο λαϊκός ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, εξήγησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια τι ακριβώς εννοούσε ο Ευ. Βενιζέλος: «Καλύτερα να κάνουμε χαρακίρι παρά εκλογές τώρα!» δήλωσε απερίφραστα. «Θα ήταν αυτοκτονία για την κυβέρνηση, αν προκαλέσει η ίδια εκλογές!» συμφώνησε μαζί του ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας. Εκλογές με τίποτα δεν θα έκανε με δική της πρωτοβουλία η κυβέρνηση, όπως γράφουμε και επαναλαμβάνουμε συνεχώς. Αφού όλοι είναι απολύτως βέβαιοι ότι η ΝΔ αποκλείεται σήμερα να κερδίσει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, γιατί η κυβέρνηση να τις κάνει; Για να γίνει... αξιωματική αντιπολίτευση;

Χάνει τα στηρίγματα που είχε η κυβέρνηση. Στο εξωτερικό, ούτε καν η Μέρκελ δεν της έδωσε τίποτα στον τομέα χαλάρωσης της λιτότητας ώστε να έχει κάποια ελπίδα πολιτικής επιβίωσης. Αυτό όμως επηρεάζει και ισχυρούς κύκλους στο εσωτερικό, οι οποίοι στήριζαν φυσικά την κυβέρνηση. Σφοδρότατα επικριτική ήταν π.χ. την Πέμπτη η «Καθημερινή» για τους χειρισμούς της:

«Το κλίμα της ηττοπάθειας το προκάλεσε η ίδια η κυβέρνηση με τα αυτογκόλ της, την επικοινωνιακή αφασία και τα αντιφατικά μηνύματα» υπογράμμιζε σε πρωτοσέλιδο άρθρο της, εμφανώς δυσαρεστημένη από την κυβερνητική απόδοση. Δεν ήταν η μόνη.

Αντίπαλα κόμματα άρχισαν να θυμίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και αυτό προκάλεσε το «ψυχρό προεκλογικό αεράκι», υποστήριζαν την ίδια μέρα τα «Νέα», επίσης σε πρωτοσέλιδο άρθρο τους. Για «μια προϊούσα αποστασιοποίηση μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που από κυβερνητικό δίδυμο άρχισαν να μετατρέπονται σε δύο κόμματα που φέρονται ως δυνάμει αντίπαλοι» έκανε λόγο η εφημερίδα. «Μια κυβέρνηση δύο ταχυτήτων και πολλών μικρών εμφυλίων δεν εμπνέει εμπιστοσύνη» υπογράμμιζε σχετικά και το άρθρο της «Καθημερινής».

Κίνηση αυτοάμυνας συνιστά η απόφαση των Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Ανέκαθεν η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση συνιστούσε αποτελεσματικό όπλο πολιτικού διασυρμού κάθε εσωκομματικής αντιπολίτευσης, η οποία σχεδόν πάντα υπερψηφίζει την κυβέρνησή της, παρά το γεγονός ότι επικρίνει την πολιτική της! Καλό το υποκριτικό θέατρο των βουλευτών, αλλά όχι να χάσουν και την έδρα τους ρίχνοντας την κυβέρνηση! Φυσικά και θα τους μαζέψουν πίσω τους όλους τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος...

Μέθη εξουσίας καταλαμβάνει τα ανυπόμονα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Υπό το κράτος της ευφορίας αυτής προσδιορίζουν ακριβέστερα τις προθέσεις τους. Δήλωσε εμφαντικά π.χ. ο Γιώργος Σταθάκης στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά: «Θα διαπραγματευθούμε το Μνημόνιο χωρίς να είναι στο πρόγραμμά μας η μονομερής διαγραφή του χρέους. Μονομερής διαγραφή του χρέους δεν είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ». Το καταλάβαμε. Το σκίσιμο του Μνημονίου παραμένει θέση του;

Πηγή:  ethnos.gr
Α.Τσίπρας: "Αν θέλει ο Μπόμπολας να κρατήσει τις επιχειρήσεις και τα ΜΜΕ του να πληρώσει 280 εκατ. ευρώ φόρους!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η συνομιλία που είχε η Εκμαν με τον Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του στη Βουλή, αναφορικά με τις προθέσεις του απέναντι στους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες.
Ο Τσίπρας της μιλάει εκτενώς για την κρίση, για την ανάγκη να σβήσει ένα μεγάλο μέρος του χρέους («Η αναστολή του χρέους ή πλήρης καταστροφή της Ευρώπης»), τι θα κάνει με την Μέρκελ και αποκαλύπτει τι θα κάνει με τους μεγάλους επιχειρηματίες και εκδότες, που χρωστούν εκατομμύρια στο δημόσιο, όταν γίνει πρωθυπουργός.
Τον ρωτάει η Εκμαν, όπως το γράφει στο βιβλίο της:
«Σε παίρνουν τηλέφωνο ο Μπόμπολας και ο Κόκκαλης και λένε, για παράδειγμα, Τσίπρα, όταν γίνεις πρωθυπουργός θέλω να...».
Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά πως δεν πρόκειται να τους εμπιστευθεί και συμπληρώνει:
«Τα συμφέροντά μας είναι αντίθετα! Σκοπεύουμε να καθιερώσουμε τους κανόνες εκείνους για τα ΜΜΕ που είναι απαραίτητοι σε κάθε δημοκρατία, όπως έγινε και στην Αργεντινή. Εδώ είμαστε ζούγκλα, οι καπιταλιστές κάνουν ό,τι θέλουν. 
Θα πω λοιπόν του Μπόμπολα ότι αν θέλει να κρατήσει τις επιχειρήσεις και τα ΜΜΕ του, θα πρέπει πρώτα να καταβάλει τους φόρους και τα χρέη που του αναλογούν στην τράπεζα.
Ο Μπόμπολας χρωστάει 280 εκατ. ευρώ για τις εφημερίδες του και κανείς δεν του τα έχει ζητήσει. Ιδού το διεφθαρμένο τρίγωνο: τράπεζες, πολιτικοί, ΜΜΕ».
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ