}

19 Οκτωβρίου, 2014

Έχει «κόκκινες γραμμές» η 
ελληνική
εξωτερική πολιτική;

                              
 του Μελέτη Μελετόπουλου
 
    Ο επιθετικός εθνικισμός των Αλβανών μπορεί να προκαλεί φρίκη στο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Το ίδιο και η σημαία της «μεγάλης Αλβανίας», που συμπεριλαμβάνει την μισή ελλληνική επικράτεια (αλήθεια, πότε υπήρξε ιστορικά «μεγάλη Αλβανία» γιά να το μάθουμε κι εμείς). Πολύ περισσότερο που πρωταγωνιστής των επεισοδίων ήταν ο αδελφός του Αλβανού πρωθυπουργού Ράμα, κάτι που αποδεικνύει ότι ο αλβανικός εθνικισμός δεν είναι περιθωριακός όπως θα ήθελαν να πιστεύουν οι εφησυχάζοντες και τους εαυτούς τους και εμάς μακαριώτατοι ιθύνοντες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
    Αλλά ας μην πιστέψει κανείς ότι οι Αλβανοί εθνικιστές θα φοβηθούν την «εντός των ορίων της ευπρεπείας» δήλωση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ότι «παρόμοιες συμπεριφορές απομακρύνουν την Αλβανία από την Ευρώπη» κλπ. κλπ. Τέτοιες δηλώσεις το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να κάνουν τους Αλβανούς να γελάνε με την αδυναμία της Ελλάδας. Η αυτοσυγκράτηση και η κοσμιότητα εκλαμβάνονται από τους Αλβανούς μόνον ως αδυναμία, ιδίως όταν προέρχονται από ένα παρακμιακό πολιτικό σύστημα και μία χώρα χρεωκοπημένη και διεθνώς απαξιωμένη.
    Είναι φανερό ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μείζονα αμφισβήτηση της εθνικής της κυριαρχίας από τον αλβανικό παράγοντα, ο οποίος δεν πρέπει να υποτιμάται, διότι 
α. έχει καταφέρει να διαμελίσει ένα παλαιό και ισχυρό κράτος, την Σερβία, 
β. έχει διαμελίσει ουσία αν και όχι ακόμα τύποις την FYROM
γ. διαθέτει συμμάχους (π.χ. την Τουρκία), 
δ. έχει δημογραφικό δυναμισμό, επιθετικότητα και θράσος.
        Εδώ οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται, η θητεία μειώνεται (από δύο χρόνια που υπηρετήσαμε οι παλιότεροι τώρα έχει φτάσει στους εννέα μήνες!), τα στρατόπεδα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ενώ δίκες και καταδίκες γιά τερατώδη σκάνδαλα αποκαλύπτουν ποιές ακριβώς ήταν οι ευαισθησίες του πολιτικού συστήματος στην Εθνική Άμυνα.
    Προτείνουμε, λοιπόν, από αυτήν εδώ την στήλη 
α. να αναδιοργανωθεί άμεσα η VIII Μεραρχία   Πεζικού με έδρα τα Γιάννενα και να προσληφθούν 30.000 άνεργοι, έφεδροι καταδρομείς και άλλες ειδικότητες, γιά να επανδρώσουν τις μονάδες και τις υπηρεσίες της, 
β. να οργανωθεί ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο αίτημα πλήρους προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκπαιδευτικής και αυτοδιοικητικής αυτοδιάθεσης της Ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, που να υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και στο ΝΑΤΟ με επείγοντα χαρακτήρα, 
γ. να διακοπεί πάσα συζήτηση περί εντάξεως της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι να αποσυρθούν όλες οι εθνικιστικές αιτιάσεις περί «Τσαμουριάς» κλπ., 
δ. να απαγορευθεί κάθε μεταναστευτική ροή Αλβανών στην Ελλάδα μέχρι να ξεκαθαριστούν τα παραπάνω ζητήματα.
    Τα ελάχιστα, δηλαδή, που θα στείλουν μήνυμα ότι είμαστε υπαρκτό κράτος στην διεθνή σκηνή.

Η απειλή από την Αλβανία



















Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας 

Τα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας στο Βελιγράδι (Τρίτη 14/10/2014) δεν ήταν τυχαία. Πρόκειται για προσχεδιασμένη πρόκληση από την κυβέρνηση των Τιράνων, με στόχο να διαφημίσει το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας και να προειδοποιήσει Ελλάδα και Σερβία.

Θυμίζω ότι κατά τη διάρκεια του αγώνος υπερίπτατο τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι, το οποίο έφερε το λάβαρο της Μεγάλης Αλβανίας, δηλαδή έναν χάρτη ο οποίος, πλην της σημερινής Αλβανίας, περιελάμβανε το Κοσσυφοπέδιο - Κόσοβο, τμήμα του Μαυροβουνίου και τα ελληνικά εδάφη της Κέρκυρας, της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οταν Σέρβος ποδοσφαιριστής επιχείρησε να το κατεβάσει, οι Αλβανοί παίκτες τού επιτέθηκαν και η σύρραξη κλιμακώθηκε. Ο αγώνας διεκόπη. Ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός πώς θα ανακοπεί με τρόπο ειρηνικό και αποτελεσματικό;

Το ενδιαφέρον είναι ότι συνελήφθη ως συντονιστής των προκλητικών ενεργειών ο αδελφός του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, ο οποίος βρισκόταν στο γήπεδο του Βελιγραδίου με Αλβανούς φιλάθλους, παρά τη σχετική απαγόρευση η οποία είχε εκδοθεί για την αποφυγή επεισοδίων. Οι Σέρβοι θεωρούν το Κοσσυφοπέδιο -το ονομάζουν Κόσοβο- Μετόχια, ως το λίκνο της ορθόδοξης χριστιανικής παραδόσεώς τους και δεν το αναγνωρίζουν ως ανεξάρτητο κράτος. Οι Αλβανοί από την πλευρά τους θεωρούν ότι η ανεξαρτησία των ομοεθνών τους στο Κόσοβο, η οποία επετεύχθη με τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ κατά των Σέρβων, ανοίγει τον δρόμο για τη «Φυσική Αλβανία», όπως ονομάζεται πιο διπλωματικά το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας.

Είναι προφανές ότι ο κεντροαριστερός συνασπισμός του πρωθυπουργού Εντι Ράμα συνεχίζει και επαυξάνει τον εθνικισμό του δεξιού Σάλι Μπερίσα. Οι Αλβανοί είναι ενωμένοι ως προς τις διεκδικήσεις τους: απόσχιση εδαφών από τα δυτικά της ΠΓΔΜ, αναγνώριση αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα, επιστροφή των Τσάμηδων -απογόνων των συνεργατών των ναζί- στη Θεσπρωτία και, σε επόμενο βήμα, διεκδίκηση εδαφών από την Ελλάδα και τη Σερβία (νοτιοδυτικές επαρχίες). Η μέχρι σήμερα ανοχή της Δύσης εξέθρεψε ένα τέρας. Τώρα, πρέπει η Ελλάς, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, να θέσει αυστηρούς όρους για την προσέγγιση Αλβανίας και Ευρώπης.

Η καλύτερη απάντηση στον αλβανικό αλυτρωτισμό είναι η ανακίνηση του αιτήματος για αυτονομία των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου εντός των αλβανικών συνόρων, βάσει του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας του 1914.

Πηγή "Κυριακάτικη Δημοκρατία"

Τα δίνει όλα στους Σκοπιανούς ο Σ.Θεοδωράκης: "Να ονομαστούν Βόρεια Μακεδονία"!

Στις Σέρρες βρέθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης όπου κατά τη διάρκεια «ανοιχτής» συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους
και στο κοινό που παραβρέθηκε, το μεσημέρι, σε κεντρικό καφέ της πόλης των Σερρών στην καρδιά της Μακεδονίας δήλωσε εκφράζοντας προφανώς την πολιτική του κόμματός του για το φλέγον εθνικό ζήτημα ότι: "Χάνουμε μεγάλη ευκαιρία να μην ονομαστούν τα Σκόπια Βόρεια Μακεδονία"!  
Απαντώντας σε ερώτηση για το όνομα «Μακεδονία» που χρησιμοποιούν τα Σκόπια, ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε:
«Υπάρχουν χώρες του ΟΑΣΑ που αναγνωρίζουν αυτή τη χώρα ως Μακεδονία. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Για μένα έπρεπε τολμηρά το πολιτικό σύστημα να προσδιορίσει με ένα γεωγραφικό, όχι άλλο, προσδιορισμό τα Σκόπια ώστε να πιεστούν και να δεχθούν το Βόρεια Μακεδονία. 
Το ίδιο πρόβλημα θα μπορούσαμε να έχουμε αύριο με άλλες περιοχές, η λύση δεν είναι να κλείνεις τα μάτια.
Η Ελλάδα είναι το κέντρο των Βαλκανίων, η Μακεδονία είναι αυτή και εδώ υπάρχουν τα αρχαιολογικά ευρήματα και υπάρχουν κάποιες περιοχές που είναι και σε άλλα κράτη. Δεν έχουμε κανένα κόμπλεξ γιατί εμείς είμαστε οι δυνατοί. 
Η άλλη, η κομπλεξική συμπεριφορά των εμπάργκο, οδήγησε αυτή τη χώρα σε αυτό το αδιέξοδο. Με όπλο μας την Ευρωπαϊκή Ένωση, με όπλο μας τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να πιέσουμε αυτά τα μικρά κράτη να δεχθούν την ύπαρξη μιας χώρας που χωρίς αυτή δεν κάνουν βήμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ».
«Είναι πολύ σημαντικό το Ποτάμι να παραμείνει η τρίτη δύναμη της χώρας, πρώτον γιατί όλοι αναγνωρίζουν ότι μπορεί να έχει μια ρεαλιστική άποψη για την ελληνική πολιτική ζωή και μπορεί να την επιβάλλει, δεύτερον γιατί δεν έχει βαρίδια, δεν έχει κομματικούς στρατούς να εξυπηρετήσει και τρίτον είναι πάρα πολύ σημαντικό η τρίτη διερευνητική εντολή στην επόμενη Βουλή να μην δοθεί στη Χρυσή Αυγή»
Αναφερόμενος στην τρόικα ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι: «Η λύση είναι να υπάρχει ένα πειστικό πρόγραμμα βγαλμένο από τους Έλληνες για τους Έλληνες » και συμπλήρωσε:
«Αυτό είναι που λέμε εμείς ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης. Η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει απόλυτα τον κίνδυνο και αυτό φάνηκε τις τελευταίες μέρες.
Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από τα μνημόνια και τους ελεγκτές, αλλά υποχρέωση σου, ως κυβερνήτης δεν είναι να έχεις ωραίες ιδέες, είναι να τις σχεδιάζεις. 
Υποχρέωσή σου είναι να βρεις τον τρόπο αυτή η χώρα να συνεχίζει να προχωρά και να βρίσκει χρήμα, χωρίς τους ελεγκτές. 
Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας η χώρα να αποφασίζει μόνης της, αλλά αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να έχεις το σχέδιο να αποφασίζεις μόνη σου και αυτό το σχέδιο να είναι πιστευτό από τους συμμάχους σου και από τις αγορές.
Εμάς οι «τζάμπα μαγκιές» να τους «πετάξουμε τώρα στη θάλασσα» ή να σκίσουμε δημοσίως τα έγγραφα που μας έχουνε δώσει μας φοβίζουν και δεν θέλουμε για το πρόσκαιρο όφελος, το προεκλογικό, να οδηγήσουμε το μέλλον της χώρας με νέα δάνεια και πολύ ακριβά επιτόκια» τόνισε χαρακτηριστικά.
Κάλεσε την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουν άμεσα στην αναθεώρηση του Συντάγματος, ειδικά για το θέμα της ευθύνης των υπουργών καθώς και στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος. «Ζητάμε να ισχύσει το γαλλικό μοντέλο όπου την ευθύνη των υπουργών την κρίνουν οι δικαστές και δεν την κρίνουν οι συνάδελφοι τους» είπε και πρόσθεσε: 
«Εμείς επιμένουμε και απευθυνόμαστε και στο ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια στη Ν.Δ. να κάνουν τώρα τις δυο μεγάλες αυτές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, στο εκλογικό σύστημα και στην ευθύνη των υπουργών πριν διαλυθεί αυτή η Βουλή» ενώ παράλληλα αναφερόμενος στο διορισμό και την επιλογή του διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι «θα πρέπει να επιλέγεται μετά από δημόσιο, ανοιχτό, διεθνή διαγωνισμό και όχι με διορισμό».
«Είναι πολλές οι αποφάσεις που θα πρέπει να παίρνονται μακριά από το πολιτικό σύστημα με διαφανή κριτήρια ώστε να μην μπορούν να επεμβαίνουν αυτοί που θεωρούν τη χώρα τσιφλίκι τους» είπε χαρακτηριστικά.
πηγη


Read more: http://hellaspress-angel.blogspot.com/2014/10/blog-post_438.html#ixzz3GbokwU69

Νέα τουρκική επιθετική κίνηση στο Αιγαίο - Χάος στο ΓΕΕΘΑ!




Νέα τουρκική επιθετική κίνηση στο Αιγαίο με "σάρωμα" των Εθνικών Χωρικων Υδάτων από μία κορβέτα του τουρκικού Ναυτικού: Η τουρκική κορβέτα TCG Bartın (F-504), προερχόμενη από τον κόλπο Σμύρνης, εισήλθε την 18 Οκτ (23:35) σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα Βορείως  Πάρου. 

Στη συνέχεια κινούμενη με Νότια πορεία διήλθε Δυτικώς Ν. Φολέγανδρου και κατόπιν κινούμενη με Ανατολική πορεία εξήλθε από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα την 19 Οκτ (03:00).
       
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του.

To ΓΕΕΘΑ στην ανακοινωσή του αναφέρεται στην κορβέτα "BARDIN" αλλά τέτοια κορβέτα δεν υπάρχει στο τουρκικό Ναυτικό, οπότε εκτιμούμε ότι αναφέρεται στην κορβέτα TCG Bartın (F-504)...!
Περισσότερη προσοχή δεν βλάπτει στις ανακοινώσεις του ΓΕΕΘΑ. αν κάνουν λάθος στο όνομα του πλοίου, φανταζόμαστε ότι μπορεί να κάνουν λάθος ή να τους ξεφεύγουν και άλλα λιγότερο "θετικά" στοιχεία.

Η προηγούμενη τουρκική επιθετική κίνηση στο Αιγαίο είχε γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου, πάλι με πλου κορβέτας.

Η κορβέτα είναι κλάσης D'Estienne d'Orves A69, δηλαδή είναι μία από τις έξι μεταχειρισμένες κορβέτες που παρέλαβε από την Γαλλία το τουρκικό Ναυτικό. 

Έχει μήκος 80 μέτρα, πλάτος 10,3 και βύθισμα 5,3. Η πρόωσή της εξασφαλίζεται από 2 κινητήρες ντήζελ SEMT Pielstick 12PC2V400 ισχύος 8,9 μέγκαβατ, που κινούν δυο τετράφυλλες προπέλες.

Η μέγιστη ταχύτητά της φτάνει τους 24 κόμβους, ενώ αν πέσει στους 15 ή στους 18 εξασφαλίζει μέγιστη ακτίνα δράσης 4.500 και 3.000 ναυτικά μίλια αντίστοιχα. Το πλήρωμά της αποτελείται από 7 αξιωματικούς και 83 υπαξιωματικούς/ναύτες.

Η σουίτα των αισθητήρων της αποτελείται από ένα ραντάρ επιτήρησης αέρος/επιφάνειας DRBV 51A, ένα ραντάρ ελέγχου πυρός DRBC 32E, ένα ραντάρ ναυτιλίας DECCA 1226 και ένα σόναρ πλώρης DUBA 25 (προφανώς είναι αυτό που βρίσκεται τώρα κολλημένο στον ύφαλο).

Το δε πακέτο της ηλεκτρονικού πολέμου αποτελείται από ένα ραντάρ αναχαίτισης ARBR 16, δυο εκτοξευτές δολωμάτων τύπου Dagaie και ένα σύστημα αντιμέτρων SLQ-25 Nixie.

Ο οπλισμός της αποτελείται από  2 αντιπλοϊκούς πύραυλους MM38 Exocet, 1 ναυτικό πυροβόλο των 100 χλστ. σε πύργο CADAM με σύστημα ελέγχου πυρός Najir, 2 πυροβόλα των 20 χλστ., 4 πολυβόλα των 12,7 χλστ. 4 τορπίλες τύπου L3 ή L5 και έναν εκτοξευτή ανθυποβρυχιακών ρουκετών των 375 χλιστ.

Είναι εμφανές ότι οι Τούρκοι είναι ιδιαιτέρως εκνευρισμένοι λόγω των ρωσικών και των ισραηλινών ασκήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και επειδή εκεί δεν μπορούν να αντιδράσουν το κάνουν στο Αιγαίο όπου η κυβέρνηση απλά "κοιτάζει"...


Read more: http://hellaspress-angel.blogspot.com/2014/10/blog-post_464.html#ixzz3Gbjgu9tT
Πρώτη φορά ευρωβουλευτής σηκώνει το ανάστημα του και απαιτεί, να μην ξαναπούν τα Σκόπια Μακεδονία!

Κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, ο Υπουργός των Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προσφωνήθηκε ως Υπουργός της Μακεδονίας.Κανείς Έλληνας πολιτικός που παρευρίσκονταν στην εν λόγω σύνοδο δεν αντέδρασε ή δεν είχε το σθένος να αντιδράσει, υιοθετώντας έτσι τη de facto αναγνώρισή της.

Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και αληθινοί Έλληνες που σέβονται την ένδοξη και ιερή ιστορία μας και αντιλαμβάνονται ότι, οι συστημικοί πολιτικοί μας αδιαφορούν ουσιαστικά γι’ αυτήν, ενώ ταυτόχρονα τη χρησιμοποιούν μόνο για πολιτικό όφελος. Έτσι κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Security and Defence Committee – SEDE), την 11η Σεπτεμβρίου 2014, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός, Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, απηύθυνε ερώτηση στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ James Appathurai, που αφορούσε στην προσφώνηση Υπουργού της FYROM (ΠΓΔΜ), ως Υπουργού της Μακεδονίας.

Απαντώντας ο κ James Appathurai δήλωσε ότι, το ΝΑΤΟ έχει σαφείς θέσεις στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και ότι σε κάθε περίπτωση η χρήση του όρου ”Δημοκρατία της Μακεδονίας” είναι εσφαλμένη.

ΠΗΓΗ
ΕΝΤΟΛΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

Σε ηλεκτρονικό «δίχτυ» όσοι συνταξιούχοι εργάζονται - Ψαλίδι στις συντάξεις

Σε ηλεκτρονικό «δίχτυ» όσοι συνταξιούχοι εργάζονται - Ψαλίδι στις συντάξεις
ΤΟΥ ΓIΩPΓOY ΓATOY
Περικοπές στις συντάξεις τους θα δουν µέσα στους επόµενους µήνες όσοι συνταξιούχοι εργάζονται, είτε ως µισθωτοί είτε ως ελεύθεροι επαγγελµατίες, χωρίς να το έχουν δηλώσει στα ασφαλιστικά ταµεία από τα οποία συνταξιοδοτήθηκαν ή δεν καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές που προβλέπει η νοµοθεσία για τους αυτοαπασχολούµενους συνταξιούχους.
Mε δύο αποφάσεις που υπέγραψε ο υπουργός Eργασίας, Kοινωνικής Aσφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Bρούτσης -τις οποίες αποκαλύπτει η «HτΣ»- δόθηκε ήδη από τις 10 Oκτωβρίου η εντολή για τη διενέργεια εκτεταµένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων προκειµένου να εντοπιστούν όσοι δηλωµένοι από τους εργοδότες τους συνταξιούχοι απασχολούνται λαµβάνοντας αµοιβή ως εργαζόµενοι και σύνταξη χωρίς περικοπή ή καταβολή ασφαλίστρων στον OAEE.
Oπως προβλέπει η νοµοθεσία που, όµως, ποτέ έως σήµερα δεν έχει ελεγχθεί κεντρικά αν τηρείται µε αποτέλεσµα να καταβάλλονται «πλήρεις» οι συντάξεις. Eνδεικτικό είναι ότι ο OAEE (το βασικό ταµείο ασφάλισης εργαζόµενων συνταξιούχων µε «µπλοκάκι», πλην γιατρών, µηχανικών, δικηγόρων) «γνωρίζει» ως απασχολούµενους συνταξιούχους µόνο 4.525 άτοµα τα οποία πληρώνουν ειδικές εισφορές.
Oι έλεγχοι θα γίνουν, όπως υπογραµµίζεται στις αποφάσεις του Γ. Bρούτση, «για τον εξορθολογισµό των παρεχόµενων συνταξιοδοτικών παροχών», δηλαδή για την εξοικονόµηση εσόδων για τα Tαµεία που, σύµφωνα µε την κυβερνητική γραµµή, αποτελεί τη συγκεκριµένη περίοδο τη µοναδική εναλλακτική λύση για την αντιµετώπιση των ταµειακών ελλειµµάτων της κοινωνικής ασφάλισης, αφού έχουν αποκλειστεί οι «βίαιες» παρεµβάσεις.
OI EΛEΓXOI
Oι διασταυρώσεις θα γίνουν µέσω της Hλεκτρονικής Διακυβέρνησης Kοινωνικής Aσφάλισης (η οποία τηρεί το µητρώο των περίπου 2.654.000 συνταξιούχων της χώρας) και των ηλεκτρονικών αρχείων της «Eργάνης» (όπου καταγράφονται µε ονοµατεπώνυµο και διεύθυνση όλοι οι απασχολούµενοι στον ιδιωτικό τοµέα, η σχέση εργασίας τους και το ύψος της καταβαλλόµενης αµοιβής) και της Eνιαίας Aρχής Πληρωµών (η οποία τηρεί, σε µηνιαία βάση, στοιχεία για τους µισθοδοτούµενους από το Δηµόσιο).
H πρώτη απόφαση εστάλη στη Διεύθυνση Πληροφορικής του υπουργείου και στην HΔIKA και ζητά τη διασταύρωση των µηνιαίων στοιχείων µισθοδοσίας που τηρούνται στο σύστηµα «EPΓANH» µε τα στοιχεία των µηνιαίων συνταξιοδοτικών παροχών προκειµένου να διασφαλιστεί η ορθή εφαρµογή των ν. 3863/10 (άρθρο 16), ν. 2592/1998 (άρθρο 8 παράγραφος 14) και ν. 3865/2010 (άρθρο 10).
H δεύτερη απόφαση, που εστάλη στο υπουργείο Oικονοµικών, στην HΔIKA και στην Eνιαία Aρχή Πληρωµής (EAΠ), ζητά τη διασταύρωση των µηνιαίων στοιχείων µισθοδοσίας της Eνιαίας Aρχής Πληρωµών µε τα στοιχεία των µηνιαίων συνταξιοδοτικών παροχών που τηρούνται στην HΔIKA.
ΠEPIKOΠEΣ
«Για όσους εντοπιστούν, θα εφαρµοστεί πλήρως ο νόµος», είναι η εντολή που έχει δώσει ο Γιάννης Bρούτσης διαπιστώνοντας ότι όλες οι διασταυρώσεις που γίνονται χάρις στα νέα πληροφοριακά συστήµατα αποδίδουν στα Tαµεία: Aπό την κατάργηση των «µαϊµού» συντάξεων και τον έλεγχο των πληρωµών µε τις εισφορές που δηλώνουν οι εργοδότες στο IKA και στο ETEA (µέτρο το οποίο έχει φέρει στα Tαµεία έσοδα άνω των 350 εκατ. ευρώ) έως τον έλεγχο για τη νοµιµότητα ή µη της καταβολής των 664.862 οικογενειακών επιδοµάτων σε συνταξιούχους µε κόστος 462 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
Oι συνταξιούχοι που θα αποκαλυφθεί ότι έχουν αποκρύψει την απασχόλησή τους θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν τα ποσά των συντάξεων που έλαβαν ή και να καταβάλουν µαζεµένα τα ασφάλιστρα και τις προσαυξήσεις στον OAEE για όσο χρόνο αποδειχθεί ότι εισέπρατταν ακέραια τα ποσά της σύνταξης και του µισθού (ως µισθωτοί) ή της αµοιβής (ως αυτοαπασχολούµενοι).
Στην περίπτωση παράλειψης δήλωσης της ανάληψης εργασίας από τον συνταξιούχο, προβλέπεται επιπλέον ο καταλογισµός του ποσού των συντάξεων που έλαβε για όσο εργάστηκε ή αυτοαπασχολήθηκε και πρόστιµο ίσο µε τον νόµιµο τόκο υπερηµερίας επί του ποσού το οποίο καταλογίστηκε. Tο καταλογιζόµενο ποσό δεν µπορεί να είναι µικρότερο από δύο µηνιαίες συντάξεις ακόµα και στην περίπτωση που το διάστηµα εργασίας ή απασχόλησης ήταν µικρότερο.
TI ΠPOBΛEΠEI O NOMOΣ 
Για τους συνταξιούχους λόγω γήρατος IKA ή άλλων Tαµείων οι οποίοι αναλαµβάνουν µισθωτή εργασία αναστέλλεται η καταβολή τόσο της κύριας όσο και της επικουρικής σύνταξης µέχρι τη συµπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας τους.
Mετά τη συµπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας, λαµβάνουν το ποσό της µηνιαίας ακαθάριστης κύριας σύνταξης ή κύριων συντάξεων που αντιστοιχεί σε 30 ηµεροµίσθια ανειδίκευτου εργάτη (έως 991,20 ευρώ) και το υπερβάλλον ποσό µειωµένο κατά 70%. H επικουρική σύνταξη δεν λαµβάνεται υπόψη για τον προσδιορισµό του ποσού και καταβάλλεται χωρίς περικοπή, ενώ το όριο των 30 ηµεροµισθίων προσαυξάνεται κατά 6 ηµεροµίσθια για κάθε ανήλικο παιδί ή παιδί που σπουδάζει σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή και µέχρι τη συµπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας, καθώς και για κάθε παιδί το οποίο είναι ανίκανο για κάθε βιοποριστική εργασία.
Oι δικαιούχοι των κατωτάτων ορίων κύριας σύνταξης λαµβάνουν µόνο το οργανικό ποσό για όσο χρόνο απασχολούνται
Συνταξιούχοι λόγω γήρατος IKA ή άλλων Tαµείων που αυτοαπασχολούνται µετά τη συµπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας, λαµβάνουν το ποσό της µηνιαίας ακαθάριστης κύριας σύνταξης ή κύριων συντάξεων που αντιστοιχεί σε 60 ηµεροµίσθια ανειδίκευτου εργάτη (έως 1.982,40 ευρώ προσαυξανόµενα αντίστοιχα για κάθε ανήλικο παιδί) και το υπερβάλλον ποσό περικόπτεται. Πέραν της περικοπής της σύνταξης, οι συνταξιούχοι υποχρεούνται να καταβάλουν τις προβλεπόµενες εισφορές προσαυξηµένες κατά 50%.
Για τους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας που αναλαµβάνουν εργασία ή αυτοαπασχολούνται και κερδίζουν ανάλογα µε τον βαθµό της αναπηρίας τους περισσότερα από όσα κερδίζει υγιής απασχολούµενος, προβλέπεται η διακοπή της σύνταξης ή των συντάξεών τους -κύριων και επικουρικών.
Εξαιρέσεις
Aπό όλους τους περιορισµούς εξαιρούνται συνταξιούχοι που συνεχίζουν για την ίδια απασχόληση υποχρεωτικά την ασφάλισή τους στο Tαµείο τους, ο επιζών σύζυγος (χήρος ή χήρα), οι συνταξιούχοι του OΓA, οι πολύτεκνοι που έχουν τουλάχιστον ένα ανήλικο παιδί ή που σπουδάζει σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές και µέχρι τη συµπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας του ή είναι ανίκανο για κάθε βιοποριστική εργασία, οι συνταξιούχοι οι οποίοι λαµβάνουν εξω-ιδρυµατικό επίδοµα, συνταξιούχοι µε βαρύτατες αναπηρίες, τυφλοί, παραπληγικοί - τετραπληγικοί κ.ά.



Πηγή: Ημερησία

Μπλόκο στις επιστροφές φόρου για όσους χρωστάνε σε Eφορία και Ταμεία

Γιώργος Παππούς


Μπλόκο στις επιστροφές φόρου για όσους χρωστάνε σε Eφορία και Ταμεία

 T
ο μαχαίρι στο λαιμό σε όσους χρωστάνε και στα ασφαλιστικά ταμεία, βάζει το οικονομικό επιτελείο, αφού με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Οικονομικών και του Εργασίας ορίζεται ότι από το τέλος του μήνα και μετά, όλες οι επιστροφές φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ θα συμψηφίζονται με τις οφειλές προς τα Ταμεία και μάλιστα ηλεκτρονικά, χωρίς να μπορεί να παρέμβει ο φορολογούμενος!
Σύμφωνα με την Απόφαση, το πρώτο βήμα θα είναι η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής Βάσης Δεδομένων, η οποία θα περιέχει όλα τα στοιχεία, όλων των οφειλετών, όλων των Ταμείων, η οποία θα πρέπει να είναι έτοιμη έως τις 27 του μήνα αλλά και να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο (on line) με τις τροποποιήσεις που επέρχονται. Το δεύτερο βήμα ξεκινά από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αφού θα κάνει τους πρώτους συμψηφισμούς με τις οφειλές προς τις εφορίες, ό,τι... περισσεύει θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη Βάση Δεδομένων (ΗΔΙΚΑ), η οποία εντός 3 ημερών θα απαντά εάν θα γίνει και συμψηφισμός έναντι ασφαλιστικών οφειλών.
Το επόμενο βήμα είναι το... "ψαλίδισμα" ή η πλήρης εξαφάνιση των επιστροφών φόρου. Όπως προβλέπει η σχετική Απόφαση, εάν ο φορολογούμενος έχει οφειλές σε ασφαλιστικό Ταμείο, το υπουργείο Οικονομικών παρακρατεί το ποσό και το πιστώνει στον τραπεζικό λογαριασμό του Ταμείου και από εκεί και πέρα το Ταμείο αναλαμβάνει να διαγράψει το μέρος της οφειλής που συμψηφίστηκε.
Τι γίνεται, όμως, στις περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική "επικοινωνία" του υπουργείου Οικονομικών με τη Βάση Δεδομένων των οφειλετών των Ταμείων ή όταν ο ΑΦΜ του φορολογούμενου για κάποιον περίεργο λόγο δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί με τα στοιχεία που έχει η Βάση Δεδομένων; Πολύ απλά ταλαιπωρία για τον φορολογούμενο, που θα πρέπει να τρέχει στο ασφαλιστικό του ταμείο, προκειμένου να πάρει βεβαίωση ότι δεν χρωστά, για να ξεμπλοκάρει η επιστροφή φόρου που δικαιούται!!!
Διαβάστε περισσότερα


Πηγή: Μπλόκο στις επιστροφές φόρου για όσους χρωστάνε σε Eφορία και Ταμεία | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/174566#ixzz3GZUJMHlM

Την εξίσωση με τον ιδιωτικό τομέα προβλέπουν τα κυβερνητικά πλάνα για το μισθολόγιο του δημοσίου, καθώς ο βασικός μισθός θα κατέβει στα 680 ευρώ. Οι μειώσεις, σε ποσοστό 2-12% θα γίνουν ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης των υπαλλήλων. 

Οι αλλαγές προβλέπεται να επηρεάσουν σύντομα 600.000 εργαζομένους, ενώ την ίδια στιγμή οι γιατροί του ΕΣΥ, οι πανεπιστημιακοί, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και όσοι έχουν κάνει μεταπτυχιακές σπουδές θα περιμένουν την ανακοίνωση των νέων ειδικών μισθολογίων στα οποία θα υπαχθούν, για να δουν νέες αυξημένες αποδοχές, σύμφωνα με το «Βήμα». 

Ετσι, ο υπάλληλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης που θα διορίζεται, θα αμείβεται με 680 ευρώ το μήνα, από τα 780 ευρώ που έπαιρνε σήμερα. Κάτι που αντιστοιχεί στον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα (586 ευρώ), καθώς στις επιχειρήσεις δεν έχουν καταργηθεί στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα της καλοκαιρινής άδειας.

Η δεύτερη αλλαγή στο μισθολόγιο του δημοσίου είναι να αυξηθεί η διαφορά αποδοχών ανάμεσα στους απόφοιτους Λυκείου και τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στις διοικητικές θέσεις, αλλά και σε καθηγητές, πανεπιστημιακούς, δάσκαλους και γιατρούς του ΕΣΥ, κάτι που αποτελεί οδηγία της Τρόικα. Για αυτό το λόγο, στο νέο ενιαίο μισθολόγιο θα προβλέπεται και μια πέμπτη κατηγορία προσωπικού, για κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και ειδικών γνώσεων.

Η κατηγορία αυτή θα είναι πέραν της σημερινής κατάταξης των εργαζομένων σε υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής εκπαίδευσης και πανεπιστημιακής. Σε αυτή την κατηγορία προβλέπονται αυξημένες αμοιβές ανάλογα με τη θέση που θα τοποθετούνται.

Ανάμεσα στα δεκάδες σενάρια που έχουν επεξεργαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Χρήστος Σταϊκούρας, το επικρατέστερο σύμφωνα με την εφημερίδα, το οποίο έχει την έγκριση των δανειστών, προβλέπει: 


Μείωση βασικού μισθού για τους εργαζόμενους υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα 680 ευρώ. Αυτόματα συμπαρασύρονται προς τα κάτω και οι αμοιβές των εργαζομένων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα 748 ευρώ τον μήνα από 858 σήμερα.
Για τους υπαλλήλους τεχνολογικής εκπαίδευσης οι μειώσεις θα είναι της τάξεως του 4%, δηλαδή ο μισθός μειώνεται στα 996 ευρώ (από 1.037 σήμερα). Για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, μείωση 2%, ο νέος μισθός διαμορφώνεται στα 1.070 ευρώ (από 1.092 σήμερα).
Προβλέπεται ειδικό μισθολόγιο για δάσκαλους και καθηγητές.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ποιοι κοιμούνται στα σπλάχνα της Αμφίπολης… σύμφωνα με τον πλέον έμπειρο στα θέματα πολιτισμού

Η εκμυστήρευση ήταν συγκεκριμένη. Ο παλιός υπουργός της συγκυβέρνησης -σοβαρός άνθρωπος με συγκεκριμένη στόχευση στα θέματα Πολιτισμού και Παιδείας.
Του Πέτρου Κασιμάτη
Το θέμα -μαζί με τους συνδαιτυμόνες του που αγωνιούσαν να μάθουν την αλήθεια για την Αμφίπολη- αφορούσε τον διάσημο ένοικο του  ταφικού  μνημείου .
Μετά από αρκετή ώρα κουβέντας ο σοβαρός πολιτικός κατέληξε στο συμπέρασμα (που μάλλον είναι προϊόν εμπεριστατωμένης άποψης, τόσο κυβερνητικών κύκλων, όσο και επιστημονικών-αρχαιολογικών ομάδων) για το ποιός μπορεί να είναι ο ένοικος του τάφου της Αμφίπολης.
Η μία άποψη κάποιων απ τους συνδαιτυμόνες αφορούσε τον Αντίγονο τον Μονόφθαλμο -βασιλιά της Ασίας και εκ των επιφανών επιγόνων του Μ. Αλεξάνδρου.
Όμως η άποψη στην οποία κατέληξε ο φιλίστωρ και συνετός πολιτικός είναι πως στο ταφικό μνημείο βρίσκεται ο Αντίπατρος, βασιλιάς της Μακεδονίας και του Ελληνικού κράτους σε ευρωπαϊκό έδαφος -ο πατέρας του Κάσσανδρου που βρέθηκε «απέναντι» στην οικογένεια του Μ. Αλεξάνδρου.
HELLAS FORCE

Βόμβα – «Η κυβέρνηση θα πέσει μέσα σ' ένα βράδυ…» – Κυβερνητικά στελέχη προαναγγέλλουν τον «ξαφνικό θάνατο»

Βόμβα – «Η κυβέρνηση θα πέσει μέσα σ” ένα βράδυ…» – Κυβερνητικά στελέχη προαναγγέλλουν τον «ξαφνικό θάνατο»
Το παραδέχονται πλέον και οι ίδιοι οι κυβερνητικοί… Το πολιτικό σκηνικό που έχει στηθεί δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο αφού δεν υπάρχουν επιπλέον αντοχές και άμυνες για την παραμονή του στην εξουσία… Και στελέχη, κυρίως από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ζητούν εδώ και τώρα αλλαγές μπας και καταφέρουν να σώσουν το καράβι που βρίσκεται μια ανάσα από τα βράχια… Από το ΠΑΣΟΚ κρατούν στάση αναμονής αφού γνωρίζουν πως αν πέσει αυτή η κυβέρνηση θα εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη (κανείς βέβαια δεν μπορεί να γνωρίζει αν κάποιος άλλος σώσει και πάλι τους «πράσινους» όπως έκανε ο Αντώνης Σαμαράς)…
Η κατάσταση δε πάει άλλο… Αυτό προειδοποιούν οι Καραμανλικοί και όχι μόνο τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει βάλει στόχο να αναδειχθεί ως ο καλύτερος υπάλληλος της Ανγκελα Μέρκελ και των ξένων συμφερόντων… Και εκφράζουν τους φόβους τους αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η κατάσταση θα σέρνεται μέχρι που θα πέσει η κυβέρνηση μέσα σ” ένα βράδυ… Είτε θα αναγκαστεί να παραιτηθεί ο Σαμαράς (μαζί με τον Βενιζέλο) στο όνομα της ανάγκης για «εθνική ενότητα» είτε θα γίνουν εκλογές… κάποιοι θα ταλανίσουν την κυβέρνηση μέχρι να πέσει».
Αυτά τα λόγια ανήκουν σε «γαλάζια» κυβερνητικά στελέχη και αποδεικνύουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η συγκυβέρνηση… Αυτοί οι Σαμαροβενίζελοι που βγαίνουν όλη την ημέρα στα αγαπημένα τους ελληνικά ΜΜΕ και πανηγυρίζουν για τη σωτηρία της Ελλάδας… Έτσι απλά.. Και τα περί σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας, ανάπτυξης, μείωσης της ανεργίας, επιστροφής στις παλιές καλές ημέρες θα γίνουν ψωμοτύρι για τον επόμενο που θα αναλάβει… Δυστυχώς για την Ελλάδα, δεν υπάρχει σωτηρία με αυτούς τους πολιτικάντηδες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα


HELLAS FORCE

Ιράν: Ξεφτίλισε τους Τούρκους στο σπίτι τους ο πρέσβης!


Παρεξηγήθηκαν οι Τούρκοι από τον Ιρανό πρέσβη στην Άγκυρα γιατί τους είπε την αλήθεια που δεν θέλουν να ακούν από κανέναν. Τουλάχιστον όμως να έχουν την ευπρέπεια και να μην παριστάνουν οι κυβερνητικοί τα… ηθικά στοιχεία, διότι πέραν του διεφθαρμένου οικονομικά «σουλτάνου» Ερντογάν που ελέγχει πια δικτατορικά τη χώρα, την έχει εξελίξει στον μεγαλύτερο χρηματοδότη της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή.
Ο Ιρανός πρέσβης Αλί Ρεζά Μπιγκντελί, σε δηλώσεις του, επιτέθηκε στην τουρκική κυβέρνηση, λέγοντας πως αντί να κατηγορεί το Ιράν ότι ενίσχυσε την τρομοκρατία, επειδή στήριξε το καθεστώς Άσαντ, θα έπρεπε να αισθάνεται ντροπή για την ανθρωπιστική καταστροφή που επιτρέπει να λαμβάνει χώρα στο Κομπάνι.
Την ίδια ώρα ο Ιρανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Εμίρ Αμπτουλαχιάν, κατηγόρησε την Τουρκία για «νεοθωμανισμό», ενώ ο Ιρανός αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Χασάν Φιρουζαμπαντί, κατηγόρησε επίσης την Τουρκία για το γεγονός ότι δεν επιτρέπει την ενίσχυση των μαχόμενων στο Κομπάνι Κούρδων.
Σε έξαλλη κατάσταση εβρισκόμενος, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, απάντησε πως η Τουρκία δεν ζητά την άδεια κανενός για να υπερασπίσει τα συμφέροντά της. Πολύ χαιρόμαστε, διότι αυτή η απύθμενη ηλιθιότητα και η αλαζονεία – υπεροψία τους θα αποδειχθεί θανατηφόρα.
ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ (ΚΡΙΜΑΙΑ, Α.ΟΥΚΡΑΝΙΑ) ΞΕΠΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ Β.ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ
Δυτική ταπείνωση στην Α.Ουκρανία: Το Κίεβο αποδέχθηκε την ανεξάρτητη "Νέα Ρωσία"!


To Kίεβο και κατ'επέκταση η Δύση αναγνώρισε ουσιαστικά την ανεξαρτησία και την δημιουργία κρατικής οντότητας στις περιοχές της Νέας Ρωσίας!
Πριν λίγο δημοσιεύθηκε στο ουκρανικό ΦΕΚ (Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως) του ουκρανικού κράτους ο νόμος για το "ειδικό καθεστώς" στην  περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας- (Λεκάνη Ντονέτσκ -Донецк  бассейна- Ντον-μπάς), ο οποίος τίθεται από σήμερα σε ισχύ και αποχαιρετά τις περιοχές αυτές από τον ουκρανικό εθνικό κορμό μετά από αγώνα πέντε μηνών περίπου που στοίχησε την ζωή σε περίπου 15.000 Ουκρανούς στρατιώτες και ξένους μισθοφόρους (οι ρωσόφωνοι μιλάνε για 47.000 νεκρούς), αλλά και 3.500 άμαχους πολίτες και περί τις 3.000 ρωσόφωνους επαναστάτες, ενώ κάπου 800.000 έχουν εκτοπισθεί από τους μισθοφόρους και τα νεοναζιστικά πολεμικά σώματα του Δεξιού Τομέα.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, στις 16 Οκτωβρίου 2014 υπέγραψε το νόμο για την "ειδική κατάσταση" στην Ντονμπάς, ο οποίος θεωρείται βασικό στοιχείο του ειρηνευτικού σχεδίου, μετά την έγκριση από τους βουλευτές της Βερχόβνα Ράντα (κοινοβουλίου) πριν από ένα μήνα.
Ο νόμος ορίζει μια ενδιάμεση διαδικασία για την οργάνωση και τη λειτουργία των φορέων της "τοπικής κυβέρνησης" του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, την απόσυρση των ουκρανικών στρατευμάτων από την περιοχή και την δημιουργία Εθνοφυλακής και αστυνομίας από τη Νέα Ρωσία.
Το ειδικό καθεστώς θα ισχύσει για μια τριετία και θα διενεργηθούν  στις 7 Δεκεμβρίου τοπικές εκλογές στις αποσχισμένες περιοχές.
Προβλέπεται, επίσης,  ο συντονισμός των δραστηριοτήτων των αρχών της Νέας Ρωσίας με την κυβέρνηση του Κιέβου
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ στις συγκρούσεις στην Κοιλάδα του Ντονέτσκ από τα μέσα  Απριλίου σκοτώθηκαν περίπου 3.500 άμαχοι και εκατοντάδες έχουν εκτοπισθεί.
Ουσιαστικά δημιουργείται ένα νέο κράτος στην Ανατολική Ευρώπη και πιθανότατα θα είναι το πρώτο, καθώς όλη η νότια Ουκρανία μέχρι την Οδησσό και την Υπερδνειστερία βρίσκεται σε επαναστατικό οργασμό.
Στο Χάρκοβο, οι ρωσόφωνοι είναι ποσοστιαία ακόμα περισσότερο από ότι στις περιοχές της Νέας Ρωσίας και είναι θέμα χρόνου η περιοχή να ξξεσηκωθεί Η Μόσχα δια χειλέων Σ.Λαβρόφ έχει προειδοποιήσει ότι πλέον δεν θα ανεχθεί την ένταξη καμίας νέας χώρας της Ευρώπης στο ΝΑΤΟ, από τις περιοχές που ανήκαν τουλάχιστον μέχρι το 1990 στο πρώην ανατολικό μπλοκ (Σκόπια, Βοσνία, Γεωργία, Μολδαβία κλπ) αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει άμεση αντίδραση της Ρωσίας.
Η Ρωσία έδωσε ένα πρώτο καλό μάθημα στην Δύση για το πώς θα αντιμετωπίσει πλέον τις υποκινούμενες "πορτοκαλί επαναστάσεις" και τον ακρωτηριασμό της Ουκρανίας.
"Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος". Πιο απλό δεν γίνεται...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο νεοθωμανισμός σε χρειάζεται!





Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής (19 Οκτ 2014)


Posted by ONLINE-PRESS στο Οκτωβρίου 18, 2014

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ