}

10 Νοεμβρίου, 2014

Η υστεροφημία των πράξεων ενός μνημονιακού προέδρου…

Ο τρόπος ζωής και η στιγμή του θανάτου κάθε προσωπικότητας είναι για την Ιστορία τα βασικά κριτήρια για να αποφασίσει αν πρέπει στον άνθρωπο μια θέση στο μέλλον ή όχι.

Οι ανθρώπινες πράξεις δηλαδή είναι τα μέτρα και τα σταθμά με τα οποία λειτουργεί η ζυγαριά της υστεροφημίας.


Όπως έχει κατ' επανάληψιν τονιστεί τόσο από την επιστημονική κοινότητα αλλά και από τους απλούς ανθρώπους, η σωκρατική φιλοσοφία απέκτησε το τρομερό ειδικό βάρος της επειδή ο φορέας της, ο ίδιος ο Σωκράτης, επέλεξε να την υπηρετήσει πίνοντας το κώνειο.


Αν διάλεγε την οδό της διαφυγής και προτιμούσε να μείνει εν ζωή παρά με τον θάνατο να γίνει το... ζωντανό παράδειγμα της ισχύος των ιδεών του, σήμερα οι διδαχές του θα αποτελούσαν υποσημείωση και όχι πυλώνα της παγκόσμιας φιλοσοφίας.


Ο Λεωνίδας, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο Αθανάσιος Διάκος δεν μίλησαν υπέρ του έθνους. Έδρασαν υπέρ αυτού και της ελευθερίας του με αντίτιμο τη ζωή τους.


Ο χρόνος απεφάνθη ότι πρέπει να τους απονείμει αγέραστο έπαινο επειδή οι πράξεις τους ήταν ισάξιες της αθανασίας.


Οποιοσδήποτε εχέφρων πολίτης, έχοντας τα παραπάνω κατά νου, δεν μπορεί παρά να νιώσει θυμηδία για τις απόπειρες του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια να αποκαταστήσει το κύρος του και να κερδίσει υστεροφημία, χωρίς να το δικαιούται, με λόγια άνευ περιεχομένου και απόπειρες σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.


«Σε 1.847 ανέρχονται συγκεκριμένα οι υπογραφές που έβαλε καθ' όλο αυτό το διάστημα για την εφαρμογή μνημονιακών μέτρων και αποφάσεων.

Σε καμία από αυτές δεν έφερε αντίρρηση και κανένα νομοθέτημα, ούτε το πιο επουσιώδες, δεν ανέπεμψε -όπως είχε το δικαίωμα από το Σύνταγμα- στη Βουλή, ώστε να αφήσει το δικό του θετικό αποτύπωμα στην Ιστορία».

Σε 55 λέξεις η εφημερίδα μας κατέγραψε τη μνημονιακή θητεία που θα αφήσει πίσω του ο κ. Παπούλιας.

Έτσι όρισαν οι πράξεις του.

Πηγή «Δημοκρατία»


Σχόλιο ιστολογίου: Έτσι θα τον καταγράψει η κανονική ιστορία και όχι η «ιστορία των μισθωμένων ιστορικών»…

Η τροπολογία Σταϊκούρα για τις "διορθώσεις" στους μισθούς των στρατιωτικών

Αυτό είναι το σχέδιο νόμου όπως το παρουσιάζει το OnAlert. Ο τίτλος έχει ως εξής: "ΟΛΗ την τροπολογία Σταϊκούρα για τις "διορθώσεις" στους μισθούς των στρατιωτικών".

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ
Σκληρή αερομαχία στο βόρειο Αιγαίο με ελληνικά Mirage 2000-5 και εικονικές καταρρίψεις τουρκικών F-16 (Video)
ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ: Σκληρή αερομαχία στο βόρειο Αιγαίο με ελληνικά Mirage 2000-5 και εικονικές καταρρίψεις τουρκικών F-16 (ΒΙΝΤΕΟ)



 Η φράση του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας αντιπτέραρχου Ε.Τουρνά ότι "Θα τους πάρει και θα τους σηκώσει αν τολμήσουν οι Τούρκοι να κάνουν κάποια κίνηση"  και ότι "Θα σπάσουν τα μούτρα τους" φαίνεται ότι άρχισε να γίνεται άμεσα πράξη από τους συναδέλφου του στην 114 ΠΜ καθώς η Τουρκία "σκούζει" γιατί μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 Mk2 από την 114 ΠΜ σε αερομαχίες στο βόρειο Αιγαίο εγκλώβισαν στα ραντάρ ελέγχου πυρός τουρκικά μαχητικά F-16 και δεν τα απεγκλώβισαν πριν αυτά εγκαταλείψουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο.

Στην συγκεκριμένη αερομαχία "έπεσε πολύ ξύλο", όπως πληροφορούμαστε, καθώς τα ελληνικά μαχητικά για πρώτη φορά μετά από καιρό ενεπλάκησαν και σε μικρές αποστάσεις πραγματοποιώνταε εικονικές βολές και με τα υπέρυθρα βλήματα MICA IIR, εκτός από τα MICA ER.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση αερομαχίας τα συγκεκριμένα βλήματα έχουν kill rate που ξεπερνά το 80%, ενώ βάσει της ρωσικής τακτικής που εφαρμόζεται από την γαλλική Αεροπορία και την ΠΑ (για τα συγκεκριμένα βλήματα) με διπλή εκτόξευση και των δύο εκδόσεων, πρακτικά οι πιθανότητας καταστροφής του στόχου είναι στο 100%.

Κατά την διάρκεια της πτήσης, δύο Mirage 2000-5 έλαβαν εντολή απογείωσης από την Σκύρο για την αναχαίτιση εξάδας τουρκικών μαχητικών F-16 (τα δύο ήταν οπλισμένα) που είχαν παραβιάσει τον ΕΕΧ μεταξύ των 6 και των 10 μιλίων, βορειοδυτικά της Λέσβου.

Η επαφή με τα εχθρικά μαχητικά έγινε σε σχετικά χαμηλό ύψος 9.000 ποδών (3 χλμ.) και ενώ αυτά βρίσκονταν ΒΔ της Μυτιλήνης.

Τα ελληνικά μαχητικά μετά από διαδοχικούς ελιγμούς και παρά το γεγονός ότι στα χαμηλά και μέσα ύψη ύψη τα F-16 έχουν καλύτερες επιδόσεις (καλύτερο παρατεταμένο λόγο στροφής) εν τούροις κατάφεραν και τος πήραν την ουρά και το ραντάρ RDΥ εγκλώβισε τα δύο οπλισμένα τουρκικά μαχητικά.

Ενα ολόκληρο λεπτό διήρκεσε ο εγκλωβσμός από τα τουρκικά μαχητικά (αρκούσε για να καταρριφθούν ... πέντε φορές το καθένα) και εν συνεχεία αποχώρησαν κυνηγημένα

Το επεισόδιο θεωρήθηκε τόσο σημαντικό που το τουρκικό Γενικό Επιτελείο εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία "Τουρκικά μαχητικά τα F-16 που πετούσαν στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, παρενοχλήθηκαν από μαχητικά αεροσκάφη της Ελλάδας που τα καταδίωξαν προχωρώτνας σε εγκλονβισμό με τα ραντάρ τους".

Πάντως στην ΠΑ αναμένουν πιο έντονη τουρκική απάντηση, πέρα από τις δηλώσεις του Γενικού Επιτελείου και είναι έτοιμοι για όλα...



Πηγές

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα απάτη μέσω κινητής τηλεφωνίας – ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ…

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ…
Αν τηλεφωνήσει στο κινητό σας κάποιος που θα σας πει ότι είναι  τεχνικός εταιρείας, ότι κάνουν έλεγχο στο τηλέφωνό σας και ότι θα πρέπει να πατήσετε #90 ή 09# ή οποιονδήποτε άλλο αριθμό : ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΙΘΜΟ .
Πρόκειται για κάποια εταιρεία-απάτη που χρησιμοποιεί κάποια συσκευή, η οποία μόλις επιλέξετε τους παραπάνω αριθμούς, μπορεί να μπει στην κάρτα SIM και παίρνουν τηλέφωνα με δική σας χρέωση . Επίσης, αν σας στείλουν μήνυμα από μια εταιρία με αριθμό 54300 , μην το ανοίξετε, γιατί σας θεωρούν αυτόματα πελάτη και σας στέλνουν καθημερινά μηνύματα που τα χρεώνουν με 1,6 Εuro το καθένα!
ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ….ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ…
toxwni.gr



"ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ" ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΊΑ

Η Ελλάς απούσα: Στο Ισραήλ εκχωρεί με συμφωνία η Κύπρος την ασφάλεια κοιτασμάτων και ΑΟΖ...



Σε εκχώρηση στο Ισραήλ της ασφάλειας των κυπριακών ενεργειακών πηγών και των σχετικων εγκαταστάσεων της Ανατολικής Μεσογείου, που βρίσκονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ προχωρά η Λευκωσία μετά την διαπιστωμένη αδυναμία της Αθήνας να παράσχει στρατιωτική προστασία στη χώρα και στην ΑΟΖ της.
Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία είναι εξαιρετικά αρνητική όχι αυτή καθεαυτή, αφού είναι καλοδεχούμενη κάθε συμμαχία απέναντι στην τουρκική επεκτατική φρενίτιδα, αλλά σε ότι αφορά την αδυναμία της Ελλάδας να υπερασπίσει την Κϋπρο.
Πηγές των Επιτελείων ανέφεραν ότι "Δεν μπορούμε να διαθέτουμε ετοιμοπόλεμη δύναμη για αποστολή στην κυπριακή ΑΟΖ Κύπρο, όχι μόνο γιατί δεν έχουμε τα μέσα, αλλά γιατί θα ήταν και υψηλού οικονομικού κόστους μια τέτοια κίνηση. Η συμφωνία με το Ισραήλ, όσο και αν είναι επώδυνη αφού καταδεινύει την αδυναμία μας, εν του΄τοις είναι ρεαλιστική αν δεν θέλουμε να έχουμε άσχημες εκπλήξεις"...
Η συμφωνία θα κλείσει στο ταξίδι του Προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ, στις 2 Δεκεμβρίου.
Οπωσδήποτε θα προβλέπεται και χρήση της αεροπορικής βάσης Ανδρέας Παπανδρέοου στην Πάφο (τελικά σε αυτή την βάση θα άνε όλοι: Ρώσοι, Ισραηλινοί, Γάλλοι, πλην Ελλήνων!), όπως και ναυτικές διευκολύνσεις.
Πάντως σε ότι αφορά τα οφέλη αυτά περιλαμβάνουν και τον θετικό αντίκτυπο που θα είχε μια τέτοια συμφωνία στις πετρελαϊκές εταιρείες που επιθυμούν να εμπλακούν στις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.
Είναι επίσης πολύ πιθανό η νέα συμφωνία να γίνει στο πλαίσιο ενός νέου Κοιυνού Ανακοινωθέντος, αυτή την φορά μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου και Ισραήλ το οποίο και προετοιμάζεται, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές.
Οδεύουμε δηλαδή στην δηιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού Ελλάδος, Ισραήλ, Αιγύπτου και Κύπρου, έναντι της Τουρκίας, κάτι που τούτως ή άλλως λεχει διαφανεί με ευκρίνεια από την εποχή που ανέλαβε ο αλ Σίσι την ηγεσία της Αιγύπτου.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση είναι επώδυνο να ομολογείται από ελληνικής πλευράς ότι πλέον δεν μπορεί να υπασπίσει εν όπλοις τα συμφέροντα του δεύτερου ελληνικού κράτους. Αλλά όπως σημειώνουν επιτελείς "Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η φωτιά πολύ σύντομα θα έρθει στο Αιγαίο. Δεν βρισκόμαστε στο 1974 που θα μπορούσαμε να μπουκάρουμε στην Τουρκία από τον Εβρο και δεν υπήρχε καμιά σοβαρή τουρκική μονάδα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα μέχρι την Κωνσταντινούπολη με την Βουλγαρία να απασχολεί μεγάλο μέρος του τουρκικού Στρατού και το υπόλοιπο να είναι στα τουρκορωσικά σύνορα, ούτε υπήρχε η Στρατιά του Αιγαίου. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά"...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο “ΒΑΛΛΩΝ…ΒΑΛΛΕΤΑΙ”- ΑΥΤΗ είναι η Απάντηση των Ακριτών στον ΤΟΥΡΚΟ ΠΑΣΑ! (ΦΩΤΟ)...



Στην προπαγάνδα της Χουριέτ περί κανόνων εμπλοκής που σκόπιμα διέρρευσε η Τούρκικη εφημερίδα που για όσους γνωρίζουν πράγματα και θάματα στην Τουρκία ελέγχεται αποκλειστικά από το Στρατό και στις απειλές του Τούρκου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού απάντησαν οι ¨Φρουροί του Αιγαίου « Μπορεί ο Τούρκος Ναύαρχος να βγήκε και να μίλησε στην ουσία απείλησε κατ εντολή του Σουλτάνου …Αλλά πήρε την απάντηση που του άξιζε …

696

Μπορεί η απάντηση να μην ήρθε από τα επίσημα χείλη της Πολιτικής Ηγεσίας ούτε κάν της Στρατιωτικής αλλά μεταδόθηκε αστραπιαία και πέρασε στις γραμμές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων !
Γραμμένο τον έχουμε τον Τούρκο είναι τα μηνύματα που έφτασαν από παντού και μας γέμισαν υπερηφάνεια…Όταν ρωτήσαμε τους κανόνες εμπλοκής των Ελληνικών Δυνάμεων,σύμφωνα με το veteranos.gr, όχι στα επιτελεία αλλά εκεί σε αυτούς που θα δώσουν την πρώτη μάχη η απάντηση ήταν μία και αποστομωτική Ποιοι κανόνες εμπλοκής …Εμείς ξέρουμε έναν και μόναδικό κανόνα εμπλοκής :
O ΒΑΛΛΩΝ ….ΒΑΛΛΕΤΑΙ ! Τόσο απλά και τόσα κατανοητά ώστε να έφτασε και στον τελευταίο φρουρό στο Ποτάμι ,στον τελευταίο Εθνοφύλακα στον τελευταίο Ακρίτα !



Οι απειλές του Τούρκου Ναυάρχου έχουν στόχο να φοβίσουν αλλά έμπλεξε με λάθος ανθρώπους και όσο για τα πολεμικά του μπορεί να τα στείλει και είναι να βρουν νησί αυτοί έτσι όπως πάνε (έλεγε κυνηγός του βυθού ) εμένα να με γράψεις !,
Οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν παρά μόνο τη γλώσσα της «Ψιλής Άμμου»

89

Θεσσαλονίκη 1 Οκτ 2010
Στρατηγέ
Στη σελίδα του τεύχους 46 ( Μάιος- Ιούνιος 2010 ) της έγκριτης εφημερίδα σας ΄΄ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ΄΄ αναφέρεται το περιστατικό ΄΄μπαταριά ΄΄ τύπου Κ……. και γίνεται μια σύντομη περιγραφή του ιστορικού το οποίο όμως είναι …
Σταλθηκε από ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Για την αποκατάσταση και μόνο της ιστορικής αλήθειας παραθέτω σύντομα το ιστορικό του περιστατικού που συνέβη το 1976 στη Σάμο (79ΑΔΤΕ) με Διοικητή τον τότε Ταξίαρχο Κ. Γ..
Εγώ ,υπολοχαγός(ΠΖ) τότε , ήμουν Διοικητής του 2ου Λόχου του 212 ΤΕ (έδρα Βαθύ Σάμου ) και στο τομέα ευθύνης μου υπάγονταν το Φυλάκιο της ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ- (κοντά στον ομώνυμο ορμίσκο) 10 χιλιόμ. περίπου ΝΑ από το Βαθύ –στα γνωστά ιστορικά στενά της Μυκάλης 1500 μέτρων πλάτους – , επανδρωμένο με ενισχυμένη ομάδα (13 άτομα)
Ήταν απόγευμα Παρασκευής και βρισκόμουν για επιθεώρηση μέσα στο Φυλάκιο όταν ο σκοπός με ειδοποίησε ότι τουρκικό σκάφος έχει μπει στα χωρικά μας ύδατα. Πετάχτηκα αμέσως έξω με τον Αρχιφύλακα και πράγματι διαπίστωσα ότι μεγάλο Τουρκικό περιπολικό σκάφος έπλεε με ικανή ταχύτητα εντεύθεν της βραχονησίδας του Αγίου Νικολάου-Φάρος ( όπου διέρχονταν η γραμμή των χωρικών υδάτων) με κατεύθυνση προς το Φυλάκιο .
Αμέσως διέταξα συναγερμό και πιάσαμε τη γραμμή ορυγμάτων- που ήταν μπροστά από το Φυλάκιο , παράλληλα με την ακτογραμμή- με πλήρη οπλισμό και πυρομαχικά ασφαλείας ( η ομάδα ήταν ενισχυμένη με ένα πολυβόλο και ένα Α/Τ εκτοξευτή τύπου Μπαζούκας) . Κατέβηκα στο κεντρικό όρυγμα μαζί με το οπλοπολυβολητή στρτη Μ.Σ.(από την Ψέριμμο Καλύμνου) και όταν είδα το περιπολικό με υψωμένη τη σημαία να πλησιάζει επιδεικτικά και απειλητικά στα 200-150 μέτρα περίπου με ΄΄ φουλ ταχύτητα΄΄ προς το Φυλάκιο τότε διέταξα τον οπλοπολυβολητή πυρ και έριξε κατευθείαν στο στόχο αδειάζοντας ολόκληρη τη γεμιστήρα (τύπου ΜΠΑΡ) . Είδαμε και ακούστηκαν τα πυρά να κτυπούν και να διαπερνούν μέταλλα και τζάμια του περιπολικού σκάφους ,ακούστηκαν επίσης φωνές και αμέσως ανέκοψε απότομα ταχύτητα έκανε επιτόπου στροφή και απομακρύνθηκε γρήγορα. .
Ανέφερα μετά από λίγο το συμβάν τηλεφωνικά (με δυσκολία έπιασα γραμμή αφού το Φυλάκιο είχε σύνδεση με ΤΤ καλώδιο) στον τότε Διοικητή μου Ανχη(ΠΖ) Κ. Π. Μετά παρέλευση μισής περίπου ώρας με κάλεσε στο τηλέφωνο ο Δντης του 2ου ΕΓ της ΑΔΤΕ που προφανώς ο Διοικητής μου είχε ενημερώσει τον κ.Ταξίαρχο , με ρώτησε για το συμβάν και με διέταξε να παρουσιαστώ πάραυτα στο Στρατηγείο στον Κ.Ταξίαρχο. Πράγματι μετέβηκα στο Στρατηγείο που βρίσκονταν στο Βαθύ και παρουσιάστηκα στο γραφείο του
Με ρώτησε εμφανώς ταραγμένος και σε αυστηρό τόνο ο τότε Ταξίαρχος Κ. πως συνέβηκε το περιστατικό και αν ζήτησα έγκριση να διατάξω πυρ .Του απάντησα ότι όλα συνέβηκαν σε λίγα λεπτά και δεν είχα χρόνο για να ζητήσω έγκριση. Μετά αφού έμεινε για λίγο σιωπηλός υπομειδίασε και μου είπε: Μπραβο σου …. Να δουμε τώρα τι θα γίνει . Πήγαινε τώρα .
Χαιρέτησα και ενώ έβγαινα από το γραφείο του άμέσως μου είπε να τον ακολουθήσω ,επιβιβάσθηκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο και εγώ τον ακολούθησα με το τζιπ και μέταβήκαμε στο Φυλάκιο όπου του περιέγραψα επιτόπου το συμβάν.
Ούτε ΕΔΕ ,ούτε πρόχειρη Εξέταση διατάχθηκε ούτε τίποτε και το θέμα αποσιωπήθηκε. Μέχρι που έφυγε ο Ταξίαρχος Κ. από το νησί (επιβεβαιώνω ότι ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στους κατοίκους του νησιού της Σάμου) δεν μου ανέφερε τίποτε για το συμβάν παρά μόνο όταν με συναντούσε και τον χαιρετούσα μού έλεγε ΄΄ γειά σου κομάντο΄΄(έφερα πάντα στη στολή μου τα σήματα του ΟΥΚ και Αλεξιπτωτιστού)
Πέρασαν τα χρόνια και ξανασυνάντησα τον απόστρατο πλέον Στρατηγό Κ. τον Μάιο του 2004, ως Ταξίαρχος τότε εγώ στο ετήσιο τελούμενο μνημόσυνο των πεσόντων Καταδρομέων στο Καβούρι και παρόντος και του Διοικητού της ΔΕΔ Υποστρατήγου Γ.Π., αφού παρουσιάστηκα και τον χαιρέτησα , με αναγνώρισε αμέσως και μεταξύ άλλων μου είπε : ΄΄Ξέρεις παιδί μου μερικές φορές οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν παρά μόνο τη γλώσσα της Σάμου , της ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ ΄΄
Eίμαι στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες και τυχόν λεπτομέρειες
Με τιμή
Ε. Κ.
Αντιστράτηγος εα

Τους Έλληνες φοβάμαι και όχι τους Τούρκους !!


6920142_orig

Γραφει ο Υποναύαρχος ε.α. Κώστας Βουλγαράκης


Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί όλοι αυτοί οι ανευθυνο-υπεύθυνοι «τρομολάγνοι», μεθοδικά σπείρουν ανησυχία και τρομοκρατούν τον λαό μας, με τέτοια αβάσιμα δημοσιεύματα (πχ Ο Τούρκος Α/ΓΕΝ απειλεί με Κανόνες Εμπλοκής, κλπ) !!
Δηλαδή, τι το περίεργο, το ανησυχητικό και το τρομακτικό είπε ο Τούρκος ναύαρχος ?? Σας διαβεβαιώνω ότι από τη θέση του, είπε το απολύτως αυτονόητο, αυτό που ισχύει σε κάθε στρατιωτική Μονάδα η οποία κινητοποιείται σε αποστολή, σε κάθε Χώρα, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου!! Δεν υπάρχει Πολεμικό Πλοίο, που να αποπλέει για αποστολή, εν ειρήνη, σε ένταση ή και σε πόλεμο, που να μην έχει λάβει μαζί του συγκεκριμένους ΕΚΕ (Εθνικούς Κανόνες Εμπλοκής) !!
Το πρόβλημα δηλαδή, δεν είναι ότι τα Τούρκικα Πολεμικά Πλοία, έλαβαν κάποιους ΕΚΕ, για την αποστολή τους στην Κύπρο ή στο Αιγαίο ή οπουδήποτε αλλού επιχειρήσουν, αλλά ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί οι συγκεκριμένοι ΕΚΕ !! Η «φύση» των ΕΚΕ που έχει ενεργοποιήσει η Τουρκία (σε μόνιμη ή περιστασιακή βάση), είναι το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ για την ανάλυση των προθέσεων της, αυτό δηλαδή που κλιμακώνει ή όχι την ένταση και επιβάλλει ….τις αντιδράσεις μας και όχι η ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ δήλωση του Τούρκου Α/ΓΕΝ!! Είμαι βέβαιος ότι αν η αντίστοιχη ερώτηση, γίνονταν σε οποιονδήποτε Κυβερνήτη, Ναύαρχο ή Αρχηγό, την ίδια και ΜΟΝΟ απάντηση ΜΠΟΡΟΥΣΕ να δώσει !!
Επισημαίνω ότι – εν καιρώ ειρήνης- τους «κρίσιμους» ΕΚΕ (δηλαδή αυτούς που κλιμακώνουν την ένταση και αποδεσμεύουν δυναμικές ενέργειες) τους αποδεσμεύει ΜΟΝΟ η Κυβέρνηση, μέσω του ΚΥΣΕΑ!! Δηλαδή, ο Τούρκος σήμερα είπε πολύ απλά (στην γλώσσα των στρατιωτικών), ότι : «εγώ θα ενεργήσω με βάση τις εντολές που έλαβα από την Κυβέρνηση μου» !!
Αν λοιπόν οι απανταχού τρομολάγνοι «αναλυτές», ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ποιές εντολές έλαβε ο Τούρκος Α/ΓΕΝ, ας μας τις πουν και εμάς, ώστε ….. άλλοι να ετοιμάζουμε το σάκο μας, για να καταταχθούμε ως έφεδροι εθελοντές και άλλοι …. να μαζέψουν εφόδια για να κρυφτούν σε σπηλιές !! Αν όμως ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ (που είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρουν), ας το βουλώσουν επιτέλους και ας αφήσουν τους ειδικούς να ασχολούνται με τέτοια θέματα, που και τον τρόπο έχουν και τη γνώση, εμπειρία και ψυχραιμία διαθέτουν.
Σας διαβεβαιώνω ότι αυτοί οι ειδικοί στα Γενικά Επιτελεία μας, έχουν μεγάλη εμπειρία διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων, καθώς όλοι μας (τις τελευταίες δεκαετίες) έχουμε αντιμετωπίσει πάμπολλες και χειρότερες τέτοιες εντάσεις. Σας επισημαίνω επίσης ότι, ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ άσχετοι και ανέτοιμοι (ψυχικά και πνευματικά) εμπλέκονται στα πόδια τους, ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ οι κρίσιμοι χειρισμοί διαχείρισης της έντασης …. αποσυντονίζονται, εκτροχιάζονται οι εξελίξεις και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ, πράγματι δημιουργούνται κίνδυνοι θερμού επεισοδίου (θυμηθείτε τι έγινε το 1996, με την κρίση των Ιμίων, με την ανόητη εμπλοκή των δημοσιογράφων, δημάρχων, ψαράδων και την ανέτοιμη Κυβέρνηση, να διαχειριστεί την κατάσταση) !!
Μη μεταφέρουμε λοιπόν από ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ τον «πόλεμο», από τα ανώριμα μυαλά των τρομολάγνων και των τηλεφαντασιώσεων, στα πραγματικά πεδία της μάχης !! Όχι γιατί φοβόμαστε κανέναν Τούρκο, αλλά γιατί κάποιοι ΞΕΡΟΥΜΕ τι σημαίνει πόλεμος και τι επιπτώσεις αυτός έχει, ακόμα και ….. στον νικητή !!
[olympia.gr]

Η ΑΟΖ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


www.onalert

Ποιοι άφησαν αμυντικά ανοχύρωτη την χώρα και τώρα «τρέχουμε»; – Ποιοι θα πρέπει να απολογηθούν για την κατηγορία της αμέλειας - και ίσως όχι μόνο - να διατηρήσουν στα υψηλότερα επίπεδα το αξιόμαχο της χώρας;… 
Η υπόθεση της ΑΟΖ θα ανοίξει θέλοντας και μη πάρα πολλά ζητήματα και θα φέρει σε δύσκολη θέση πολλά πρόσωπα που είχαν την ευθύνη να… 
διοικήσουν από πολιτικές και στρατιωτικές θέσεις τις Ένοπλες Δυνάμεις και να πάρουν αποφάσεις. Δεν έκαναν ούτε το ένα ,ούτε το άλλο. 
Και όπως σε ανύποπτο χρόνο έχουν γράψει -αρκετές φορές- υπόλογοι δεν είναι όσοι έβαλαν υπογραφές για άχρηστα οπλικά συστήματα μέσω των οποίων πλουτισαν. Κάποιους απ΄ αυτούς -ελάχιστους- τους πιάσαμε, αν θυμηθούμε τις περιπτώσεις Τσοχατζόπουλου, Σμπώκου και Κάντα. Με εκείνους που αρνούμενοι να κάνουν τη δουλειά τους “πουλώντας” διαφάνεια ποιος θα ασχοληθεί;
Οι Ένοπλες Δυνάμεις ειδικά την τελευταία δεκαετία αφέθηκαν κυριολεκτικά στην τυχή τους! Η λαίλαπα της διαφθοράς αντιμετωπίστηκε όχι με πραγματική κάθαρση και εξορθολογισμό στον χώρο των εξοπλισμών αλλά με απόλυτη αδιαφορία και με την λογική να αντιμετωπίζονται όλα τα θέματα όσο σοβαρά κι αν ήταν με το …δόγμα “άστο στον επόμενο”!
Πανάκριβα οπλικά συστήματα που αγοράστηκαν με τα λεφτά φορολογουμένων αφέθηκαν να ρημάζουν. Είχαν αγοραστεί έτσι κι αλλιώς χωρίς καμία συμφωνία υποστήριξης να τα συνοδεύει! Παγκόσμια πρωτοτυπία ελληνική που βόλευε τους αγοραστές “πολιτικάντηδες” . Παρουσίαζαν στην κοινή γνώμη “φθηνότερες” τις αγορές ,χωρίς να λένε ότι θα αναγκαζόμασταν να πληρώσουμε “χρυσάφι” για συντηρήσουμε αυτά που αγοράζαμε.
Όσα καμπανάκια κι αν χτυπούσαν οι στρατιωτικοί -τα μεσαία στελέχη της ιεραρχίας που ζουσαν το δράμα- κανείς δεν συγκινούνταν. Οι περισσότεροι Αρχηγοί δεν ήθελαν να στεναχωρήσουν τους υπουργούς, που είχαν πάντα την άποψη “σιγά μην μπλέξω”. Για το μονο που σταθερά υπήρχε …ενδιαφέρον ήταν μήπως κάνουν και νέες αγορές!!!
Κάπως έτσι κάποιοι αποφάσισαν να καθηλώσουν αεροσκάφη,να εγκαταλείψουν τα πλοία του ΠΝ στην τύχη τους, να αφήνουν το θέμα των υποβρυχίων να “σέρνεται”, να παρακολουθούν τους δείκτες διαθεσιμότητας των μαχητικών αεροσκαφών να πέφτουν , να κατρακυλούν και να μην κάνουν τίποτα.Να παραλαμβάνουν αεροσκάφη “του κουτιού” όπως τα C 27 και να ανέχονται να είναι …παρκαρισμένα. Κι άλλα πάρα πολλά.
Ξέραμε από τότε για την ΑΟΖ. Γνωρίζαμε ότι παρά το Διεθνές Δίκαιο που είναι με το μέρος μας θα έπρεπε το δίκιο μας να το επιβάλλουμε στην περιοχή . Είμασταν…ενήμεροι για τις “τουρκικές αγριάδες”. Αλλά παρόλα αυτά δεν καθήσαμε κάτω να δούμε τι χρειάζεται για να είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα . Γίναμε ασυνεπείς σε πάρα πολλά “ραντεβού” στα οποία μας ανέμεναν για την υπόθεση της ΑΟΖ. Ακόμη και την Κύπρο την …στήσαμε. Και τώρα που φαίνεται ότι φθάνουμε στο…μη περαιτέρω τι θα κάνουμε; Θ΄ αρχίσουμε να κοιταζόμαστε μεταξύ μας;
Το θέμα είναι τώρα πως θα διαχειριστούμε την κατάσταση. Γύρω μας με ασύλληπτη ταχύτητα παίζεται ένα σοβαρό γεωπολιτικό και ενεργειακό παιχνίδι στο οποίο δεν μπορεί να μην παίξουμε κι εμείς. Εκτός αν έχουμε αποφασίσει να εκχωρήσουμε τα πάντα . Και πρώτα απ΄ όλα τα δικαιώματά μας.
Όπως και να ΄χει η κατάσταση είμαστε καταδικασμένοι να την αντιμετωπίσουμε. Η αιχμή του δόρατος δεν θα είναι τα “σιδερικά” αλλά οι άνθρωποι. Φάνηκε και στην τελευταία μεγάλη κρίση των Ιμίων αυτό.
Όμως καλό θα είναι με αφορμή όλα αυτά να μάθουμε ποιοι και γιατί άφησαν με αποφάσεις και πράξεις τους μεγάλες “μαύρες τρύπες” στο αμυντικό τείχος της χώρας.

Η μεγάλη μπλόφα της Τουρκίας


pic-0-norm
Ποια είναι η μεγαλύτερη μπλόφα-απειλή των Τούρκων σε Κύπρο και Ελλάδα, την οποία οι πολιτικοί μας είτε δεν έχουν κατανοήσει είτε δεν θέλουν να κατανοήσουν



Φαίνεται πως, είτε δεν έχουμε κατανοήσει πώς συμπεριφέρεται η Τουρκία, είτε δεν θέλουμε -για πολλούς λόγους- να κατανοήσουμε. Γι’ αυτό και προσαρμόζουμε πάντα την πολιτική μας αναλόγως των δηλώσεων που εκφέρουν οι Ασιάτες γείτονές μας.
Η μεγαλύτερη μπλόφα-απειλή των Τούρκων είναι ότι αν δεν συμμορφωθούμε θα χωρίσουν την Κύπρο σε δύο ανεξάρτητα κράτη. Προ δύο μηνών (3 Σεπ 2014) είχα αναρτήσει σημείωμα, παραθέτοντας επιχειρήματα πως το μόνο που δεν συμφέρει στην Τουρκία, είναι ακριβώς αυτό. Θυμίζω πως είχα γράψει ότι τα πράγματα από πολύ καιρό έδειξαν πως οι Τούρκοι επιδιώκουν μόνον την ύπαρξη δύο κρατών την Κύπρο, όχι όμως ανεξαρτήτων, αλλά «ισότιμων» σε ομοσπονδία, όπως επαναλαμβάνει ο κ. Ερντογάν, που εμφανίζεται κάθε φορά περισσότερο προκλητικός.
Και ο λόγος είναι απλός… Μια ανεξάρτητη «Βόρεια Κύπρος» δεν θα έχει κατ’ αρχάς συμμετοχή στα κέρδη από το φυσικό αέριο. Στον δικό της χώρο, οι τουρκικές έρευνες απέδειξαν ότι δεν υπάρχει ορυκτός πλούτος, ο οποίος βρίσκεται στον ελεύθερο κυπριακό τομέα.
Δεν είναι μόνον αυτό. Το βιοτικό επίπεδο των Τουρκοκυπρίων είναι το 1/6 των Ελληνοκυπρίων. Επομένως, οι Τούρκοι ζητούν συμμετοχή και στον άλλο πλούτο που παράγεται από τα ελληνικά χέρια. Αλλά και, ένα ανεξάρτητο τουρκοκυπριακό κράτος, δεν θα απολαμβάνει των πλεονεκτημάτων της Ε.Ε. (αν και είναι συζητήσιμο, ποια είναι αυτά τα πλεονεκτήματα).
Τέλος, σε ένα ομόσπονδο κράτος, και με δεδομένο ότι η παλαιά αναλογία 80 Ελλήνων προς 20 Τουρκοκυπρίους έχει ανατραπεί προ πολλού με την αθρόα εισαγωγή περιθωριακών στοιχείων της Τουρκίας ως εποίκων, σε λίγο διάστημα η τουρκοποίηση του νησιού θα είναι γεγονός. Γι’ αυτούς τους -και άλλους δευτερεύοντες- λόγους, η Τουρκία επιμένει στο ομόσπονδο κράτος (σε ένα «μη-κράτος», δηλαδή) με δύο ισότιμα μέρη, παρ’ όλο που μας απειλεί με διχοτόμηση.
Γιατί το πράττει αυτό; Όσοι από τους αναγνώστες δεν πείσθηκαν από τα επιχειρήματά μου, επειδή δυστυχώς άλλοι εν Ελλάδι αναλυτές δεν αναδεικνύουν αυτήν την εκδοχή, έστω και ως υπόθεση εργασίας, ελπίζω πως θα πεισθούν από το άρθρο του Κύπριου καθηγητή κ. Μάριου Ευρυβιάδη, το οποίο δημοσίευσε προχθές στον «Φιλελεύθερο» της Λευκωσίας, που υποστηρίζει ακριβώς τα ίδια.
Γράφει ο κ. Ευρυβιάδης: «Τι δεν επιδιώκει η Τουρκία στην Κύπρο; Δεν επιδιώκει την “διχοτόμηση” αλλά ούτε και το λογικό της επακόλουθο που είναι τα “δυο κράτη”.
Ωστόσο στην Κύπρο κυριαρχεί η εντύπωση (και στην Ελλάδα, προσθέτω), ακόμη και η πίστη θα έλεγα, ότι αυτός είναι και παραμένει ο στρατηγικός στόχος της Άγκυρας- μια “διχοτομημένη” Κύπρος που τελικά θα πάρει την μορφή των “δυο κρατών”.
» Πώς αλλιώς να εξηγηθούν οι συνεχείς καταγγελίες κατά της “διχοτόμησης” και των “δυο κρατών”, που είναι η καθημερινή επωδός των πολιτικών τοποθετήσεων των πολιτικών ταγών του τόπου, με το ΑΚΕΛ πάντοτε “μπροστάρη” στις καταδίκες και τους εξορκισμούς; Και μάλιστα με το έωλο επιχείρημα ότι ο μόνος τρόπος να ακυρωθούν οι βουλιμικοί σχεδιασμοί της Άγκυρας είναι μέσω των υφιστάμενων διαπραγματεύσεων για την οικοδόμηση μιας “διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας”;
» Η Άγκυρα έχει εδώ και μια πεντηκονταετία, από το 1964, εγκαταλείψει την διχοτόμηση ως στρατηγικό στόχο και , κατ’ επέκταση έχει εγκαταλείψει και το λογικό της επακόλουθο που είναι αυτό των “δυο κρατών”. Η στρατηγική αυτή δεν εξυπηρετούσε και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά της και δη τις ηγεμονικές της φιλοδοξίες. Αντίθετα τα επιδεινώνει.
» Πώς όμως να ερμηνευθεί η πρόσφατη απειλή του Πρωθυπουργού πλέον Αχμέτ Νταβούτογλου ότι εφόσον οι Ελληνοκύπριοι συνεχίσουν να κωλυσιεργούν τότε η “λύση” των “δυο κρατών” θα καταστεί αναπόφευκτη; Η δήλωση Νταβούτογλου είναι κατ’ εμέ μια κατ’ εξοχή προσπάθεια ψυχολογικού πολέμου. Ο Νταβούτογλου και ο κάθε Νταβούτογλου γνωρίζει τι είναι αυτό που διαταράσσει τα μέγιστα τον ψυχισμό του κάθε Κύπριου πατριώτη. Είναι το φάντασμα της διχοτόμησης και η άλλη του όψη, τα “δυο κράτη”.
» Διακηρύττει λοιπόν αυτός τα περί “διχοτόμησης και “δυο κρατών”, με χειροκροτητές του τα “iç oğlan” της Άγκυρας στις τουρκοκρατούμενες περιοχές, ακριβώς διότι γνωρίζει ότι η εξαγγελία και μόνο, αποσυντονίζει την πολιτική ηγεσία αλλά και τους πολίτες. Επί του προκειμένου, χαρακτηριστική υπήρξε η αντίδραση του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ σε ένα πολυδιαβασμένο κείμενο του. Απευθυνόμενος στον κύριο “Μηδενικά Προβλήματα”, τού είπε να πάρει τα “δυο κράτη” και να τα βάλει εκεί που ξέρει.
Ούτε η “διχοτόμηση” αλλά ούτε τα “δυο κράτη” εξυπηρετούν τα άμεσα και μακροπρόθεσμα στρατηγικά σχέδια της Άγκυρας για την Κύπρο και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Μακροχρόνιος στόχος της Άγκυρας είναι να υπάρχει στην Κύπρο ένα πολιτικό μόρφωμα το οποίο δεν θα έχει κανένα από τα βασικά λειτουργικά γνωρίσματα κράτους».
Αυτά έγραψε -μεταξύ άλλων- ο καθηγητής κ. Ευρυβιάδης. Ίδια μ’ αυτά που είχα δημοσιεύσει σε ανύποπτο χρόνο. Ελπίζω, να γίνουν αντιληπτά από τους Έλληνες πολιτικούς, ώστε να μη παγιδεύονται από την μπλόφα των Τούρκων.





ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτοί είναι οι κανόνες εμπλοκής που παραδόθηκαν στο τουρκικό Ναυτικό για "έναρξη πυρών"!

Η απελευθέρωση από τον ίδιο τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου των κανόνων εμπλοκής του τουρκικού Ναυτικού με εχθρικές δυνάμεις είναι το τελικό στάδιο πριν την έναρξη εχθροπραξιών.
Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι εγκριθηκαν πριν από το τουρκικό συμβούλιο ασφαλείας και κατ'αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται πλέον να ληφθεί κάποια περαιτέρω άδεια ή έγκριση για να ανοιξει "πυρ" κατά το δοκούν ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο ή υποβρύχιο αν κρίνει ο κυβερντήτης του ή ο τοπικός διοικητής ότι απαιτείται εφρμογή των κανόνων εμπλοκής.
Το defencenet.gr έλαβε γνώση του τουρκικού σήματος που καθορίζει τους κανόνες εμπλοκής και τους παρουσιάζει εν συνεχεία, αλλά αξίζει να σημειώσουμε ότι διαφέrουν σημαντικά από τους κανόνες εμπλοκής που εφαρμόζονται με μέριμνα των Γενικών Επιτελείων, χωρίς να απαιτείται ειδική εξουσιοδότηση.
Με βάση το συγκεκριμένο σήμα στα τουρκικά πλοία με αφορμή την άσκηση "Γαλάζια Φάλαινα" αλλά και σε ότι αφορά την αντιμετώπιση τη τακτικής κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα
  1. Τουρκική Μονάδα δεν θα πρέπει να υποχωρεί προ οιασδήποτε ενέργειας, η οποία αποβλέπει στον περιορισμό ή παρεμπόδιση των κινήσεών της όπως επίσης και αντίστοιχων κινήσεων που αποβλέπουν στον περιορισμό των κινήσεων πλοίων της τουρκικής δημοκρατίας (σ.σ.: εννοεί το "Barbaros")
  2. Ο κυβερνήτης πολεμικού πλοίου ή αεροσκάφους έχει το φυσικό δικαίωμα, σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση, να αμυνθεί χρησιμοποιώντας τα όπλα του, σε όση έκταση είναι αναγκαίο, με μοναδικό σκοπό να προστατεύσει τη Μονάδα του, τη ζωή των ανδρών του και το υλικό της Μονάδας του. Η αρχή αυτή αναφέρεται ως «αρχή αυτοπροστασίας».
  3. Σε εφαρμογή της παραπάνω αρχής της άμυνας, άλλες φίλιες δυνάμεις, που βρίσκονται στην περιοχή του επεισοδίου, έχουν υποχρέωση να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στη Μονάδα, πλοίο ή αεροσκάφος που δέχθηκε την επίθεση, με τον πλέον πρόσφορα τρόπο.
  4. Τουρκικό Πλοίο ή Ομάδα Πλοίων, Αεροσκάφος, Ε/Π ή Σχηματισμός Αφών ή Ε/Π του Ναυτικού εφόσον παρενοχληθεί από εχθρική δύναμη θα πρέπει, να φροντίσει για την εξουδετέρωση της παρενόχλησης και εν συνεχεία να συνεχίσει τις ασκήσεις ή δραστηριότητες με αυξημένο βαθμό ετοιμότητας.
  5. Παραμένει ως υποχρέωση και αναφαίρετο δικαίωμα του Κυβερνήτου ενός πλοίου ή αφους, να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σε κάθε περίπτωση, για να εξασφαλίσει τη ζωή των ανδρών του και την ασφάλεια της Μονάδας του με την έναρξη πυρών, ανεξάρτητα από την εφαρμογή των κανόνων εμπλοκής.
Πρόκειται για ωμή επίδειξη αποφασιστικότητας να κάνουν χρήση της τεράστιας ισχύος που συγκέντρωναν τόσα χρόνια με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο Ναυτικό της Α.Μεσογείου, όταν το ελληνικό ΠΝ, με την καθοδήγηση ύποπτων αποφάσεων των ελληνικών πολιτιών ηγεσιών, πρχωρούσε σε "άγονους" και πανάκριβους εκσυγχρονισμούς των φρεγaτών "S", αφήνοντάς τες όμω με τα ίδια όπλα που είχαν από την δεκαετία του '80, ενώ τα υποβρύχια "βούλιαζαν"μέσα σσε θάλασσα μιζών, τα ΑΦΝΣ αποσύρονταν από την ενεργό δράση χωρίς να αντικαθιστούνται, οι νέες ΤΠΚ κλάσης Ρουσσέν, "ξώκειλαν" ως πρόγραμμα ενώ έχουν προπληρωθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κλπ κλπ.
Την απάντηση σε όλα αυτά την έδωσε ο Τούρκος Α/ΓΕΝ σήμερα: "Το τουρκικό Ναυτικό προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τουρκικού έθνους, με 158 πολεμικά πλοία, 50 αεροπορικά μέσα, αμφίβια ταξιαρχία πεζοναυτών, δυνάμεις υποβρυχίων καταστροφών και 50.000 έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό".
"Και τα σκυλιά δεμένα"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Αποδεσμεύτηκαν κανόνες εμπλοκής και από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις




Με αποδέσμευση των κανόνων εμπλοκής απαντά και η Ελλάδα στις απειλές πολέμου της Άγκυρας και στρέφει την προσοχή της στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου και πιο συγκεκριμένα στο Καστελόριζο δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή αποπλέουν πολεμικά πλοία της Τουρκίας από τη ναυτική βάση του Ακσάζ προκειμένου να διεξάγουν με ΝΑΤΟική συμμετοχή την άσκηση «Γαλάζια Φάλαινα» στη δυνητική ελληνική ΑΟΖ και στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ανώτατη πηγή του Πενταγώνου ανέφερε προ ολίγου πώς στα σκάφη που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις τόσο στη UNIFIL όσο και στην Active Endeavour, πρόκειται για την ΤΠΚ «Καβαλούδης» και το υποβρύχιο «Πρωτεύς», έχουν δοθεί συγκεκριμένες εντολές και μέσα σε αυτές είναι και η αποδέσμευση των κανόνων εμπλοκής.
Άλλωστε, όπως επισήμανε η ίδια πηγή, κατά την αποστολή επιχειρήσεων εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων υπάρχουν κανόνες εμπλοκής. «Απλά τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα», αφήνοντας να εννοηθεί πώς έχει αυξηθεί το level σε περίπτωση που τα ελληνικά πλοία δεχθούν κάποια παρενόχληση από τα τουρκικά τα οποία είναι βέβαιο πώς θα μπουν στην Κυπριακή ΑΟΖ.  
Οι δηλώσεις του αρχηγού του τουρκικού Ναυτικού ναυάρχου Μπουλέντ Μποστάνογλου ότι με εντολή του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου έχουν απελευθερωθεί οι κανόνες εμπλοκές για τα τουρκικά πλοία και θα γίνει χρήση τους αν βρεθούν αντιμέτωπα με ελληνικά ή άλλα πολεμικά πλοία έχουν ανεβάσει το «θερμόμετρο» στα ύψη.
Από ελληνικής πλευράς γίνεται μία προσπάθεια να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, καθώς εκτιμάται πώς η τουρκική αντίδραση έρχεται σε συνέχεια της τριμερούς σύσκεψης στο Κάιρο μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου με θετικά αποτελέσματα για τα ελληνικά συμφέροντα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
«Δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια όμως σε περίπτωση που προκληθούμε εντός ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων», ήταν απάντηση ανώτατου αξιωματικού από το ελληνικό Πεντάγωνο, ο οποίος πρόσθεσε με νόημα «έχουμε και εμείς κανόνες εμπλοκής».Οι κανόνες εμπλοκής σημειώνεται πώς έχουν μια διαβάθμιση και μπορεί να είναι από επίπεδο κυβερνήτη πολεμικού πλοίου μέχρι του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του ΚΥΣΕΑ.
«Ασφαλώς περιμένουμε αντίδραση και έχουμε εξετάσει όλα τα εναλλακτικά σενάρια ακόμη αυτό της πρόκλησης θερμού επεισοδίου, παρότι το θεωρούμε ακραίο και εκτιμούμε ότι η Τουρκία δεν θα φθάσει μέχρι εκεί υπακούοντας τα δικά της συμφέροντα», ανέφερε κυβερνητική πηγή, εκφράζοντας σαφώς την ανησυχία της.
Το όλο θέμα θα τεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής εντός της ημέρας, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αυξημένη ετοιμότητα όσο διαρκεί η άσκηση των Τούρκων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο με την επωνυμία «Γαλάζια Φάλαινα».
Μάλιστα, οι Τούρκοι έχουν δώσει ρόλο ναυαρχίδας για τη συγκεκριμένη άσκηση στην κορβέτα «Buyukada», η οποία πριν μερικές ημέρες είχε παραβιάσει επτά φορές τα ελληνικά χωρικά ύδατα κάνοντας βόλτες στο Αιγαίο. Από τη «Buyukada» θα παρακολουθήσει τη «Γαλάζια Φάλαινα» ο αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πότε θα πάρουν τα αναδρομικά τους οι ένστολοι 

 Στις 22 Νοεμβρίου , ημερομηνία κατά την οποία θα καταβληθεί η μισθοδοσία του Δεκεμβρίου, θα δοθεί η πρώτη δόση των αναδρομικών στους ένστολους , ενώ για τους απόστρατους οι πληρωμές των αναδρομικών θα γίνουν στις 22 Δεκεμβρίου.
Όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας ,η τροπολογία για την μισθολογική αποκατάσταση τους θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, ενώ θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας
Στην τροπολογία προβλέπεται η αποκατάσταση κατά 50% των περικοπών που επιβλήθηκαν στα Ειδικά μισθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας , από την 1η Αυγούστου του 2012, και την καταβολή των αναδρομικών σταδιακά, μέχρι το τέλος του 2017
Ειδικότερα
·       Στις 27 Νοεμβρίου, οι εν ενεργεία ένστολοι, θα λάβουν τα αναδρομικά 6 μηνών
·       Από τον Ιανουάριο του 2015 και μέσα σε 36 μηνιαίες δόσεις
·       Θα αποδοθούν τα αναδρομικά της περιόδου , από 1η Αυγούστου 2012 μέχρι και 30 Ιουνίου 2014
Αναδρομικά ποσά μέχρι 250 ευρώ θα καταβληθούν εφάπαξ με τη μισθοδοσία Ιανουαρίου, ενώ για τους απόστρατους μέρος των αναδρομικών θα καταβληθεί στις 22  Δεκεμβρίου.

Τροποποιητική δήλωση για τα λάθη στο Ε9 - Πώς θα διορθώσετε το έντυπο ΕΝΦΙΑ, διορθωτική δήλωση Ε9, ψιλή κυριότητα, αγροτεμάχια κλπ

Τροποποιητική δήλωση θα πρέπει να υποβάλουν στην Eφορία οι ιδιοκτήτες κενών μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που δεν συμπεριλήφθηκε στο εκκαθαριστικό τους η έκπτωση του 20%.

Πρόκειται για μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών της κατηγορίας αυτής που έχει κάνει λάθη κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων των ακινήτων τους στο Ε9, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει σωστά η εκκαθάριση και ο υπολογισμός της έκπτωσης στον φόρο.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, ενδεικτικό είναι ότι πολλοί φορολογούμενοι δεν έχουν συμπληρώσει, στη στήλη 32 του εντύπου Ε9, τον κωδικό 8 στον οποίο θα πρέπει να δηλωθεί ότι το ακίνητο είναι κενό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να ανοίξει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών η ειδική εφαρμογή στην οποία, ταυτόχρονα με την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης, θα γίνεται αυτόματα και η εκκαθάριση του φόρου για τον ιδιοκτήτη.

Σε περίπτωση πάντως που προκύπτει διαφορά φόρου άνω των 300 ευρώ, θα γίνεται έλεγχος των δικαιολογητικών βάσει των οποίων υποβλήθηκε η τροποποιητική δήλωση.




 Πώς θα διορθώσετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ - Προσοχή στα εμπράγματα δικαιώματα και στα αγροτεμάχια: 

 Πολλοί ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν περισσότερο ΕΝΦΙΑ επειδή δεν δήλωσαν σωστά την ψιλή κυριόητα ή άλλα στοιχεία για τα ακίνητά τους.  Δείτε πώς θα ελέγξετε πέντε διαφορετικά σημεία στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να εντοπίσετε τυχόν λάθη σας κατά την συμπλήρωση της δήλωσης Ε9, τα οποία μπορεί να έγιναν αιτία να χρεωθείτε αδίκως με υπέρογκα ποσά του νέου φόρου ακινήτων. 
Το εκκαθαριστικό του ΕΝ.Φ.Ι.Α. αποτυπώνει ό,τι ακριβώς έχετε δηλώσει στο Ε9 για τα ακίνητά σας, οπότε όποια λάθη εντοπίσετε μπορείτε να τα εξαλείψετε με την υποβολή διορθωτικής δήλωσης Ε9, από την οποία θα προκύψει νέο διορθωμένο εκκαθαριστικό ΕΝ.Φ.Ι.Α.
Από τις αρχές Νοεμβρίου, με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός μηνός σε σύγκριση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, θα αρχίσει να λειτουργεί στο σύστημα TAXISNET η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 χωρίς την επιβολή προστίμων. Η εφαρμογή αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί από όσους φορολογούμενους επιθυμούν να τροποποιήσουν τα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας τους για να μειώσουν τις επιβαρύνσεις που έχουν υποστεί από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.
Ειδικότερα, μέσω της εφαρμογής αυτής, θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τροποποιητικές δηλώσεις Ε9, χωρίς επιβαρύνσεις με πρόστιμα όσοι φορολογούμενοι θέλουν να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις που έκαναν κατά τη συμπλήρωση των αρχικών δηλώσεων Ε9 και είχαν ως συνέπεια την επιβάρυνσή τους με υπέρογκα ποσά ΕΝ.Φ.Ι.Α. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να διορθώσουν ή να διαγράψουν ή να συμπληρώσουν στοιχεία των ακινήτων τους, ώστε η εικόνα τους στο σύστημα να είναι η πραγματική. Η προθεσμία για να προβούν σε όλες αυτές τις ενέργειες λήγει στις 30 Νοεμβρίου, αλλά δεν αποκλείεται τελικά να δοθεί παράταση.

 

Δείτε πόσος είναι ο σωστός φόρος ακινήτων και συγκρίνετε με το εκκαθαριστικό









Υπολογίστε το συμπληρωματικό φόρο ακινήτων κάνοντας κλικ εδώ

         Πραξικoπημα: Θα παρατείνουν τη θητεία του Kάρολου                  Παπούλια! Εισήγηση Βενιζέλου στον Σαμαρά για να αποφύγουν την       Προεδρική εκλογή!  Για δήθεν σοβαρούς εθνικούς λόγους!..



ΕΠΕΙΔΗ με κανένα τρόπο δεν μπορεί, η αμαρτωλή συγκυβέρνηση, που είναι συνυπεύθυνη για την τραγωδία που ζει σήμερα ο λαός και ο τόπος να βρει τους 180, γιατί κανένας από τους ανεξάρτητους βουλευτές δεν θα ήθελε να χρεωθεί τη ρετσινιά ότι πουλήθηκε για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γεγονός που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, στις οποίες, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, το μεν ΠΑΣΟΚ θα εξαφανιστεί από την πολιτική ζωή του τόπου ή δε Ν.Δ. θα υποστεί συντριβή, αφού η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. έχει υπερβεί τις 10 μονάδες, ψάχνουν λοιπόν αγωνιωδώς για να βρεθεί κάποια λύση, έστω και αν αυτή θα αγγίζει τα όρια της νομιμότητας ή ακόμα και της αντισυνταγματικότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας από πάρα πολύ έγκυρη πηγή, μαθαίνουμε ότι ο Βενιζέλος έχει ήδη εισηγηθεί και πιέζει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ, επικαλούμενοι...
ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!
Αν αυτό αποτολμηθεί θα πρόκειται για τεράστιο πραξικόπημα με απρόβλεπτες εθνικές συνέπειες!..
Η πληροφορία είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ και επικίνδυνη για τη δημοκρατία, το λαό και τον τόπο, γιαυτό και υποχρεωνόμαστε να τη δημοσιεύσουμε.
Καλούμε δε τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να την διαψεύσουν αμέσως και κατηγορηματικά και να μην την αφήσουν ούτε μια μέρα να σέρνεται.
Γιατί αυτή την εποχή ελλοχεύουν πάρα πολλοί κίνδυνοι και στην ευρύτερη περιοχή μας παίζονται πάρα πολλά ύποπτα και περίεργα παιχνίδια και δεν αποκλείεται κάποιοι ανεγκέφαλοι, να δημιουργήσουν ακόμα και καμιά μικρή ψευτοσύρραξη, νομίζοντας ότι έτσι θα «βοηθήσουν» την κυβέρνηση να εφαρμόσει τα σχέδιά τους και κυρίως για να μην χάσουν τα χρήματά τους οι δανειστές, οι οποίοι είναι αδίστακτοι και ικανοί για τα πάντα.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι το Σύνταγμα, στο άρθρο 30 προβλέπει παράταση της θητείας του Προέδρου μόνο αν η χώρα βρίσκεται σε… «πόλεμο».
Βεβαίως, μπορεί να βρεθούν κάποιοι ψευτοσυνταγματολόγοι και να επεκτείνουν τον ορισμό του «πολέμου» όπως πολύ συχνά το κάνουν τα τελευταία χρόνια, ψηφίζοντας ένα σωρό αντισυνταγματικούς νόμους.
 kontranews

Η πηγή του εκφασισμού της Ευρώπης είναι το ίδιο το ΔΝΤ.


ukraine imf nazisΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σε πρωτοσέλιδο θέμα της με τίτλο «Πιέσεις του ΔΝΤ σε Μέρκελ για νέο Μνημόνιο» αναφέρει: «Παρά την αρχική στήριξη που είχε δείξει στο ελληνικό σχέδιο για έξοδο στις αγορές ώστε να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ άλλαξε άρδην τη στάση της, ξεκαθαρίζοντας στο μέγαρο Μαξίμου ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί τουλάχιστον για ακόμα ένα χρόνο την υπογραφή νέου Μνημονίου. Οι πιέσεις για…

την υπογραφή ενός ακόμα Μνημονίου με την Ελλάδα ξεκίνησαν από την πλευρά του ΔΝΤ και αποδέκτης έγινε ακόμα και η κ. Μέρκελ. Όπως αναφέρουν πηγές από την πλευρά των δανειστών, το ΔΝΤ δεν είδε με καλό μάτι τη διαφαινόμενη πρόθεση του Βερολίνου να παράσχει στήριξη στα ελληνικά σχέδια».

Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται πως η είσοδος από την πίσω πόρτα του ΔΝΤ στην Ευρώπη, με τον βρώμικο σχεδιασμό της συμμορίας Παπανδρέου, αποτελεί στην ουσία την κατάργηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήδη είχε δεχθεί χτύπημα από την βουλιμική Γερμανία.

Για την ακρίβεια, το ΔΝΤ ήταν το πολύτιμο εργαλείο για να ξεδιπλώσει η Γερμανία το εθνικοσοσιαλιστικό της πρόσωπο, παρακάμπτοντας τις δεσμεύσεις της όπως αυτές προέκυπταν από την συνθήκη της Λισσαβόνας. Εν τέλει, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η Γερμανία θησαύρισε εις βάρος της Ελλάδας και άλλων χωρών, προβάλλοντας την πολιτική του ΔΝΤ που της επέτρεψε για ακόμα μια φορά να ασελγήσει σε εθνικές οικονομίες συγκαλύπτοντας παράλληλα μία σειρά εγκλημάτων που συνοψίζονται στο εξής δόγμα:

“Πάρε Λέοπαρντ, κλείσε με την Siemens και εμείς θα σου δώσουμε χαμηλότοκο, κρυφό δάνειο που θα το πληρώσουν τα εγγόνια σου”.

Αυτά τα μαύρα, επαχθή δάνεια μέσα σε μία νύχτα ξεπλύθηκαν μέσω του “μηχανισμού στήριξης”. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, θα είχαν ακυρωθεί από οποιαδήποτε κυβέρνηση που δεν συμμετείχε στο πάρτι της μίζας.

Τουρκικά μαχητικά F-16 στο «lock & Kill» των Ελληνικών Μιράζ!

Το Τούρκικο Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε πως F-16 που πετούσαν στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, παρενοχλήθηκαν από μαχητικά αεροσκάφη της Ελλάδας που τα παρενόχλησαν κλειδώνοντας τα στο ραντάρ τους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου, F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας εκτέλεσαν εκπαιδευτική πτήση στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου.
Κατά την διάρκεια της πτήσης, δύο από αυτά και ενώ βρισκόταν ΒΔ της Μυτιλήνης και σε ύψος 9 χιλ. ποδιών, παρενοχλήθηκαν από δύο αεροσκάφη Μ-2000 της Ελλάδας, που τα κλείδωσαν για ένα λεπτό στα ραντάρ τους.
Εφημ radikal σε μετάφραση των Τουρκικών Νέων
Σxόλιο : Προφανώς οι Τούρκοι διαμαρτύρονται ακόμη και όταν παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο περιμένοντας από τους Έλληνες να μην τους αναγνωρίσουν όχι να τους lockάρουν κιόλας !
Κατά τα άλλα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού με θράσος χιλίων πιθήκων απειλεί να θεωρήσει στόχο όποιο πλοίο ή μαχητικό πλησιάσει τα Τουρκικά σύνορα …Είναι και αυτό μια άποψη !

Hellasforce.com

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ