}

12 Νοεμβρίου, 2014

Μάνα πρόστυχη ή μητριά…;

Posted by olympiada 

Κύπρος, κείται μακράν, Κύπρος η «πόρνη» της Μεσογείου, Κύπρος για άλλη μια φορά μόνη και ξεχασμένη.
Μεγάλο επίτευγμα η έλευση Νταβούτογλου στην Αθήνα, μεγάλη υποχώρηση της Άγκυρας αυτή η επίσκεψη. Ξεχνούν όμως ότι το «Mπαρμπαρός» εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ. Ξεχνούν οι κυβερνόντες στας ΑΘΗΝΑΣ ότι πολεμικά της Τουρκίας βρίσκονται, με κανόνες εμπλοκής, κοντά στις Κυπριακές ακτές. Δεν βλέπουν ότι τα Τουρκικά πολεμικά κόβουν βόλτες δίπλα στα Ελληνικά νησιά.
Ο χαρακτηρισμός της εξωτερικής πολιτικής σε σχέση με την Τουρκία επαφίεται στον κάθε Έλληνα. Μερικοί χαρακτηρίζουν την ελληνική εξωτερική πολιτική σαν πολιτική ενδοτισμού, άλλοι σαν προδοτική, άλλοι σαν πολιτική των συνεχών υποχωρήσεων. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, «αυτοί οι θλιβεροί άνθρωποι», έχουν χάσει προ πολλού τον πατριωτισμό και πετούν την Ελληνική υπερηφάνεια στα σκουπίδια. Όφειλαν, αφού ήθελαν την επίσκεψη Νταβούτογλου, να απαιτήσουν το προφανές. Την αποχώρηση του «Mπαρμπαρός» από την Κυπριακή ΑΟΖ και του Τουρκικού ναυτικού από την περιοχή. Αφού γίνει αυτή η αποχώρηση τότε και μόνον τότε θα καταστεί χρήσιμη για τα Εθνικά συμφέροντα η άφιξη του Νταβούτογλου στην Αθήνα. Χωρίς την αποχώρηση του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας αλλά και του ερευνητικού σκάφους από την Κυπριακή ΑΟΖ απλά νομιμοποιούν ντε φάκτο το δικαίωμα της Τουρκίας να παραμένει στην περιοχή καταπατώντας την Κυπριακή ανεξαρτησία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Τόσο δύσκολο είναι να σκεφτούν και να ζητήσουν από τους Τούρκους πρώτα την αποχώρηση και μετά την επίσκεψη Νταβούτογλου; Η αποδοχή της επίσκεψης Νταβούτογλου χωρίς την αποχώρηση των Τουρκικών πολεμικών και του «Mπαρμπαρός» αποτελεί μέγιστο σφάλμα, για μια ακόμη φορά η μάνα μας έγινε μητριά.
Ο Νταβούτογλου θα έρθει στην Αθήνα ενώ παραμένουν τα Τουρκικά σκάφη κοντά στην Κύπρο και το ερευνητικό «Mπαρμπαρός» εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Τι θα συζητήσουν με τους Έλληνες αξιωματούχους; Την αποχώρηση των Τούρκων; Την διακοπή των ερευνών από τη Κυπριακή Δημοκρατία μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ; Το μοίρασμα των κοιτασμάτων; Τι; Πιστεύουν ότι οι Τούρκοι θα αποχωρήσουν χωρίς ανταλλάγματα; Η πρόσφατη ιστορία δεν τους δίδαξε τον τρόπο σκέψης και δράσης των Τούρκων;
Για μία ακόμη φορά απεδείχθη η απόλυτη ένδεια, η ανυπαρξία και η μειοδοτική στάση της καταρρέουσας εξουσίας Σαμαρά – Βενιζέλου στη μητρόπολη του Ελληνισμού. Οι τούρκοι να κάνουν βόλτες για μέρες στην Κυπριακή ΑΟΖ και η Ελλάδα να είναι παντελώς απούσα, ενώ η ηγεσία της να αυτοεξευτελίζεται και να αυτοανερήται. Το alter-ego του Σαμαρα, Ανα(ν)στασιάδης, εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Ο Ελλαδίτης υπάλληλος της διεθνούς τοκογλυφίας, παρ’ ότι ήταν παρών στην επίμαχη διάσκεψη των ευρωπαίων ηγετών, έπραξε το απόλυτο τίποτα. Το ότι δήθεν είχε… «σφοδρή αντιπαράθεση» με τον Κάμερον για το Κυπριακό και την τουρκική προκλητικότητα, αποδείχτηκε τελικά ένα μεγάλο φιάσκο. Δυστυχώς η Ελλάς διοικείται από ανθρωπάκια που αδυνατούν – όχι μόνο να περιφρουρήσουν τα δίκαιά της – αλλά ακόμα και να μιλήσουν ενώπιον των δήθεν συμμάχων τους.
Τούρκοι, εβραίοι και αιγύπτιοι εντός της κυπριακής ΑΟΖ – Η Ελλάς απούσα…
Μόλις ο Νταβούτογλου δημιούργησε νέα εστία τεχνητής έντασης με τον απόπλου του «Μπαρμπαρός», όλα τα κράτη της περιοχής κινητοποιήθηκαν. Ισραήλ και Αίγυπτος έσπευσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην πιο περιζήτητη οικονομικά ζώνη της Μεσογείου. Το Οικόπεδο 12, που ανήκει εξ ολοκλήρου στην Κυπριακή Δημοκρατία, αποδεδειγμένα περικλείει τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου. Αυτόν τον αληθινό θησαυρό θα έπρεπε ασφαλώς να τον διασφαλίζει η Ελλάς με φρεγάτες, υποβρύχια και πολεμικά αεροσκάφη. Αντ’ αυτού η πρόστυχη μάνα μας είναι παντελώς ανύπαρκτη και η κυπριακή ασφάλεια βασίζεται δυστυχώς στα ισραηλινά f-16.
Η αποστολή μίας ισχυρής αεροναυτικής δύναμης στην Κύπρο θα ήταν η πλέον ενδεδειγμένη κίνηση. Αντί αυτού η προδοτική ελλαδική ηγεσία προτιμά να πήγαινε ταξιδάκια στας Ευρώπας και να κλαίγεται στην διεθνή τοκογλυφική ολιγαρχία. Αντί τα ελληνικά f-16 block 52+ να σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Πάφου, αντί οι ελληνικές φρεγάτες να περιπολούν νοτίως της ελεύθερης Κύπρου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της «Μητρός Πατρίδος» είναι παντελώς απούσες. Αλλά πως θα έρθουν αφού κινδυνεύουν να γείρουν από τις μίζες.
Η υποχωρητικότητα των Ελληνικών κυβερνήσεων και το δόγμα «δεν διεκδικούμε, δεν παραχωρούμε» έχει βλάψει τα μέγιστα σε σχέση με τα εθνικά θέματα. Ακόμη μια φορά ο ελληνισμός βρέθηκε στην δυσάρεστη και επιζήμια, για τα εθνικά συμφέροντα, θέση να βάζουμε ατοκόλ. Το τι θα παραχωρήσουμε δεν είναι γνωστό και ίσως δεν μαθευτεί τουλάχιστον άμεσα. Προβλέπεται άλλη μια ήττα και περεταίρω υποχώρηση στα Ελληνοτουρκικά.
Ντίνος Ορφανός ΤΡιμίκλινη

Ντόροθι Κίνγκ : «Τα Σκόπια δεν είναι Μακεδονία»

Κινγκ
Αποστομωτική απάντηση έδωσε στα Σκόπια, μέσω του προσωπικού της blog, η αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ. Με μερικές αράδες καταρρίπτει όλους τους ισχυρισμούς των Σκοπίων περί «Μακεδόνων».
 H γνωστή αρχαιολόγος αναφέρεται στην προπαγάνδα που γίνεται σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και στην ΦΥΡΟΜ και καταρρίπτει με τον πιο απλό και επιστημονικό τρόπο όλα όσα ισχυρίζονται οι ηγέτες και οι κάτοικοι αυτής της χώρας σε σχέση με την Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο.
Γράφει μεταξύ άλλων:
«Τα Σκόπια είχαν διάφορες ονομασίες κατά την αρχαιότητα αλλά το όνομα Μακεδονία δεν ήταν ποτέ καμία από αυτές. Ομολογουμένως οι αρχαίοι Μακεδόνες κατέκτησαν την περιοχή, όμως ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε επίσης το σύγχρονο Ιράν και το Αφγανιστάν και καμία από αυτές τις χώρες δεν ισχυρίστηκε ότι υπήρξε τμήμα της Αρχαίας Μακεδονίας!»
Βεργίνα
Η κα Κινγκ αναφέρεται και σε μια άλλη μεγάλη διαμάχη που υπάρχει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα αλλά και για τους αρχαίους Ρωμαίους σε σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες.
Γράφει:
«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα που ο Έλγιν έφερε στο Λονδίνο, ήταν η καλύτερη απόδειξη υπέρ του ελληνικού λαού ότι τα ρωμαϊκά γλυπτά δεν ήταν ανώτερα των αρχαίων ελληνικών αλλά απλά αντίγραφά τους! Ο ελληνικός πολιτισμός ο οποίος ήταν «κρυμμένος» από τα 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Οθωμανούς, έγινε αντικείμενο θαυμασμού και οδήγησε σε ένα μεγάλο φιλελληνικό κίνημα το οποίο οδήγησε και στην απελευθέρωση των Ελλήνων από τους Τούρκους. Ανεξάρτητα από όσα σκεφτόμαστε σήμερα για τον Έλγιν, εκείνη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι πράξεις του – άθελά του φυσικά – οδήγησαν τον τότε δυτικό κόσμο να βοηθήσει τους Έλληνες να αγοράσουν όπλα και να απελευθερώσουν την πατρίδα τους από τους Οθωμανούς».

J-31: Το «αόρατο» μαχητικό αεροσκάφος της Κίνας




Σε μια νέα ένδειξη της αυξανόμενης στρατιωτικής ισχύος της, η Κίνα παρουσίασε χθες το νέο «αόρατο» μαχητικό αεροσκάφος J-31, το οποίο φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το τελευταίας γενιάς αμερικανικό αντίστοιχό του, F-35.
Το επίτευγμα της κινεζικής αεροναυπηγικής παρουσιάστηκε σε διεθνή έκθεση, στην πόλη Ζουχάι, την ώρα που ολοκληρωνόταν στο Πεκίνο η διήμερη σύνοδος κορυφής της Ζώνης Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας - Ειρηνικού (APEC).
Σημαντική επιτυχία του Κινέζου ηγέτη Σι Τζινπίνγκ και επιβεβαίωση της αυξανόμενης επιρροής της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας του κόσμου στην Ασία: έτσι περιγράφουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης την υιοθέτηση του μεγάλου κινεζικού σχεδίου για τη δημιουργία Ζώνης Ελευθέρου Εμπορίου Ασίας - Ειρηνικού (FTAAP) κατά τη σύνοδο κορυφής των εν λόγω χωρών στο Πεκίνο.
«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στην κατεύθυνση της περιφερειακής ολοκλήρωσης», δήλωσε ο Σι σε συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της διήμερης Συνόδου Κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας - Ειρηνικού (APEC), στην οποία πήραν επίσης μέρος ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε και άλλοι διεθνείς ηγέτες.
Η απόφαση της APEC αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα μιας μακράς διαδικασίας για τη δημιουργία της FTAAP, εγχείρημα που θα απαιτήσει δύσκολες διαπραγματεύσεις. Στο πολιτικό επίπεδο, πάντως, αποτελεί μια πρώτη, σημαντική επιτυχία της Κίνας, η πρωτοβουλία της οποίας συγκρούεται -έστω κι αν αυτό δεν δηλώνεται επισήμως- με την αμερικανική ιδέα για τη δημιουργία μιας μικρότερης ζώνης ελευθέρου εμπορίου, της Συνεργασίας του Ειρηνικού (TPP). Η τελευταία απευθύνεται μόνο σε 12 χώρες, στις οποίες δεν περιλαμβάνονται η Κίνα και η Ρωσία. Τις παραμονές της συνόδου κορυφής, η Κίνα ανακοίνωσε μια άλλη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με τη Νότια Κορέα, βασική στρατιωτική σύμμαχο των ΗΠΑ στην περιοχή.
Τόσο ο Σι Τζινπίνγκ όσο και ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισαν, στη διάρκεια της συνόδου της APEC, τη σημασία των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών τους και η εποικοδομητική ατμόσφαιρα στις μεταξύ τους σχέσεις αναμένεται να επιβεβαιωθεί και κατά τη σημερινή κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, όπου θα τεθούν επί τάπητος καίρια διμερή, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Ωστόσο, η υποβόσκουσα ένταση εκδηλώθηκε, ακόμη και στη διάρκεια της διήμερης συνόδου κορυφής.
Την ώρα που οι ηγέτες της APEC ετοιμάζονταν να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους στην κινεζική πρωτεύουσα, η υπ’ αριθμόν ένα αεροναυπηγική εταιρεία της χώρας Avic παρουσίαζε σε διεθνή έκθεση, στην πόλη Ζουχάι, το «αόρατο» κινεζικό βομβαρδιστικό νέας γενεάς J-31. Πρόκειται για το κινεζικό αντίστοιχο του αμερικανικού Στελθ F-35, με το οποίο θα ανταγωνιστεί στις διεθνείς αγορές, με πρώτους υποψήφιους αγοραστές τις χώρες που αποκλείονται, για πολιτικούς λόγους, από την αμερικανική αγορά όπλων.
Η κατασκευή του J-31 αποτελεί άλλο ένα βήμα αναβάθμισης της στρατιωτικής θωράκισης της Κίνας. Πρόσφατη έκθεση του αμερικανικού Πενταγώνου εκτιμούσε ότι οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες μέχρι χθες περιορίζονταν κυρίως στην υπεράσπιση του εθνικού τους χώρου, αποκτούν σταδιακά ικανότητες διεξαγωγής τόσο αμυντικών όσο και επιθετικών επιχειρήσεων, σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων στις θάλασσες της Ανατολικής και της Νότιας Κίνας.
Βήματα σχετικής αποκλιμάκωσης των εντάσεων πραγματοποιήθηκαν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Πεκίνου, με τις συναντήσεις που είχε ο Σι Τζινπίνγκ με τον Σίνζο Αμπε, όπως και με τον πρόεδρο των Φιλιππίνων Μπενίνιο Ακίνο.
Πηγή: kathimerini.gr

Το καυτό σταυροδρόμι

Το ρίσκο της συνάντησης Νταβούτογλου με Σαμαρά 
Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς 

Πρωτοβουλία σε σωστή κατεύθυνση συνιστά η απόφαση του πρωθυπουργού να προσκαλέσει στην Αθήνα τον τούρκο ομόλογό του, με πρόσχημα τη διεξαγωγή του –αναβληθέντος- ανώτατου συμβούλιο συνεργασίας των δύο χωρών, αλλά με πραγματικό στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης με την Άγκυρα.

Σωστή και επιβεβλημένη, θα προσέθετα, καθώς ένα «μπρα ντε φερ» διαρκείας με τις τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις στο Αιγαίο θα μπορούσε να προκαλέσει τη σπίθα που θα οδηγούσε σε ανεξέλεγκτη ανάφλεξη.

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα είναι μία στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία, η οποία διαθέτει δυστυχώς την πολυτέλεια για τυχοδιωκτισμούς και περιπέτειες.
Κάποιοι επιπόλαιοι ΑΟΖολόγοι και γεωστρατηγικοί «φιλόσοφοι» που κατοικοεδρεύουν σου Μαξίμου, ισχυρίζονται ότι οι διεθνείς συγκυρίες και ιδιαίτερα η διαφαινόμενη αποστασιοποίηση των ΗΠΑ από τον Ερντογάν, ενισχύουν την θέση της χώρας μας, που θα μπορούσε να συνθέσει μία μίνι «συμμαχία» εναντίον της Τουρκίας με την Αίγυπτο και το Ισραήλ.
Αυτά, βεβαίως, είναι αποκυήματα καλπάζουσας φαντασίας, όπως αποδείχτηκε με την τριμερή συνάντηση του Καΐου, που κατέληξε απλώς σε μία υπενθύμιση της ανάγκης «για επίσπευση των συνομιλιών καθορισμού της ΑΟΖ», χωρίς να είναι βέβαιο αν σε αυτή συμπεριλαμβάνεται το Καστελλόριζο!

Κοντολογίς, υπάρχουν πράγματι κοινά συμφέροντα, που θα επέτρεπαν μία τετραμερή «συνεννόηση», αλλά ως εκεί. Ούτε η Αίγυπτος, ούτε το Ισραήλ θα μπουν σε πόλεμο με την Τουρκία, για να προστατέψουν Κυπριακές πλατφόρμες ή ελληνικά ψαράδικα…

Συνεπώς, μπροστά στο απευκταίο ενδεχόμενα είμαστε μόνοι μας και αυτό το έχει συνειδητοποιήσει ο πρωθυπουργός. Αυτός είναι και ο λόγος που καλεί τον Νταβούτογλου στην Αθήνα, προτού το θερμόμετρο φτάσει σε σημείο… βρασμού. 
Μόνο που η πρόσκληση ενέχει ρίσκο. Γιατί δεν ξέρουμε τι κουβαλάνε στο μυαλό τους οι απέναντι και με τι διαθέσεις θα έρθουν στην Αθήνα.

Αν ο κ. Νταβούτογλου προσέλθει με ύφος εκ προοιμίου νικητή, και ανοίξει το στόμα του παραπάνω από όσο επιτρέπουν οι διπλωματικοί κανόνες φιλοξενίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να τον ανακαλέσει στην τάξη, εν ανάγκη όπως ακριβώς έπραξε ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάντρ Βούσιτς μπροστά στον αποθρασυμένο Αλβανό ηγέτη Έντι Ράμα, που επιχείρησε να τον ταπεινώσει μέσα στη χώρα του.

Ταπείνωση (και) από τους Τούρκους εντός έδρας δεν αντέχει η χώρα, ύστερα από αυτά που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια. Καλό θα ήταν επομένως να το διαμηνύσει εγκαίρως ο Σαμαράς στην άλλη ακτή του Αιγαίου, για να αποφύγουμε τα παρατράγουδα…

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»

Σχόλιο ιστολογίου: Η κυβερνητική στροφή για ενασχόληση με τα εθνικά θέμα, αλλά και το πρώτο ηχηρό "χαστούκι" στο θέμα των Σκοπίων (με την τελευταία ντροπιαστική για την Ελλάδα πρόταση Νίμιτς), κάθε άλλο παρά προϊδεάζουν για το αποτέλεσμα αυτής της "πρωτοβουλίας" Σαμαρά. Αναμένεται σύγκρουση στη συνάντηση Σαμαρά - Νταβούτογλου, επειδή είναι γνωστές οι θέσεις - απαιτήσεις της Τουρκίας (και των ΗΠΑ) από τις οποίες αποκλείεται να υποχωρήσει ο τούρκος πρωθυπουργός. Πιθανότερο είναι να επιχειρείται από το κυβερνητικό δίδυμο (Σαμαρά και Βενιζέλο) μία έντεχνη παρατεταμένη διάρκεια οξυμένων ελληνοτουρκικών σχέσεων, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως όπλο (εκβιασμός) για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ή ακόμη και την μέσω εθνικών εκλογών επανεκλογή των ήδη κυβερνώντων, υπό το πρίσμα (εκβιαστικό προς τον λαό) της εθνικής συσπείρωσης έναντι ενός εξωτερικού εχθρού... Την δημιουργία του απαραίτητου εθνικιστικού κλίματος θα την αναλάβουν φυσικά οι εργολάβοι της ενημέρωσης... 


Αναχρονιστική η Λειτουργία των Στρατιωτικών  Φαρμακείων 

Αποτέλεσμα εικόνας για φαρμακείοΌπως ασφαλώς οι περισσότεροι από σας γνωρίζετε στα Στρατιωτικά Φαρμακεία από τα οποία προμηθευόμαστε τα φάρμακα μας η διαδικασία χορήγησης των φαρμάκων απαιτεί την αναγραφή των φαρμάκων στο βιβλιάριο υγείας. Έχω γίνει μάρτυρας, κατα τη διάρκεια της αναμονής μου στο φαρμακείο του ΝΙΜΤΣ, περιπτώσεων όπου η ηλεκτρονική συνταγή δεν εκτελείται επειδή δεν είναι γραμμένη στο βιβλιάριο, με έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων, που μετά από αναμονή ωρών διαπιστώνουν ότι δεν θα εξυπηρετηθούν. 
Δεδομένου ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι ο επίσημος τρόπος με τον οποίο παρακολουθείται η διαδικασία χορήγησης των φαρμάκων ο έλεγχος των βιβλιαρίων δεν προσφέρει τίποτε άλλο παρά προστριβές, περιττό φόρτο εργασίας στο φαρμακείο και ταλαιπωρία στους δικαιούχους. Δεν μπορεί μετά τις κοσμογονικές αλλαγές που έγιναν στο χώρο της υγείας τα δύο τελευταία χρόνια να ισχύει μια διαταγή του 2012, επειδή ο αρμόδιος επιτελής ολιγωρεί να εκδόσει νεώτερη διαταγή που να εκσυγχρονίζεται με τις αλλαγές. 
Εκτός αν δεν γνωρίζει ότι η χορήγηση των φαρμάκων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και ότι σύμφωνα με
την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β 1635 – 20.06.2014) έχουν καταργηθεί τα βιβλιάρια υγείας. Θα πρέπει επίσης να αντιληφθεί ότι οι ιατροί δεν ανήκουν στην δικαιοδοσία του και ευλόγως θεωρούν ότι δεν οφείλουν να καταγράφουν τις συνταγές στο βιβλιάριο διότι τους προσθέτει περιττό φόρτο εργασίας, ιδιαίτερα μετά την κατάργηση των βιβλιαρίων ασθενείας.

  

Καταργήθηκαν τα βιβλιάρια υγείας αλλά έρχεται το νέο «ΑΜΚΑ» του ΕΟΠΥΥ

Καταργήθηκαν τα βιβλιάρια υγείας αλλά έρχεται το νέο «ΑΜΚΑ» του ΕΟΠΥΥ Καταργήθηκαν τα βιβλιάρια υγείας αλλά έρχεται το νέο «ΑΜΚΑ» του ΕΟΠΥΥ
Καταργήθηκαν τα βιβλιάρια υγείας αλλά έρχεται το νέο «ΑΜΚΑ» του ΕΟΠΥ. Ένα νέο ΑΜΚΑ που θα χορηγηθεί όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ θα ανακοινώσει σήμερα ο υπουργός Υγείας κ.Βορίδης. Το νέο αυτό «ΑΜΚΑ» θα έχει την μορφή κάρτας και θα χρησιμοποιείται ώστε να καταγράφεται όλο το ιστορικό του ασφαλισμένου σε σχέση με τις παροχές που του έχουν χορηγηθεί απο τον Οργανισμό. Επίσης η κάρτα αυτή θα είναι απαραίτητη προυπόθεση για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ή άλλων παροχών υγείας
Ο κάθε ασφαλισμένος όταν απευθύνεται σε δομές υγείας και πριν την οποιαδήποτε συναλλαγή του θα πρέπει να προσκομίζει την κάρτα υγείας του ΕΟΠΥΥ. Χωρίς αυτή, δεν θα μπορεί να γίνει συνταγογράφηση εξετάσεων ή φαρμάκων στον ασφαλισμένο,ενώ τα φαρμακεία ή τα διαγνωστικά δεν θα εκτελούν συνταγές.
Ο κάθε ασφαλισμένος όταν απευθύνεται σε δομές υγείας και πριν την οποιαδήποτε συναλλαγή του θα πρέπει να προσκομίζει την κάρτα υγείας του ΕΟΠΥΥ. Χωρίς αυτή, δεν θα μπορεί να γίνει συνταγογράφηση εξετάσεων ή φαρμάκων στον ασφαλισμένο,ενώ τα φαρμακεία ή τα διαγνωστικά δεν θα εκτελούν συνταγές.


Παράλληλα, οι ασφαλισμένοι θα αποκτήσουν κάρτα υγείας που δεν θα φέρει αριθμό αλλά θα είναι «αόρατος» και μέσω σκαναρίσματος από ειδική εφαρμογή που θα εγκατασταθεί σε όλους τους παρόχους υγείας θα μπορεί μόνο να φανεί . Η καρτα υγείας του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να θεσπιστεί μέχρι το τέλος του 2014 ενώ ήδη σε εξέλιξη είναι και ο ηλεκτρονικός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας.

Ο φάκελος δεν καταγράφει το ιατρικό ιστορικό αφού υπάρχει το ιατρικό απόρρητο αλλά τις δαπάνες που έχει αποζημιώσει ο ΕΟΠΥΥ. Έτσι, ο Οργανισμός θα μπορέι να ελέγξει περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης αφού θα καταγράφονται όλες οι εξετάσεις και τα φάρμακα που έχουν συνταγογραφηθεί μέσω ΗΔΙΚΑ.

Στον φάκελο θα έχουν πρόσβαση και οι ασφαλισμένοι ώστε να γνωρίζουν τις παροχές που τους έχει αποζημιώσει ο ΕΟΠΥΥ






Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ: ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΙΣΡΑΗΛ - ΚΥΠΡΟ-ΕΛΛΑΔΑ.

Γράφει  ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης*

   Η τριμερής συμμαχία Ελλάδος-Κύπρου – Ισραήλ φαίνεται ότι είναι πραγματική, αληθινή και δυνατή. Τα τελευταία γεγονότα στην ΑΟΖ της Κύπρου και η αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας φαίνεται  ότι ενισχύει ακόμη περισσότερο την τριμερή στρατηγική συμμαχία, που στην
ουσία είναι τετραμερής, αφού περιλαμβάνει και την Αίγυπτο και αναμένεται να γίνει πενταμερής, καθόσον και ο Λίβανος αναμένεται να προχωρήσει στην σπουδαία από κάθε άποψη διακρατική οικονομική συνεργασία και στρατηγική συμμαχία. Οι εξελίξεις αυτές έχουν θορυβήσει τους γνωστούς θρασείς ταραχοποιούς της περιοχής, τους Τούρκους, με αποτέλεσμα να αντιδρούν σπασμωδικά και ίσως επικίνδυνα. Τα καλά νέα αυτή την φορά έχουν σχέση με  την συμφωνία σύνδεσης των τριών χωρών με υποθαλάσσιο ηλεκτρικό καλώδιο.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Globes, σε  άρθρο τουHedy Cohen με τίτλο «Η Ευρώπη θα συμβάλει οικονομικά στην τοποθέτηση ηλεκτρικού καλωδίου τροφοδοσίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ», διαβάζουμε ότι  στο πλαίσιο του προγράμματος «Connecting Europe Facility» η EE συμφώνησε να χορηγήσει χρήματα για την χρηματοδότηση καλωδίου που θα συνδέει το Ισραήλ με την Κύπρο. Το καλώδιο θα ξεκινάει από την ισραηλινή πόλη Χαντέρα και θα καταλήγει στον Βασιλικό της Κύπρου. Από εκεί θα συνεχίζει για Κρήτη και για Αθήνα.

Το καλώδιο θα επιτρέπει μεταφορά ηλεκτρισμού διπλής κατευθύνσεως, ισχύος 2.000 MW σε απόσταση 1.518 χιλιομέτρων: 329 χιλιόμετρα μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου, 879 χιλιόμετρα από την Κύπρο στην Κρήτη, και 310 χιλιόμετρα από την Κρήτη στην Αθήνα. Στο παρελθόν, το Υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ  είχε ανακοινώσει ότι το κόστος του όλου έργου (Ισραήλ-Κύπρου-Κρήτης), υπολογίζεται να ανέλθει περίπου στο 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ το τμήμα μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου υπολογίζεται να κοστίσει μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Επιπλέον, το Υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε ότι η αναμενόμενη συνολική απόδοση του έργου ανέρχεται στα 17,5 δις ευρώ και ότι οι επενδύσεις σε αυτό αναμένεται να αποσβεστούν το λιγότερο μέσα σε τέσσερα χρόνια. 
Στο πλαίσιο της Σύνδεσης στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο (CEF), η ΕΕ προγραμματίζει να χρηματοδοτήσει έργα αξίας συνολικού ύψους  647 εκατομμυρίων ευρώ: 16 έργα σχετικά με το φυσικό αέριο (ΦΑ) και 18 έργα σχετικά με τον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για τον εφοδιασμό της Ευρώπης με ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο και για την σύνδεση απομονωμένων χωρών (όπως η Κύπρος) με την ενεργειακή αγορά της Ευρώπης. «Η γεωπολιτική κρίση ενίσχυσε την ανάγκη σύνδεσης των δικτύων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος σε θέματα ενέργειας. Πρόσθεσε επίσης ότι τα περισσότερα από τα εν λόγω ποσά θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση έργων που σχετίζονται με το φυσικό αέριο. Εκτός  από την κατασκευή πρόσθετων αγωγών φυσικού αερίου, θα περιληφθεί στα έργα και κατασκευή τερματικών για τη μεταφορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) στις περιοχές της Βαλτική Θάλασσας και στην Ανατολική Ευρώπη. 

         Αν και  εκκρεμούν ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα, όπως ποια θα είναι η διάρκεια κατασκευής του έργου, τι ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας θα χάνεται στη διαδρομή, κατά πόσον είναι δυνατή η τοποθέτηση του υποθαλάσσιου καλωδίου μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου, σε βάθος 2000 μ. και άλλα, εν   τούτοις το  πρόγραμμα αυτό θα προχωρήσει, συνδέοντας τις τρεις χώρες όχι μόνο ηλεκτρικά, αλλά και με δεσμούς φιλίας, συνεργασίας και στρατηγικής  συμμαχίας, στοιχεία απαραίτητα για την σημερινή κατάσταση και τις εθνικές προκλήσεις που βιώνουμε από αλαζόνες, θρασείς και επιθετικούς γείτονες.

*Ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.) και ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής

"Κύριε πρόεδρε οι στρατιωτικοί δεν ζήτησαν αυξήσεις"! Επιστολή στον πρωθυπουργό.



Image

“Δεν ζητήσαμε αυξήσεις και η απόφαση του ΣτΕ δεν μιλάει για αυξήσεις”, υπενθυμίζουν στον πρωθυπουργό οι στρατιωτικοί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών. Με μία ακόμη ανοικτή επιστολή τους θέτουν ένα εύλογο ερώτημα. Γιατί η κυβέρνηση ενημερώνει επιλεκτικά τους εκπροσώπους των αστυνομικών αποκλείοντας συστηματικά τους στρατιωτικούς. Αυτό είναι που έχει ενοχλήσει τους στρατιωτικούς .

Η επιστολή προς τον πρωθυπουργό:



ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης
κ. Αντώνη Σαμαρά
Κε Πρόεδρε.
Νωπές, ακόμη, ηχούν στα αυτιά μας οι προεκλογικές υποσχέσεις για αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών στα επίπεδα του 2009, ενώ ήδη είναι πλέον γεγονός, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας, η μερική (50%) συμμόρφωση του Ελληνικού Δημοσίου στην υπ΄ αριθμ. 2173/2014 απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία, και μετά την προσφυγή μας ενώπιόν του, κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών μας από 1-8-2012.

Αν και ουδέποτε κληθήκαμε σε διάλογο, παρά του ότι το ζητήσαμε επανειλημμένως από τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, ως οι βασικοί προσφεύγοντες ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο ίδιος άλλωστε όφειλε να ενημερώσει και εμάς και όχι επιλεκτικά, με την παρούσα επιστολή μας σας διαβεβαιώνουμε απολύτως ότι ουδεμία εξουσιοδότηση δόθηκε, τουλάχιστον, από την Ομοσπονδία μας προς οποιονδήποτε να ομιλεί αντί ημών και εξ ονόματός μας, για τα μέλη μας, εν ενεργεία Έλληνες στρατιωτικούς.

Αναγκαζόμαστε για μια ακόμη φορά να επαναλάβουμε ότι η οποιαδήποτε μερική συμμόρφωση προς απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν γίνεται από εμάς αποδεκτή, ούτε σε βάθος οποιουδήποτε χρόνου, όπως δεν γίνεται αποδεκτή από το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστροφη όμοια ενέργεια οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη. Θα ασκήσουμε κάθε νομικό όπλο μάς παρέχει το Σύνταγμα προς εξασφάλιση των αξιώσεών μας, όπως αυτές οι αξιώσεις παρήχθησαν από την ανωτέρω απόφαση, την οποία οφείλουμε να σεβαστούμε όλοι μας, και θα απαιτήσουμε ό,τι παρανόμως και αντισυνταγματικλως μάς υφαρπάχθηκαν εν μία νυκτί.
Η συγκεκριμένη απόφαση δεν ομιλεί για αυξήσεις στους μισθούς μας, όπως επανειλημμένως τονίζεται από επικοινωνιακούς κύκλους, χάριν εντυπώσεων και κοινωνικού αυτοματισμού, αλλά για παράνομες και αντισυνταγματικές κρατήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο.

Κε Πρόεδρε.
Θα κριθούμε όλοι μας πολύ σύντομα. Ευτυχώς οι Έλληνες στρατιωτικοί έχουμε και καλή μνήμη και καλή κρίση. Η οποιαδήποτε απαξίωση θα επιστραφεί από εκεί που ξεκίνησε, αλλά ο χρόνος δυστυχώς θα είναι μακρύς μέχρι να επουλωθούν τα τραύματα που αυτή δημιούργησε". 

onalert.gr
ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΜΟSKOW TIMES
Τηλεφωνικός "κεραυνός" Β.Πούτιν σε Ρ.Τ.Ερντογάν: "Μην τολμήσεις με Συρία. Θα έχουμε πόλεμο"!


«Μην τολμήσεις παρέμβαση στα εσωτερικά της Συρίας γιατί θα έχουμε πόλεμο», ήταν η σκληρή απάντηση του Βαλντιμίρ Πούτιν στον Ταγίπ Ερντογάν όταν ο Τούρκος πρόεδρος έκανε διερευνητικό τηλεφώνημα στον Ρώσο πρόεδρο για να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Συρία και με την γνωστή τουρκική κουτοπονηριά επιχείρησε να στραφεί κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Με την απάντηση αυτή, πραγματικό «κεραυνό», ο Ρώσος πρόεδρος έβαλε στη θέση του τον Ερντογάν και τον έκανε να σκεφτεί τι θα σήμαινε αν προχωρούσε σε εχθρικές ενέργειες κατά της Συρίας. Νομίζει ο Τούρκος πρόεδρος πώς η Συρία είναι Κυπριακή ΑΟΖ και τον παίρνει να κάνει «τσαμπουκάδες». Μάλλον όμως δεν κατάλαβε καλά.
Σύμφωνα λοιπόν με την αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας «Moscow Times», ο Ερντογάν πραγματοποίησε μία σπάνια κίνηση, παίρνοντας στον τηλέφωνο τον Ρώσο ομόλογό του για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις της κατάστασης στην περιοχή, και ειδικότερα την σύγκρουση που μαίνεται στη Συρία.
Με την σκληρή και την συνήθη πολεμοχαρή ρητορική του, στράφηκε κατά της συριακής κυβέρνησης του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Ο ίδιος φέρεται να είπε στον Ρώσο ομόλογο του, ότι η Τουρκία έχει φθάσει σε ένα σημείο όπου δεν μπορεί πλέον να παραμείνει αδιάφορη, για την «μαζική καταστροφή» στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο αραβική χώρα.
Αλλά, προς μεγάλη έκπληξη του Ερντογάν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε έξαλλος και προειδοποίησε έντονα τον πρόεδρο της Τουρκίας, ότι απαγορεύει οποιαδήποτε παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας.
Διαφορετικά, η Ρωσία θα είναι έτοιμη να εμποδίσει την Τουρκία να εξαπολύσει καταστροφικό  πόλεμο στην περιοχή. Δηλαδή, αυτό που έκανε ο Πούτιν ήταν να απειλήσει ευθέως με πόλεμο τον Ερντογάν που συμπεριφέρεται ως σουλτάνος και πιστεύει πώς μπορεί να παρεμβαίνει κόντρα στα συμφέροντα της Μόσχας.
Σοκαρισμένος ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την «Moscow Times» από την στάση του Ρώσου πρόεδρου, ζήτησε διευκρινήσεις για τις δηλώσεις περί άμεσης απειλής πολέμου για την Τουρκία, στις οποίες ο Βλαντιμίρ Πούτιν του απάντησε: «Κύριε Πρόεδρε, μπορείτε να ερμηνεύσετε  τα λόγια μου όπως θέλετε».
Ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε επίσης στον Ερντογάν τα πικρά γεγονότα και την λανθασμένη και επιθετική πολιτική της Τουρκίας στη συριακή κρίση, η οποία στοίχισε τη ζωή δεκάδων χιλιάδων αθώων αμάχων, καλώντας συγχρόνως τον μεγαλομανή πρόεδρο της Τουρκίας, να μην υποστηρίζει τους τζιχαντιστές τρομοκράτες που δημιούργησαν τα στρατόπεδα εκπαίδευσης στην τουρκική επικράτεια.
Σύμφωνα με τον Ισμέτ Μπαϊρακτάρ, διακεκριμένο καθηγητή Πανεπιστημίου, με εξειδίκευση στην πολιτική και κοινωνική ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της σύγχρονης Τουρκίας, ο Ερντογάν προσπάθησε κατά τη διάρκεια της κλήσης του στο Ρώσο Πρόεδρο  να αποτρέψει με κάποιον τρόπο, την συνεχιζόμενη σημαντική στρατιωτική και πολιτική στήριξη του στο Σύρο Πρόεδρο.
Αλλά όπως φαίνεται η Μόσχα δεν μπορεί να βρει πιο πιστή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση από το καθεστώς του Άσαντ και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν να στραφεί εναντίον του.
Οι δύο χώρες Ρωσία και Τουρκία που γειτονεύουν κατά κάποιο τρόπο στην Μαύρη Θάλασσα, όπως αναφέρει ο Μπαιρακτάρ, διαφέρουν πάρα πολύ όσον αφορά στην προσέγγισή τους στη συριακή σύγκρουση. Η Τουρκία είναι πρόθυμη για την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία, ενώ η Ρωσία παραμένει ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Το μήνυμα λοιπόν Πούτιν στον Ερντογάν δεν γινόταν να είναι πιο σαφές. Καλά θα κάνει δε η ελληνική κυβέρνηση να αξιολογήσει αυτή την κατάσταση και να λάβει υπόψη της πώς η Ρωσία έχει κυρίαρχο ρόλο στη Μέση Ανατολή και στη Μεσόγειο και είναι η μόνη ίσως χώρα που μπορεί να βάλει «φρένο» στην Τουρκία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΕΝΩ ΤΟ ADMIRAL KUSNETSOV ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Μόνιμη ρωσική ναυτική βάση στην Κύπρο; - Στη ατζέντα των συζητήσεων Β.Πούτιν-Ν.Αναστασιάδη στην Μόσχα


Σε επαφές υψηλού επιπέδου βρίσκονται Ρωσία και Κύπρος με την πρώτη να αναζητά μία νέα βάση για το νέο ρωσικό Στόλο της Μεσογείου.
Η Ρωσία και στο πλαίσιο της δημιουργίας μόνιμης ναυτικής βάσης στη Μεσόγειο βρίσκεται σε συνομιλίες με την Κύπρο για την πιθανότητα η βάση αυτή να φιλοξενηθεί στη Μεγαλόνησο αφού όπως έχει ο αρχηγός του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας Alexander Vitko η βάση της Ταρτούς δεν μπορεί να πλέον να εξυπηρετήσει την δύναμη που δραστηριοποιείται σήμερα στη Μεσόγειο αλλά "κάπου στην περιοχή".
Μάλιστα οι ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 20 Οκτωβρίου (την ημέρα παραβίασης της κυπριακής ΑΟΖ από το Barbaros) είχαν ως στόχο να εξετάσουν μεταξύ άλλων την παρουσία του ρωσικού Ναυτικού στη Μεσόγειο, την  διασφάλιση της πρόσβασης στο κανάλι του Σουέζ και από εκεί την επέκταση της ρωσικής παρουσίας στην Μέση Ανατολή.
Το θέμα όπως αναφέρεται πρόκειται να συζητηθεί και στο επικείμενο ταξίδι του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στη Μόσχα το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο ή το αργότερο τον Ιανουάριο του 2015.
Η δημιουργία μιας νέας βάσης στη Μεσόγειο θεωρείται από τη Ρωσία ως πρωταρχικής σημασίας ζήτημα ύστερα από την «απώλεια» της Ταρτούς εξαιτίας των γεγονότων στη Συρία.
Παράλληλα το ρωσικό αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov το οποίο βρίσκεται στη θάλασσα του Μπάρεντς ολοκληρώνει τις δοκιμές του ύστρα από τη γενική επισκευή που ολοκληρώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου στα ναυπηγεία του Sevmash στον Αρχάγγελο.
Το σκάφος πρόκειται να αναχωρήσει σύντομα από τη Βόρεια Θάλασσα με κατευθυνόμενο νότια προς τη Μεσόγειο όπου θα εισέλθει για να πραγματοποιήσει κοινά γυμνάσια με τη δύναμη που προς το παρών δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο.
Η έλευση του Kuznetsov θεωρείται ότι συνδέεται με την κατάσταση όπως έχει δημιουργηθεί στην από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι και την Αίγυπτο και θα είναι μια απάντηση στις συνεχείς ασκήσεις που πραγματοποιεί το ΝΑΤΟ όπως η άσκηση η οποία συνεχίζεται ακόμη Mavi Balina  2014 και με τη συμμετοχή τουρκικών σκαφών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΑΜΕΝΟ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ                               ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΥΣ                                               

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΝΙΜΙΤΣ-ΙΒΑΝΟΦ-ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr
Σε λίγες ημέρες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών θα συνεχιστεί ο Εθνικός ξεπεσμός της Πατρίδος μας, μέσω της συνάντησης που θα έχουν εκεί ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, με τους πρέσβεις της Ελλάδος (Αδαμάντιο Βασιλάκη) και της ΠΓΔΜ (Βάσκο Ναουμόφσκι) για το οριστικό όνομα της γείτονας χώρας. Δηλαδή, θα γίνει άλλο ένα βήμα πριν το οριστικό Βατερλώ της Ελλάδος στην απώλεια – εκχώρηση του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας μας στους γυφτοσκοπιανούς. Θα παιχτεί για άλλη μια φορά η ίδια κακόγουστη και κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση, της οποίας το τέλος όλοι γνωρίζουμε, από ανίκανους ή εθελόδουλους πολιτικούς “ηθοποιούς”. Και θα είναι η οριστική παραχώρηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας.
Είναι πανθομολογούμενο πλέον, στην ελληνική κοινωνία πως η εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας ως οριστική ονομασία του γειτονικού κρατιδίου, συνιστά Εθνική μειοδοσία όλων των κυβερνήσεων της Ελλάδος τις τελευταίες δεκαετίες. Ειδικότερα δε, της σημερινής κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και προσωπικά του ίδιου του Πρωθυπουργού!
Οσονούπω, θα προσπαθήσω στον λίγο χώρο που αναλογεί σε ένα άρθρο, να αιτιολογήσω την παραπάνω αναφορά μου, προσδίδοντας τις τεράστιες ευθύνες που έχουν γι΄ αυτήν την Εθνική τραγωδία, οι Σαμαράς, Βενιζέλος αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Ο σημερινός Πρωθυπουργός, ως Υπουργός Εξωτερικών, δήλωνε στις 2 Απριλίου 1992: «Δε θα αποδεχτώ οποιαδήποτε λύση για το θέμα των Σκοπίων, που θα είχε ως παράγωγο του ονόματος, το Μακεδονία. Η Ελλάδα πρέπει να ασκήσει βέτο, αν οι χώρες της Κοινότητας αποφασίσουν να αναγνωρίσουν τη Δημοκρατία των Σκοπίων υπό οποιοδήποτε όνομα, που θα έφερε παράγωγο του όρου Μακεδονία».
Λίγες ημέρες μετά, κατά το Β΄ Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στις 13 Απριλίου 1992, υπό την προεδρία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο Σαμαράς επεχείρησε να υπαγορεύσει στους πολιτικούς ηγέτες το σχέδιό του, «Επτά σημεία προγράμματος δράσης» το οποίο απερρίφθη από όλους και στη συνέχεια εκδιώχθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Άραγε, θυμάται ο κ. Σαμαράς το πρώτο από αυτά τα επτά σημεία του σχεδίου του; Θα μας επιτρέψει να του το θυμίσουμε εμείς: «Έκδοση ανακοίνωσης από το Συμβούλιο των Πολιτικών αρχηγών, η οποία να προβλέπει κατά τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτο υπό οποιαδήποτε μορφή»!
Ως ευρωβουλευτής της ΝΔ (2004-2007), τον Ιούλιο του 2007 συμμετείχε στην συζήτηση και στην ψηφοφορία της εκθέσεως του Ολλανδού ευρωβουλευτή Έρικ Μέγιερ, μιας εκθέσεως υπέρ των θέσεων των Σκοπίων στην διεκδίκηση του ονόματος του κρατιδίου τους. Σε αυτήν την έκθεση αναγνωριζόταν μεταξύ των άλλων τραγικών, ότι: “κάθε κράτος επιλέγει το όνομά του ελεύθερα”, που σημαίνει ότι τα Σκόπια είχαν πλέον, το δικαίωμα να λέγονται “Μακεδονία”. Στην ψηφοφορία για την ανθελληνική και κατάπτυστη “έκθεση Μέγιερ” ψήφισαν 558 ευρωβουλευτές υπέρ της, μόλις 47 κατά της “εκθέσεως Μέγιερ” και 8 ήταν τα λευκά. Από τους Έλληνες ευρωβουλευτές της ΝΔ, οι 10 (σε αυτούς και ο Κωστής Χατζηδάκης) υπερψήφισαν την “έκθεση Μέγιερ” και ο μόνος που την καταψήφισε ήταν ο Αντώνης Σαμαράς!!! Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (8), οι του ΚΚΕ (3) και ο 1 του ΛΑΟΣ, καταψήφισαν την προδοτική για τα Εθνικά συμφέροντα “έκθεση Μέγιερ”. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης για τον τότε “Συνασπισμό” ψήφισε λευκό!!!
Ωστόσο, 7 χρόνια μετά εγείρονται πολλά ερωτηματικά για την σημερινή στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού! Τι άλλαξε ή τι μεσολάβησε και ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με τον συνεταίρο του στην κυβέρνηση (Ε.Βενιζέλο) ξεπουλούν το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς; Γιατί τον Ιούλιο του 2007, μόνος ευρωβουλευτής της ενδεκαμελούς δύναμης της ΝΔ, ψήφισε κατά της “εκθέσεως Μέγιερ”; Τι ακριβώς διασάλευσε τις “πατριωτικές” αντιστάσεις του Σαμαρά και από κατήγορος έγινε υπερασπιστής και ακρογωνιαίος λίθος αυτής της Προδοσίας;
Και για να μην ξεχνιόμαστε!! Ο κ. Παπαδημούλης, τις ίδιες “ευαισθησίες” θα έχει σαν υπουργός της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ για τα Εθνικά μας θέματα; Θα είναι ρίψασπις της προστασίας των δίκαιων αιτημάτων της Πατρίδος μας, απέναντι στις παράλογες εδαφικές διεκδικήσεις των γειτόνων μας; Θα επιδεικνύει αυτός και η κυβέρνησή του, την τακτική που Πόντιου Πιλάτου;
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Στις 9 Σεπτεμβρίου 2013 την Αθήνα επισκέφτηκε ο Μάθιου Νίμιτς, και συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο του προγραμματισμένου τριήμερου ταξιδιού του σε Ελλάδα και Σκόπια. Ο σκοπός αυτού του ταξιδιού ήταν η συνέχιση των συνομιλιών μεταξύ των δυο κυβερνήσεων προκειμένου να εξευρεθεί μια αποδεκτή λύση του οριστικού ονόματος της γείτονος χώρας (πΓΔΜ). Είναι σε όλους γνωστό πως ο άνθρωπος του Αμερικανοσιωνισμού, είναι υπέρμαχος της διπλής ονομασίας όπου θα εμπεριέχεται το όνομα «Μακεδονία». Στο τραπέζι λοιπόν, αυτής της συνάντησης μεταξύ Νίμιτς-Βενιζέλου, ο κ. Νίμιτς ήταν ανυποχώρητος στη λύση: «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας».
Στις 11 Σεπτεμβρίου 2013, στην ολοκλήρωση του τριήμερου ταξιδιού του σε Αθήνα και Σκόπια, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, από τα Σκόπια δήλωσε στους Σκοπιανούς δημοσιογράφους, κάνοντας ταυτόχρονα και μαθήματα Ιστορίας: «Η Μακεδονία είναι μεγάλη περιοχή η οποία οριοθετήθηκε πριν από 100 χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας ανήκει στην Ελλάδα, συνεπώς πρέπει να υπάρχει ένας προσδιορισμός ώστε να γίνεται σαφής διάκριση. Υπό το πρίσμα αυτό πρότεινα έναν προσδιορισμό. Η ελληνική πλευρά έχει τη θέση σχετικά με το που πρέπει να τεθεί ο προσδιορισμός, ενώ η εδώ κυβέρνηση έχει διαφορετική άποψη επ΄ αυτού. Πρόκειται για μια ουσιαστική διαφορά. Το θετικό είναι ότι συζητάμε με τα δυο μέρη για ένα όνομα το οποίο θα περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία”, όμως υπάρχει διαφορά σχετικά με το που πρέπει να τεθεί ο προσδιορισμός».
Στις 27 Σεπτεμβρίου 2014, στην ομιλία του στον ΟΗΕ στην 69η σύνοδό του, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, χωρίς ίχνος ντροπής είπε όσα προφανώς, τον υποχρέωσαν να πει, “πουλώντας” οριστικά το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς: “Στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η Ελλάδα σέβεται πλήρως τη διαδικασία που κατευθύνεται από τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, μέσω του προσωπικού απεσταλμένου του, Μάθιου Νίμιτς, και πάντα συμμετέχει εποικοδομητικά και με καλή θέληση. Η Ελλάδα έχει λάβει πολύ σημαντικά βήματα μέχρι σήμερα. Περιμένουμε αντίστοιχα στάδια και από την άλλη πλευρά. Προτείνουμε μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη
ονομασία [με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη Μακεδονία] για όλες τις χρήσεις και σκοπούς – erga omnes (σημ. έναντι όλων)”.
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Επειδή κάποιοι έχουν κοντή μνήμη, και πλασάρουν την κ. Μπακογιάννη ως ένα Εθνικό κεφάλαιο της επόμενης ημέρας για την Πατρίδα μας, θα τους θυμίσω πως την εποχή που ψηφίστηκε στην ευρωβουλή η “έκθεση Μέγιερ”, η κ. Μπακογιάννη ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή. Η οποία θριαμβολογούσε λέγοντας “πετύχαμε αυτά που θέλαμε”. Καθώς επίσης, δήλωνε: “πρόκειται για θετικό αποτέλεσμα συλλογικής και συντονισμένης προσπάθειας των ελλήνων ευρωβουλευτών, που είχαν την αμέριστη βοήθεια και στήριξη του υπουργείου Εξωτερικών”. Δηλαδή, πανηγύριζε γιατί ένα υπερ-προδοτικό ψήφισμα, με ορισμένες τροποποιήσεις που δέχτηκε, κατέληξε να είναι ένα προδοτικό ψήφισμα!!
Συμπερασματικά, επί της ουσίας και τότε και σήμερα, οι κυβερνήσεις της ΝΔ συμφωνούσαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην σύνθετη ονομασία των Σκοπίων. Πάντως, τους ξεφεύγει το εξής πολύ σημαντικό! Εάν και εφ΄ όσον επικρατήσει τελικά η ονομασία: «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας» ή «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ή όποια άλλη ονομασία που θα εμπεριέχει το «Μακεδονία», τότε σε μικρό χρονικό διάστημα παντού θα γίνεται αναφορά για το κράτος της «Μακεδονίας», για τους «Μακεδόνες», για τη «Μακεδονική γλώσσα». Και αυτή η εξέλιξη θα είναι μια τεράστια ήττα της εξωτερικής μας πολιτικής, από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αυτή η ήττα θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και για άλλες Εθνικές τραγωδίες. Θα είναι όμως, μια εξ΄ ίσου τεράστια διπλωματική νίκη ενός μικρού κρατιδίου, το οποίο οικονομικά στηρίζεται όλα αυτά τα χρόνια ύπαρξής του, στα ελληνικά κεφάλαια, Ελλήνων επιχειρηματιών.

To Συντονιστικό των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξκων στον ΥΠΕΘΑ

1. Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων ΑποστράτωνΑξιωματικών συναντήθηκε σήμερα την μεσημέρι με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο. Νίκο Δένδια, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού.
2. Το Συντονιστικό συνεχάρη τον Υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε. Επίσης τον ευχαρίστησε για την άμεση πρόσκληση για συνάντηση  και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία.
3. Παρουσιάσθηκαν αναλυτικά τα ακόλουθα θέματα που απασχολούντους αποστράτους και τις Ενώσεις τους, σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις των Ενώσεων:

α. Αποφάσεις του ΣτΕ. Ειδικότερα έγινε μνεία στις άδικες και εξοντωτικές περικοπές που έγιναν από το 2010 μέχρι σήμερα στους αποστράτους, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν τις μικρότερες συντάξεις και τονίστηκε η απαίτησή μας για πλήρη αναπροσαρμογή των συντάξεων στις συνταξιοδοτικές πράξεις της 31-07-2012 και η επιστροφή των προκυπτόντων αναδρομικών, όπως προβλέπει η υπ. αριθ. 2192/14  απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ.
β. Κατάργηση συνταξιοδοτικών περικοπών με ηλικιακά κριτήρια.
γ. Επαναπροσδιορισμός του επιδόματος θέσης ευθύνης Ταξιάρχων και αντιστοίχων στα 190 ευρώ από 133 ευρώ που είναι τώρα που έχει ως αποτέλεσμα ο Συνταγματάρχης να λαμβάνει μεγαλύτερο επίδομα από τον Ταξίαρχο.
δ. Το μέλλον των τριών Μ.Τ.
ε. Καθιέρωση Ημέρας του Αποστράτου/Βετεράνου
στ. Παραθερισμός
ζ. Επανάληψη της εκπομπής «Αρετή και Τόλμη»
η. Να σταματήσει ο απαράδεκτος χαρακτηρισμός των στελεχών των Ε.Δ. ως ενστόλων
θ. Συμμετοχή των Ενώσεων Αποστράτων σε Διοικητικά Συμβούλια και επιτροπές που τους αφορούν, κατόπιν προτάσεων των Ενώσεων.
ι. Αναθεώρηση του Συντάγματος
ια. Αναγνώριση Ν. Διπλωμάτων και Ν. Φυλλαδίων
ιβ. Πρόσκληση των Ενώσεων στην παρακολούθηση της τελικής φάσης των διακλαδικών ασκήσεων.
4. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και επειδή ήταν ενημερωτική, λόγω της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων του, ο κος Υπουργός δεν έλαβε θέση στα ανωτέρω, θα τα εξετάσει και υποσχέθηκε οτι θα συναντηθεί εκ νέου με το Συντονιστικό.

Σαφώς ευνοϊμένοι οι ένστολοι...


Η εισηγητική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία για την αναδρομική αναπροσαρμογή των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από 1/8/2012 αποτελεί μνημείο μνημονιακής τύφλωσης, φτάνοντας στο σημείο να γράφει ότι οι ένστολοι είναι σαφώς σε ευνοϊκότερη οικονομική θέση συγκριτικά με το λοιπό προσωπικό του Δημοσίου Τομέα. Και αυτό για να δικαιολογήσει την κατά το ήμισυ συμμόρφωση του Υπουργείου Οικονομικών στις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, ενώ το ίδιο το ΣτΕ ζήτησε πλήρη αποκατάσταση ακριβώς για το λόγο ότι αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία και άρα πρέπει να αμείβονται πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο δημόσιο υπάλληλο.


Η ευκολία με την οποία χαρακτηρίζει προνομιούχους τους ένστολους, δεν προξενεί εντύπωση. Τους εμφανίζει με μέσες σταθμισμένες τακτικές αποδοχές 1.825 ευρώ περίπου έναντι των 1.550 ευρώ εκείνων που αμείβονται με το ενιαίο μισθολόγιο (15% μεσοσταθμική διαφορά) και αναφέρει ότι η ποσοστιαία μείωση των τακτικών αποδοχών λόγω του Ν.4093/12 ανήλθε μεσοσταθμικά σε 6,9% ενώ για τα ειδικά μισθολόγια η όμοια μείωση ήταν 20,5%! Κρύβει όμως ότι με προγενέστερες μειώσεις είχαν υποστεί άλλες ζημίες και φυσικά όλη τη λαίλαπα των μνημονίων όπως ολόκληρος ο πληθυσμός, όπως ρητά αναφέρεται στις αποφάσεις του ΣτΕ προκειμένου να ληφθεί  υπόψη η δεινή οικονομική τους κατάσταση. Η εισηγητικής εκθέσει επιμένει όμως ότι οι ένστολοι είναι ευνοϊμένοι διότι έπαυσε η αναστολή ισχύος των μισθολογικών ωριμάνσεων (επιπλέον δαπάνη 50 εκ ευρώ), ενώ 75.428 στελέχη ΕΔ – ΣΑ, δηλαδή το 50% των εν ενεργεία στελεχών, εισέπραξαν εφάπαξ το ποσό των 500 ευρώ (δαπάνη 36 εκ. ευρώ).

Αφού λοιπόν παραθέτει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς την τρόικα, σημειώνει ότι οποιαδήποτε άλλη ενίσχυση των μισθών και των συντάξεών τους συνιστά απειλή για την οικονομία διότι θα επιφέρει δημοσιονομικό εκτροχιασμό, διακινδύνευση της ροής χρηματοδότησης της χώρας, αμφιβολίες στις αγορές και διάφορα άλλα. Σημειώνει επίσης ότι σε περίπτωση επαναφοράς των αποδοχών στα προ του Αυγούστου του  2012 επίπεδα δεν θα ήταν εφικτή η επίτευξη πλεονασμάτων, η λήψη μέτρων ανακούφισης μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, η μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 30% κλπ. Εν ολίγοις η εισηγητική έκθεση αναφέρει ότι αν η κυβέρνηση έδινε μεγαλύτερα ποσά στους ένστολους, αυτό θα ανέκοπτε τη συνεχιζόμενη αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας!

Συνολικά, υπολογίζει τη δαπάνη της τυχόν χορήγησης των αναδρομικών διαφορών αποδοχών και συντάξεων στα 695,2 εκατ. ευρώ για τα στελέχη ΕΔ –ΣΑ για το διάστημα από 1.8.12 έως 30.6.14 και σημειώνει περαιτέρω ότι ακόμα και για το 2015 έχει εκτιμηθεί ότι οι στόχοι του προγράμματος οικονομικής πολιτικής επιτυγχάνονται απολύτως οριακά. Και το ερώτημα είναι αν κινδυνολογεί σκοπίμως για να προκαλέσει κοινωνικό αυτοματισμό και δυσφορία της κοινωνίας κατά των ενστόλων ή όντως έτσι είναι οπότε προς τι οι πανηγυρισμοί και οι αερολογίες του πρωθυπουργού περί εξόδου από τα μνημόνια;

Η έκθεση καταλήγει με τα διαθέσιμα επομένως κονδύλια που αποτελούν το 50% των αναδρομικών οφειλών από 1/8/12 έως 30/6/14 σε βάθος τριετίας, δηλαδή 414,7 εκατ. ευρώ αρχής γενομένης από το 2015. (138,2 εκ. ευρώ για έκαστο έτος μαζί με δικαστικούς). Ειδικά για τις διαφορές μισθών και συντάξεων από 1/7/12 έως 31/12 2014 θα χορηγηθούν 91.4 εκ. ευρώ εντός του 2014 για τα στελέχη ΕΔ –ΣΑ. Για δε τις τρέχουσες αποδοχές, επιμένει επίσης ότι η μερική αποκατάσταση είναι επιβεβλημένη διότι τυχόν συνολική αποκατάσταση θα προκαλούσε ετήσια μόνιμη επιβάρυνση 182,8 εκ. ευρώ για το 2014 και 365,6 εκατ. ευρώ για το 2015 και καθένα από τα επόμενα έτη.

Κατά συνέπεια θα προέκυπτε ανάγκη για επιβολή μόνιμων ισόποσων επιπρόσθετων μέτρων, που θα επιβάρυναν την ελληνική κοινωνία και θα έπλητταν τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας. Δηλαδή, τα σπασμένα να τα πληρώσουν για άλλη μια φορά τα κορόιδα, διότι το να πεις ΟΧΙ στους τροϊκανούς συνιστά αμαρτία...

Με τα κομπιουτεράκια ανά χείρας υπολογίζουν το εύρος της ...δικαίωσης



Ο δικαστικός αγώνας είναι μονόδρομος για τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, αντί να παραδεχθεί τα λάθη της και να πει στην τρόικα «ΟΧΙ, ως εδώ με τις περικοπές διότι βάλλεται και το αξιόμαχό τους πλέον», προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι, υποστηρίζοντας ότι το αξιόμαχο διασφαλίζεται ακόμα και με τη μερική αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών και των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας.
Αντίθετη θέση έχουν βέβαια οι εκπρόσωποί τους, όπως προκύπτει και από τις σημερινές ανακοινώσεις των Ομοσπονδιών τους. Όλοι, μηδέ των «θεσμικών» ενώσεων των αποστράτων των ΕΔ, συμπίπτουν στην δικαστική διεκδίκηση των υπολοίπων ποσών, ενώ καθ’ ένας ανάλογα με την τακτική που ακολουθεί, σχεδιάζει τις επόμενες ενέργειές του.


Οι Ομοσπονδίες των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών εμφανίζονται να αναμένουν μια ακόμα κίνηση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κατά τη συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας που κατατέθηκε χθες. Του ζητούν να αποδεχτεί «τη σύντμηση της καταβολής των αναδρομικών στον ένα χρόνο έως 1.000 ευρώ και στα δυο χρόνια έως 2.000 ευρώ, ως ελάχιστη ένδειξη κατανόησης της απόστασης που χωρίζει το διατακτικό των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. από την προωθούμενη ρύθμιση», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζουν ακόμα στα μέλη τους ότι στις 28/11/2014 θα επανεξεταστεί από την Τριμελή Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας το κατά πόσο η ρύθμιση του υπουργείου συνιστά πλήρη συμμόρφωση με τις εν λόγω αποφάσεις. «Είναι αυτονόητο επομένως ότι τελούμε εν αναμονή για περαιτέρω κινήσεις μας. Όσον αφορά την διεκδίκηση του υπολοίπου ποσού των αναδρομικών, όπως αυτό θα προκύπτει εξατομικευμένα, μετά την ψήφιση της τροπολογίας, καλούμε και τους συναδέλφους μέσω των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών τους να προβούν στις δέουσες ενέργειες».

Πιο επιθετική ήταν η κίνηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία απέστειλε νέα δημόσια επιστολή στον πρωθυπουργό, δηλώνοντας: «Θα κριθούμε όλοι μας πολύ σύντομα. Ευτυχώς οι Έλληνες στρατιωτικοί έχουμε και καλή μνήμη και καλή κρίση. Η οποιαδήποτε απαξίωση θα επιστραφεί από εκεί που ξεκίνησε, αλλά ο χρόνος δυστυχώς θα είναι μακρύς μέχρι να επουλωθούν τα τραύματα που αυτή δημιούργησε». Του υπενθυμίζουν μάλιστα ότι ακόμα ηχούν στα αυτιά τους οι προεκλογικές υποσχέσεις για αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών στα επίπεδα του 2009 και  ότι  ουδέποτε κλήθηκαν σε διάλογο «Παρά του ότι το ζητήσαμε επανειλημμένως από τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, ως οι βασικοί προσφεύγοντες ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο ίδιος άλλωστε όφειλε να ενημερώσει και εμάς και όχι επιλεκτικά, με την παρούσα επιστολή μας σας διαβεβαιώνουμε απολύτως ότι ουδεμία εξουσιοδότηση δόθηκε, τουλάχιστον, από την Ομοσπονδία μας προς οποιονδήποτε να ομιλεί αντί ημών και εξ ονόματός μας, για τα μέλη μας, εν ενεργεία Έλληνες στρατιωτικούς».

Όλα αυτά έχουν τη σημασία τους φυσικά, αν και όλα κρίνονται με τους όρους της πραγματικής οικονομίας, εκεί όπου ο χρόνος μετρά δυσανάλογα για όλους μας. Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αντί να οπλίσει τους ένστολους με δύναμη και θάρρος, τους βάζει να τρέχουν στα δικηγορικά γραφεία με κομπιουτεράκια ανά χείρας για να υπολογίσουν το εύρος της ...δικαίωσης.

ΠΗΓΗ: POASY.GR POES.GR

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ