}

19 Νοεμβρίου, 2014

Μύρισε “μπαρούτι” στη Μεσόγειο - Πολεμικά πλοία “κολλητά” στην Τουρκία στέλνουν Ρώσοι και Κινέζοι!

Moskva

Ασκήσεις ετοιμότητας”… “Δοκιμές”… και ταξίδια…. με πολεμικά πλοία. Κάτι βρωμάει εδώ πέρα… 
Ρωσία και Κίνα «κατεβάζουν» πολεμικά πλοία τους στην ανατολική Μεσόγειο για κοινές ναυτικές ασκήσεις κόντρα στην Τουρκία και στις μεγαλεπήβολες επιδιώξεις της. 

Η ενέργεια αυτή χαρακτηρίζεται πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς οι δύο μεγάλες δυνάμεις δείχνουν ενδιαφέρον για την περιοχή και αναμένεται να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξη τους στην Κύπρο που απειλείται από την Άγκυρα. Το έχουν κάνει ήδη σε διπλωματικό επίπεδο το κάνουν τώρα και σε στρατιωτικό, σύμφωνα με άρθρο ειδησιογραφικού πόρταλ.

Την απόφαση για ναυτικές ασκήσεις μεταξύ των Ναυτικών της Ρωσίας και της Κίνας στην ανατολική Μεσόγειο και τον Ειρηνικό τους πρώτους μήνες του 2015 ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κινέζο ομόλογο του Chang Wanquan «Σκοπεύουμε να κάνουμε τις επόμενες κοινές ναυτικές ασκήσεις, πιθανότατα την ερχόμενη άνοιξη στη Μεσόγειο θάλασσα, ενώ προγραμματίζεται και ένα τμήμα αυτών να διεξαχθεί στον Ειρηνικό», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας θυμίζοντας πώς τελευταία έχει αναπτυχθεί σημαντικά η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών και με άλλες κοινές ασκήσεις.


«Έχει διαφανεί πώς η κινεζική στρατιωτική εκπαίδευση είναι στα υψηλότατα επίπεδα. Τέτοιου είδους λοιπόν εκπαιδευτικές δραστηριότητας, σαν αυτές που προγραμματίζονται είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ανταλλαγή εμπειριών», τόνισε ο Σεργκέι Σοιγκού.

Σημειώνεται πώς η Ρωσία προμηθεύει με σημαντικά οπλικά συστήματα την Κίνα, μεταξύ των οποίων τα μαχητικά Su-27 και τα αντιαεροπορικά συστήματα Tor-M1 και S-300. 

Οι κοινές ασκήσεις στη Μεσόγειο δεν είναι καθ’ όλου τυχαίες. Ρωσία και Κίνα θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στις ΗΠΑ πώς είναι παρούσες στη συγκεκριμένο περιοχή και δεν πρόκειται να ανεχτούν παιχνίδια σε βάρος των συμφερόντων τους (π.χ. Συρία).

Το μήνυμα έχει αποδέκτη σαφώς και την Τουρκία που θέλει να το παίξει περιφερειακή υπερδύναμη και απεργάζεται σχέδια εισβολής στη Συρία και απειλεί την Κύπρο στέλνοντας πολεμικά πλοία εντός της ΑΟΖ της διατυπώνοντας casus belli για τις έρευνες υδρογονανθράκων. Σημειώνεται πώς ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προσκαλέσει τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στη Μόσχα για συνομιλίες (ένα ταξίδι που αναμένεται να γίνει στις αρχές του έτους) και μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η μεταστάθμευση ρωσικών πλοίων και αεροσκαφών στην Κύπρο. Πριν από μερικές ημέρες δε Μόσχα και Πεκίνο έστειλαν δια των πρεσβευτών τους στη Λευκωσία μήνυμα στήριξης στην Κύπρο σημειώνοντας ότι μπορεί να ασκεί χωρίς εμπόδια τα αναφαίρετα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ο Ρώσος πρέσβης στη Λευκωσία, Στανισλάβ Οσάντσι, με οδηγίες από το Κρεμλίνο, μετέφερε στην κυβέρνηση της Κύπρου τη διαβεβαίωση ότι υποστηρίζει τη θέση αρχών για το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, ενώ η πρεσβεία της Κίνας με ρηματική διακοίνωση της, εξέφρασε την υποστήριξή της στην εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και το δικαίωμά της να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, όπως και το δικαίωμα στη διενέργεια ερευνών.

Φαίνεται λοιπόν πώς η Κύπρος πέραν του ότι έχει μαζί το διεθνές δίκαιο στην προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων τα οποία παραβιάζονται κατάφορα από την Τουρκία, αποκτά και την έμπρακτη στήριξη δύο μεγάλων δυνάμεων για να συνεχίσει τις έρευνες και της εξόρυξη των υδρογονανθράκων. 

Στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος κάνουν Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Τουρκία όταν η Άγκυρα προκαλεί συνεχώς στο Αιγαίο και έχει εισβάλει στην Κυπριακή ΑΟΖ.
πηγη
PHOTOS-Tourists vote for the return of Parthenon Marbles in Athens airport 


A new interactive platform was set up on Wednesday in the arrival and departure lounges of Athens” International Airport, urging tourists to vote for or against the return of the Parthenon Marbles to Greece.


Visitors are presented with a touch screen that asks them to drag and drop the western pediment of the Parthenon and the sixth Caryatid – both of which are currently displayed at the British Museum – to its original location.







Source: ANA-MPA /en.enikos.gr

ΟΛΑ ΕΔΩ- Ποιοι είναι οι δύο υποψήφιοι για την Προεδρία;



proedriko megaroΔύο ονόματα υποψήφιων για την Προεδρία της Δημοκρατίας εμφανίστηκαν τις τελευταίες ώρες,
ενώ φουντώνουν οι διεργασίες για την εκλογή του πρώτου πολίτη της χώρας νωρίτερα από την αρχική σχεδίαση της κυβέρνησης.
Είναι τα ονόματα: Βασίλης Σκουρής και Νικηφόρος Διαμαντούρος.
Ο κ. Βασίλης Σκουρής είναι καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και από το 2003 είναι Πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με έδρα το Λουξεμβούργο Διετέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών δύο φορές, το 1989 και το 1996. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Νικηφόρος Διαμαντούρος πρόσφατα εξελέγη Ακαδημαϊκός και ήταν ο πρώτος Συνήγορος του Πολίτη το 1998. Από το 2003 μέχρι το 2013 ήταν Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής.
Και οι δύο εμφανίζονται να έχουν επιλεγεί για να είναι μεταξύ των υποψηφίων που συζητούν ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να διαμορφώσουν την τελική πρόταση τους για το πρόσωπο που θα επιλέξουν οι βουλευτές για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Είναι μη πολιτικά πρόσωπα τα οποία όμως κινούνται στις παρυφές της πολιτικής λειτουργίας με γνώσεις ώστε να διαχειριστούν θέματα αρμοδιότητας της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Επίσης πλεονέκτημα τους είναι ότι έχουν μεγάλη πείρα σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου είναι και αρκετά γνωστοί.
Πηγή: usay.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ! Για τέτοιες μεταρρυθμίσεις μιλάμε..

Posted by olympiada στο Νοεμβρίου 19, 2014

ΚΟΜΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑΧειμερινός μποναμάς για τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την καταβολή του τρίτου μέρους της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης για «ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα οικονομικού έτους 2014». Το ποσό:

2.000.000 ευρώ, προκειμένου να δοθούν στα Ιδρύματα που διαθέτουν τα κόμματα για συνέδρια κλπ. « Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους δύο  εκατομμυριών  Ευρώ ( 2.000.000,00€) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του Προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εσωτερικών, Ειδικός φορέας 07-  130. – Κ.Α.Ε 2595- οικ. έτους 2014 για “καταβολή γ” μέρους της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης και της οικονομικής ενίσχυσης για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα οικονομικού έτους 2014» αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο που ανέβηκε στη Δι@υγεια.

Γερμανόφιλοι Έλληνες;Επιχειρούν να επιβάλουν νέο σύνδρομο Στοκχόλμης! 


Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς 

Προκαλεί ανάμικτα αισθήματα οργής και αηδίας η όψιμη γερμανοφιλία που κάποιοι επιχειρούν να επιβάλουν στην ελληνική κοινωνία, καλλιεργώντας ένα νέο συλλογικό σύνδρομο Στοκχόλμης.

Σύμφωνα με τον Σουηδό ψυχίατρο Nils Bejerot που καθιέρωσε τον όρο, ένας «όμηρος», π.χ. ληστείας, αναπτύσσει μηχανισμούς άμυνας που βασίζονται (συνήθως ασυνείδητα) στην ιδέα ότι ο εγκληματίας δεν θα τον βλάψει, εάν αυτός είναι συνεργάσιμος. Ο αιχμάλωτος προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια του εγκληματία με σχεδόν παιδαριώδη τρόπο και αντιλαμβάνεται τις προσπάθειες όσων επιδιώκουν να τον σώσουν ως ενέργειες που πιθανώς θα τον βλάψουν, αντί να πετύχουν την απελευθέρωσή του.

Ειδικότερα, η μακροχρόνια ομηρία, ιδιαίτερα σε πολιτικές ή ιδεολογικές καταστάσεις, ωθεί τον αιχμάλωτο να εξοικειωθεί με τις απόψεις του εγκληματία και την ιστορία των αδικημάτων του κατά της Αρχής.
Στην Ελλάδα, λοιπόν, κάποιοι φαίνεται ότι αρχίζουν και εξοικειώνονται με τα εγκλήματα των Γερμανών κατά της ανθρωπότητας. Και τα παλαιότερα και τα σύγχρονα.

Αλλιώς, δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί η αναγόρευση του γερμανού καθηγητη Χάινς Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, την ώρα που ο ίδιος σε βιβλίο του για την Μάχη της Κρήτης προσπαθεί να εξωραΐσει τις ναζιστικές θηριωδίες, προβάλλοντας τον ηρωικό ανταρτοπόλεμο του τοπικού πληθυσμού ως «βρώμικο και κτηνώδη»!

Το βιβλίο του Ρίχτερ είναι και ιστορικά «αιρετικό», καθώς, εις πείσμα όλων των έως τώρα μαρτυριών, ισχυρίζεται ότι αποτελεί μύθο ότι η Μάχη της Κρήτης καθυστέρησε τη ναζιστική επίθεση κατά της ΕΣΣΔ!
Το γεγονός επισημαίνει με δημόσια επιστολή του ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης, ζητώντας την ακύρωση της προγραμματισμένης για σήμερα «βράβευσης».

Την ίδια ώρα, αντιθέτως, ο σημερινός αρχηγός ΓΕΕΘΑ θεώρησε σκόπιμο να καταθέσει στεφάνι στο γερμανικό νεκροταφείο του Διονύσου, τιμώντας τη γερμανική «ημέρα πένθους».
Ασφαλώς και οι νεκροί των πολέμων πρέπει να τιμώνται, ανεξαρτήτως προέλευσης. Δεν θυμάμαι ποτέ όμως Γερμανό στρατιωτικό να συμμετείχε σε εκδηλώσεις πένθους για τα θύματα της Κατοχής.

Κακά τα ψέματα, οι αμετανόητοι Γερμανοί βαρύνονται με πολλές αμαρτίες.
Είναι αυτοί που αιματοκύλισαν δύο φορές τον πλανήτη χωρίς να ζητήσουν συγχώρεση και είναι αυτοί που σήμερα επιχειρούν να ποδηγετήσουν την Ευρώπη χωρίς ίχνος μεταμέλειας για το βαρύ παρελθόν τους.

Στην περίπτωση της Ελλάδας είναι οι σύγχρονοι οικονομικοί δυνάστες μας, κυρίως όμως είναι οι εκμαυλιστές μιάς ολόκληρης τάξης πολιτικών που «λαδώθηκαν» με μίζες.
Η ταύτιση μαζί τους δεν μπορεί να προτάσσεται ως… εθνικός μονόδρομος, παρά μόνο από ψυχικά διαταραγμένους!

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»

Σχόλιο Ιστολογίου: Βλέπω ο ΑΓΕΕΘΑ έχει προσαρμοστεί πλήρως στο νέο του ρόλο στον στρατό της ΕΕ πριν ακόμη αναλάβει την θέση. Μήπως θα συμμετάσχει με κατάθεση στεφάνου στο Τουρκικό και το Βουλγαρικό νεκροταφείο τιμώντας την αντίστοιχη ημέρα πένθους για τα θύματα των Βαλκανικών πολέμων; 

Η υπόθεση «Σύνορα» στα Χέρια Του… Ο Στρατός Υψώνει το Ανάστημά του στην Ακριτική Ελλάδα…




Στην κοινωνία των ακριτικών περιοχών της Ελλάδας οι κάτοικοι νιώθουν δικούς τους ανθρώπους το στρατό και όχι τα στελέχη της κυβέρνησης ή πολιτικά κόμματα . Από αυτούς έχουν χορτάσει υποσχέσεις και καμώματα. Πολλές φορές μάλιστα ειδικά στις περιοχές κοντά στην Τουρκία οι πολίτες των ακριτικών περιοχών, νιώθουν ξεχασμένοι από το κέντρο αλλά ασφαλείς από το στρατό που φαίνεται να έχει πάρει πια για τα καλά την υπόθεση «σύνορα» στα χέρια του.
Οχυρώνουν τη συνοριακή μας γραμμή δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό για να δείξουν στους απέναντι ότι ο Ελληνικός στρατός δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερη σκέψη όσον αφορά την επιθυμία να βάλουν το ποδάρι τους στο ελληνικό χώμα ή στα ελληνικά ύδατα. Έχουν πάρει την ηγεσία στα χέρια τους , αποφασίζουν για τις κινήσεις τους και την προστασία των εδαφών χωρίς άδειες και επισημότητες.
«Το παρελθόν των διπλωματικών συζητήσεων και κινήσεων από κυβερνητικά στελέχη, σε θέματα στρατιωτικά, έδειξε ότι έγιναν λάθη τραγικά . Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουμε δυναμική αξιοπιστία και να νιώσουμε οι υποτακτικοί μιας σκληρής στρατιωτικής στάσης των απέναντι. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αποφάσεις και οι εντολές του υπουργείου σε στρατηγούς για τις κινήσεις τους ,τους έφεραν ένα βήμα πριν την παραίτηση ενώ κάποιους τους έφτασαν στην παραίτηση», μας αποκαλύπτει στρατιωτικό στέλεχος .
Νευραλγικές στρατιωτικές θέσεις εγκαταλείφτηκαν αφού οι ικανοί στρατηγοί και διοικητές δεν άντεχαν τις αστείες εντολές που έφερναν σε κίνδυνο την χώρα.
Τον τελευταίο καιρό όμως ο στρατός ξύπνησε και δεν ακολουθεί σε πολλές περιπτώσεις πια το τι λέει το υπουργείο . Σε άλλες περιπτώσεις μάλιστα δεν ρωτάνε το υπουργείο αλλά λειτουργούν μόνοι τους και είναι έτοιμοι να αντιδράσουν μόνοι τους για να μην αφήσουν να γίνουν λάθη όπως αυτά του παρελθόντος.
Ο Στρατός Υψώνει το Ανάστημά του στην Ακριτική Ελλάδα1
Ίσως το παράδειγμα του Καστελόριζου να είναι ένα από τα πιο τρανταχτά στο οποίο μέχρι πρόσφατα οι φαντάροι ήταν μετρημένοι . Τώρα όμως μετά από χειρισμούς των άξιων στρατιωτικών οι λίγοι έγιναν πολλοί , έγιναν τάγμα , οχύρωσαν το Καστελόριζο και δεν άφησαν κανένα τρωτό σημείο. Ακόμη και οι Τούρκοι δουλέμποροι κατάλαβαν ότι στο Καστελόριζο δεν υπάρχει γι αυτούς πρόσφορο έδαφος να οδηγήσουν τους λαθρομετανάστες τους οπότε δεν πλησιάζουν .
Ο στρατός στο συγκεκριμένο νησί όμως εκτός από ασφάλεια στους κατοίκους παρέχει και κοινωνικό έργο. Προσφέρει στο ιατρείο στο φαρμακείο , μεταφέρει νερό για τους κατοίκους, φροντίζει για την μεταφορά των ασθενών όταν αυτό χρειάζεται. Η παρουσία του στρατού στο νησί είναι ουσιαστική . Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα ακριτικά σημεία της Ελλάδας . Ο στρατός που ως τώρα φαινόταν να επιβιώνει υπό την σκιά εντολών λιγόψυχων και κακών διπλωματών ξεπετάχτηκε για να καταφέρει να κρατήσει την χώρα μακριά από την κακόβουλη κτητικότητα εχθρικών κινήσεων χωρίς εντολές άνωθεν αλλά με την παληκαριά τους.

ΠΗΓΗ

Δεν θα αφήσουμε κανέναν, να καπηλευτεί την ψήφο των στρατιωτικών

Σύμφωνα με κάποια Μ.Μ.Ε. έχουμε μπει εδώ και καιρό σε μια μακρά προεκλογική περίοδο. Έτσι τα κόμματα έχουν βγει παγανιά προς άγρα ψήφων. Σε αυτό τους το ψάρεμα δεν ήταν δυνατόν να μη ρίξουν τα δίχτυα τους και προς τους Στρατιωτικούς. Ειδικά δε τον τελευταίο καιρό που οι Στρατιωτικοί και οι Ενώσεις τους έχουν δείξει ότι είναι ενωμένοι… και όχι δεδομένοι κανενός, όλα τα κόμματα πιστεύουν ότι μπορούν να εισχωρήσουν στις τάξεις τους και να κερδίσουν την ψήφο τους. Άλλωστε δεν μιλάμε και για λίγες ψήφους.

Παλαιότερα η διείσδυση των κομμάτων στις τάξεις των Στρατιωτικών ήταν σχεδόν αδύνατη. Αυτό φαίνεται πως τώρα με τις Ενώσεις έγινε κάπως πιο εύκολο. Οι Στρατιωτικοί έχουν πλέον τη δυνατότητα συλλογικής έκφρασης αλλά κυρίως διαθέτουν πρόσωπα ανάμεσα τους με μεγάλη αναγνωρισιμότητα, με σημαντική δημοφιλία και ιδιαίτερη προβολή από τα Μ.Μ.Ε. Αυτά ακριβώς τα πρόσωπα είναι τα καταλληλότερα για να βάλουν τον κομματισμό στις τάξεις των Στρατιωτικών. Βέβαια, παράλληλα θέλουν να εκμεταλλευτούν και να πετύχουν την προσωπική, πολιτική τους ανάδειξη, αλλά και να εξαργυρώσουν με αυτό τον τρόπο, τον έως τώρα πετυχημένο συνδικαλιστικό τους αγώνα.


Κάποτε, κάποιος από αυτούς που αναφέρομαι, μου είχε πει πως το να έχει κάποιος άνθρωπος πολιτικές φιλοδοξίες, πολύ δε περισσότερο ένας συνδικαλιστής, δεν είναι πρωτότυπο. Συμφώνησα μαζί του, αλλά μόνο ως προς τους συνδικαλιστές άλλων επαγγελμάτων. Τις Ενώσεις Στρατιωτικών και την Ομοσπονδία τους, δεν μπορείς να τις εντάξεις στην ευρύτερη συνδικαλιστική έννοια. Ο Στρατιωτικός είναι και πρέπει να παραμείνει κάτι διαφορετικό. Αυτό όμως πρέπει να το καταλάβουν πρωτίστως αυτοί που έχουν αρχίσει να βλέπουν το πράγμα διαφορετικά και θεωρούν τους συναδέλφους σαν δικό τους “ακίνητο”.
Δεν αντιλέγω ότι κάποιοι μπορεί να έχουν κάνει πολύ μεγάλο αγώνα. Δεν μηδενίζω το πόσο πάλεψαν κάποιοι ώστε να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα. Το να πιστεύουν όμως ότι κρατάνε στη χούφτα τους ή έχουν εγκλωβισμένους τους Στρατιωτικούς στις δικές τους δεξαμενές, είναι ένας αλαζονικός τρόπος σκέψης, που βλέπει αυτούς που τους ανέδειξαν και τώρα τους πιστεύουν, ως ψηφοθηράματα. Αυτά τα ψηφοθηράματα τα θεωρούν πια δικό τους προσωπικό «στρατό» και με αυτόν στο χέρι, διαπραγματεύονται με κόμματα, πιθανόν ανταλλάσσοντας τον με μια μελλοντική βουλευτική ή κυβερνητική θέση.
Δεν πρέπει να ξεχνούν κάποιοι, ότι η δύναμη που τους έδωσαν οι συνάδελφοι είναι δανεική και οι Στρατιωτικοί δεν είναι πρόβατα για να τους μαντρώνεις. Αν βέβαια βλέπεις τους Στρατιωτικούς που σε πιστεύουν και σε στηρίζουν τόσα χρόνια σαν πρόβατα, είναι λογικό να αρχίζεις να συμπεριφέρεσαι κι εσύ σαν τσοπανόσκυλο και μετά αναγκαστικά να φωνάζεις όταν βλέπεις να πλησιάζει οποιοσδήποτε στο μαντρί σου.
Το διακύβευμα λοιπόν είναι μεγάλο και δεν έχει σχέση με τα συμφέροντα των Ελλήνων Στρατιωτικών, αλλά με την κομματική καρέκλα που θα αποκτήσουν αυτοί που θα πείσουν το “X” κόμμα, ότι θα τους οδηγήσουν να το ψηφίσουν. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας το σχέδιο περιλαμβάνει και βοήθεια από κάποια Μ.Μ.Ε. Αυτά τους βοηθούν προκειμένου να κρατήσουν τους συναδέλφους σε ένα δωμάτιο αποκλεισμένο από τον έξω κόσμο. Τους παίζουν διαρκώς από εντοιχισμένα μεγάφωνα τα ίδια χιλιοειπωμένα συνθήματα. Έτσι, αναμασάνε τα ίδια και τα ίδια θέματα, τους έχουν μόνιμους θαμώνες στα τηλεοπτικά τους παράθυρα και συνεχώς προβάλλουν και οικειοποιούνται, ακόμα και το έργο που κάνουν άλλοι.
Αγαπητοί συνάδελφοι, ο αγώνας των Ενώσεων Στρατιωτικών για την ύπαρξη δυνατότητας συλλογικής έκφρασης είναι μεγάλος και δύσκολος. Κανείς όμως ατομικά δεν μπορεί να τον καπηλευτεί, να τον οικειοποιηθεί και να τον εξαργυρώσει με ανταλλάγματα. Λέμε ΝΑΙ στον αγώνα για τα προβλήματα των συναδέλφων, λέμε ΝΑΙ στην κάθε δίκαιη διεκδίκηση για το καλό όλων. Φωνάζουμε όμως ΟΧΙ στον στρατιωτικό συνδικαλισμό του τηλεπαραθύρου, των συνεντεύξεων και της φωτογραφίας, αλλά ΝΑΙ στη συλλογική έκφραση των Στρατιωτικών, επίλυση των προβλημάτων, προβολή του έργου τους και της ουσίας.
Οι επικεφαλής των Ενώσεων Στρατιωτικών και της Ομοσπονδίας, πρωτίστως πρέπει είναι θεματοφύλακες του κύρους και του θεσμικού ρόλου του επαγγέλματος του στρατιωτικού, μακριά από στενά συντεχνιακά συμφέροντα αλλά κυρίως από κομματικούς επηρεασμούς και προσωπικές βλέψεις. Αν κάποιος θέλει να εξαργυρώσει τον αγώνα του, τη δημοφιλία του, την προβολή του, να το κάνει με άλλο τρόπο. Να μην διαπραγματεύεται την ψήφο των Στρατιωτικών σαν να την έχει δεδομένη και κατευθυνόμενη από τον ίδιο. Ο Στρατιωτικός δεν είναι πρόβατο όσο κι αν κάποιοι έχουν γίνει πλέον πολύ… λύκοι.
Υ.Γ. Όσες φορές επιχείρησα κι εγώ αλλά και άλλοι συνάδελφοι να εκφράσουμε τις προσωπικές μας απόψεις στο συγκεκριμένο θέμα, δεχτήκαμε την επίθεση από τους «ακόλουθους» κάποιων… λύκων. Για να τους προλάβω όμως αυτή τη φορά, θα ήθελα να τους ρωτήσω μόνο αυτό. Θα δεχόσασταν αγαπητοί μου συνάδελφοι να σας «τσουβαλιάσει» κάποιος και παρουσιάζοντας ότι σας κρατάει και μπορεί να κατευθύνει την ψήφο σας προς το ένα ή το άλλο κόμμα, να διαπραγματεύεται την μελλοντική του θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή;;; Αν το δέχεστε, ΝΑΙ επιτεθείτε μου. Η ώρα, που θα φανεί αν έχουν βάση οι αιτιάσεις, μα κυρίως οι φόβοι μου, πλησιάζει!!!
Δημήτρης Καμπουρίδης
Γεν. Γραμ. Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ.

Επίσκεψη Βαΐτση στη Διοίκηση Μαχητικών Αεροσκαφών και Αεράμυνας της τουρκικής Αεροπορίας!

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Α/ΤΑ ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της τουρκικής Αεροπορίας, ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον ομόλογό του, για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Α/ΤΑ ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της τουρκικής Αεροπορίας, ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον ομόλογό του, για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Από την Κυριακή 16 έως και τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014, ο Αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας (Α/ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, επισκέφθηκε την Διοίκηση Μαχητικών Αεροσκαφών και Αεράμυνας της τουρκικής Αεροπορίας, στο Εσκισεχίρ, ως επίσημος προσκεκλημένος του Τούρκου Διοικητή, Πτεράρχου Abidin Unal, στο πλαίσιο υλοποίησης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης 2014.
1 2014-11-19 ata turkia 01
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Α/ΤΑ ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της τουρκικής Αεροπορίας, ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον ομόλογό του, για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ακολούθως, ξεναγήθηκε στην Αεροπορική Βάση του Εσκισεχίρ και επισκέφθηκε την 112η Μοίρα, με αεροσκάφη F-4.

ΠΗΓΗ

Δείτε τις χρυσές Ελληνικές πρωτιές που έφεραν οι «μεταρρυθμίσεις» που «πρέπει να συνεχίσουμε».

Posted by olympiada στο Νοεμβρίου 19, 2014

Δεν σας κρύβω πως ένιωσα ρίγη συγκίνησης και μου “ρθαν μέχρι και δάκρυα στα μάτια μόλις  έμαθα για τη πιο πρόσφατη πρωτιά, που πετύχαμε αυτή τη φορά στην “ανάπτυξη” με 1,7 %, στο  τελευταίο τετράμηνο. Δεν είναι μικρό πράγμα. Πρώτοι σε όλη την Ευρώπη.

α11Ωστόσο δεν θα “πρεπε να μας παραξενεύει και τόσο μιας και δεν είναι η μοναδική πρωτιά που  κατέχουμε εδώ και τόσα χρόνια. Με άλλα λόγια είμαστε ασυναγώνιστοι σε όλα μας. Και αυτό το  χρωστάμε αποκλειστικά στις κυβερνήσεις μας .

Θα πρότεινα λοιπόν να ξανακάνουμε μια μικρή διαδρομή στους πίνακες που κατά καιρούς έχω  παρουσιάσει και να δούμε μαζί που έχω κάνει λάθος, δίνοντας λανθασμένες ερμηνείες, για να  ζητήσω τούτη τη φορά μια μεγάλη συγγνώμη και από σας, αλλά κυρίως από τους ταλαντούχους  τιμονιέρηδες της οικονομίας και της χώρας μας που με τόση σύνεση, γνώση, υπομονή, κουράγιο,  τόλμη, ανιδιοτέλεια και κυρίως πατριωτισμό και εθνική υπερηφάνεια, κατάφεραν να μας βγάλουν  από τη τραγική αθλιότητα στην οποία ζούσαμε και να μας χαρίσουν τη δόξα και την αξιοπρέπεια  που μας έλλειπε, αλλά εν τούτοις μας άξιζε.

Ας ξαναδούμε λοιπόν άλλη προσεκτικά για άλλη μια φορά τις πρωτιές :

α1

στο δημόσιο έλλειμμα :

α2

στο δημόσιο χρέος :στο δημόσιο χρέος ως προς το ΑΕΠ :

α3

που έχουν σαν αποτέλεσμα την παρ” ολίγον πρωτιά στον αποπληθωρισμό :

α4

επιπλέον αν και μειώθηκε η ωριαία αποζημίωση στο τομέα της παραγωγής, ήδη από το 2012:

α6

και τα μεροκάματα έπεσαν αλματωδώς, πλησιάζοντας τα γερμανικά, με χαμηλότερο όμως κόστος  ζωής και μεγαλύτερες κοινωνικές απολαβές :

α7

προκειμένου να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, ώστε να έρθουν οι επενδύσεις και η ανάπτυξη, που παρ” όλα αυτά σημείωσε “αρνητική” πρόοδο :

α8
με αποτέλεσμα να μειωθεί η απασχόληση τους νέους (αριστερά) και να αυξηθεί επικίνδυνα η  ανεργία στις μεγάλες ηλικίες (δεξιά) που τρέφουν περισσότερα στόματα και πληρώνουν  μεγαλύτερα ασφάλιστρα :

α9

Είμαστε πρώτοι στην ανεργία των νέων κάτω από 25 ετών :

α10

Πρώτοι και στη μόνιμη ανεργία (μακράς διάρκειας) :

α11

Και για να μη νομίζετε ότι μιλάμε με στοιχεία που δεν έχουν επικαιροποιηθεί πρόσφατα, η ανεργία  απ” όπου και όπως κι αν την δείτε, ανεργία παραμένει :

α12

α12α

Αλλά και το χρηματιστήριο δεν υστερεί καθόλου σε πρωτιά :

α13

και μαζί με αυτό και οι αξίες των ελληνικών ομολόγων (κάτω δεξιά) :

α14

πρέπει να είμαστε περήφανοι και για τη πρωτιά στο ΑΕΠ ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης, που  έδειχνε ήδη από το πρώτο τετράμηνο, ότι η “ανάπτυξη” είχε ήδη ξεκινήσει :

Α15

και είναι λογικό αφού παρόμοια “ανοδική” πορεία είχε και το δημόσιο χρέος, όχι μόνο σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης :

Α16

αλλά και σε σχέση και με άλλες χώρες. Δηλαδή τη μεγαλύτερη “καθοδική” πορεία, σε παγκόσμια  πρώτη :

Α17

Δεν θα μπορούσαμε να υστερούμε και στον τομέα της παιδικής φτώχειας :

Α18

Όπως και στο τομέα της φτώχειας γενικότερα, με αξιοζήλευτες επιδόσεις :

Α19

Μέσα σ” ένα τέτοιο κλίμα διεθνών επιδόσεων, ο κόσμος όλο αυτό τον καιρό δεν έμενε απαθής :

Α20

Αναδεικνύοντας τη χώρα μας πρώτη ακόμη και σε επίπεδο ικανοποίησης, έστω και αρνητικής :

Α21

Επειδή όλα αυτά δεν γίνονται από μόνα τους ή από θαύμα και επειδή ο λαός ξέρει πάντα να  αναγνωρίζει το δίκιο και να επιβραβεύει τους πρωτεργάτες και βασικούς συντελεστές της νίκης,  τους τίμησε με την ανάλογη δημοτικότητα, ήδη εδώ και πολύ καιρό, άλλο αν δεν βρήκε ακόμη,  προς το παρόν άλλον καλλίτερο τρόπο :

Α22

Φαίνεται όμως ότι εκείνοι φρόντισαν από τη πλευρά τους, να τον ανταμείψουν με τον σωστό τρόπο για τις αιματηρές θυσίες που έκανε όλα αυτά τα χρόνια :

Α23

Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να αποδειχθεί με το πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο η “ανάπτυξη”.

Είμαστε λοιπόν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα σε ανάπτυξη και μάλιστα με 1,7 %, σε σχέση πάντα με  το προηγούμενο τετράμηνο !!!!!!!!!!!!!!

Επειδή είναι Νοέμβρης, που συνήθως στις περισσότερες περιοχές βγάζουν τις ρακές, φαίνεται  λοιπόν ότι με τα ΤΣΙΠ” ΡΑ έρχεται και η ανάπτυξη.


Εκτός κι αν προτού φύγουν, θέλουν να δείξουν στον ΤΣΙΠΡΑ που 'ρχεται ότι δεν αφήνουν πίσω  τους καμμένη γη.

Υ.Γ. Όσο για μένα προσωπικά, δεν μου μένει τίποτε άλλο παρά να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣΑ24

Όταν τα "πνευματικά παιδιά" του Καρατζαφέρη αγωνιούσαν για τα Super Puma

Γράφει ο Παναγιώτης Λελιάτσος 

Eπειδή κάποια στιγμή σε αυτή την χώρα θα πρέπει να αντιληφθούν οι πάντες πως το παιχνίδι εξουσίας διαπλοκής και εξυπηρέτησης των ημέτερων έχει γίνει κοινή πρακτική ακόμη και των υποτιθέμενων "πατριωτών" ας δουν κάποιοι τι ερώτηση είχε καταθέσει το πνευματικό και πολιτικό τέκνο του κυρίου Καρατζαφέρη και ως βουλευτής του ΛΑΟΣ κύριος Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τον συναγωνιστή του κύριο Αθανάσιο Πλεύρη σχετικά με την σύμβαση αγοράς των ελικοπτέρων super puma. 

Αγωνιούσε για την πιθανή μη πληρωμή της αγοράς και αναρωτιόταν εάν υπήρχε ενδεχόμενο αλλαγής των συμβάσεων. 
Όσο για την απάντηση του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης κύριου Βενιζέλου ήταν καθησυχαστική δεν συντρέχει κανένας λόγος αλλαγής των όρων της σύμβασης προμήθειας των εν λόγω ελικοπτέρων.


Και αναρωτιέται ο Ελληνικός λαός:
Προς τι η αγωνία σας κύριε Γεωργιάδη και κύριε Πλεύρη σχετικά με τους όρους και τις πληρωμές της αγοράς των εν λόγω ελικοπτέρων;

Η απάντηση προφανής.




Σχόλιο Ιστολογίου: Υπάρχει κανένας μ@λ@..@ς που να πιστεύει ότι τα οπλικά συστήματα που αγοράζονται με προκαταβολή του 30% της αξίας και εξόφληση πριν από την παράδοση δεν περιλαμβάνουν μίζες; Και αυτοί που διαδέχονται αυτούς που υπέγραψαν τις συμβάσεις και υλοποιούν τις προκαταβολές δεν παίρνουν το "κατιτίς τους"; Αν δεν το κάνουν ή μ@λ..ες είναι ή κρετίνοι. Τώρα βεβαίως κάποιος που δίνει την εξουσία στους παραπάνω τι είναι;

Πως θα καταβληθούν οι δόσεις των Αναδρομικών σε Στρατιωτικούς & Δικαστικούς!


askisiΟι επόμενες δόσεις θα καταβάλλονται την εικοστή εβδόμη ημέρα εκάστου μηνός μέχρι και την 27−12−2017, οπότε θα καταβληθεί η τελευταία δόση

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να λαμβάνουν αναδρομικά σε δόσεις, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και οι δικαστικοί.
Σε κοινές αποφάσεις (διαβάστε εδώ το ΦΕΚ) του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και των συναρμοδίων υπουργών ορίζεται ότι:
- τα αναδρομικά Ιουλίου- Νοεμβρίου στους εν ενεργεία ένστολους θα καταβληθούν στις 27 Νοεμβρίου μαζί με τον αναπροσαρμοσμένο μισθό του Δεκεμβρίου
- τα αναδρομικά Ιουλίου- Νοεμβρίου στους αποστράτους θα πληρωθούν στις 22 Δεκεμβρίου με τη σύνταξη Ιανουαρίου.
- τα αναδρομικά της περιόδου 2012- 2014, θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται από τον Ιανουάριο ως εξής:
α) αν οι δικαιούμενες συνολικές αναδρομικές διαφορές αποδοχών τους δεν υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ, αυτές θα καταβληθούν σε μία δόση, την 27/1/2015. Για τους συνταξιούχους η καταβολή θα γίνει με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου
β) αν οι δικαιούμενες συνολικές αναδρομικές διαφορές αποδοχών υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ, αυτές θα καταβληθούν σταδιακά σε 36 μηνιαίες ισόποσες δόσεις. Η 1η δόση θα καταβληθεί την 27/1/2015, ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβάλλονται την 27η ημέρα εκάστου μηνός μέχρι και την 27/12/2017, οπότε θα καταβληθεί η τελευταία δόση. 
Για τους συνταξιούχους η πρώτη δόση θα καταβληθεί με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου.
– Ομοίως και για τους εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς και τα μέλη του Ν.Σ.Κ.:
α) αν οι δικαιούμενες συνολικές αναδρομικές διαφορές αποδοχών δεν υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ, αυτές θα καταβληθούν σε μία δόση την 27−1−2015.
Β) αν οι δικαιούμενες συνολικές αναδρομικές διαφορές αποδοχών υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ, αυτές θα καταβληθούν σταδιακά σε 36 μηνιαίες ισόποσες δόσεις.
Η 1η δόση θα καταβληθεί την 27−1−2015, ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβάλλονται την εικοστή εβδόμη (27η) ημέρα εκάστου μηνός μέχρι και την 27−12−2017, οπότε θα καταβληθεί η τελευταία δόση.

 Η συνάντηση του Αύγουστου Καίσαρα με τον νεκρό Αλέξανδρο. 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!


Μια από τις όψεις της αποκαλούμενης "Σαρκοφάγος του Αλεξάνδρου" Αρχαιολογικό Μουσείο Κωνσταντινούπολης
Από «Τα μυστικά ημερολόγια» του Αύγουστου Καίσαρα


Περγαμηνή αρ. LXXXIX

«Θέλω να ξεκινήσω από την αρχή, από τότε που ο άνθρωπος συνάντησε το είδωλο, όπως λένε και οι Έλληνες, το είδωλο της τυφλής λατρείας. Εμείς οι Ρωμαίοι δανειστήκαμε αυτή τη λέξη, όπως και πολλές άλλες που μας έλειπαν, και πολλοί από εμάς αναζητούν τα είδωλά τους σε αυτούς που μας δάνεισαν αυτή τη λέξη. Δεν αποτελώ εξαίρεση και θα έλεγα ψέματα αν ισχυριζόμουν ότι ο θρυλικός πατέρας μου, Γάιος Ιούλιος Καίσαρας, τον οποίο αγαπώ, αποτέλεσε είδωλο για μένα στα νεανικά μου χρόνια.

Τα είδωλα δεν τα αγαπάμε, αλλά τα σεβόμαστε και θαυμάζουμε, και εγώ θαύμαζα τον Μεγάλο Μακεδόνα, τον Αλέξανδρο. Αισθανόμουν περισσότερο συγγενής με εκείνον, παρά με τον Γάϊο, όχι εξ αίματος, αλλά στην ψυχή και το χαρακτήρα, και όλες τις καταστάσεις που αντιμετώπισε στη ζωή του. Ακόμη και σήμερα τρέμω όταν σκέφτομαι ότι τότε που είχα εκλεγεί για πέμπτη φορά ύπατος συνάντησα το μεγάλο μου είδωλο  το λείψανο του δηλαδή, βαλσαμωμένο με βότανα σύμφωνα με την τέχνη των Πτολεμαίων, κατά τέτοιο τρόπο που έμοιαζε σαν να κοιμόταν κουρασμένος από τις κατακτήσεις του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε αυτόν και μόνο σε αυτόν χρωστάει ο λαός της Αλεξάνδρειας το ότι μετά τη νίκη μου στο Άκτιο δεν κατέστρεψα την πόλη τους, όπως τους άξιζε, που σεβάστηκα το ανάκτορο του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας και δεν το γκρέμισα. Όχι, δεν το έκανα. Ακόμη και αν η εκδίκηση θα σήμαινε δικαιοσύνη, έδειξα πραγματική μεγαλοψυχία για χάρη του Μεγάλου Αλεξάνδρου που είχε ιδρύσει αυτή την πόλη στις δυτικές όχθες του Νείλου, χωρίς διαπραγματεύσεις, αλλά με αποφασιστικότητα, αφού πέταξε το μανδύα του στην άμμο και σχεδίασε με το σπαθί του την περίμετρο, τους δρόμους και τα σπίτια- άλλες εννέα πόλεις φέρουν ήδη το όνομα του. Όταν έφτασα στον τάφο του, που είναι φτιαγμένος από κόκκινο μάρμαρο, έδωσα εντολή να σηκώσουν τη βαριά πλάκα και αντίκρισα το είδωλό μου, που έμοιαζε με άγαλμα του Λυσίππου, γεμάτος θαυμασμό και δέος. Ήμουν τότε ακριβώς 33 ετών, στην ηλικία που πέθανε ο Αλέξανδρος.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την όψη του. Ο Μεγάλος αυτός άνδρας, χωρίς γένια, έμοιαζε να χαμογελάει, ένα χαμόγελο ικανοποίησης που έδειχνε ότι γνώριζε καλά τι είχε καταφέρει, περήφανος και συνειδητοποιημένος, ναι, ακόμη και αυτάρεσκος και ανώτερος. Με αυτό το χαμόγελο πεθαίνει μόνο ένας άντρας που έχει κόψει με το σπαθί του το γόρδιο δεσμό, αντί να ψάχνει να βρει την αρχή και το τέλος του σχοινιού, ένας άντρας που πηγαίνει στην έρημο να βρει τον Άμμωνα Δία για να επιβεβαιώσει τη θεϊκή καταγωγή του και το δικαίωμα της εξουσίας, ένας άντρας που ουσιαστικά δεν γνώριζε κανέναν αντίπαλο εκτός από τον ίδιο του τον εαυτό. Τότε δεν ήθελα τίποτα περισσότερο παρά να πεθάνω κι εγώ κάποια στιγμή σε τον Μεγάλο Μακεδόνα- με ένα χαμόγελο χαραγμένο στο πρόσωπό μου.

Έμεινα ατέλειωτες ώρες έτσι, να τον κοιτάζω, μέχρι που οι ανυπόμονοι σύντροφοί μου με πίεσαν να δούμε και άλλους νεκρούς Πτολεμαίους, που κείτονταν εκεί επί 300 χρόνια, μεταμορφωμένοι σε μούμιες. Είπα επιτακτικά στους ανόητους συντρόφους μου πως αυτό που ήθελα να δω εγώ ήταν ένας βασιλιάς, και όχι άλλα πτώματα. Γι' αυτό και αρνήθηκα να επισκεφθώ τον Άπι, αφού εμείς οι Ρωμαίοι συνηθίζουμε να λατρεύουμε τους θεούς και όχι τους ταύρους.

Έτσι, λοιπόν, έδιωξα τον εντελώς ανεγκέφαλο όχλο και καμία από τις ανόητες κουβέντες τους δεν μπόρεσε να μου αλλάξει γνώμη. Με τη φλόγα να τριζοβολάει στη δάδα, περιεργαζόμουνα τον μικρόσωμο άντρα. Όπως κι εγώ έτσι και ο Αλέξανδρος ήταν κοντός, γεγονός που δικαιώνει όσους ισχυρίζονται πως οι μικρόσωμοι άντρες προορίζονται για κάτι μεγάλο, αφού όλη η ενέργεια τους μοιράζεται σε ένα σώμα μικρού μεγέθους. Όπως και εγώ, έτσι και ο Αλέξανδρος έγραφε στη μητέρα του μυστικά γράμματα. Λεγόταν Ολυμπιάδα, είχε τα ίδια πάθη με την Άτια και λέγεται ότι ο Δίας Άμμωνας κοιμόταν μαζί της, παίρνοντας τη μορφή φιδιού.

Όπως και εγώ, έτσι και ο Μεγάλος Μακεδόνας περιφρονούσε τα αθλήματα όπου έπαιρναν μέρος δυναμικοί αθλητές, και έδειχνε μεγαλύτερη αγάπη για τη φιλοσοφία. Αγαπούσε όπως έλεγε τον Αριστοτέλη σαν πατέρα του και τις τραγωδίες του Αισχύλου, του Ευριπίδη και του Σοφοκλή, ενώ όταν κοιμόταν είχε πάντα κάτω από το μαξιλάρι του την Ιλιάδα του Ομήρου, δίπλα στο ξίφος του. Και όπως ζήλευα εγώ τον Οράτιο για την τύχη του να «σμιλεύει» τις λέξεις και να αδιαφορεί για τα χρήματα και τη φήμη του, έτσι και ο Αλέξανδρος είδε το άλλο του εγώ σε ένα σοφό. Όταν πήγε στην Κόρινθο είπε στον κυνικό Διογένη ότι θα του εκπλήρωνε όποια χάρη του ζητούσε. Τότε εκείνος του ζήτησε να πάει λίγο παρακεί για να μην του κρύβει τον ήλιο, δεν ήθελε τίποτε άλλο.

"Σαρκοφάγος του Αλεξάνδρου"
Τα λόγια αυτά άρεσαν πολύ στον Αλέξανδρο, που με περηφάνια και μεγαλείο ψυχής- κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει καλύτερα από εμένα- είπε για τον φιλόσοφο: «αν δεν ήμουν ο Αλέξανδρος, θα ήθελα να είμαι ο Διογένης». Η πολυτέλεια, έλεγε ο Αλέξανδρος- και σ' αυτό επίσης συμφωνούμε απολύτως- σε κάνει υπηρέτη και δούλο της, το να είσαι βασιλιάς είναι το πιο σκληρό καθήκον. Κατέκρινε λοιπόν τους άνδρες που αρέσκονταν στις πολυτέλειες και τα υλικά αγαθά, όπως τον Άγνωνα, που ήθελε να έχει ασημένια καρφιά στις σόλες του, ή τον Λεονάτο που ζήτησε να του φέρουν άμμο από την Αίγυπτο για να αθλείται, ή τον Φιλώτα που πρόσταξε να φτιάξουν φωλιές σε 100 στάδια για να μπορεί να κυνηγάει. Ήταν πιο υπομονετικός από εμένα, γιατί μπορεί να περιφρονούσε την ακόλαστη  συμπεριφορά, όμως δεν εξέδωσε κανένα νόμο, όπως έκανα εγώ, για να τη σταματήσει.

Έτσι, ο Μέγας Αλέξανδρος με δίδαξε την υπομονή. Με έμαθε ότι χωρίς υπομονή, το έδαφος που βγαίνουν τα σπαρτά δεν αποδίδει. Και αν κοιτάξω πίσω μου, τα 76 χρόνια της ζωής μου, δεν βρίσκω ίχνος υπομονής- και αν κάπου διακρίνεται αμυδρά, δεν μπορώ να πω ότι ήταν υπομονή, αλλά ανοχή, δυστυχώς. Δεν έμαθα ποτέ τοξοβολία, όπου αρίστευε ο Αλέξανδρος, ή να πηδάω από το άρμα, όπως έκανε εκείνος όταν τα άγρια άλογα έτρεχαν στο δάσος. Ακόμη, δεν κυνηγούσα αλεπούδες. Αυτό, βέβαια, οφειλόταν και στην υγεία μου, που από πολύ νωρίς με ανάγκασε να μένω μέσα στο σπίτι, παρόλα αυτά, όμως, με τη βοήθεια του γιατρού μου, του Μούσα, έφτασα σε μεγάλη ηλικία.

                            Αύγουστος Καίσαρας Οκταβιανός
Εγώ, ο Imperator Caesar Augustus Divi Filius, και ο Μέγας Αλέξανδρος, δεν φοβόμασταν τίποτα περισσότερο από τη σημασία των οιωνών και των χρησμών. Δεν είναι παράδοξο; Αρκούσε ένα νεύμα, μια αράδα που τραβούσε το χέρι μας με την πένα, και λαοί πέθαιναν, χώρες καίγονταν και ποταμοί άλλαζαν τη ροή τους. Και όμως, αρκούσε ένας ξαφνικός κεραυνός για να κρυφτώ στο μανδύα μου, ενώ ο Αλέξανδρος έπιανε την κούπα του. Ο Αλέξανδρος είχε γύρω του άνδρες από τη Βαβυλώνα, εγώ από την Αίγυπτο, γιατί πιστεύω στα αστέρια, δεν γνωρίζω όμως τους νόμους που με τόση σοφία καθορίζουν την τροχιά τους. Και αν για εκείνον το σημάδι ήταν μια πηγή, που ξαφνικά  ανάβλυσε νερό στο σημείο που είχε στήσει η σκηνή του, στο δρόμο του για την Ινδία, για εμένα ήταν ένα περιστέρι που με διαβεβαίωσε ότι θα επιστρέψω υγιής. Οι δύο οιωνοί είπαν την αλήθεια, πρέπει να ομολογήσω, γιατί εκείνη την εποχή υπήρχε μεγάλη εκμετάλλευση και σύγχυση γύρω από την εξήγηση των σημείων που έστελναν οι θεοί....

Αυτά σκεφτόμουν όση ώρα στέκομαι μπροστά στο νεκρό Αλέξανδρο και ήθελα να τον αποχαιρετήσω όπως χαιρετάει κάποιος, που βρίσκεται και αυτός στο τέλος της ζωής του, έναν καλό φίλο. Έτσι, έσκυψα, τον φίλησα στο μέτωπο και τον χάιδεψα  Ωστόσο, από τη μεγάλη συγκίνηση, φάνηκα απρόσεκτος και σκόνταψα στη σαρκοφάγο του Αλέξανδρου. Για να μην πέσω άπλωσα το αριστερό μου χέρι και ακούμπησα κατά λάθος τη μύτη του. Έσπασε σαν γυαλί σε πολλά κομμάτια και πριν καταλάβω τι είχε συμβεί, είδα ότι στο σημείο που βρισκόταν πριν η μύτη του, έχασκε τώρα μια τρύπα.* Πάγωσε το αίμα μου μόλις το είδα. Ήθελα να το βάλω στα πόδια, όμως μια μυστήρια δύναμη με κρατούσε καρφωμένο εκεί. Δεν θυμάμαι πια πόση ώρα κράτησε αυτό, μέχρι που με τράβηξαν έξω δύο φρουροί. Κανένας από τους ιερείς δεν μπόρεσε να πει αν αυτό ήταν κάποιος κακός οιωνός που μου έστελναν οι θεοί, αφού κάτι παρόμοιο δεν τους έχει ξανασυμβεί και το θεώρησαν χωρίς σημασία.

Πιστέψτε με, όλα όσα γράφω είναι αλήθεια και μολονότι προσπάθησα να κλείσω τα μάτια και να σβήσω την εικόνα που είχα δει, στάθηκε αδύνατον. Η εικόνα αυτή με ακολουθεί σαν σκιά και την βρίσκω συνεχώς μπροστά μου: μια μαύρη τρύπα στο κεφάλι του Αλεξάνδρου, όχι μια πληγή που κάποια στιγμή θα έκλεινε, όχι. Τότε μου φαινόταν, όπως και σήμερα, σαν να κατέστρεψα με τα ίδια μου τα χέρια αυτόν τον θεϊκό άνθρωπο- το ίδιο μου το είδωλο».

*Τη σπασμένη μύτη στη μούμια του Μεγάλου Αλεξάνδρου περιγράφει και ο Κάσσιος Δίων, βιβλίο 51, 16, 5.

PHILIPP VANDENBERG: «ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, Τα Μυστικά Ημερολόγια», Εκδόσεις Κονιδάρη-Αθήνα, 2004.
 http://peritexnisologos.blogspot.gr/2013/01/blog-post_12.html

Εκλογολογούμε, εκλογολογείτε, εκλογολογούνε..


    
 Απέραντα, και χωρίς καμιά ουσία.

     Ήδη, πολύ πριν τις ευρωεκλογές του Μαϊου, όπου πάλι είχαν ξαναφουντώσει σενάρια τριπλών εκλογών και τριχών κατσαρών,
     ..το blog είχε εκφράσει την σθεναρή του πεποίθηση πως πρόωρες εκλογές

 δεν πρόκειται να γίνουν παρά μόνον
     ..αν παραιτηθεί σύσσωμη η αντιπολίτευση,
     ..ή αν ρίξει την κυβέρνηση ο ίδιος ο λαός, με καθολική απεργία διαρκείας (δεν θα χρειαζόντουσαν πάνω από 7-8 μέρες),
     ..ή αν δεν θα μπορούσαν οι κυβερνώντες να τις αποφύγουν θεσμικά με κανέναν τρόπο.

     Η πεποίθηση αυτή παραμένει καθ' όσον:
     Πρώτον, η κυβέρνηση αυτή των παρανόμων, γνωρίζοντας πως για τους περισσότερους από αυτούς, το Ειδικό Δικαστήριο είναι η πιό ήπιι
α αντιμετώπιση που τους πρέπει,
     ..όχι μόνον δεν θα έκαναν πρόωρες εκλογές φέτος, ή το 2015, ή το 2016
     ..αλλά θα προτιμούσαν να μην ξαναγίνουν εκλογές ποτέ!
     Και δεύτερον, δεν τους το επιτρέπουν κατά κανέναν τρόπο οι νταβατζήδες τους, τρόϊκα, τράπεζες, τοκογλύφοι, και λοιποί,
     ..τουλάχιστον ωσότου ξεπουλήσουν και δεσμεύσουν τα πάντα στα δικά τους συμφέροντα.

     Το blog είναι τόσο επιφυλακτικό και υποψιασμένο απέναντι τους,
     ..που ακόμα κι αν ακούσει με τ' αυτιά του το μεσημέρι τον ''πρωθυπουργό'' να προκηρύσσει πρόωρες εκλογές,
    ..θα περιμένει ότι μέχρι το βράδυ θα έχουν στήσει με προβοκάτσια 

θερμό επεισόδιο με κάποιον γείτονα, ανατολικό, βόρειο, ή δυτικό δεν έχει σημασία     ..ώστε να τις αναβάλλουν επ' αόριστο για ''Εθνικούς λόγους''!

     Οπότε, το blog φρονεί αταλάντευτα, πως αφού η αντιπολίτευση δεν δείχνει καμία διάθεση σύμπνοιας προς τον κοινό στόχο απαλλαγής από την συγκαλυμμένη, κρυφοφανερή χούντα της συγκυβέρνησης,  όπως δεν δείχνει και καμία δυναμική και κινητικότητα,
     ..η μόνη λύση εξόδου απ' το οικονομικό και προπαντός πολιτικό αυτό αδιέξοδο, είναι η κινητοποίηση του ίδιου του λαού.

     Όσο αυτό δεν γίνεται, ας μην περιμένουμε ελεημοσύνες υπό μορφήν εκλογών.
     Δεν μας λυπούνται.
     Ίσα-ίσα χαίρονται, και απεργάζονται τα ακόμα χειρότερα για μας, για την ελληνική κοινωνία,
     ..μέχρι τελικής εξουθένωσής μας.

     Ας το έχουμε υπ' όψη μας,
     ..και ας μην περιμένουμε το ''μάννα εξ ουρανού''!..

     http://mandatoforos.blogspot.gr/

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ