}

29 Νοεμβρίου, 2014

    Ο καλός μουσουλμάνος ψηφίζει μόνο... Μουσουλμάνο"                                              
"Ο καλός μουσουλμάνος ψηφίζει μόνο... Μουσουλμάνο"



Έρευνα στη Θράκη από το newsbomb και τη Μαρία Γιαχνάκη


Καταθλιπτική ειρήνη ζουν οι κάτοικοι στη δυτική Θράκη με την προπαγάνδα του τουρκικού προξενείου να καθορίζει τους όρους του παιχνιδιού...


Τη στιγμή που η Τουρκία κερδίζει έδαφος σε ελληνική γη και οι Πομάκοι ευνουχίζονται με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης, χριστιανοί αξιωματούχοι προσπαθούν να τα έχουν καλά με το προξενείο και οι Έλληνες βουλευτές επισκέπτονται την περιοχή μόνο στις εκλογές...

«Ο καλός μουσουλμάνος εμπιστεύεται και ψηφίζει μόνο μουσουλμάνο...»
Βασισμένοι σε αυτή τη φιλοσοφία οι τουρκόφρονες μειονοτικοί δεν ήθελαν να αφήνουν στην... κρίση των μέσων μουσουλμάνων το να ψηφίζουν χριστιανούς.
Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία στηρίχθηκε και αναπτύχθηκε και το DEB, το κόμμα των μουσουλμάνων, που πήρε την πρώτη θέση σε Ροδόπη και Ξάνθη στις ευρωεκλογές του 2014 έχοντας στο ψηφοδέλτιό του μόνο μουσουλμάνους.

Σήμερα, στη Θράκη, ο πρόεδρος του DEB, του κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας, έχει τον απόλυτο έλεγχο σε όλα τα θέματα, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του προξενείου και δημιουργώντας τη μεγαλύτερη προπαγάνδα εναντίων του ελληνικού χριστιανικού στοιχείου.

Δεν διαφοροποιείται καθόλου από την επίσημη γραμμή της Τουρκίας και αυτό είναι το μεγάλο αγκάθι της περιοχής.
Ο πρόεδρός του, Μουσταφά Αλί Τσαβούς, πρώην καφετζής των γραφείων της τουρκικής νεολαίας, έχει προκαλέσει με τον πλούτο που διαχειρίζεται, αποδεικνύοντας και εμπράκτως τη χρηματοδότηση που λαμβάνει από το προξενείο.
Με γραφεία στην Ξάνθη και την Κομοτηνή καταφέρνει να μαζεύει όλους τους Τούρκους που παίρνουν τις καθοδηγήσεις τους από την Τουρκία για κοινωνικά, πολιτικά θέματα ακόμη και για θέματα συμπεριφοράς.

Αν και στην Κομοτηνή, καθημερινά, οργισμένοι κάτοικοι από διαφορετικές θέσεις έχουν ταχθεί στον αγώνα να αποκαλύπτουν τη δράση του προξενείου, φαίνεται ότι η δυναμική της Τουρκίας είναι τέτοια, που το προστατεύει από κάθε είδους βολές.

Ο Κοσμάς Καραΐσκος είναι ένα από αυτούς τους κατοίκους που αποκαλύπτει καθημερινά την προπαγάνδα που γίνεται εναντίον των Ελλήνων στην ίδια τους τη χώρα. Ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Τουρκικά Νέα» και δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής αποκαλεί τον Μουσταφά Αλί Τσαβούς, τον πρόεδρο του DEB, μαριονέτα των Τούρκων:
«Τον έκαναν πρόεδρο, μέχρι να γίνει πρόεδρος ο γιος του Λεβέν Σαδίκ του ηγέτης τους. Όλοι επηρεάζονται από το DEB, κάνει τη σημαντικότερη προπαγάνδα από τις πόλεις ως τα χωριά.

Η εικόνα των χωριών με έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο είναι καταθλιπτική. Σήμερα ζουν ειρηνικά γιατί έτσι θέλει η Τουρκία όχι γιατί το θέλουν αυτοί. Πολλοί από αυτούς που συμβιώνουν ειρηνικά με τους χριστιανούς ελέγχονται από την Τουρκία. Οι ιμάμηδες που έχουν αίγλη στα χωριά ελέγχονται από την Τουρκία» τονίζει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr και συνεχίζει: «Όταν τα παιδιά πολλών οικογενειών σπουδάζουν στην Τουρκία με λεφτά της Τουρκίας, όταν παίρνουν υποτροφίες από την Τουρκία και τους κάνει τα έξοδα για τα ταξίδια και για τη διαμονή τους, αυτοί όλοι μετά ποιον θα ακούσουν; Την Τουρκία δεν θα ακούσουν;».


«Ο εκτουρκισμός της μειονότητας σε πλήρη εξέλιξη»
Η αδιαφορία της Ελλάδας όσον αφορά στην προπαγάνδα των Τούρκων είναι αισθητή στην Θράκη με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να φτάνουν στα άκρα τους.
«Η Τουρκία νοιάζεται για τη μειονότητα και το αποδεικνύει με το ενδιαφέρον της και την ενασχόλησή της με τους πολίτες . Νοιάζεται για να την εκτουρκίσει. Η Ελλάδα, όμως, τι κάνει για να ενισχύσει τους Πομάκους και τους Ρομά που λέει ότι είναι μειονότητες που της ανήκουν;
Τίποτα απολύτως. Ούτε συλλόγους κάνει, ούτε τους ίδιους στηρίζει κι έτσι αφήνει την Τουρκία να τους προσεγγίζει και αυτούς.
Αφήσαμε την Τουρκία να βοσκά. Τώρα οι Πομάκοι φοβούνται να πουν ότι είναι Πομάκοι. Όλοι δηλώνουν Τούρκοι. Αν δηλώσουν Πομάκοι, χάσανε και τη δουλειά τους και τα πάντα. Δεν θα μπορούν να επιβιώσουν. Δεν θα βρει κανείς έναν Πομάκο που θα παραδεχτεί πως είναι Πομάκος» ξεκαθαρίζει ο Κοσμάς Καραΐσκος.

Το ελληνοτουρκικό σύμφωνο... φιλίας!
Ο εθνολογικός γρίφος των Πομάκων έχει διχάσει την περιοχή αλλά και αυτούς τους ίδιους.
Βέβαια, τα ασυγχώρητα λάθη ξεκίνησαν από το ελληνοτουρκικό σύμφωνο φιλίας που ήταν κομβικό σημείο για τη διαμόρφωση της σύγχρονης πομακικής ταυτότητας.
Μαζί με τα μορφωτικά σύμφωνα του 1951 και του 1968, δεν ήταν πια η γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα που όριζαν την ταυτότητα κάθε μίας από τις τρεις μειονοτικές ομάδες μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης, αλλά η γεωπολιτική του Ψυχρού Πολέμου.

Η τουρκική αναγνωρίστηκε ως μοναδική μειονοτική γλώσσα και μέσω του μειονοτικού σχολείου οι Πομάκοι άρχισαν να παραμερίζουν τη γλώσσα τους και να μαθαίνουν τουρκικά.

«Το έγκλημα συνεχίζεται με μεγαλύτερους ρυθμούς σήμερα» τονίζει ο Κοσμάς Καραΐσκος: «Παντελής αδιαφορία. Τα αφήσανε όλα στον αυτόματο πιλότο.
Οι Έλληνες βουλευτές ασχολούνται μόνο με την καρέκλα τους με το βουλευτιλίκι τους. Γι' αυτό η Ελλάδα στα τουρκόφωνα χωριά το έχει χάσει το παιχνίδι. Και το έχει χάσει σχεδόν σε όλη τη Ροδόπη. Είμαστε παντού απόντες....

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκβιασμού των Πομάκων από τους Τούρκους αποτελεί η εμφάνιση του Μέτε, του ψευτομουφτή της Ξάνθης, σε εκδήλωση Πομάκων, όπου πήρε το μικρόφωνο και τους έδωσε εντολή να μιλούν παντού Τουρκικά. Στο σπίτι στη δουλειά, στα σχολεία. Παντού...
Όλα αυτά γίνονται υπό την υψηλή εποπτεία και των ιμάμηδων και είναι γνωστό στη Θράκη, πως όλοι οι ιμάμηδες λειτουργούν σαν πράκτορες της Τουρκίας. Πληρώνονται από την Τουρκία. Και γι' αυτό, άλλωστε, κάνουν και τη μεγαλύτερη προπαγάνδα. Και πώς θα μπορούσε να γίνει άλλωστε αφού είναι Τούρκοι;».

Η... ειρηνική συμβίωση
Η καθημερινότητα περιγράφεται από όλους ως... τυπικά ειρηνική, αν και η δράση της Τουρκίας στο παρασκήνιο είναι τέτοια που θα μπορούσε να είχε τους κατοίκους σε καθημερινή αντιπαλότητα. Ένα... κλικ, όπως ισχυρίζονται οι μουσουλμάνοι αρκεί για να αλλάξει για πάντα την ιστορία της ευρύτερης περιοχής. Ένα... σύνθημα από την Τουρκία που το περιμένουν, γνωρίζοντας ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα εδώ και καιρό.
«Τώρα είμαστε μια χαρά. Αν όμως του Ερντογάν του έρθει αύριο να προκαλέσει κάτι, είναι πανεύκολο» τονίζει ο ιδιοκτήτης των Τουρκικών Νέων.
«Μπορούν από μόνοι τους να δημιουργήσουν κάποια δολιοφθορά, να σκοτώσουν ένα ζευγάρι και να γράψουν Χρυσή Αυγή και μετά βρες τρόπο να τους σταματήσεις. Θα αρχίσει ο σκοτωμός.

Όταν η Τουρκία έχει ισχυρό δίκτυο μέσα στα μαγαζιά και στα σπίτια, κάνει ανά πάσα στιγμή ό, τι θέλει. Παράδειγμα, ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που έκανε ρουσφέτια και μετέθετε φαντάρους Πομάκους. Δεν φτάνει που η Ελλάδα παράτησε τη Θράκη στο έλεός της, ενδυναμώνει και τα όργανα της Τουρκίας μέσα στην κοινωνία».

Ο Κοσμάς Καραΐσκος, συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις του στο Newsbomb.gr προχωρά και ένα βήμα πιο μπροστά τη συζήτηση, για τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία έχει «απλώσει» τα πλοκάμια της και εντός της χριστιανικής πλευράς. «Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης, δουλεύει στην εφημερίδα «Γκιουντέμ» που είναι τουρκική και πληρώνεται από την Τουρκία. Όταν θα έρθει η στιγμή ποιον θα υποστηρίξει; Θα υποστηρίξει αυτόν που τον πληρώνει. Χριστιανοί αξιωματούχοι «γλείφουν» τον πρόξενο για να τα έχουν καλά μαζί του... Τι θέλετε και τι περιμένετε να κάνουν οι μουσουλμάνοι;

Σε εκδήλωση σε τζαμί της Ξάνθης εμφανίστηκε η νεολαία με μπλούζες που είχαν τα χρώματα της σημαίας της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης. Με πράσινο, μαύρο, άσπρο χρώμα και πίσω στην πλάτη να αναγράφουν «Νεολαία Λαλά Σαχίν Πασά» (Οθωμανός στρατηγός που κατέλαβε αυτήν την περιοχή).

Όταν μέσα στην επικράτειά σου γίνεται αυτό δεν σου χτυπάει καμπανάκι; Τι άλλο θέλεις να σου κάνουν; Η τουρκική νεολαία είναι πολύ σκληρή και αποφασισμένη. Μπορεί να κάνει τα πάντα ανά πάσα στιγμή διότι έχει στηρίγματα. Όταν έρχεται πρώτο κόμμα στο νομό μας το DEB τι περιμένεις; Τι κάνει η Ελλάδα για να δείξει την ετερότητα των Πομάκων; Τι κάνει για να κερδίσει το χαμένο έδαφος; Τίποτα τους αφήνει στην Τουρκία.
Η Τουρκία ενισχύει συλλόγους και παιδιά. Για να μην χάσουν κανένα νέο παιδί ίδρυσαν την GAT που είναι σύνδεσμος νέων. Το κοπάδι τους το θέλουν περιχαρακωμένο. Φοβούνται μην παντρευτεί κανείς Ελληνίδα».

Από τα λεγόμενα του Κοσμά Καραΐσκου ένα είναι το συμπέρασμα που μπορεί με άνεση να προκύψει, όσο δύσκολο και αν είναι να το αποδεχτούμε.
Πως οι Τούρκοι παίζουν στην περιοχή χωρίς αντίπαλο. «Ότι θέλει η Τουρκία θα γίνει... Αν θέλει Ειρήνη, θα έχουμε Ειρήνη. Αν δεν θέλει Ειρήνη, δεν θέλω να φανταστώ τι θα γίνει. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η Θράκη. Από τα χριστιανικά χωριά έχουν φύγει όλοι στο εξωτερικό. Από τα μουσουλμανικά δεν έχει φύγει κανείς».

«Η γη ανήκει σε αυτούς που την κατοικούν λένε οι μουσουλμάνοι»
Εμάς σαν χώρα μας νοιάζουν οι επόμενες εκλογές, ενώ αυτοί καίγονται για το μέλλον του τόπου τούτου που θέλουν να το πάρουν στα χέρια τους. Και, δυστυχώς, αν συνεχίσουμε την ίδια πολιτική θα το πάρουν. Αργά ή γρήγορα...».

ΠΗΓΗ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Προσδιορίστηκε το ποσό των γερμανικών αποζημιώσεων!

By Nikolaos Gonos → 29.11.14

Το 1,35 τετράκις εκατομμύριο δραχμές φτάνουν οι γερμανικές οφειλές, σύμφωνα με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, που παρουσίασαν τα στοιχεία στην Επιτροπή Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων της Βουλής.
Πρόκειται για ποσό που αφορά το 1941 με πληθωριστική αξία, χωρίς να έχει γίνει αναγωγή σε σημερινές τιμές και χωρίς να έχει αφαιρεθεί η πληθωριστική αξία. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά τα στοιχεία η αρχική απαίτηση σε δραχμές τρέχουσας αγοραστικής αξίας (δηλαδή πληθωριστικής δραχμής του 1941) έφτανε το 1,35 τετράκις εκατομμύρια δραχμές.
Σε μια άλλη εκτίμηση σε δολάρια, έχοντας αφαιρέσει την πληθωριστική αξία της δραχμής, τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος έκαναν λόγο για απαιτήσεις που φτάνουν μέχρι και τα 258 εκατομμύρια δολάρια σε τιμές Νοεμβρίου του 1941. Βεβαίως, όλοι αναγνώρισαν ότι για να γίνει αναγωγή σε σημερινά ποσά απαιτείται βαθιά τεχνική επεξεργασία από εμπειρογνώμονες και οικονομολόγους με την κάλυψη της Πολιτείας.
Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζος, ισχυρό όπλο υπέρ της χώρας για την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου είναι οι καταβολές που έκανε το Γ' Ράιχ αναγνωρίζοντας έτσι ουσιαστικά την απαίτηση της Ελλάδας.


ΠΗΓΗ

Εξουσιομανία, ανευθυνότητα και λαϊκισμός: Τρεις από τις κατάρες του έθνους !!                    

                                                                                                                        
Του Σάββα Καλεντερίδη                                                                               

Η πατρίδα μας τα τελευταία πέντε χρόνια βρίσκεται στη μέγγενη των δανειστών, οι οποίοι μέσα από τα περίφημα μνημόνια προσπαθούν από τη μια να διασφαλίσουν την επιστροφή των δανείων που έπαιρναν από αυτούς δεκαετίες τώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις, για να καλύψουν τα ελλείμματα και να… χαρίσουν μια επίπλαστη ευημερία στους πολίτες που τους ψήφιζαν εύχαρεις, και από την άλλη να εξασφαλίσουν συνθήκες οικονομικής, πολιτικής και γεωπολιτικής υπουδούλωσης της χώρας μας για τις επόμενες δεκαετίες.
Όταν η κρίση ήταν στα πρόθυρα της πατρίδας μας, ο πολιτικός κόσμος και ο συνδικαλιστικός συρφετός* που δημιούργησαν τα κόμματα για να καλύψουν το κενό πολιτικής και να διασφαλίσουν την παραμονή τους στην εξουσία, δεν επέτρεψαν τη δημιουργία ενός εθνικού μετώπου, όπως τελικώς έγινε στην Κύπρο, για την «υποδοχή» και την αντιμετώπισή της με έναν οργανωμένο τρόπο.

Αντ’ αυτού, τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο σύνολό τους, συνεπικουρούμενα από τους κομματικούς συνδικαλιστές, έκαναν το παν για να μην ληφθούν εγκαίρως τα μέτρα που ήταν απαραίτητα για την το κατά το δυνατόν ανώδυνη «υποδοχή» και αντιμετώπιση της κρίσης, ανυπομονώντας όχι να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον και την πατρίδα, αλλά να εφορμήσουν και να καταλάβουν τις καρέκλες της εξουσίας!
Ακόμα πιο μελανό σημείο αυτής της κατάστασης είναι το διάστημα που μεσολάβησε από την ανάληψη της εξουσίας από τον Γιώργο Παπανδρέου, μέχρι την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο. Εκεί, το διάστημα αυτό, αντί να ληφθούν μέτρα, η κυβέρνηση, μοιράζοντας 1,5 δισεκατομμύριο, από τη μια ξεπλήρωνε στους ψηφοφόρους της για την ψήφο που της έδωσαν, και από την άλλη έκανε το παν για να αμαυρωθεί η εικόνα της χώρας στις διεθνείς αγορές. Την ίδια στιγμή, «μαγείρευαν» το έλλειμμα για να μπει η Ελλάδα στη μέγγενη των μνημονίων. Για το θέμα αυτό είναι υπόδικος για κακούργημα ο μέχρι και σήμερα πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Γεωργίου, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, με τον πρόεδρο του οποίου συνομιλούσε πριν καν αναλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου, για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ.
Χωρίς να θέλουμε να δικαιολογήσουμε ή να αδικήσουμε κανέναν, το διάστημα που μεσολάβησε από τις εκλογές του 2009 μέχρι την υπαγωγή στο μνημόνιο, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε εκκλήσεις προς τον τότε πρωθυπουργό να πάρει γρήγορα μέτρα.
Μετά, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και φυσικά πριν υπογράψει κι αυτός το μνημόνιο, έλεγε ότι η μόνη εξεταστική που θα συγκροτήσει η κυβέρνησή του, είναι αυτή που θα ερευνήσει το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο.
Αυτή η εξεταστική δεν έγινε ποτέ, ο υπόδικος για κακούργημα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ είναι ακόμα στη θέση του, ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται να επανέλθει περίπου δικαιωμένος και πολύ μεγάλο μέρος ενός ολόκληρου πολιτικού και συνδικαλιστικού κόσμου αλλά και ψηφοφόρων που πόνταραν στο λαϊκισμό και την εξουσιομανία, άλλαξαν σακάκια, δημιουργώντας ένα συνονθύλευμα με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που ετοιμάζεται σχεδόν με τους ίδιους όρους που έκανε το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το 2009 να καταλάβει την εξουσία.
Τις ημέρες αυτές είμαστε μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ συναντώνται με εκπροσώπους και στελέχη μεγάλων επενδυτικών οργανισμών -αυτούς που αποκαλούσαν μέχρι πρότινος αρπακτικά και γύπες- και όπως προκύπτει από αναφορές που συντάσσονται, πέραν του ότι χρησιμοποιούν άλλη γλώσσα έξω άλλη μέσα, το οικονομικό τους πρόγραμμα χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο όχι για τα κεφάλαιά τους αλλά για τη χώρα.
Όταν ένα φαινόμενο επαναλαμβάνεται επί σειράν ετών ανεξαρτήτως προσώπων και κομμάτων, τότε σημαίνει ότι η επανάληψη οφείλεται σε δομικά χαρακτηριστικά και εν προκειμένω αδυναμίες του συστήματος.
Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους ψηφοφόρους, ούτε τους πολιτικούς, για να απαλλαγούμε από τα φαινόμενα της εξουσιομανίας, της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού, που καταστρέφουν την κυριολεξία την πατρίδα μας.
Μπορούμε όμως να αλλάξουμε το σύστημα που γεννά, αναπαράγει και επιτρέπει την εμφάνιση τέτοιων φαινομένων.
Και το σύστημα, η βάση, ο θεμέλιος λίθος του συστήματος και της χώρας, είναι το Σύνταγμα, που καθορίζει το πολίτευμα.
Το πρόβλημα είναι μεγάλο και η λύση του εξαιρετικά δύσκολη. Όμως επειδή το διακύβευμα είναι η επιβίωση της πατρίδας μας και του ίδιου του Ελληνισμού, είναι επιβεβλημένο να βρεθεί λύση. Και η λύση δεν μπορεί  να προέλθει από ξοφλημένους και εξωνημένους πολιτικούς και συνταγματολόγους, που είναι υπεύθυνοι για το νομικό και πολιτικό έκτρωμα που υπέχει σήμερα τη θέση του συντάγματος.
Τη λύση είναι καταδικασμένοι να την βρουν οι ίδιοι οι πολίτες.


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "δημοκρατία"

Μίσος κατα της Ρωσιας ή κατα της Ορθοδοξίας;

Posted by olympiada στο Νοεμβρίου 29, 2014


Ε.Β.Χ. 


Είναι ηλίου φαεινότερον: Όλα τα Έθνη, όλοι οι Πολιτισμοί, όλες οι Παραδόσεις και ζώσες ιστορικές συλλογικότητες απειλούνται σήμερα θανάσιμα από τον Ολοκληρωτικό Μετα-Εθνικό Προοδευτισμό της Κυρίαρχης Υπερεθνικής Ελίτ. Πρωτίστως, όμως, ο κόσμος της Ορθοδοξίας. Έχοντας κανείς ζήσει στην Δύση επί πολλά χρόνια και έχοντας μελετήσει την Δύση εις βάθος, διακρίνει μίαν «σταθερά μίσους» εναντίον των Εθνών του Ορθοδόξου Κόσμου, στην κορυφή του οποίου ευρίσκεται βεβαίως, εξ αντικειμένου, η Ρωσσία.
Όπως έγραφε την περίοδο της παράνομης και πειρατικής επιδρομής των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων δορυφόρων τους κατά της Σερβίας ο Τζαίημς Πετράς (James Petras), «πρόκειται για ένα είδος γενικής προκαταλήψεως, βασιζομένης στην άγνοια και στον φόβο, που πηγαίνει πολύ μακρύτερα από ένα απλό αντι-ρωσσικό, αντι-σερβικό ή ανθελληνικό αίσθημα». Ονόμασε την στάση αυτή «Pravoslavophobia». Μία τάση που είναι κυρίαρχη σε δυτικά «think-tank», «ΜΚΟ» («NGO’s») και ΜΜΕ ισχυρής επιρροής.
Πού οφείλεται, όμως, κατ’ ουσίαν και πέρα από τις συγκυριακές αφορμές, αυτή η εχθρότης κατά της Ορθοδοξίας; Οφείλεται στην ειδοποιό διαφορά του Ορθοδόξου Κόσμου από τον σύγχρονο μετα-Χριστιανικό Δυτικό Κόσμο. Και πού έγκειται η εν λόγω διαφορά; Στην πραγμάτωση, στην εγκαταβίωση της Ορθοδοξίας στον κόσμο τούτο, στην ιστορικώς αποδεδειγμένη ικανότητα της Ορθοδόξου Πίστεως να γεννά αυθεντικό λαϊκό Πολιτισμό: από την «Βυζαντινή Κοινοπολιτεία» (στην οποίαν μετείχαν όλα τα ομόδοξα Έθνη, από τους «Ρως» της Κριμαίας και του Κιέβου μέχρι τους Χριστιανούς της Αντιοχείας και της Δαμασκού) έως την Αγία Ρωσσία των Ρωμανώφ (η απώλεια της οποίας, το 1917, διαρκούντος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, υπήρξε βαρύτατο πλήγμα για την Ορθοδοξία).
Όπως το διετύπωσε ο Vincent Rossi: «Οι κληρονόμοι αυτής (της Ορθοδόξου) Παραδόσεως ενθυμούνται και μνημονεύουν τους πατέρες τους. Ταυτίζονται με τον Λαό τους. Ιεροποιούν την Ιστορία τους, η οποία αναμένει από αυτούς να της επιδείξουν μία νομιμοφροσύνη ακατανόητη στην εκκοσμικευμένη (secularized) Δύση. Η τελευταία αδυνατεί να καταλάβει ένα παρελθόν πλούσιο σε καθαγιασμένα πρόσωπα. Οι άνθρωποι αυτών των Εθνών είναι ριζωμένοι στον τόπο τους κατά ένα τρόπο που φαίνεται ασύλληπτος σε εμάς τους μοντέρνους, διότι οι ψυχές μας διαμορφώθηκαν από ένα αφηρημένο Ρασιοναλισμό, από την εκ-ρίζωση και από τις αξίες του συγχρόνου καταναλωτισμού. Αυτή η μετα-νεωτερική νοοτροπία μας, πλάσμα του Δευτέρου Θηρίου της Αποκαλύψεως, μισεί ενστικτωδώς τα πραγματικώς ιστορικά ανθρώπινα όντα, δηλαδή τους ανθρώπους με φυσικές (παραδεδομένες) νομιμότητες. Το αποκαλούν «Ρατσισμό»! «Εθνοκεντρισμό»! Και εννοούν την αντίσταση στην «πολυ-πολιτισμικότητα.»
Η απόδειξη; Απτή, προ των οφθαλμών μας, στην Χερσόνησο του Αίμου, κατά την δεκαετία του 1990, στην λεγομένη «Ουκρανία» σήμερα. Είναι η μαζική, λυσσώδης επίθεση, το διαρκές «μπαράζ» ψευδών και παρα-πληροφόρησης, που διακρίνουμε στα αιώνια αυτά θέατρα γεω-πολιτισμικών (geo-cultural) αντιμαχιών της Ευρώπης, «κατά μήκος της γραμμής του παλαιού Σχίσματος», όπως παρατήρησε προ 15ετίας και ο S. Trifkovic. Εκεί όπου κάποιοι λαοί εξακολουθούν να ανθίστανται στην αφύσικη, ανιστόρητη, απρόσωπη εξατομίκευση, που θέλει να επιβάλει η λεγομένη «Νέα Τάξις Πραγμάτων» (New World Order).
Άλλωστε, είναι πολλαπλώς αποκαλυπτικό ότι για τους «Ταλιμπάν» του Μετα-Νεωτερικού, Μετα-Εθνικού, Μετα-Δημοκρατικού, Ολοκληρωτικού Προοδευτισμού (Post-modern, Post-national, Post-democratic, Totalitarian Progressivism) η «ευαισθησία» τους για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» εκδηλώνεται με τις διαρκείς επιθέσεις και προσβολές κατά της Ρωσσίας, του Προέδρου της και του Ρωσσικού Λαού, επειδή π.χ. προ καιρού τιμώρησαν (ως ώφειλαν) κάποια πορνίδια που βεβήλωσαν τον καθεδρικό ορθόδοξο χριστιανικό ναό της Μόσχας – ή επειδή η Ρωσσία δεν επιτρέπει την επίσημη προπαγάνδιση του λεγομένου «γάμου» των ομοφυλοφίλων ή του πολιτικού κόμματος παιδεραστών και κτηνοβατών – όπως το πράττουν ήδη οι βαθύτατα άρρωστες μετα-Χριστιανικές κοινωνίες της Δυτικής Ευρώπης.
Αλλά, μήπως ακούσαμε ποτέ από τους επιδοτούμενους «αντιρατσιστές» (οι οποίοι δήθεν «κόπτονται» για τα δικαιώματα των «μειονοτήτων») ότι, με 25.000.000 ψυχών εκτός της Ρωσσικής Επικρατείας, το Ρωσσικόν Έθνος αποτελεί το μεγαλύτερο διηρημένον έθνος στην σημερινή Ευρώπη;

Στο φως 23.000 «ελληνικές» off shore

Ενας φορολογικός θησαυρός, που όμως θέλει αρκετό... σκάψιμο για να έρθει στο φως, είναι οι offshore εταιρείες ελληνικών συμφερόντων. Περισσότερες από 23.000 αλλοδαπές και υπεράκτιες εταιρείες έχουν αναπτύξει κερδοσκοπική δραστηριότητα στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια, όπως προκύπτει από τη χαρτογράφηση των «ελληνικών» οffshore, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα «Τα Νέα».

Τα στοιχεία από πηγές εντός των ελεγκτικών μηχανισμών αφορούν αλλοδαπές και offshore εταιρείες οι οποίες στην πλειονότητά τους απέκτησαν ελληνικό ΑΦΜ και νόμιμους εκπροσώπους στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 έως τα τέλη 2011. Ανάμεσά τους, εταιρείες που έως το 2012 δεν συνεργάζονταν σε φορολογικά θέματα με την Ελλάδα. Σε αυτούς τους 46 φορολογικούς παραδείσους, στους 20 δεν βρέθηκαν offshore με ελληνικό ΑΦΜ, ενώ στις 26 που υπεράκτιες με δράση στην Ελλάδα περιλαμβάνονται η Λιβερία – συγκεντρώνει τις περισσότερες – ο Παναμάς, οι Νήσοι Μάρσαλ, οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, αλλά και τόποι όπου δεν φαντάζεται κανείς ότι μπορεί να έχουν εγκατασταθεί ελληνικά συμφέροντα, όπως τα Τερκς και Κέικος και η Δυτική Σαμόα.

Συνολικά εντοπίστηκαν πάνω από 2.200 υπεράκτιες στα μη συνεργαζόμενα κράτη. Αυτές οι υπεράκτιες τα τελευταία 30 χρόνια είχαν δηλωμένους πάνω από 2.100 νόμιμους εκπροσώπους, φορολογικούς αντιπροσώπους, γραμματείς και διαχειριστές. Ο αριθμός των εκπροσώπων είναι μικρότερος από τις offshore, επειδή είναι ιδιαίτερα συχνό το φαινόμενο ένας εκπρόσωπος να εμφανίζεται σε περισσότερες από μία εταιρείες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης- ένα διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ασχολείται με τις πρακτικές των φορολογικών παραδείσων και ανά δύο χρόνια εκδίδει καταλόγους όπου βαθμολογούνται η αδιαφάνεια και η μυστικότητα των χωρών- οι φορολογικοί παράδεισοι με ελληνικών συμφερόντων εταιρείες έχουν πολύ υψηλό δείκτη αδιαφάνειας.

Για παράδειγμα, το 2011, οπότε και εντάχθηκαν τα τελευταία στοιχεία στις λίστες που αποκτήθηκαν από την εφημερίδα, οι χώρες που είχαν τη μεγαλύτερη μυστικότητα ήταν οι Νήσοι Μάρσαλ όπου εντοπίστηκαν 333 offshore με ελληνικό ΑΦΜ, τα Τερκς και Κέικος με 1 offshore και ακολουθούσαν οι Σεϋχέλλες (6 offshore), οι Βερμούδες (4) και η Δυτική Σαμόα (1).

Από τα στοιχεία που διαθέτει η εφημερίδα, εντοπίζονται φυσικά πρόσωπα που εμφανίζονται συχνότερα ως νόμιμοι εκπρόσωποι offshore στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους, ένας δικηγόρος των νοτίων προαστίων, ο οποίος υπαγόταν την προηγούμενη δεκαετία στη ΔΟΥ Αργυρουπόλεως, και εμφανιζόταν ως νόμιμος εκπρόσωπος σε 105 υπεράκτιες εταιρείες, η πλειονότητα των οποίων με έδρα στη Λιβερία, ενώ 16 είχαν έδρα στον Παναμά.

Ακόμη, ένας φοροτεχνικός με ειδίκευση στα λογιστικά από την περιοχή του Μοσχάτου, εντοπίζεται να έχει τη θέση του νόμιμου εκπροσώπου σε 42 offshore οι οποίες έδρευαν μεταξύ άλλων στις Βρετανικές και Αμερικανικές Παρθένες Νήσους, τη Λιβερία, τον Παναμά και τα Νησιά Μάρσαλ.

Συνολικά, στα στοιχεία εμφανίζοντα 72 φυσικά πρόσωπα που έχουν σχέση νόμιμου εκπροσώπου με πέντε offshore και πάνω. Δεκαεννιά από αυτούς σχετίζονται με τουλάχιστον 10 υπεράκτιες, ενώ και οι 62 συνδέονται με 689 offshore στο σύνολο. Ολοι τους υπάγονται σε ΔΟΥ του Λεκανοπεδίου, με μόνη εξαίρεση μία περίπτωση που υπάγεται στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού.


Πηγή: iefimerida

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ  

Να γιατί δεν πήγαν όλοι αυτοί οι αργόσχολοι τουρίστες "διαπραγματευτές" στο Λονδίνο, για να κάνουν και τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια τους, και πήγαν στο Παρίσι !!!


Σε μία στάση λεωφορείου στο Λονδίνο έτσι βλέπουν την Ελλάδα και τους Νεοέλληνες που δεν ήθελαν ΤΟΤΕ να χρεοκοπήσουν και πίστευαν ότι θα σωθούν… Με τα παρακάτω αληθή στοιχεία δεν είμαστε χρεοκοπημένοι;
Το γύρο του κόσμου κάνει νέα φωτογραφία που εμφανίστηκε σε στάση λεωφορείων στο Λονδίνου, που αναφέρει μέσα σε 13 γραμμές αριθμών την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία της Ελλάδος.
Οι εμπνευστές της “διαφήμισης” δεν έχουν γίνει γνωστοί, αλλά προφανώς ανήκουν στους ευρωσκεπτικιστές της Βρετανίας, οι οποίοι θέλουν να δείξουν τι συμβαίνει σε μία χώρα που συμμετέχει στην Ευρωζώνη.
Ειδικότερα, αναφέρεται:
1) 1 εκατ. έχασαν την δουλειά τους
2) 30% των επιχειρήσεων έκλεισαν
3) 38% μείωση μισθών
4) 45% μείωση συντάξεων
5) 25% μείωση του ΑΕΠ
6) 30% μείωση του οικογενειακού εισοδήματος
7) 42,8% αύξηση της παιδικής θνησιμότητας
8) 190,5% αύξηση της ανεργίας
9) 272,7% αύξηση του δείκτη κατάθλιψης
10) 35,5% αύξηση του δημόσιου χρέους
11) 84,3% μείωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας
12) 98,2% αύξηση του δείκτη φτώχειας
13) 2 αυτοκτονίες ανθρώπων κάθε μέρα
Αυτή είναι η Ελλάδα το 2014…

40.000 αίτησεις για την ρύθμιση οφειλών 

Διατάξεις και οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης




Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, περίπου 40.000 οφειλέτες του Δημοσίου έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων για την αποπληρωμή χρεών ύψους 500 εκατ. ευρώ. Από τους ανωτέρω οφειλέτες το 30% περίπου προέρχεται από τις προηγούμενες ρυθμίσεις και συγκεκριμένα περίπου 12.000 μετακόμισαν στη νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση.
Όπως γράφει η "Καθημερινή", η μέχρι στιγμής ανταπόκριση των οφειλετών έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες του οικονομικού επιτελείου, όχι όμως και της τρόικας. Αν και τα στοιχεία των πέντε πρώτων ημερών δείχνουν δυναμική και είναι πλέον διακριτή η πρόθεση των οφειλετών να ρυθμίσουν τα χρέη τους, ωστόσο οι πιστωτές της χώρας ζητούν αλλαγές στον νόμο. Μεταξύ άλλων ζητούν να εξαιρεθούν από τη ρύθμιση των 100 δόσεων όσοι ήδη υπάγονται σε προηγούμενες ρυθμίσεις (Τελευταίας Ευκαιρίας και Πάγια Ρύθμιση). Πάντως, αρμόδιος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου ανέφερε χθες πως οι διαδικασίες για τη ρύθμιση των οφειλών είναι σε εξέλιξη και δεν υπάρχει σκέψη για αλλαγές.
Ληξιπρόθεσμες οφειλές
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Οκτώβριο αυξήθηκαν κατά 1,22 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 71,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10,9 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν από τις αρχές του έτους. Η διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι αποτέλεσμα κυρίως της οικονομικής αδυναμίας των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στους πολλούς φόρους τόσο του τρέχοντος έτους όσο και των προηγουμένων. Ο ίδιος παράγοντας σημειώνει ότι τους επόμενους μήνες αναμένεται ο ρυθμός αύξησης των οφειλών να μειωθεί, συνεπεία της νέας ρύθμισης που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.
Αντίστοιχο ενδιαφέρον καταγράφεται και στα ασφαλιστικά ταμεία. Συγκεκριμένα, το πρώτο 15νθήμερο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν 12.827 αιτήσεις υπαγωγής για οφειλές συνολικού ύψους 333,754 εκατ. ευρώ.
Πώς θα υποβληθεί η αίτηση
Με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης ο υπόχρεος εισέρχεται στον λογαριασμό του στο Taxisnet και συγκεκριμένα: «Εφαρμογές Taxis». Στην ένδειξη «Ρύθμιση Οφειλών» ο οφειλέτης επιλέγει τον τύπο ρύθμισης Ρ3 και στη συνέχεια «Αίτηση Ρύθμισης Οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014».
1ο βήμα: Στην οθόνη του υπολογιστή εμφανίζεται η «Υποβολή Αίτησης» και κάνοντας κλικ στην επιλογή «Υποβολή νέας», εμφανίζεται η καρτέλα με τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες εντάσσονται υποχρεωτικά στη ρύθμιση. Εμφανίζεται το σύνολο των οφειλών προς ρύθμιση και συγκεκριμένα το κεφάλαιο και οι προσαυξήσεις μέχρι την ημερομηνία αίτησης.
2ο βήμα: Σε πίνακα εμφανίζονται το ποσοστό της έκπτωσης, το ποσό της έκπτωσης παγιωμένων προσαυξήσεων, οι προσαυξήσεις μετά την ημερομηνία της αίτησης, το ρυθμιζόμενο πληρωτέο ποσό, ο μέγιστος αριθμός δόσεων, το ποσό της δόσης. Ο οφειλέτης θα πρέπει να επιλέξει το πρόγραμμα ρύθμισης δόσεων στο οποίο επιθυμεί να ενταχθεί και να κάνει κλικ πάνω στον αριθμό των δόσεων. Αμέσως εμφανίζεται το ποσό της μηνιαίας δόσης και το συνολικό πληρωτέο ποσό.
3ο βήμα: Στην οθόνη του υπολογιστή εμφανίζεται η αίτηση «ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014», όπου τα στοιχεία του οφειλέτη είναι προσυμπληρωμένα. Με την υποβολή της αίτησης ο οφειλέτης δηλώνει ότι έχει υποβάλει τις προβλεπόμενες από τον νόμο φορολογικές δηλώσεις.
Αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες δεν εντάσσονται στη ρύθμιση, το σύστημα δεν επιτρέπει στον φορολογούμενο να προχωρήσει στην υποβολή αίτησης πριν ρυθμίσει μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων ή εξοφλήσει τις εκτός ρύθμισης ληξιπρόθεσμες οφειλές του. Σε αυτήν την περίπτωση εμφανίζεται το μήνυμα «έχετε ληξιπρόθεσμες ατομικές οφειλές οι οποίες δεν εντάσσονται στην παρούσα ρύθμιση. Προκειμένου να τηρηθεί η ρύθμιση την οποία ζητάτε, θα πρέπει να τακτοποιήσετε αυτές τις εκκρεμότητές σας».
Πληρωμή δόσεων
Σημειώνεται ότι η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Με την πληρωμή της πρώτης δόσης επικυρώνεται η υπαγωγή στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών. Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 50 ευρώ. Οι δόσεις εξοφλούνται στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ μέσω Ταυτότητας Οφειλής ή στην κατά περίπτωση υπηρεσία της Φορολογικής Διοίκησης. Η καταβολή της οφειλής δύναται να πραγματοποιείται μέσω πάγιας εντολής στους φορείς είσπραξης.
Αν δεν γίνει η πληρωμή εντός τριών εργάσιμων ημερών, τότε υποβάλλετε νέα αίτηση και πληρώνετε με τη νέα ταυτότητα οφειλής εντός τριών εργάσιμων ημερών στην τράπεζα.
Οι οφειλέτες που βρίσκονται ήδη σε ρύθμιση, για να έχουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η νέα ρύθμιση (έκπτωση προσαυξήσεων 20% έως και 100%, μείωση επιτοκίου στο 4,56%) και να έχουν την έξτρα έκπτωση 20% στις προσαυξήσεις, θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά «Αίτηση για διατήρηση ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων του Ν. 4152/2013». Στην περίπτωση αυτή θα επιλέξουν τον τύπο της Ρύθμισης με κωδικό Ρ4.
Ποιοι εντάσσονται, ποιοι μένουν εκτός
Χρέη που υπάγονται στη ρύθμιση:
- Υποχρεωτικά: υπάγεται το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλών που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών.
- Κατόπιν επιλογής του οφειλέτη:
α) Βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής.
β) Βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται.
- Η υποχρεωτικά υπαγόμενη στη ρύθμιση βασική οφειλή δεν μπορεί να ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Εκτός ρύθμισης θα βγαίνουν, με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπολοίπου της οφειλής, οι οφειλέτες αν:
α) Δεν είναι φορολογικά ενήμεροι από την ημερομηνία υπαγωγής και καθ’ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης.
β) Δεν καταβάλουν εμπρόθεσμα μία δόση της ρύθμισης κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της ρύθμισης.
γ) Δεν καταβάλουν εμπρόθεσμα μέχρι δύο δόσεις ανά έτος προγράμματος ρύθμισης.
δ) Δεν καταβάλουν εμπρόθεσμα μία δόση της ρύθμισης ανά έτος προγράμματος ρύθμισης για χρονικό διάστημα μέχρι δύο μήνες.
ε) Εχουν δηλώσει ανακριβή στοιχεία προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ξύπνησαν και οι Βούλγαροι του VMRO και θέλουν την Θράκη!



Οι Βούλγαροι εθνικιστές του κόμματος VMRO, έκαναν πορείες διαμαρτυρίας στη βουλγαρική πρωτεύουσα με κεντρικό σύνθημα «Τα δυτικά βουλγαρικά εδάφη είναι για πάντα βουλγαρικά»Εκατοντάδες οπαδοί του εθνικιστικού κόμματος VMRO- έφεραν σημαίες της «Εσωτερικής μακεδονικής επαναστατικής οργάνωσης» και της βουλγαρικής σημαίας με αφορμή την 95η επέτειο της ειρηνευτικής συμφωνίας της Νεϊγύ (Συνθήκη της Νεϊγύ).
«Θέλουμε να δείξουμε στους αδελφούς μας, πέρα από τα βουλγαρικά σύνορα ότι δεν τους έχουμε ξεχάσει», είπε ένας διαδηλωτής.
Στην πορεία έφεραν, επίσης, φωτογραφίες Βούλγαρων ηρώων για τη διεκδίκηση της Μακεδονίας, τους οποίους οι Σκοπιανοί τους θεωρούν δικούς τους ήρωες...
Διαδηλώσεις εκτός από τη Σόφια για τη συνθήκη της Νεϊγύ έγιναν στο Βέλικο Τάρνοβο, το Ρούσε, τη Βάρνα, το Σούμεν, το Μπουγκάς, Βάρνα και άλλες πόλεις στη χώρα.

Υπό ξένη Κατοχή τα Σκόπια και η Θράκη.

Οι Βούλγαροι εθνικιστές κραύγαζαν συνθήματα όπως : «Βουλγαρία των τριών Θαλασσών- θέλουμε εκδίκηση», «Κάτω η συνθήκη της Νεϊγύ», «Βουλγαρική Μοισία, Θράκη, Μακεδονία (Σκόπια)».

Ο εθνικιστές της Βουλγαρίας με αναμμένους πυρσούς φώναζαν, χθες το βράδυ, «Βουλγαρία – Ελευθερία η Θάνατος» και κατόπιν όλοι μαζί έψαλλαν το εθνικό ύμνο της Βουλγαρίας.

«Η Συνθήκη της Νεϊγύ, έκοψε τη σάρκες της Βουλγαρίας», δήλωσε ο συμπρόεδρος του Πατριωτικού Μετώπου, Βαλέρι Σιμενόνοφ. Στάθηκε επιφυλακτικός στη χρήση του όρου γενοκτονία, αλλά τόνισε ότι οι συμπατριώτες στην περιοχή των Σκοπίων και στη Σερβία εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ξένη κατοχή.
Ο ίδιος θα τονίσει:
«Είμαι της γνώμης ότι η συμφωνία που υπογράφηκε στη Νεϊγύ, πρέπει να γίνει αποδεκτή ως μια ιστορική αδικία και οι συμπατριώτες μας πρέπει να έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης. Πρέπει, επίσης, να αλλάξουν οι εκπαιδευτικές συνθήκες στην Βαρντάσκα Μακεδονία ώστε να διδάσκεται η βουλγαρική γλώσσα, για μάθουν οι Βούλγαροι νέοι τη γλώσσα τους».
Σχετικά δημοσιεύματα κυκλοφορούν σήμερα σε πολλά βουλγαρικά και νοτιοσλαβικά μέσα ενημέρωσης, με κύριο θέμα την «Βουλγαρία των τριών θαλασσών»...


ΠΗΓΗ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Γιάννης Μακρυγιάννης: “Ντροπή Έλληνες” !…                            

«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»                                                                                         
Γιάννης Μακρυγιάννης

Τότε, εκεί που καθόμουν εις το περιβόλι μου και έτρωγα ψωμί, πονώντας από τις πληγές, όπου έλαβα εις τον αγώνα και περισσότερο πονώντας δια τις μέσα πληγές όπου δέχομαι δια τα σημερινά δεινά της Πατρίδος, ήλθαν δύο επιτήδειοι, άνθρωποι των γραμμάτων, μισομαθείς και άθρησκοι, και μου ξηγώνται έτσι:
«Πουλάς Ελλάδα, Μακρυγιάννη».
Εγώ, στην άθλιαν κατάστασίν μου, τους λέγω:

«Αδελφοί, με αδικείτε. Ελλάδα δεν πουλάω, νοικοκυραίγοι μου. Τέτοιον αγαθόν πολυτίμητον δεν έχω εις την πραμάτειαν μου. Μα και να τό’ χα, δεν τό’ δινα κανενός.
Κι’ αν πουλιέται Ελλάδα, δεν αγοράζεται σήμερις, διότι κάνατε τον κόσμον εσείς λογιώτατοι, να μην θέλει να αγοράσει κάτι τέτοιο».
Έφυγαν αυτοί. Κι’ έκατσα σε μίαν πέτραν μόνος και έκλαιγα. Μισός άνθρωπος καταστάθηκα από το ντουφέκι του Τούρκου, τσακίστηκα εις τις περιστάσεις του αγώνα και κυνηγιέμαι και σήμερον.
Κυνηγιώνται και άλλοι αγωνιστές πολύ καλύτεροί μου, διότι εγώ είμαι ο τελευταίος και ο χειρότερος. Και οι πιο καλύτεροι όλων αφανίστηκαν.
Αυτοί που θυσίασαν αρετή και πατριωτισμόν, για να ειπωθεί ελεύτερη η Ελλάδα κι’ εχάθηκαν φαμελιές ολωσδιόλου, είπαν να ζητήσουν ένα αποδειχτικόν που να λέγει ότι έτρεξαν κι’ αυτοί εις την υπηρεσίαν της Πατρίδος και Τούρκο δεν άφηκαν αντουφέκιγο.
Πήγε να’ νεργήσει η Κυβέρνηση και βγήκαν κάτι τσασίτες και σπιγούνοι, που δουλεύουν μίσος και ιδιοτέλεια, και είπαν «όχι».
Και είπαν και βρισιές παλιές δια τους αγωνιστές. Για να μην πάρουν το αποδειχτικόν, ένα χαρτί που δεν κάνει τίποτες γρόσια.
Πατρίδα να θυμάσαι εσύ αυτούς όπου, δια την τιμήν και την λευτερίαν σου, δεν λογάριασαν θάνατο και βάσανα. Κι’ αν εσύ τους λησμονήσεις, θα τους θυμηθούν οι πέτρες και τα χώματα, όπου έχυσαν αίματα και δάκρυα.
Θεέ, συχώρεσε τους παντίδους, που θέλουν να μας πάρουν τον αγέρα που αναπνέομεν και την τιμήν που με ντουφέκι και γιαταγάνι πήραμε.
Εμείς το χρέος, το κατά δύναμιν, επράξαμεν. Και αυτοί βγήκαν σήμερον να προκόψουν την Πατρίδα. Μας γέμισαν φατρία και διχόνοιαν. Και την Πατρίδα δεν την θέλουν Μητέρα κοινή. Αμορόζα εις τα κρεβάτια τους την θέλουν. Γι’ αυτό περνούν και ρεθίζουν τον κόσμον με τέχνες και καμώματα.
Και καζαντίσαν αυτοί πουγγιά και αγαθά και αφήκαν τους αγωνιστές, τις χήρες και τα ορφανά εις την άκρην. Αυτοί είναι οι ανθρώπινοι λύκοι, που φέραν δυστυχήματα και κίντυνον εις τον τόπον. Ας όψονται.
Τότε που η Τουρκιά εκατέβαινε από τα ντερβένια και ολίγοι έτρεχαν με ολίγα ντουφέκια, με τριχιές δεμένα, να πολεμήσουν, θέλοντας λευτεριάν ή θάνατον, οι φρόνιμοι ασφάλιζαν τις φαμελιές τους εις τα νησιά κι’ αυτοί τρέχαν εις ρεματιές και βουνά, μη βλέποντας ποτέ Τούρκου πρόσωπον. Κι’ όταν ακούγαν τα ντισμπάρκα των Τούρκων, τρέχαν μακρύτερα.
Τώρα θέλουν δικήν τους την Πατρίδα και κυνηγούν τους αγωνιστές.
Εγίναμε θηρία που θέλουν κριγιάτα (κρέατα) ανθρωπινά να χορτάσουν. Και χωρίζουν τον κόσμον σε πατριώτες και αντιπατριώτες. Αυτοί γίναν οι σημαντικοί της Πατρίδος και οι άλλοι να χαθούν. Δεν ξηγιώνται γλυκότερα να φυλάξωμεν Πατρίδα και να δούμεν λευτερίαν πραγματικήν.
Ρωμαίγικον δεν φτιάχνεται χωρίς ούλλοι να θυσιάσουν αρετήν και πατριωτισμόν. Και χωρίς να πάψει η μέσα, η δική μας τυραγνία.
Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον.
Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον.
Και σκουπίζοντας τα δάκρυά μου τους είπα:
«Δεν βλέπετε που θέλουν να κάμουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ό,τι πολυτίμητον τζιβαϊρικόν έχομεν.
Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοί μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερα κακά από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».
Ένας δικός μου αγωνιστής μου έφερε και μου διάβασεν ένα παλαιόν χαρτί, που έγραψεν ο κοντομερίτης μου Άγιος παπάς, ο Κοσμάς ο Αιτωλός.
Τον εκρέμασαν εις ένα δέντρον Τούρκοι και Εβραίοι, διότι έτρεχεν ο ευλογημένος παντού και εδίδασκεν Ελλάδα, Ορθοδοξία και Γράμματα.
Έγραφεν ο μακάριος εκείνος ότι:
«Ένας άνθρωπος να με υβρίσει, να φονεύσει τον πατέρα μου, την μητέρα μου, τον αδελφόν μου και ύστερα το μάτι να μου βγάλει, έχω χρέος σαν χριστιανός να τον συγχωρήσω.
Το να υβρίσει τον Χριστόν μου και την Παναγία μου, δεν θέλω να τον βλέπω».
Το χαρτί του πατέρα Κοσμά έβαλα και μου το εκαθαρόγραψαν. Και το εκράτησα ως Άγιον Φυλαχτόν, που λέγει μεγάλην αλήθειαν. Θα πω να μου γράψουν καλλιγραφικά και τον άλλον αθάνατον λόγον του.
«τον Πάπαν να καταράσθε ως αίτιον»
Θέλω να το βλέπω κοντά στα’ κονίσματά μου, διότι τελευταίως κάποιοι δικοί μας ανάξιοι λέγουν ότι αν τα φτιάξουμε με τον δικέρατον Πάπαν, θα ολιγοστέψουν οι κίντυνοι, τα βάσανα και η φτώχεια μας. Τρομάρα τους!!!
Και είπαν οι άθρησκοι που εβάλαμεν εις τον σβέρκο μας να μη μανθάνουν τα παιδιά μας Χριστόν και Παναγίαν, διότι θα μας παρεξηγήσουν οι ισχυροί.
Και βγήκαν ακόμη να’ ποτάξουν την Εκκλησίαν, διότι έχει πολλήν δύναμη και την φοβούνται. Και είπαν λόγια άπρεπα δια τους παπάδες.
Εμείς, με σκιάν μας τον Τίμιον Σταυρόν, επολεμήσαμεν ολούθε, σε κάστρα, σε ντερβένια, σε μπογάζια και σε ταμπούργια.
Και αυτός ο Σταυρός μας έσωσε. Μας έδωσε την νίκη και έχασε (οδήγησε σε ήττα) τον άπιστον Τούρκον. Τόση μικρότητα στον Σταυρό, τον σωτήρα μας!
Και βρίζουν οι πουλημένοι εις τους ξένους και τους παπάδες μας, τους ζυγίζουν άναντρους και απόλεμους.
Εμείς τους παπάδες τους είχαμε μαζί εις κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν.
Όχι μόνον δια να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και γιαταγάνι, πολεμώντας σαν λεοντάρια.
Ντροπή Έλληνες!
Γιάννης Μακρυγιάννης
ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ


Νέο μνημόνιο προ των πυλών με επώδυνα μέτρα και παραμονή του ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται μετά τη… σκληρή διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. Οι δανειστές ότι ζητούν παίρνουν και οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος ψάχνουν να βρούν τρόπο να καλύψουν την πολιτική ανεπάρκεια τους και το ξεβράκωμα της τακτικής των «κόκκινων γραμμών».
Οι δήθεν σκληροί απέναντι στην τρόικα αποδείχθηκαν για ακόμη μία φορά υποτακτικοί απέναντι στους δανειστές εμπαίζοντας τον ελληνικό λαό και προετοιμάζοντας το κλίμα για την ολοκλήρωση της καταστροφής του. Βρυξέλλες και ΔΝΤ επιβάλλουν νέα μέτρα και η κυβέρνηση αναζητεί άλλοθι για να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία.
Από το Μέγαρο Μαξίμου εκφράζεται η άποψη πώς μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου θα έχει επιτευχθεί πολιτική συμφωνία και οι τεχνικές διαδικασίες μπορεί να μεταφερθούν και τον πρώτο μήνα του 2015 αλλά αυτό «δεν σημαίνει παράταση του προγράμματος».
Ποιόν κοροϊδεύουν; Οι πάντες γνωρίζουν πώς η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε νέα μέτρα και παίζεται το τελευταίο διάστημα ένα κρυφτό με το αν θα έρθει ή δεν θα έρθει η τρόικα στην Αθήνα προκειμένου να δείξουν (έτσι νομίζουν) πώς η κατάσταση είναι κρίσιμη, παίζεται το μέλλον της χώρας κτλ.
Οι ίδιοι έχουν διαλύσει τη χώρα, έχουν υποθηκεύσει το μέλλον της και έχουν καταστρέψει τα όνειρα των νέων Ελλήνων. Για πιο μέλλον μιλάνε. Αυτό που θέλει τους Έλληνας σκλάβους στην ίδια τους τη χώρα.
Γιατί η κυβέρνηση δεν λέει πόσο επώδυνη θα είναι η πολιτική συμφωνία και σε ποια θέματα θα υποχωρήσει από το σύνολο αυτών που βάζει η τρόικα; Δημοσιονομικό κενό στα 2,5 δις για το 2015, ασφαλιστικό με μείωση συντάξεων, εργασιακό, αύξηση του ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές, απελευθέρωση πλειστηριασμών ή μήπως σε όλα;
Έφτασαν οι δανειστές στο σημείο να εγείρουν ακόμη και θέμα πλήρους κατάργησης του ΕΚΑΣ για τους συνταξιούχους και πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων με μισθούς και συντάξεις Κίνας. Και η κυβέρνηση εξακολουθεί να κάθεται στο ίδιο τραπέζι και να συζητάει τι; Με ποιον τρόπο θα σκοτώσει την ελληνική κοινωνία.   
Κάποιοι ήδη έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζουν και τα επόμενα βήματα εντός της Ελλάδας και του Κοινοβουλίου. Βγαίνουν και λένε δήθεν υπουργοί και βουλευτές πώς δεν θα περάσει ένας επώδυνος συμβιβασμός από τη Βουλή. Γιατί πότε έγινε το αντίθετο; Όλοι εγείρουν ζητήματα, παριστάνουν τους αντάρτες και όταν φτάσει η ώρα σπεύδουν να ψηφίσουν. Πρόσφατο παράδειγμα η ρύθμιση των δόσεων και ο ΕΝΦΙΑ.      
Το μόνο που απασχολεί την κυβέρνηση είναι αν θα βρει τους 180 βουλευτές για να παραμείνει στην εξουσία και να γκρεμίσει ότι έχει μείνει όρθιο. Με το νέο μνημόνιο ωστόσο που ετοιμάζεται να φέρει αυτό είναι απίθανο.
Οι εκλογές έχουν «κλειδώσουν» για το Μάρτιο, ίσως και πιο νωρίς και η κυβέρνηση για να αποφύγει την πλήρη κατάρρευση αρχίζει να πολώνει το πολιτικό κλίμα, να προβαίνει σε ωμούς εκβιασμούς πώς αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, θα φύγουν οι τραπεζικές καταθέσεις και πολλά άλλα καταστροφικά σενάρια.
Η αλήθεια είναι πώς και ο ΣΥΡΙΖΑ τους δίνει επιχειρήματα, αλλά η πολιτική γύμνια της κυβέρνησης δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί με τίποτα. Όσο μένει στην εξουσία τόσο σε βάρος του λαού αποφάσεις θα παίρνει.
Όσο δε οι δανειστές δείχνουν στην κυβέρνηση πώς έχει τελειώσει ο πολιτικός της χρόνος, όπως ομολόγησε και χθες ο Γκίκας Χαρδούβελης τόσο πιο επικίνδυνη θα γίνεται.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Η κραυγή «Λευτεριά στην Κύπρο!» Έλληνα αρσιβαρίστα όταν σήκωνε την μπάρα!

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Η κραυγή «Λευτεριά στην Κύπρο!» Έλληνα αρσιβαρίστα όταν σήκωνε την μπάρα!

Συγκίνηση και περηφάνια! Αυτά τα αισθήματα ένιωσαν όσοι βρέθηκαν στο γυμναστήριο της Λεμεσού και παρακολούθησαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών.«Λευτεριά στην Κύπρο», βροντοφώναξε ο Θοδωρής Ιακωβίδης, όταν σήκωσε 190 κιλά στην κίνηση του ζετέ. Όρθιοι οι θεατές αποθέωναν τον Έλληνα αθλητή του Πανελληνίου, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που ξέσπασαν σε λυγμούς!
«Είμαι ιδεολόγος. Αυτό ένιωσα κι αυτό έκανα», τόνισε ο Ιακωβίδης, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό πως όλοι ήθελαν να του σφίξουν το χέρι για την ενέργειά του αυτή. «Είσαι πραγματικό παλικάρι», του φώναζε ο κόσμος, όπως αναφέρει το pontos-news.gr, ενώ κάποιοι τον περίμεναν έξω από τα αποδυτήρια και τον αγκάλιαζαν και τον φιλούσαν.


Συντάξεις για όλους μετά τα 62 έτη από το 2015. Αλλαγές σε 8 σημεία για το ασφαλιστικό


Συντάξεις για όλους μετά τα 62 έτη από το 2015. Αλλαγές σε 8 σημεία για το ασφαλιστικό


Αλλαγές στο ασφαλιστικό άμεσα από το 2015, με αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης κατά 6,5 έτη και κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων σε ηλικίες κάτω των 62 ετών, ζητούν οι δανειστές, και μάλιστα χωρίς να δείχνουν καμία διάθεση για υποχωρήσεις, αφού δεν αποδέχτηκαν τις προτάσεις που τους παρουσίασε η ελληνική πλευρά στην κρίσιμη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, στο τραπέζι των συζητήσεων κυβέρνησης και τρόικας βρίσκονται 8 αλλαγές-φωτιά στο ασφαλιστικό οι οποίες περιλαμβάνουν:
Αύξηση των ορίων ηλικίας στις πρόωρες συντάξεις.
Αύξηση του ελάχιστου χρόνου για κατώτατη σύνταξη από τα 15 έτη που είναι σήμερα στα 21,5 έτη ή από τις 4.500 ημέρες ασφάλισης στις 6.500.
Τροποποίηση του νόμου 3863/10 ως προς τους συντελεστές υπολογισμού των συντάξεων για όσους αποχωρήσουν από την 1η/1/2015.
Κατάργηση του προνοιακού ποσού στις κατώτατες συντάξεις, όπως ήδη αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, καθώς και του ποσού των 220 ευρώ για τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ που είναι επίσης προνοιακό
Εκ βάθρων αλλαγές στο ΕΚΑΣ. Εξετάζεται, πρώτον, να αυξηθεί το όριο ηλικίας για τη χορήγησή του στους ήδη συνταξιούχους και από τα 65 να πάει στα 67 και, δεύτερον, να μειωθούν τα εισοδηματικά κριτήρια από τον Μάρτιο του 2015,
Πάγωμα των αυξήσεων, που βάσει πληθωρισμού και ρυθμού ανάπτυξης θα έπρεπε να «παίρνει» η βασική σύνταξη των 360
Ελεύθερη επιλογή των εισφορών που θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ για όσο διάστημα θέλουν, με μείωση όμως και του ποσού σύνταξης για το διάστημα της «φθηνότερης ασφάλισής τους».
Ενοποιήσεις Ταμείων από το 2015. Είναι κρυφό χαρτί στις διαπραγματεύσεις και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το αρχικό σχέδιο του υπουργείου Εργασίας αποσύρεται.

"Κακώς δόθηκαν χρήματα σε στρατιωτικούς"! Ποιος ευρωβουλευτής της ΝΔ  τα ζητάει πίσω   

Image


Να πάρουν πίσω ακόμη και τα ελάχιστα που δόθηκαν ως διόρθωση στους στρατιωτικούς ζήτησε με έμφαση ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος! 

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΙ ο κ.Κύρτσος είπε ότι η κυβέρνηση “οφείλει να πάρει οριζόντια μέτρα 5 δις”!!! Και γι΄ αυτό χαρακτήρισε “λάθος που δόθηκαν τα χρήματα στους ένστολους και τους δικαστικούς»

Επί της ουσίας πρότεινε να μην εφαρμόζονται οι δικαστικές αποφάσεις, γιατί βλάπτουν την οικονομία και πρόσθεσε ότι «με βάση το Σύνταγμα του (δεν ξέρω πότε) θα διαχειριστούμε το ολοκληρωτικό οικονομικό αδιέξοδο;».

Το πολιτικό δίλημμα που τίθεται στην κυβέρνηση, λοιπόν σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή της είναι: «Ή βρίσκει το κουράγιο και την κυβερνητική πλειοψηφία να συνεχίσει στην ίδια πορεία, τη  συνέχιση την πολιτική της, αλλιώς να δώσουν τα κλειδιά της χώρας στο ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε τι είπε ο Κύρτσος:


ΠΗΓΗ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ