}

04 Δεκεμβρίου, 2014

romanos_fylaki
Societas3

Φυλακή σημαίνει φυλακή!

Τρομοκράτης, μέλος της πιο αιμοσταγούς τρομοκρατικής οργάνωσης στην Ελλάδα, δραπέτευσε γιατί του δόθηκε άδεια να βγει απ’ τη φυλακή! Θα μπορούσε να είναι τίτλος σατυρικής εκπομπής ή κάποιου αστείου θέματος για να κλείσει ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα. Δυστυχώς όμως πρόκειται για μια πραγματική κατάσταση η οποία επαναλαμβάνεται με διάφορους τρόπους, αποδεικνύοντας ότι σε ένα κράτος με διαστρεβλωμένους θεσμούς και πεποιθήσεις τίποτα δεν μπορεί να είναι αυτονόητο.
Πέντε αρμοδιότητες για τον Πρόεδρο Δημοκρατίας προτείνει η ΝΔ
Την επαναφορά πέντε κρίσιμων αρμοδιοτήτων για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με παράλληλη αποσύνδεση της διαδικασίας εκλογής του από την υποχρεωτική διάλυση της Βουλής, θα επιδιώξει η ΝΔ, στο πλαίσιο της διαδικασίας Αναθεώρησης του Συντάγματος.
Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ τάσσεται υπέρ της «αποκατάστασης του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του, με παράλληλη αλλαγή του καθεστώτος εκλογής του ώστε να διαθέτει την αναγκαία προς τούτο δημοκρατική νομιμοποίηση».

Η Τουρκία μας πάει σε κρίση! Το Γενικό Επιτελείο απορρίπτει αποχώρηση Barbaros και πολεμικών!

04.12.2014 | 17:06
Image
Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Απέρριψε η Αγκυρα - και μάλιστα δια του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου- την θέση που διατύπωσε από ελληνικής πλευράς ο Αντιπρόεδρος κ. Ευαγ. Βενιζέλος και από Κυπριακής ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για αποχώρηση του ερευνητικού σκάφους ''Μπαρμπαρός Χαϊρεττίν Πασά '' από την Ανατολική Μεσόγειο ως όρο για την επανέναρξη των συνομιλιών στην Κύπρο.


Η Τουρκία πρέπει να υποχωρήσει


Μοναδική διέξοδος από την κρίση σχετικά με την εξόρυξη του φυσικού αερίου είναι η τουρκική υποχώρηση και η παύση της παράνομης δραστηριότητας εντός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ), είτε αυτοβούλως από την ίδια την Τουρκία είτε μετά από ισχυρές διεθνείς πιέσεις. Βασικό πρόβλημα του τουρκικού εκβιασμού στο θέμα του φυσικού αερίου είναι το γεγονός ότι βασίζεται στην προϋπόθεση ότι κάποιος από τους αναγκαίους παίκτες (είτε η ελληνική πολιτική ηγεσία – ελλαδική και κυπριακή – είτε οι μεγάλες δυνάμεις είτε οι εταιρίες εξόρυξης) έχει επαρκώς μεγάλη αποστροφή στο ρίσκο ώστε να παύσει (υπό τον φόβο της άσκησης βίας από την πλευρά της Τουρκίας) η εξορυκτική δραστηριότητα μέχρι να εξασφαλισθεί η τουρκική συναίνεση στο τρόπο διανομής των κερδών από την εξαγωγή των
Ο Α. Σικελιανός για το αίμα και την παράδοση
"Η Ελληνική παράδοση για μας δεν είναι κεφάλαιο χρονολογικό, αλλά το αίμα του αίματός μας"

Ο Έλληνας διαννοούμενος διαπιστώνει ότι η παράδοση είναι παράγωγο του αίματος. Τα ψυχικά γνωρίσματα συνδέονται με το αίμα, δηλαδή τη φυλή και αποτυπώνονται στον χαρακτήρα του πολιτισμού και στην παράδοση. Οι αισιόδοξοι ανάμεσα μας θέλουμε να πιστεύουμε, σ' αυτές τις δύσκολες ώρες, ότι τελικά θα ξεπερασθούν όλα χάρη στα ψυχικά γνωρίσματα της φυλής μας. Οι υπόλοιποι μπορούν να πολεμούν , σαν σύγχρονοι Δον Κιχώτες, με τους ανεμόμυλους της ιδεοληψίας τους...  

Ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός πέρασε στην αιωνιότητα και στο πάνθεον των Ελληνικών Γραμμάτων τον Ιούνιο του 1951 . Γεννήθηκε στην Λευκάδα στα τέλη του 19ου αιώνα και συγκεκριμένα στις 15 Μαρτίου του 1884, ο Σικελιανός υπήρξε φλογερός πατριώτης, ελληνοκεντρικός και ελληνολάτρης, όπως κάθε άνθρωπος ικανός για πνευματική δημιουργία και σκέψη.

Τι βραβεία Νόμπελ… τρίχες, εδώ έχουμε τα τουρκικά προεδρικά!


Ο Ερντογάν ξαναχτυπά! Αυτή τη φορά τα έβαλε και με τα βραβεία Νόμπελ, τα οποία κατά τη γνώμη του δεν απονέμονται όπως πρέπει. Προφανώς θα έπρεπε και ο ίδιος να έχει τιμηθεί με το Νόμπελ, δυστυχώς όμως σχετικό βραβείο ισλαμικής βλακείας, δεν έχει θεσπιστεί… και κακώς.

Τουρκία: Ο ισλαμικός μισογυνισμός του ηγέτη Ερντογάν


Νιώθω συχνά σοκαρισμένος, όταν κάποιοι σοκάρονται από τα λόγια του προέδρου Ερντογάν. Αλήθεια, τι ήταν τόσο σοκαριστικό όταν είπε πως οι γυναίκες δεν μπορούν να θεωρούνται ίσες με τους άνδρες, εκτός από το ότι η δήλωσή του αυτή έγινε σε μια συγκέντρωση φεμινιστριών;

Ελληνικά μαχητικά F-16 στο Ισραήλ για συνεκπαίδευση


Την ίδια μέρα που θα φτάνει ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, στο Ισραήλ για επίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, στη χώρα θα προσγειώνονται ελληνικά μαχητικά για τη συνεκπαίδευση με πολεμική μοίρα του εβραϊκού κράτους.


Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ...
Τεράστιο αριθμό γεφυρών μετέφεραν οι Τούρκοι στον Εβρο - "Παγωμένο" το έργο της αντιαρματικής τάφρου

"Βάλτωσε" ή κινείται με πολύ αργό ρυθμό η υλοποίηση του μεγαλύτερου αμυντικού έργου της χώρα της αντιαρματικής τάφρου του ποταμού Εβρου η οποία έχει ξεκινήσει πριν από 3,5 χρόνια και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ ο τουρκικός Στρατός πρόσφατα ολοκλήρωσε την εγκατάσταση και επιχειρησιακή αξιοποίηση τεράστιου αριθμού γεφυρών και συστημάτων γεφύρωσης υδάτινων κωλυμάτων.


ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΙΣ "ΣΠΟΥΔΕΣ" ΤΟΥ Ν.ΡΩΜΑΝΟΥ
Aπίστευτα πράγματα: Μια ολόκληρη κυβέρνηση "γονατίζει" μπροστά σε έναν τρομοκράτη ληστή!

Μία ακόμα ταπείνωση για την κυβέρνηση: Μετά την τρόϊκα, τώρα αναζητεί και τους γονείς του τρομοκράτη-ληστή Νίκου Ρωμανού για να τους εξηγήσει τη νομοθετική πρωτοβουλία για να ... σπουδάσει ο κακοποιός!

Οπως εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου: «Βεβαίως

Να καμαρώσουμε τα πολεμικά μας πλοία την Παρασκευή

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη των Ναυτικών, Αγίου Νικολάου, θα δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να επισκεφθεί Ναυτικές Υπηρεσίες και Πολεμικά Πλοία σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Η Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ, το ΤΠΚ ΔΑΝΙΟΛΟΣ και το Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ θα καταπλεύσουν στο λιμένα του Πειραιά, όπου θα παραβάλουν στα κρηπιδώματα 12 και 13 (Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ), με πρόγραμμα επισκεπτηρίου ως ακολούθως:Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη των Ναυτικών, Αγίου Νικολάου, θα δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να επισκεφθεί Ναυτικές Υπηρεσίες και Πολεμικά Πλοία σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2014, από 15:00 έως 18:00 (Πλην Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ)
Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2014, από 09:00 έως 18:00 (Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ από 15.00 έως 18.00)
Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2014, από 09:00 έως 17:00
Επίσης, τα πλοία του ΠΝ μακράν Ναυστάθμου Σαλαμίνας, που θα καταπλεύσουν σε νησιωτικούς λιμένες στο πλαίσιο της αποστολής τους θα τηρήσουν το ακόλουθο πρόγραμμα επισκεπτηρίου:
Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2014, από 14:00 έως 18:00
Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2014, από 09:00 έως 18:00
Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2014, από 09:00 έως 18:00
Επιπλέον, Ναυτικές Διοικήσεις (εκτός Κέντρου), Ναυτικοί Σταθμοί, Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΒΕΝ) και Προκεχωρημένες Ναυτικές Βάσεις, θα παραμείνουν ανοιχτές για το κοινό το Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2014, από 10:00 έως 13:00.

Ελληνοτουρκικές σχέσεις και Ελληνική Θράκη

Η αδιαφορία των αρμοδίων, αλλά κυρίως οι παραλείψεις, μετατρέπονται σε «όπλα» της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής 
Η Θράκη κινδυνεύει, πρωτίστως, από την ανυπαρξία πολιτικής βούλησης των ελληνικών κυβερνήσεων 

Σε συνέχεια του χθεσινού πρώτου δημοσιεύματος, με την ομιλία του Μάνου Μεγαλοκονόμου, Πρέσβυς ε.τ. και με θέμα «Το φαινόμενο της επιτάχυνσης στις διεθνείς εξελίξεις», σήμερα παρουσιάζουμε τον δεύτερο εισηγητή της ημερίδας του «Διπλωματικού Κύκλου», κ. Ιωάννη Κοραντή, πρέσβυ ε.τ. και πρώην διοικητή της ΕΥΠ, με θέμα «Ελληνοτουρκικές σχέσεις και Ελληνική Θράκη».

Πάπας – Πατριάρχης – Τζο Μπάιντεν εναντίον Πούτιν και Ρωσίας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Η πρόσφατη συνάντηση Πάπα Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη με τις γνωστές οικουμενιστικές της διαστάσεις, λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου στο Φανάρι και η αμέσως μετά έλευση του Ρώσου προέδρου, Βλαδιμήρ Πούτιν στην Άγκυρα, συνδέονται άμεσα, όσο και αν αυτό ακούγεται εκ πρώτης όψεως παράδοξο και περιέχουν ένα έντονο πολιτικό παρασκήνιο που δίνει μια διαφορετική διάσταση στην εξέλιξη του νέου ψυχρού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Δύσης γενικότερα και από την άλλη πλευρά της Ορθόδοξης Ρωσίας.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ – Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΒΟΜΒΑ: ΕΠΑΙΡΝΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ!

Posted by olympiada στο Δεκεμβρίου 3, 2014

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΤΟΣΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ!

Ήθελαν να μας πείσουν ότι ο Τσουκάτος έπαιρνε τις βαλίτσες για να τις δίνει σε …

Ανεπιθύμητος ο Νταβούτογλου – Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια

Posted by olympiada στο Δεκεμβρίου 3, 2014

Στις 5 Δεκεμβρίου 2014 καταφθάνει στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και αρχιτέκτονας του νεο-οθωμανισμού, Αχμέτ Νταβούτογλου, για να συμμετάσχει στο κοινό, ελληνοτουρκικό υπουργικό συμβούλιο. Την ίδια στιγμή που πραγματοποιείται μια νέα επέκταση της εισβολής στην Κύπρο, με την έμπρακτη αμφισβήτηση της κυπριακής ΑΟΖ· την ίδια στιγμή που η Τουρκία βρίσκεται στο αποκορύφωμα της επεκτατικής της δραστηριότητας,

ΕΑΑΑ: Μηνιαία Αναπροσαρμογή Συντάξεων - Αναδρομικών. Τι δικαιούνται οι Απόστρατοι (ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ)

Η Ε.Α.Α.Α., αφού έλαβε υπόψη τον Ν.4307/2014 (ΦΕΚ υπ αριθ 246/15-11- 2014) κατόπιν της απόφασης του ΣτΕ, μετά από την προσφυγή και των Ενώσεων Αποστράτων Αξκών των ΕΔ και ΣΑ, περί αναπροσαρμογής των συντάξεων από 1/8/2012, 

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ