}

17 Δεκεμβρίου, 2014

160 "ΝΑΙ" και 135 "ΠΑΡΩΝ" στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

160 ΝΑΙ και 135 ΠΑΡΩΝ στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

160 "ναι" έλαβε η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα ...
στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. "Παρών'' δήλωσαν 135 βουλευτές, ενώ πέντε απουσίαζαν. Έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε το "παρών" του Παναγιώτη Μελά, καθώς τις προηγούμενες μέρες είχε εκφραστεί υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Δήμα. Από τους ανεξάρτητους βουλευτές "παρών" δήλωσαν οι : Μάρκος Μπόλαρης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Κουράκος, Παναγιώτης Μελάς, Πάρις Μουτσινάς, Ραχήλ Μακρή, Θεόδωρος Παραστατίδης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Μίκα Ιατρίδη, Χρήστος Αηδόνης, Βασίλης Οικονόμου, Οδυσσέας Βουδούρης, Βασίλης Καπερνάρος, Μίμης Ανδρουλάκης, Πέτρος Τατσόπουλος, Βύρων Πολύδωρας. Οι ανεξάρτητοι βουλευτές που ψήφισαν "ναι" είναι οι : Κατερίνα Μάρκου, Χρήστος Αηδόνης, Γιώργος Νταβρής, Γρηγόρης Ψαριανός. Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos.gr βρισκόταν στην εκλογική του περιφέρεια την Ημαθία, ο Γιώργος Κασαπίδης, καθώς πέθανε ο πατέρας του, ο Στάθης Μπούκουρας, ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και η Άννα Χατζησοφιά.

Τέλη κυκλοφορίας 2015: Εκτύπωση ειδοποιητηρίου (www.gsis.gr)







Πηγή: Express.gr  16/12/14-16:20                                                                                                                                                  
Από το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 μπορούν οι κάτοχοι αυτοκινήτων να εκτυπώνουν από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων και μοτοσυκλετών για το 2015, προκειμένου να τα εξοφλήσουν στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ, καθώς "άνοιξε" η σχετική εφαρμογή.Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015 δεν έχουν μεταβληθεί, σε σχέση με τα τέλη κυκλοφορίας του 2014. Η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας λήγει την Τετάρτη στις 31 Δεκεμβρίου 2014. [Μπορείτε να κατεβάστε /εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου].

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το ΥΠΕΞ του Βενιζέλου αναγνώρισε την «Δημοκρατια της Μακεδονίας»!!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ολυμπια, πριν απο λίγες ώρες το προεδρικό αεροσκάφος των Σκοπίων έχοντας καταθέσει σχέδιο πτήσης ως «Δημοκρατία της Μακεδονιας» πέρασε απο τον Ελληνικό εναέριο χώρο. Ερχόμενο απο χωρα της Μέσης Ανατολής (για να πάρει μεροκάματο απο τους ισλαμοφασιστες ο Γκρουέφσκι) επιχείρησε να εισέλθει στο FIR Αθηνων. Η άμεση απαντηση των αρχών ηταν να του απαγορεύσουν την είσοδο, στέλνοντας το απο τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βγει πρόεδρος

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Το πολιτικό θέατρο του «προεδρικού» παραλόγου που άρχισε εδώ και λίγους μήνες, συνεχίζεται ενώ παράλληλα συνεχίζεται και επιδεινώνετε η τραγωδία του ελληνικού λαού που καρατομείται καθημερινά και τώρα αναμένεται να οδηγηθεί στο ικρίωμα για την τελικό του αποκεφαλισμό, κατά το… «πρότυπο» των Τζιχαντιστών.

Αναζητούνται κόμματα και ιδεολογίες…!

Του Γιώργου Νούτσου 

Βασική παράμετρο της κατάντιας μας, της ανυπαρξίας εναλλακτικής αλλά και της απόλυτα θολερής κατάστασης που επικρατεί στον ψηφοφόρο-πολίτη, αποτελεί το γεγονός πως πια "κόμματα" με την κλασσική του όρου έννοια, δυστυχώς, δεν υφίστανται! 

Η Ντόροθι Κινγκ ξαναχτυπά: Τα Σκόπια θα μπορούσαν να γίνουν μια επαρχία της Μακεδονίας με φόρο 25%

DOROTHY KING


Νέα ειρωνικά σχόλια αναφορικά με τα Σκόπια, έκανε η γνωστή αρχαιολόγος, Ντόροθι Κινγκ. «Η πρότασή μου είναι ότι τα Σκόπια θα μπορούσαν να γίνουν μια επαρχία της Μακεδονίας αν πλήρωναν έναν φόρο π.χ. 25%» έγραψε ειρωνικά στο Twitter η Κίνγκ, η οποία έχει πει πολλές φορές ότι τα Σκόπια δεν υπήρξαν ποτέ Μακεδονία.

Οι δημοκρατικές εκλογές για Πρόεδρο αποκάλυψαν τον Τρόμο τους! “You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.” ― Friedrich Nietzsche


Tου Αυγερινού Χατζηχρυσού

Ακούγοντας τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, πλημμυρίζει η σκέψη μου μιας χώρας χωρίς την συγκυβέρνηση, ως ερημωμένη μετά από πυρηνικό ολέθρο.
Συνεχίζοντας στα μεγάλα ΜΜΕ, βλέπω ένα εφιαλτικό μέλλον χωρίς Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, με παιδιά να πεθαίνουν στους δρόμους, μια χώρα στο απόλυτο χαος.

1 Ευρώ "αύξηση" στους απόστρατους! "Άνθρακες ο θησαυρός" λένε

Image
Για εμπαιγμό και κοροϊδία κάνουν λόγο οι τρεις θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων, απευθυνόμενες στην κυβέρνηση και στις “επιστροφές” χρημάτων που δόθηκαν. Σε ανακοίνωσή του το συντονιστικό των τριών Ενώσεων υποστηρίζει ότι “ο θυσαυρός ήταν άνθρακες” και προσθέτει ότι υπήρξαν απόστρατοι που έλαβαν επιστροφή …ενός ευρώ!


Διαβάστε την ανακοίνωση:

"Μπλόκο" τρόϊκας στο ασφαλιστικό στρατιωτικών - Αναβολή στην ρύθμιση που είχε ανακοινώσει η Γεννηματά





Αν δεν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόϊκα η ρύθμιση για το ασφαλιστικό των στρατιωτικών που κατετάγησαν την περίοδο 1990-95 δεν περνάει!

Το σχετικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει και άλλες ρυθμίσεις είναι έτοιμο στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα,έχει περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά δεν μπορεί να κατατεθεί στην Βουλή λόγω τρόϊκας η οποία έχει βάλεο “μπλόκο” σ΄ όλες τις ρυθμίσεις που έχουν σχέση με τα ασφαλιστικά.Όχι μόνο των στρατιωτικών αλλά και άλλων κλάδων.

Η Πολεμική Αεροπορία Βράβευσε τέκνα εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικού της (ΦΩΤΟ)


Ο Οδυσσέας Ελύτης για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ο διαχρονικός Έλληνας ποητής (Video)

Κάποτε, θα ερχόταν η στιγμή για την Ευρώπη, να συνειδητοποιήσει τις ρίζες της, αφού δεν μπορεί να υπάρξει σαν αυτόνομη μονάδα χωρίς κάποιο θεωρητικό υπόβαθρο.

Η πολιτική αστάθεια και το εθνικό διακύβευμα

Posted by Οδυσσέας

rounded_corners
Με την έναρξη της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, η Ελλάδα κινδυνεύει να μπει σε περίοδο πολιτικής αστάθειας. Εφ’ όσον δεν συγκεντρωθεί η αναγκαία πλειοψηφία των 180 βουλευτών στην τρίτη ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου, η Βουλή κατά το Σύνταγμα θα διαλυθεί και θα προκηρυχθούν εκλογές (με πιθανότερες ημερομηνίες την 25η Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου). Θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από τη νέα Βουλή και η διαδικασία σχηματισμού νέας κυβέρνησης (με διαδοχικές διερευνητικές εντολές αν κάποιο κόμμα δεν επιτύχει αυτοδυναμία). Όλα τα ανωτέρω συνεπάγονται ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον 40 ημερών (και δυνητικά πολύ μεγαλύτερο), κατά το οποίο η Ελλάδα θα βρίσκεται σε πολιτική αστάθεια.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ