}

11 Σεπτεμβρίου, 2015

ATHENS FLYING WEEK: Αρχίζει το εναέριο σόου στον Αττικό ουρανό!


Άφθονο θέαμα αναμένεται να απολαύσουν το Σαββατοκύριακο οι δεκάδες χιλιάδες φίλοι της αεροπορικής ιδέας που θα επισκεφθούν το αεροδρόμιο Τατοΐου στο πλαίσιο της ATHENS FLYING WEEK – INTERNATIONAL AIRSHOW 2015.
Τα 29 πληρώματα αεροσκαφών και ελικοπτέρων αναμένεται να συναρπάσουν. Φέτος θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά Ελλάδα  και  ο εξομοιωτής πτήσεων του αναβαθμισμένου - με νεo ραντάρ ΑΕSA, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κλπ - του μαχητικού αεροσκάφους  της Lockheed Martin F-16V, γνωστού ως VIPER. Αυτό η Lockheed το προσφέρει ως πακέτο εκσυγχρονισμού για τα υπάρχοντα ελληνικά F-16.
Από την Πολεμική Αεροπορία - που φιλοξενεί στο χωρο της το σόου- ανακοινώθηκε ότι στο Athens FlyingWeek 2015 θα συμμετάσχουν με αεροπορικές επιδείξεις τα παρακάτω ιπτάμενα μέσα των Κλάδων των Ενοπλων Δυνάμεων :
Στρατός Ξηράς : 2 Επιθετικά Ελικόπτερα APACHE (1 Ε/Π AH-64A & 1 Ε/Π AH-64D)
Πολεμικό Ναυτικό : 2 Ελικόπτερα (1 Ε/Π SH-70B AEGEAN HAWK & 1 Ε/Π AB-212)
Πολεμική Αεροπορία: Η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς"
Η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A "Δαίδαλος"
2 αεροσκάφη (α/φ) Mirage-2000 και 2 α/φ Mirage-2000-5 (ένα ζευγάρι ανά ημέρα)
4 α/φ F-4 (ένα ζευγάρι ανά ημέρα)
2 α/φ PZL (ένα ανά ημέρα)
2 α/φ T-41 (ένα ανά ημέρα)
Ταυτόχρονα, όπως έχει ανακοινωθεί από τους διοργανωτές, θα συμμετάσχουν η Demo -Team της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας με Mig -29 Fulckrum, η ομάδα επιδείξεων της Βελγικής Αεροπορίας, επίσης με F-16, και παγκόσμιοι πρωταθλητές όπως ο Jurgis Kairys - Vostok, ο Luca Bertossio - Red Bull Solo Glider | CITIZEN Watches co., ο Mikael Bregeot – Breitling, ο Johan Gustafsson, οι Pemperton Aerosports, με τη Melissa στο Edge 540 αεροσκάφος και τον Rex με Wingsuit και οι George Papagiannis – Power Box / Desert Aircraft GR και Andi και Tim Schaerer – Red Bull με τηλεκατευθυνόμενο.
Επίσης, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα περίφημα σμήνη των Blue Circe, Wefly! Team, Orlik και Hawks of Romania, αεροσκάφη vintage FI-156 STORC και BUCKER 131 της Athenian Aviators Collection, καθώς και ελικόπτερα των Ververelis και Superior Air.
Η Aegean Airlines θα είναι εκεί με ένα Air Bus 320 και η Olympic Air με ένα Bombardier Q-400.
Ταυτόχρονα, τη διοργάνωση θα πλαισιώνουν σημαντικές αεραθλητικές δραστηριότητες, όπως πτήσεις ανεμοπτέρων, τηλεκατευθυνόμενα αερομοντέλα, πτώσεις αλεξιπτωτιστών ακριβείας (Skydivers Romania) πολλά ακόμη αεροπορικά δρώμενα, ενώ η στατική έκθεση αεροσκαφών και το ''εμπορικό πάρκο'' με την παιδική χαρά, θα ικανοποιήσουν το κοινό.
πηγή: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ