}

07 Ιανουαρίου, 2015

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ: Δεν θα ανοίξουν τελικά αύριο τα σχολεία!

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ: Δεν θα ανοίξουν τελικά αύριο τα σχολεία!


Την Πέμπτη (08 Ιανουαρίου) ήταν προγραμματισμένο να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ KAI ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ.


Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης
Όταν, στον ελληνικό χώρο, οι ειδήμονες καθηγητές γλωσσολόγοι, ιστορικοί κ.λπ. πολλές φορές ομιλούν για την ομορφιά και την τελειότητα της Ελληνικής γλώσσας και τον ρόλο αυτής στην διαμόρφωση των Ευρωπαϊκών γλωσσών, και όχι μόνον, από ορισμένους κύκλους θεωρείται υπερβολή, που υπαγορεύεται λένε, από υπέρμετρη αγάπη για το αντικείμενό τους.

NY Times: Μην τιμωρείτε την Ελλάδα, κάνει χάρη στην Ευρώπη

Την άποψη ότι η Ευρώπη δεν έχει μία αποτελεσματική οικονομική στρατηγική, η οποία να κινδυνεύει από παράγοντες όπως η Ελλάδα, διατυπώνει σε άρθρο του στους ΝΥΤ ο έγκριτος οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.

Τσίπρας με… φερετζέ. Κόβονται στελέχη με πατριωτική φωνή στη Θράκη, για να ικανοποιηθεί το DEB

Γράφει ο Ανδρέας Καψαμπέλης 

Την ώρα που χθες το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πειραιά μιλούσε (με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες) περί «σημαντικής ημέρας για την Ορθοδοξία και λαμπρής γιορτής για τον ελληνικό λαό», η Θράκη έβραζε –σύμφωνα με έγκυρες πηγές μας- από τις πληροφορίες για περίεργα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ με κύκλους της μειονότητας που συνδέονται με το τουρκόφιλο κόμμα DEB!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Βόμβα στη Ροδόπη με τους μουσουλμάνους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει (μυστική) συμφωνία της Κουμουνδούρου με το εθνικιστικό DEB;;

Από τον Στάθη Παλαιολόγο. 
τσιριζα γ. λυκοι
Μεγάλη ένταση επικρατεί στη περιοχή της Θράκης και ειδικά στο νομό Ροδόπης για τις υποψηφιότητες με τον ΣΥΡΙΖΑ! 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Press-gr, το θέμα έχει να κάνει με τους υποψήφιους που προέρχονται από τη μουσουλμανική μειονότητα: τον αριθμό τους και τα πρόσωπα. Οπως επίσης και τις προεκτάσεις που υπάρχουν στη ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Καταγγελία-σοκ από τον Πομάκο δημοσιογράφο Σεμπ. Καραχότζα


Σε καταγγελία-ντοκουμέντο, που επιβεβαιώνει στο ακέραιο τα ρεπορτάζ της«δημοκρατίας», προχώρησε ο Πομάκος δημοσιογράφος Σεμπαϊδήν Καραχότζα , στο πλαίσιο της ομιλίας του σε ημερίδες του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατιωτικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) στην Ξάνθη και την Κομοτηνή.

Τι θα ψηφίσουν εκείνοι που δεν ξέρουν τι να ψηφίσουν; .




EKLOGES

 



Τον παλιό καλό καιρό, η εκλογική συμπεριφορά των ανθρώπων ήταν προβλέψιμη, σχετικά σταθερή, ευανάγνωστη.

Ο Σαμαράς υποσχέθηκε τουρκική μειονότητα στην Ελληνική Θράκη. Σαμαράς και Τσίπρας πλειοδοτούν στο ξεπούλημα της Θράκης στους τουρκόφρονες.


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Με πολλά εγκωμιαστικά σχόλια αντιμετώπισε η τουρκική πλευρά την «υπόσχεση» που έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, κύριος Σαμαράς, κατά την διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας του στα μειονοτικά χωριά της δυτικής Θράκης, ότι θα ξαναδικαστεί η προσφυγή τους για την αναγνώριση της τουρκικής ταυτότητας των Ιδρυμάτων της μειονότητας, η οποία έχει ήδη απορριφτεί από τον Άρειο Πάγο.

TA ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ Οι άγνωστοι Χ των εκλογών και οι "απρόβλεπτοι" στρατιωτικοί



Με ανοιχτή τους επιστολή οι στρατιωτικοί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών ζήτησαν απ΄ όλα τα κόμματα να τους στείλουν τα προγράμματά τους για την Εθνική Άμυνα,ώστε οι στρατιωτικοί να ενημερωθούν και να αποφασίσουν ποιο κόμμα θα ψηφίσουν.

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ Οι φόροι που θα πληρώσουμε το 2015 - Οδηγός με τις... δυσάρεστες εκπλήξεις


Οι φόροι που θα πληρώσουμε το 2015 - Οδηγός με τις... δυσάρεστες εκπλήξεις
Φόρους - φωτιά θα κληθούν να πληρώσουν χιλιάδες πολίτες μέσα στο 2015. Σημαντικές αλλαγές που έχουν ψηφιστεί θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τη χρονιά που μόλις μπήκε, ωστόσο, ο «εφιάλτης» δεν σταματά εδώ. Εντός του 2015 πιθανότατα όποια κυβέρνηση και αν προκύψει θα κληθει να λάβει νέα μέτρα, ανάλογα με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που κάποτε θα ξεκινήσει.

Handelsblatt: Η Μέρκελ καταστρέφει την Ελλάδα για πολιτικό όφελος.

«Η κα Μέρκελ δεν είναι η ομοσπονδιακή κυβέρνησή». Με αυτό τον τίτλο η Handelsblatt σε άρθρο της την Τρίτη μεταφέρει τη δήλωση του Johannes Kahrs εκπροσώπου τύπου του SPD, συντηρητικού εταίρου της Γερμανίδας Καγκελαρίου, ο οποίος επιτίθεται στην Άνγκελα Μέρκελ για την πολιτική που «επιβάλει» στην Ελλάδα για «εσωτερικά πολιτικά οφέλη» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Πολιτικές πρωτοβουλίες από τους πολίτες.



Του Αθανάσιου Θεοδωράκη, πολιτικού επιστήμονα.
Η πολιτική δεν είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των κομμάτων. Κύριος κάτοχος της πολιτικής πρωτοβουλίας είναι στη δημοκρατία ο πολίτης. Αυτός αποφασίζει για όλα και εκχωρεί στους βουλευτές την αντιπροσώπευσή του, αλλά δεν χάνει ποτέ το δικαίωμα της απόφασης και της πρωτοβουλίας. Οι σύγχρονες κοινωνίες αποτελούνται από πολίτες, άτομα-κύτταρα της δημοκρατίας. 

Σοκ! Η «λευκή γενοκτονία» των Ελλήνων συνεχίστηκε και το 2014! -21.000 το ισοζύγιο θανάτων-γεννήσεων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!

μωρα

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία γεννήσεων και θανάτων για το έτος 2014.

Σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση από τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, το 2014 οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 2.500 και οι γεννήσεις έπεσαν κατά 1000 περίπου. Ειδικότερα, οι θάνατοι το 2014 ανήλθαν σε 114.086 ( 111.794 το 2013 ) και οι γεννήσεις σε 93.280 ( 94.134 το 2013 ), δηλαδή ο ελληνικός πληθυσμός ( χωρίς να υπολογίζουμε τους μετανάστες ) μειώθηκε κατά 20.806 το 2014 ! Η συνεχιζόμενη «λευκή γενοκτονία» του γένους των Ρωμιών συνεχίζεται, με μια βίαιη, απάνθρωπη επίθεση κατά των οικογενειών και των παιδιών τους !

Ξεκίνησε τώρα και ύπουλα ο ναυτικός αποκλεισμός της Κύπρου , αύριο και του Αιγαίου ; ( βίντεο)

Πρωτοχρονιάτικα γράφαμε
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας, το Barbaros θα αρχίσει νέες παράνομες έρευνες νοτιοδυτικά της Κύπρου, κοντά στην περιοχή δηλαδή που βρίσκονται τα οικόπεδα 4,5 και 6, τα οποία αμφισβητεί η Τουρκία, αλλά και τα οικόπεδα 10 και 11 που δόθηκαν στη Total.

Καταθέσεις: Γελοίοι, κανείς σας δεν μπορεί να τις εγγυηθεί…

Για να τελειώνουμε με τις ανοησίες: Τις καταθέσεις δεν μπορεί να τις εγγυηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί. Ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Αντώνης Σαμαράς όχι! Αν κάτι μπορούν να κάνουν οι Έλληνες πολιτικοί είναι να εγγυηθούν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ