}

11 Ιανουαρίου, 2015

Πολυπολιτισμός; Μας τελείωσε!

Οι άνθρωποι, ως μεμονωμένα πρόσωπα ή ως οργανωμένα σύνολα, καλούνται συχνά να απαντήσουν σε διάφορες προκλήσεις και διλήμματα που τίθενται ενώπιόν τους από τη συγκυρία. Οταν αποφεύγουν να απαντήσουν οι ίδιοι, τότε απαντά η ζωή για λογαριασμό τους και όσα λέει δεν αρέσουν καθόλου στους στρουθοκαμηλίζοντες φυγόπονους

Έλληνες πρωθυπουργοί που έζησαν λιτά, χάρισαν περιουσίες, «έφυγαν» πάμφτωχοι


Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Ιωάννης Καποδίστριας, με τον πρώτο κυβερνήτη της χώρας να κάνει λιτή ζωή, παρότι ήταν εύπορος, όπως αναφέρει σε σχετικό αφιέρωμα εφημερίδα. Μάλιστα, μοίρασε αρκετή από την περιουσία του στις ανάγκες του κράτους και των συμπολιτών του, ενώ αρνήθηκε να λαμβάνει το  μισθό του κυβερνήτη, δηλώνοντας ότι τα ιδιαίτερα εισοδήματά του του αρκούν για να ζήσει.

Καμμένος για στελέχη ΕΔ-ΣΑ: «Ποιά αύξηση... Καμιά αύξηση... Η απόφαση του ΣτΕ δεν μπαίνει σε διάλογο εφαρμόζεται» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πάνος Καμμένος, Πρόεδρος ΑΝ.ΕΛ., καλεσμένος στη σημερινή (11-01-2015) πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «ΑΚΡΑΙΩΣ» και στον δημοσιογράφο κ. Τάκη Χατζή (ιδιοκτήτη του newpost.gr), αναφέρθηκε στην μισθολογική αποκατάσταση των ΕΔ-ΣΑ, καθώς και     στην ΑΜΕΣΗ υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, εφόσον αύριο είναι στην Κυβέρνηση. Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση ή για αναπαραγωγή του σχετικού       βίντεο:

ΒΙΝΤΕΟ: «Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ»ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

ΠΗΓΗ

Die Welt: «Πληθαίνουν οι φωνές υπέρ του "κουρέματος“ στις Βρυξέλλες».


Ένα φάντασμα παίρνει σάρκα και οστά. Το «κούρεμα», που μέχρι πρότινος θεωρούταν αποκύημα αριστερών φαντασιών, γίνεται όλο και πιθανότερο. Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt» πληθαίνουν οι φωνές στην Επιτροπή που ζητούν νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Εκλογές 2015: Όλες οι λίστες των κομμάτων – Ονόματα υποψηφίων ανά εκλογική περιφέρεια

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι λίστες των περισσότερων κομμάτων για τις εκλογές της       25ης Ιανουαρίου 2015. Κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε τα ονόματα των υποψηφίων ανά εκλογική περιφέρεια. Οι λίστες θα ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή διορθώσεις.

Ο «χάρτης» των εκλογών: Πόσους βουλευτές εκλέγει κάθε Περιφέρεια – Πόσοι οι σταυροί προτίμησης

Σε μία από τις κρισιμότερες εκλογές στην ιστορία της χώρας, θα κληθούν οι ψηφοφόροι να επιλέξουν τους 300 βουλευτές που θα τους εκπροσωπήσουν από όλη την επικράτεια.

ΔΕΙΤΕ: ΤΟΣΑ μας ΧΡΩΣΤΑΝΕ οι Γερμανοί για το κατοχικό δάνειο

Στα χέρια της κυβέρνησης βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη η απόρρητη έκθεση για «όσα μας χρωστούν οι Γερμανοί» από το αναγκαστικό-κατοχικό δάνειο το οποίο δεν εξοφλήθηκε ποτέ και τις πολεμικές επανορθώσεις που ξεχάστηκαν.

Η ΑΟΖ και το ελληνικο πνευµα

aoz lygeros

Όταν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι βάζουν μεταξύ των ερωτημάτων τους στους αρχηγούς κομμάτων το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ και ρωτούν με ξεκάθαρο τρόπο αν θα προχωρήσουν, επιτέλους, μετά τις εκλογές, στην πολυσυζητημένη και πολυαναμενόμενη χάραξη και ανακήρυξή της, μπορούμε να καταλάβουμε επί του πρακτέου πόσο έχει εξελιχθεί ο ελληνικός λαός, αφού τώρα δεν κάθεται παθητικά μην περιμένοντας τίποτα, αλλά διεκδικεί επίσημα πια τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

2015: Ηρθε η ωρα να ξαναγινουµε… «Συνανθρωποι»

αλληγεγγύη

Πίσω μας πια Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά 2015.
ΔΕΝ εκλέχτηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «παραιτήθηκε» η Κυανοπράσινη Συγκυβέρνηση των κκ Σαμαρά-Βενιζέλου και έχουμε εκλογές σε 20 μέρες, την 25η Ιανουαρίου…

Πολιτική Γ. Κοντογιωργης – Οι θεµελιωδεις παθογενειες του πολιτικου συστηµατος (VIDEO)

Maverick : « Αποστάτης » ή " ανεξάρτητο πνεύμα " ;;;


Στην Αγγλική γλώσσα η λέξη maverick έιναι συνώνυμη του όρου « αποστάτης », που σημαίνει επίσης  και  " ανεξάρτητο πνεύμα ". Η λέξη προήλθε από τον Samuel Augustus Maverick (23 Ιούλη 1803 - 2 Σεπτεμβρίου, 1870) που ήταν ένας Τεξανός δικηγόρος, πολιτικός, γαιοκτήμονας και από τους υπογράψαντες την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας του Τέξας  .

ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΟΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ


Του Ανθυπολοχαγού Πεζικού Ξένου Σπύρου. Κάντε κλικ στην παρακάτω φωτό για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο:



ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΠΗΓΗ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ