}

15 Ιανουαρίου, 2015

Η απάντηση του Γερμανού αναγνώστη στον Αλέξη Τσίπρα



Αγαπητό μου παιδί Αλέξη.
Λέγομαι Χανς Φορολογούμενος.
Είμαι 67 ετών, έχω σαρανταπέντε χρόνια ένσημα ως μηχανοδηγός στα τραίνα μας, δημόσιος υπάλληλος δηλαδή και μόλις μερικούς μήνες πριν βγήκα στη σύνταξη.
Διάβασα με ενδιαφέρον την επιστολή που μου έστειλες μέσω της Handelsblatt και θέλησα να σου απαντήσω γιατί (όπως και σένα φαντάζομαι) με ενοχλεί να με περνάει για αφελή ή άσχετο ένα παιδάκι που δεν έχει ακόμα κολλήσει (και ούτε προβλέπεται) ούτε ένα ένσημο.

Τι χρωστάει η Γερμανία στην Αθήνα; Πολλά…

Τι χρωστάει η Γερμανία στην Αθήνα; Πολλά…

Με τίτλο «Τι χρωστάει η Γερμανία στην Αθήνα;» η αυστριακή Die Presse εξετάζει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Στη Σύνοδο του Λονδίνου το 1953 το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο συνενώθηκε με τις πολεμικές αποζημιώσεις και η διευθέτηση του θέματος αναβλήθηκε μέχρι την επανένωση της Γερμανίας.

Η “απόρρητη” πρόβλεψη που δόθηκε στον Τσίπρα για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα.

Όχι τόσο για την έκβαση της μάχης, που προδικάζουν ότι έχει κριθεί, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, μεγαλύτερη από αυτήν που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά κυρίως για την επίτευξη αυτοδυναμίας, μια προοπτική που φάνταζε… αδιανόητη στο ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου.

Ένα μετεκλογικό, φανταστικό, αλλά όχι απίθανο σενάριο...


Γράφει ο Κλεισθένης 

Εξετάζοντας τα πιθανά εκλογικά αποτελέσματα προκύπτουν κάποια περίεργα συμπεράσματα. Υπάρχει φυσικά, αν και είναι δύσκολο, η περίπτωση αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτή η εξέλιξη δίνει κυβερνητική λύση, εξακολουθεί όμως να είναι λύση χωρίς την αναγκαία δημοκρατική νομιμοποίηση γιατί η πιθανή αυτοδυναμία θα προκύψει με εκλογικό ποσοστό πολύ κάτω του 50% +1. 

Ο "πόλεμος ταυτότητας" μεταξύ των πολιτικών της Τουρκίας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Σε καμία χώρα στον κόσμο το ζήτημα της πραγματικής ταυτότητας της πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας της, δεν θα ήταν θέμα αντιπαράθεσης αλλά και έντονης ιστορικής αμφισβήτησης της όλης πορείας της στο διεθνές στερέωμα. Αυτό συμβαίνει στην σύγχρονη Τουρκία.

Τι είχε δηλώσει ο Τσίπρας για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σ.Α-Ορατότης ΜΗΔΕΝ ή ΜΗΔΕΝ εις το Πηλήκιον ;

tsipras

Πολλά και διάφορα είπε και έταξε  ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για όλους από το βήμα της Διεθνούς  Εκθέσεως της Θεσσαλονίκης …Αλλά αν και Αξιωματική Αντιπολίτευση για τους Αξιωματικούς ΟΥΔΕΝ!

Θράκη: Εκτός ελέγχου η προπαγάνδα των τουρκόφιλων : Πρότειναν υποψήφιο τον γιό του Σαδίκ!

Μυστικές συναντήσεις σε σπίτια, καφενεία, τζαμιά και καφέ. «Δωράκια» κάθε είδους, από ηλεκτρικές συσκευές μέχρι «πληρωμένες» σπουδές για τα παιδιά στην Τουρκία και μετρητά στο χέρι. 

Αυτά κρατάνε ζωντανή την ελπίδα μου!

Αυτές τις μέρες τις ασφυκτικά πνιγηρές και απροκάλυπτα σκληρές, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες μου έρχεται συνεχώς στο νου το πείραμα του βατράχου.
Aς υποθέσουμε ότι πιάνετε έναν βάτραχο και τον βάζετε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό,σχεδόν ταυτόχρονα ο βάτραχός σας είναι σίγουρο θα πηδήξει έξω απ΄τό νερό. Τώρα, αν τον ίδιο βάτραχο τον τοποθετήσετε στην ίδια κατσαρόλα, αυτή τη φορά σε κρύο νερό, ο βάτραχος θα παραμείνει μέσα σ΄αυτή. Αν , δεν, τη βάλετε σε πολύ σιγανή φωτιά, ο βάτραχος θα τ΄απολαμβάνει.

ΥΠΕΣ: Αναστολή της εκλογικής χρηματοδότησης για τη Χ.Α.

ΥΠΕΣ: Αναστολή της εκλογικής χρηματοδότησης για τη Χ.Α.
Την κατανομή του ποσοστού 50% + 10% της εκλογικής χρηματοδότησης στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα κοινοποίησε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών , γνωστοποιώντας ταυτόχρονα την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΟΜΒΑ: Τέλος στην τρόικα, υπό προϋποθέσεις, βάζει το Ευρωδικαστήριο

Τέλος στην τρόικα, υπό προϋποθέσεις, βάζει το Ευρωδικαστήριο
Τέλος στη συμμετοχή της ΕΚΤ στην «τρόικα» των δανειστών θα βαλεί μια θετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη νομιμότητα του προγράμματος αγορών ομολόγων ΟΜΤ της ΕΚΤ, η οποία πλέον θεωρείται ως το πιθανότερο ενδεχόμενο μετά τη θετική εισήγηση του γενικού εισαγγελέα του Ευρωδικαστηρίου.

Οι μισθοφόροι τρέμουν τη σάτιρα.

Γράφει ο mitsos175.

Οι μισθοφόροι τρέμουν τη σάτιρα. Από τους καπηλευτές του Ισλάμ, ως τους νεοδημοκράτες, οι οποίοι καπηλεύονται τα πάντα. Δεν τους αρέσει η κριτική, γιατί έχουν ένοχη συνείδηση. Κάνουν εγκλήματα αλλά δεν αντέχουν να ακούνε ούτε γι αστείο, αυτά που διαπράττουν. Ο πόλεμος που κάνουν είναι εναντίον της αλήθειας.

Το ...σπρώξιμο και η τρίτη θέση απο το ...τέλος!





Όλα στραβά για τον σακίδιο Πρόεδρο και φερόμενο ως …ανιψιό του Σημίτη (της Δάφνης), απόψε στην ομιλία του, μέχρι και λιποθυμίες από παιδάκια που είχε πίσω του όρθια τα καημένα !

ΟΜΗΡΟΙ ΣΤΟ ΑΕΝΑΟ ΨΕΜΑ…



Ὁ μεγάλος πόλεμος πού γίνεται στην ζωή μας, εἶναι ἀνάμεσα σέ ἀλήθεια καί ψέμα, ἀνάμεσα σέ φῶς καί σκοτάδι.
Τήν μεγάλη αὐτήν πραγματικότητα, τήν εἶχαν συνειδητοποιήσει οἱ Ἓλληνες σέ ὃλη τους τήν ἱστορική διαδρομή καί τήν εἶχαν περάσει στήν παιδεία τους μέσα από ἰσχυρούς μύθους, ὃπως αὐτόν μέ τον Ἡρακλῆ πού εἶχε νά διαλέξει ἀνάμεσα στόν δρόμο τῆς Ἀρετῆς καί τῆς Κακίας.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν για μια ακόμη φορά οι ένστολοι

ΣΤΕ
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν τέσσερις ενώσεις αποστράτων αξιωματικών όλων των σωμάτων του στρατούζητώντας να ακυρωθεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώνει τις αποδοχές, τα επιδόματα και τις συντάξεις τους σε επίπεδα χαμηλότερα κατά 50% από τα προβλεπόμενα.

Debate: Οι νέοι υποψήφιοι των κομμάτων μιλούν στη HuffPost Greece

DEFAULT

Είναι νέοι άνθρωποι και κατεβαίνουν ως υποψήφιοι βουλευτές στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, αλλά και για τους ίδιους τους πολιτικούς. Η HuffPost Greece, λίγο πριν την μεγάλη εκλογική μάχη της 25ης Ιανουαρίου, μίλησε με τους (ηλικιακά) μικρούς υποψηφίους των κομμάτων. Έναν από κάθε κόμμα.

"Έμπαιγμός και απογοήτευση" για τους στρατιωτικούς!!!ΑΡΘΡΟ- ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΑΑΣ.

του Ιωάννη Αθ. Μπαλτζώη

Το άρθρο του προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Υπστγου (ε.α.) Βαγγέλη Δανιά, πρωτοσέλιδο στην πρόσφατα κυκλοφορείσα εφημερίδα της ΕΑΑΣ, έχει τίτλο “Εμπαιγμός και απογοήτευση” και αντικατοπτρίζει με απόλυτο ρεαλισμό την κατάσταση και τα συναισθήματα των αποστράτων στρατιωτικών και για τους τρεις κλάδους των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ !!

του Σταύρου Καρκαλέτση*
Μπορεί να μην αρέσει ως διαπίστωση, αλλά θα την πούμε, καταμεσής του από κάθε άποψη χειμώνα, την ώρα που μπαίνει νέα χρονιά: Ο Ελληνισμός και τα δύο κράτη του παραπαίουν, με κίνδυνο να εξέλθουν της δίνης παντελώς κατεστραμμένα. Ίσως 
και εντός του 2015.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ