}

15 Φεβρουαρίου, 2015

Διάγγελμα του Πρωθυπουργού απόψε - Θα ανακοινώσει το όνομα που θα προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εντονο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη στην κυβέρνηση: Οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας είναι σε οριακό σημείο – με πιθανότερο να μην καταλήξουν στο αυριανό Eurogroup- ενώ η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου για πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται ότι συναντά έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ "ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ" Οι Βρετανοί προειδοποιούν - Guardian: "Μην αφήσετε την Ελλάδα να γίνει Lehman Brothers - Θα καταστραφούμε όλοι"


Αγωνία διακατέχει ολόκληρη την Ευρώπη για το αυριανό Eurogroup της Δευτέρας. Η κυβέρνηση πάντως είναι αποφασισμένη να μείνει πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό ενώ οι Βρετανοί ανησυχούν σφόδρα για την τύχη της ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας.
"Μπορεί η Ελλάδα να είναι ένας μικρός κρίκος της ευρωπαϊκής αλυσίδας, αλλά μην ξεχνάμε ότι το ίδιο ήταν και η Lehman Brothers για την αμερικανική οικονομία", επισημαίνει σε άρθρο του ο Guardian.

Εν αναμονή των αποφάσεων

Και οι δύο πλευρές επιδιώκουν έναν συμβιβασμό, η καθεμιά όμως τον θέλει όσο γίνεται πιο κοντά στις δικές της θέσεις! 
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Θα υπάρξει αύριο βράδυ συμφωνία μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής κυβέρνησης στο πλαίσιο του Eurogroup; Θα βρουν δηλαδή αμοιβαία αποδεκτούς όρους για μια συμφωνία-γέφυρα διάρκειας έξι μηνών, κατά τους οποίους θα διαπραγματευτούν ένα νέο τετραετές πρόγραμμα; Οι όροι αυτού του νέου προγράμματος, το οποίο σίγουρα δεν θα αποκαλείται Μνημόνιο και δεν θα συμπεριλαμβάνει τρόικα, θα διαφέρουν ουσιωδώς από τους όρους του υφιστάμενου Μνημονίου;

Γιατί οι Γερμανοί δεν έχουν υπογράψει ειρήνη με την Ελλάδα

Ώστε  υπήρξαν λαϊκιστές. Όχι γιατί αυτά που λέγαν ήταν αδύνατα να γίνουν όπως τους κατηγορούσαν οι δήθεν ρεαλιστές, αλλά γιατί δεν κάναν ότι ήταν δυνατό για να γίνουν.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι όμηρος όχι μόνο των προηγούμενων πολιτικών και των διεθνών συσχετισμών αλλά και της ίδιας της της ρητορικής.

ΑΝΕΛ: "Η ΕΕ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ" Η χούντα των Βρυξελλών αποκαλύπτεται - Ζ.Κ.Γιούνκερ: "Θα αλλάζουμε τους κανόνες, κάθε φορά που γίνονται εκλογές;" Δικαιώθηκε Ο Ν. ΦΑΡΑΤΖ. (VIDEO)

Ωμή παραδοχή έκανε με δηλώσεις του ο Ζ.Κ.Γιούνκερ οτι στην ΕΕ αδιαφορούν για τις εκλογές και την εκπεφρασμένη θέληση των λαών και δεν πρόκειται να αλλάξουν πολιτική, προς όφελος των πολιτών.
«Αν σήμερα κάναμε ό,τι ζητάει η ελληνική κυβέρνηση [...] και αν αύριο οι Φινλανδοί που ψηφίζουν σε λίγο καιρό και οι Ισπανοί που ψηφίζουν το φθινόπωρο...»

Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ Η Ρωσία έτοιμη να χτυπήσει την Τουρκία αν βοηθήσει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Η Ρωσία ετοιμάζει σχέδιο επίθεσης εναντίον της Τουρκίας σε περίπτωση που της "μπουν" ιδέες να βοηθήσουν το ΝΑΤΟ στην ουκρανική κρίση ή χρησιμοποιήσουν τους χιλιάδες τζιχαντιστές που έχουν βρει καταφύγιο στην επικράτειά της, εναντίον της σε ρόλο δολιοφθορών και πρόκλησης μεγάλων τρομοκρατικών ενεργειών ή ξεσηκωμού των τουρκογενών πληθυσμών της Τσετσενίας.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τ.ΚΕΡΙ-Ν.ΚΟΤΖΙΑ ΓΙΑ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Οι συνομιλίες με την Ρωσία "τρομάζουν" τις ΗΠΑ και δηλώνουν ότι θα στηρίξουν την Ελλάδα


Το ξεπάγωμα τον σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας από την νέα κυβέρνηση είχε ως αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να στρέψουν την προσοχή τους στην χώρας μας. Η πιθανότητα μιας γεωπολιτικής στροφής της Ελλάδας προς την Ρωσία με αφορμή και την οικονομική κρίση που οι Ευρωπαίοι επιτείνουν τρομάζει τους Αμερικανούς και τους οδηγεί στο να έχουν ξεκινήσει έναν γύρο υποστήριξης στην χώρα μας και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο.

ΔΝΤ: «ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» - Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: «ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ 5΄» Σε «αχαρτογράφητα ύδατα» κυβέρνηση και «θεσμικοί εταίροι»: Αντικρουόμενες οι πληροφορίες για το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου

Ουδείς γνωρίζει πλέον πως πρόκειται να εξελιχθεί το Eurogroup της Δευτέρας.  Οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί. Πηγές από το ΔΝΤ, αλλά και την κυβέρνηση κρατούν χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης αναφέρει πως θα βρούμε λύση έστω και στο και 5΄.

Στα άκρα ειναι αποφασισμένοι να το πάνε οι Γερμανοί. Ας είμαστε έτοιμοι για όλα, αλλιώς θα δουμε ποταμοβούβαλους στην εξουσία.


Το ευρωπαικο ιδεώδες έχει δηλητηριαστεί ανεπανόρθωτα από το γερμανικό δόγμα του ζωτικού χώρου. Η προνομιακή αντιμετώπιση των παραδοσιακών συμμάχων του ράιχ τις δυο τελευταίες δεκαετίες, είναι η τρανταχτή απόδειξη. Η πολιτική της Γερμανιας λαμβάνει διαστάσεις εκδίκησης σε όσες δυνάμεις τόλμησαν να της στερήσουν την παντοκρατορία. Το αίμα των Σέρβων ή των νεορώσων αλλά και το μαρτύριο του Ελληνικού λαού, δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ