}

27 Φεβρουαρίου, 2015

Τι θα συμβεί σε πολίτες, τράπεζες, επιχειρήσεις στο ενδεχόμενο Grexit.

Τι θα συμβεί σε ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ; Πώς θα αντιδρούσαν οι τράπεζες και οι αγορές; Πώς θα ήταν το νέο νόμισμα και πώς θα γίνονται οι καθημερινές συναλλαγές;

Απαντήσεις σε ένα τέτοιο δραματικό ενδεχόμενο για την ελληνική οικονομία, επιχειρούν να δώσουν οι οικονομολόγοι της Capital Economics Τζόναθαν Λόινς και Τζένιφερ ΜακΚίον μέσω του βρετανικού οικονομικού site, MoneyWeek.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 140 εκατομμύρια πλιάτσικο με «μυστικά κονδύλια» από την συμμορία Παπανδρέου!

bmw βενιζελοςΑλυσιδωτές οι αποκαλύψεις μετά την «μαύρη τρύπα» που αποκαλύφθηκε πίσω από την αγορά των θωρακισμένων λιμουζινών. Η έρευνα προχωρά βαθύτερα και τα πρώτα δείγματα αποκαλύπτουν σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων. Για την ακρίβεια φαίνεται πως τις μαύρες εποχές του καθεστώτος Παπανδρέου έχει συντελεσθεί ένα πλιάτσικο άνευ προηγουμένου, με την σκανδαλώδη μέθοδο των «απόρρητων κονδυλίων». Έναν νόμο, απομεινάρι της χούντας που φαίνεται πως εξυπηρέτησε τις άνομες μεθοδεύσεις της παρέας Παπανδρέου, την στιγμή μάλιστα που υποτίθεται πως «λεφτά δεν υπήρχαν» και ήμασταν «Tιτανικός».

ΘΟΡΥΒΗΣΕ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΟΣΧΑΣ-ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Οι φόβοι των ΗΠΑ για στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας & Ρωσίας - Πώς συνδέονται με τις παρεμβάσεις στην ΕΕ



Η σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας που επιχειρείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνδέεται σαφώς με την εχθρική στάση των Ευρωπαίων στο θέμα της χρηματοδότησης της χώρας έχει θορυβήσει σε μεγάλο βαθμό τις ΗΠΑ. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ουάσιγκτον, με δημόσιες παρεμβάσεις ακόμη και του ιδίου του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, ζητεί από την Ε.Ε. να υπάρχει συμφωνία με την Ελλάδα.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΙΜΙΑ... 16 νησιά ζητά η Τουρκία σε Κεντρικό Αιγαίο και Λιβυκό Πέλαγος! - Δημοσιεύθηκε χάρτης με τις επίσημες τουρκικές διεκδικήσεις

Το τουρκικό Ινστιτούτο, «Τουρκία -21ος αιώνας», το οποίο θεωρείται ως επίσημο think tank της τουρκικής κυβέρνησης καθώς χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών με άρθρο του προέδρου του και στενού φίλου του Ρ.Τ.Ερντογάν, καθηγητή πολιτικών επιστημών Ümit Özdağ, προσδιορίζοντας το τι πρέπει να κάνει η Τουρκία σε ότι αφορά το Αιγαίο ξεκαθαρίζει ότι "Θα προχωρήσει άμεσα στην διεκδίκηση των απωλεσθέντων 16 νησιών του Αιγαίου τα οποία βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή".

ΣΗΜΑ... ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Το πάνε για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο οι Τούρκοι; - Τα στοιχεία που προκαλούν ανησυχία στην Αθήνα



Η συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα ενέχει χαρακτηριστικά που προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας και καταδεικνύουν πώς η Άγκυρα ίσως επιχειρήσει να προκαλέσει μία κρίση για να δοκιμάσει όχι την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ένοπλων Δυνάμεων, αλλά τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Αλλαγές στο Δημόσιο: Νέο μισθολόγιο με περικοπές

allages-sto-dimosio-neo-misthologio-me-perikopes

Οι αλλαγές που φέρνει στο Δημόσιο η λίστα Βαρουφάκη. Νέο μισθολόγιο με περικοπές σε επιδόματα και παροχές. «Σκανάρισμα» δαπανών στα υπουργεία.

Νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, περικοπή των μη μισθολογικών δαπανών και διαρθρωτικές αλλαγές στις κρατικές υπηρεσίες περιλαμβάνει η λίστα των μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η κυβέρνηση στους θεσμούς για τη δημόσια διοίκηση.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ